اولین زنی که در جهان مورد عمل موفقیتآمیز پیوند رحم قرار گرفته، هم اینک در تلاش تا با انجام لقاح مصنوعی به رویای خود برای مادر شدن جامهی حقیقت بپوشاند.
فراور- اولین زنی که در جهان مورد عمل موفقیتآمیز پیوند رحم قرار گرفته، هم اینک در تلاش تا با انجام لقاح مصنوعی به رویای خود برای مادر شدن جامهی حقیقت بپوشاند.
به گزارش سرویس بینالملل فرارو اگر این عمل موفق باشد، امیدها را برای هزاران زنی که سالانه در سرتاسر جهان بدون رحم متولد میشوند یا رحم خود را از دست میدهند، زنده خواهد کرد. هفتهی گذشته پروفسور عمر اوزکان، پزشک معالج دریا گفت که بدن خانم سرت به خوبی به درمانها پاسخ داده و هماکنون تیم پزشکی وی امیدوارند که وی بتواند تا امکان بارداری در اولین رحم پیوندی جهان نیز محقق شود.
اما برخی پزشکان در بریتانیا معتقدند که باردار شدن این خانم میتواند منجر به مرگ وی شود، و در ضمن کودک باید به شیوهی سزارین متولد شود که در اینصورت ریسکهای ناشی از این جراحی را نیز باید در نظر داشت.
پروفسور اوزکان، که در تابستان سال گذشته این جراحی پیشگامانه را به انجام رساند، در کنفرانسی با حضور برترین متخصصین پیوند جهان خبر از آغاز درمان لقاح مصنوعی برای خانم سرت داد.
پروفسور اوزکان، از دانشگاه آکادنیز آنتالیا، میگوید که هماینک سه زن دیگر در نوبت هستند تا در صورت بارداری موفقیتآمیز خانم سرت تحت عمل جراحی پیوند رحم قرار گیرند.
پروفسور اوزکان گفت: "این طولانیترین مدتی است که بدن زنی که رحم به وی پیوند شده آنرا پس نزده، ولی با این وجود ما میخواستیم پیش از اقدام برای بارداری حداقل یک سال و نیم صبر کنیم. سه ماه دیگر به آن زمان خواهیم رسید و تا الان هم هیچ مشکلی وجود نداشته است."
وی وضعیت سلامت خانم سرت را "کاملا نورمال" توصیف نمود و افزود: "بارداری خانم سرت نه تنها برای وی که برای مواردی که در آینده قرار است مورد پیوند رحم قرار گیرند از اهمیت ویژهای برخوردار است."
خانم سرت، که همسر مردی سیوپنج ساله به نام مصطفی است، در این باره گفت: "آرزویی که در حال حاضر دارم اینست که باردار باشم، تنها چیز که میخواهم اینست که فرزندم را در آغوش بگیرم و مادر بودن را تجربه کنم."
منبع: میل