bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۰۴۵۰
حسین گروسی در گفتگو با فرارو

دولت نتوانسته است اعتماد صادرکنندگان را جلب کند

یک عضوکمیسیون صنایع ومعادن در پاسخ به این سوال که چرا صادرکنندگان تمایلی به ارائه ارز خود به بازار مباددلات ارزی ندارند گفت : «به هر حال می بایست محلی وجود داشته باشد تا فروشندگان و خریداران ارز در آنجا ارز خود را مبادله کنند. عرضه ارز در این مکان می تواند به شکوفایی اقتصاد منجر شود. اما یکی از عواملی که باعث شده است تا فروشندگان، ارز خود را به این مرکز ارائه نکنند، عدم اعتماد صادرکنندگان به بازار مبادلات ارز است. تاکنون دولت با سیاست های خود نتوانسته است اعتماد صادرکنندگان را جلب کند.»

تاریخ انتشار: ۱۱:۲۲ - ۰۶ آبان ۱۳۹۱
فرارو- در حالی که بازار مبادلات ارزی با هدف فروش ارز ناشی از صادرات محصولات پتروشیمی و 14.5 درصد از ارز حاصل فروش نفت آغاز به کار کرد، اما تاکنون یک دلار هم از سوی صادرکنندگان مواد پتروشیمی به این بازار ارائه نشده است.

صمد کریمی سخنگوی اتاق مبادلات ارزی گفت: تعاملات لازم برای این کار در حال انجام است تا بتوان از ارز حاصل از صادرات پتروشیمی نیز برای تامین سایر مایحتاج ارزی واردات کشور استفاده کرد اما تاکنون عرضه‌ای از سوی شرکت‌های پتروشیمی در اتاق مبادلات ارزی صورت نگرفته است و آنها حتی یک دلار هم در این اتاق عرضه نکرده‌اند.

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این باره می گوید: «اگر ارزی ارائه نشده به این معناست که ارز مازاد وجود ندارد. شرکت پتروشیمی باید اول پول خوراک، قطعات یدکی و غیره را تامین کند و سپس اگر ارز مازاد داشت، در مرکز مبادلات ارزی تبدیل به ریال کند.»

از سوی دیگر  نایب رییس خانه معدن می گوید: «اتاق مبادلات ارزی نمی‌تواند پاسخگوی مناسبی برای وارد كنندگان باشد. تولید كنندگان صنعتی جز در موارد ضروری، ارز مورد نیاز خود را از اتاق مبادلات ارزی تأمین نخواهند كرد.»

وی اظهار کرد که هر چند ردیف های 3 تا 8 اولویت ارزی دراتاق مبادلات عرضه شده اند اما این اولویت ها عمدتا مربوط به تولید نیستند.

در هفته جاری محمد رضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور در نشست روز ملی صادرات از عرضه نشدن ارز از سوی شرکت های پتروشیمی انتقاد کرد و گفت: ، «صادرکنندگان ارزشان را در چهارراه استانبول نفروشند." او همچنین با تهدید این شرکت ها افزود: «نوبت ما هم می‌رسد!»

آرمان خالقی  معتقد است در شرایط فعلی از نظر صادرکنندگان اگر قیمت ارز بالا باشد صرفه بیشتری برای آنها خواهد داشت و ریال بالاتری نصیبشان می‌شود اما برای واردکننده هرچقدر نرخ ارز پایین‌تر باشد، صرفه بیشتر است که باید این دو مسئله را با یکدیگر بسنجیم.

این عضو کارگروه حمایت از تولید می گوید که قیمت ارز باید مطابق با مصالح کشور مشخص شود و ببینیم اگر نرخ ارز بالا رود چه کمکی به تولیدات صادراتی خواهد شد و یا چه ضرری از این محل به کل صنعت وارد می‌شود که این مسئله در شورای عالی صادرات بررسی خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور در مراسم روز ملی صادرات به صادرکنندگان وعده داد تا در اولین فرصت و به صورت ویژه موضوع شیوه عرضه ارز ناشی از صادرات را توسط صادرکنندگان بررسی کند. بر همین اساس روز گذشته مسئولات دولتی و نمایندگان بخش خصوصی جلسه مهمی داشتند که قرار بود طی آن در مورد نحوه عرضه ارز ناشی از صادرات توسط صادرکنندگان در بازار داخل، تصمیم گیری شود.

 اما حسین گروسی در گفتگو با فرارو معتقد است که دخالت دولت در امر اقتصاد هیچگاه مثمر ثمر نبوده است. وی گفت: «به نظر نمی رسد که نشست دولت با صادرکنندگان به نتیجه مطلوبی بیانجامد.» 

گروسی معتقد است که دولت نمی تواند در تمام مسائل اقتصادی وارد شود و محور سیاست های اقتصادی می بایست بر پایه اصل 44 قانون اساسی باشد.

این عضوکمیسیون صنایع ومعادن در پاسخ به این سوال که چرا صادرکنندگان تمایلی به ارائه ارز خود به بازار مباددلات ارزی ندارند گفت : «به هر حال می بایست محلی وجود داشته باشد تا فروشندگان و خریداران ارز در آنجا ارز خود را مبادله کنند. عرضه ارز در این مکان می تواند به شکوفایی اقتصاد منجر شود. اما یکی از عواملی که باعث شده است تا فروشندگان، ارز خود را به این مرکز ارائه نکنند، عدم اعتماد صادرکنندگان به بازار مبادلات ارز است. تاکنون دولت با سیاست های خود نتوانسته است اعتماد صادرکنندگان را جلب کند.»

وی با تاکید بر اینکه اعتماد یکی از سرمایه های کشور است اظهار امیدواری کرد که دولت با ایجاد ثبات و امنیت در بازار مبادلات اعتماد صادرکنندگان را جلب کند.

تا لحظه تنظیم این گزارش هنوز خبری از نشست دولت با صادرکنندگان و واردکنندگان مخابره نشده است. بنابراین باید منتظر ماند و دید که دولت تا چه اندازه در جلب اعتماد صادرکنندگان موفق بوده است.