bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۴۰۴۰

واکنش شدید موسویان به اظهارات مقام اماراتی

عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان تصریح کرد:آمریکا مجبور به ترک منطقه و انتخاب گزینه همکاری با ایران است.

تاریخ انتشار: ۱۳:۴۲ - ۱۳ آذر ۱۳۹۱
عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان تصریح کرد:آمریکا مجبور به ترک منطقه و انتخاب گزینه همکاری با ایران است.

دیپلمات و مذاکره کننده سابق هسته ای کشورمان در کنفرانس روابط ایران و شورای همکاریهای خلیج فارس و در واکنش به اظهارات ضد ایرانی یک مقام اماراتی گفت: سخنان شما کاملاً شبیه سخنان نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل است. زمانی که انقلاب اسلامی ایران رخ داد و انقلاب ما چند ماهه بود، یک کشور عربی صدام حسین، به ایران تجاوز کرد و کشورهای حاشیه خلیج فارس 100میلیارد دلار به وی کمک کردند.

در این کنفرانس یکی از سخنرانان اماراتی در سخنانی تحریک آمیز و مداخله جویانه ایران را عامل بی ثباتی و مقصر اصلی تخریب روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس اعلام کرد. او ایران را متهم به جنگ طلبی و دخالت در امور داخلی، توسعه طلبی و اشغالگری نمود و گفت تا زمانی که 1سانتی متر از خاک کشورهای عربی (منظور جزایر سه گانه) در اختیار و اشغال کشور خارجی  (منظور ایران) باشد، ما رابطه خوب نخواهیم داشت.

موسویان در پاسخ به سخنان توهین آمیز این مقام اماراتی گفت: سخنان شما کاملاً شبیه سخنان نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل است. زمانی که انقلاب اسلامی ایران رخ داد و انقلاب ما چند ماهه بود، یک کشور عربی صدام حسین، به ایران تجاوز کرد و کشورهای حاشیه خلیج فارس 100میلیارد دلار به وی کمک کردند.

وی افزود: صدام به دنبال تجزیه ایران بود و بخشی از خاک ایران را اشغال کرد و خوزستان ایران را عربستان نامید.یک میلیون ایرانی شهید و زخمی شدند و و صدها میلیارد دلار هم به ایران خسارت خورد.

این نمونه بارز مداخله در امور داخلی، تهدید، جنگ طلبی، اشغالگری و توسعه طلبی بود که کشورهای حاشیه خلیج فارس از آن حمایت کردندو صدها اسناد منتشر شده وزارت خارجه آمریکا (ویکی لیکس) نشان میدهد که برخی از سران عرب منطقه آمریکا را دعوت به حمله به ایران نمودند و امروز هم آنها به غرب برای تشدید تحریمهاعلیه ایران فشار می آورند .

موسویان در عین حال گفت: اسرائیل 40 سال است که خاک مصر (سینا ) را اشغال کرده است. مصر با اسرائیل رابطه برقرار کرده و از برقراری روابط با ایران خوداری می کند.اینها نمونه بارز بی اساس بودن ادعاهای شماست.

آمریکا مجبور به ترک منطقه و انتخاب گزینه همکاری با ایران است
سید حسین موسویان در سخنرانی خود همچنین تاکید کرد: 10 چالش همرمان منطقه خلیج فارس را تهدید می کند و آمریکا مجبور به ترک این منطقه و انتخاب گرینه همکاری با ایران است.
این دیپلمات سابق ایران در این کنفرانس که دو روز گذشته (دوم و سوم سپتامبر) توسط روابط اعراب و جامعه جهانی برگزار شد و علاوه بر چهل اندیشمند، دیپلمات برجسته و ایرانشناس، نمایندگانی از کشورمان نیز حضور داشتند، سخنرانی کرد.

وی تاکید کرد: خلیج فارس با 10چالش همزمان مواجه است؛ پروسه صلح خاورمیانه،تروریسم وافراط گرایی، برخورداری اسرائیل از سلاح هسته ای، نظامی شدن منطقه،حضور نظامی خارجی، اختلاف نظرها پیرامون موضوع هسته ای ایران، رویکرد متفاوت ایران و عراق با کشورهای عرب منطقه در مورد بحران سوریه و نیز عدم برخورداری منطقه از سلاح های کشتار جمعی که ایران مبتکر طرح آن بوده است.

وی با تشریح دلائل و زمینه های بی اعتمادی بین ایران و کشورهای خلیج فارس افزود:دیر یا زود آمریکا مجبور به ترک خلیح فارس خواهد شد. دلیل اول اینکه آمریکا تصمیم گرفته ظرف چند سال آینده اولین تولید کننده نفت جهان و تا سال 2030صادر کننده نفت در جهان باشد.

موسویان ادامه داد: دلیل دوم اینکه با بروز قدرت های جدید مثل چین و هند، سیاست خارجی ایالات متحده از منطقه خلیج فارس و خاور میانه، به سمت آسیا پاسیفیک چرخش خواهد نمود. لذا کشورهای منطقه باید دوراندیشی داشته باشند.استقرار یک سیستم همکاریهای منطقه ای و خلیج فارس در زمینه سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و نظامی بهترین وسیله اعتماد سازی و تأمین درازمدت صلح و ثبات و امنیت و توسعه اقتصادی منطقه خلیج فارس خواهد بود.

دیپلمات سابق کشورمان در پایان سخنان خود14ویژگی برای کارامدی چنین سیستمی را اینگونه برشمرد:

1- همکاری منطقه ای باید شامل ایران و عراق و کشور های عضو شورای همکاریهای خلیج فارس باشد.
2- کمیته مشترک امنیتی کلیه نگرانیهای امنیتی دوطرف در زمینه تروریسم، افراطی گرایی، مداخله احتمالی در امور داخلی یکدیگر را رسیدگی و برطرف کند.
3- موانع روابط سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی به تدریج رفع شود .
4- منطقه تجارت آزاد اقتصادی بین کشورهای منطقه تشکیل شود.
5- امنیت صادرات نفت و انرژی تأمین گردد.
6- کنسرسیوم مشترک همکاری های هسته ای بین کشور های منطقه خلیج فارس تشکیل گردد.
7- نیروی مشترک نظامی برای حفظ امنیت خلیج فارس تشکیل گردد.
8- ابتکار منطقه ای جهت اعتماد سازی خلیج فارس و خاور میانه از سلاح های کشتار جمعی سازماندهی شود.
9- سابقه خرید سلاح های متعارف تحت کنترل در آید، تا منابع هایی برای توسعه اقتصادی آزاد گردد.
10- طرحی برای خروج تدریجی نظامی قدرت های خارجی و جایگزینی آن با نیروهای نظامی منطقه برای حفظ منطقه خلیج فارس تهیه و عملیاتی گردد.
11- مکانیزمی برای حل و فصل اختلافات کشور های منطقه به صورت مسالمت آمیز طراحی شود.
12- تیم عملیاتی ویژه برای مدیریت بحران ها جاری در سوریه،عراق،افغانستان و بحرین و کشورهای دیگر منطقه تشکیل شود.
13-تشنجات ایران و آمریکا با یک بسته جامع جهت مذاکرات مستقیم ایران وآمریکا مرتفع گردد.
14- با سایر قدرت های جهانی همچون چین، روسیه، هند و اروپا در این زمینه همکاری فعال صورت گیرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
احسنت به آقاي موسويان با اين دفاع منطقي جانانه كه نشان از عرق ملي تان دارد و منطقي و مستدل و بدور از توهين و هوچي گري و ... جوابشان را داديد. برخي ها ياد بگيرند
pili
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
آقای موسویان منطقی صحبت کرده و پیشنهادات خوبی را ارائه داده است. اگر کشورهای عربی بتوانند بر بستر این پیشنهادات زمینه همکاری های منطقه ای را فراهم کنند ، مثل همان کاری که اروپائیان برای رهائی از تنش های بین کشوری انجام دادند قطعا" بنفع ملتها خواهد بود و آرامش را می تواند به منطقه برگرداند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
اين مقام اماراتي هم كه اين حرفها را ميزند به پشتيباني و دلگرمي آمريكاست و گرنه خوب ميداند كه سر حدگستاخيهاي آنها در صورت داشتن شهامت عاقبتش صدام حسين است و بس.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
عجب پس جاسوسها هم می توانند وطن پرست باشند
انتشار یافته: ۴
bato-adv
bato-adv