bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۴۰۵۵
سید حسین قاسمی در گفتگو با فرارو تحلیل می‌کند

"نقدینگی" به بازار خودرو می‌رود؟

این روز ها برخی از تحلیل ها حاکی از آن است که بازار خودرو ایستگاه جدید نقدینگی خواهد شد. اما عده ای دیگر از کارشناسان بر این عقیده هستند که با اوج گرفتن قیمت خودرو در بازار بیشتر مراجعه کنندگان به بازار خودرو فروشنده هستند تا خریدار. بنا بر نظر این گروه بازار خودرو نه تنها پذیرای حجم نقدینگی در دست مردم نیست بلکه نقدینگی در حال خروج از این بازار است.

تاریخ انتشار: ۱۷:۲۰ - ۱۳ آذر ۱۳۹۱
فرارو- این روز ها برخی از تحلیل ها حاکی از آن است که بازار خودرو ایستگاه جدید نقدینگی خواهد شد. اما عده ای دیگر از کارشناسان بر این عقیده هستند که با اوج گرفتن قیمت خودرو در بازار بیشتر مراجعه کنندگان به بازار خودرو فروشنده هستند تا خریدار. بنا بر نظر این گروه بازار خودرو نه تنها پذیرای حجم نقدینگی در دست مردم نیست بلکه نقدینگی در حال خروج از این بازار است.

با ثبات نسبی ارز و فرارسیدن دهه اول محرم قیمت خودرو در بازار با یک کاهش نسبی قیمت مواجه شد. این موضوع سبب شد که برخی صحبت از بازگشت قیمت خودرو به قیمت های گذشته و رونق بازار در میان آورند. اما این کاهش قیمت موقتی بود و با از سرگیری واردات خودرو های خارجی و افزایش نسبی قیمت ارز این پیش بینی محقق نشد.

از یک سو فعالان عرصه خودرو مدعی هستند که قیمت های فعلی خودرو در بازار به هیچ عنوان با هزینه های تولید همخوانی نداشته و حاشیه سود چندانی عاید شرکت های خودروسازی کشور نمی کند و ادامه این روند موجب بروز مشکلات تولید برای خودروسازان و حتی تهدیدی برای اشتغال فعلی این صنعت خواهد شد.  در همین حال خبر ها حاکی از این است که به دنبال افزایش شدید قیمت مواد اولیه و ناتوانی دولت در تامین ارز مرجع و مبادلاتی برای واردات این مواد، دو خودروساز مهم کشور موفق شده اند تا نظر مساعد سازمان حمایت را برای افزایش مجدد قیمت خودروهای پر تیراژ کسب نمایند.

از سوی دیگر برخی بر این اعتقادند که خودروسازان در راستای فشار بر سازمان حمایت برای افزایش قیمت خودرو  و جبران هزینه قیمت تمام شده در کوتاه مدت دست به کاهش تولید و یا عرضه کرده اند. این تردید تا آنجا پیش رفت که مجلس طرحی در دست دارد تا از صنایع خودرو سازی تحقیق و تفحص به عمل آورد. بر همین اساس کارشناسان معتقدند که تا عادی شدن میزان تولید در صنعت خودرو افزایش قیمت همچنان ادامه پیدا خواهد کرد.

در همین رابطه حسین گروسی نماینده مجلس با اشاره به افزایش قیمت تمام شده تولید خودرو در کشور معتقد است که هم اکنون کاهش تولید خودرو، اختلاف قیمت زیادی را در بازار خودرو کشور ایجاد نموده به طوری که این امر موجب رونق دلال بازی در بازار خودرو شده است.

وی راهکار رفع دلال بازی در بازار خودرو کشور را افزایش تولید خودرو دانست و افزود: در صورتی که تولید خودرو افزایش نیابد مشکلات بازار خودرو همچنان ادامه خواهد یافت.

گروسی گفت: قطعا در وضعیت کنونی بازار خودرو، نه تولیدکننده و نه مصرف کننده سودی کسب نخواهند کرد و این سود تنها به جیب دلالان خواهد رفت.

سید حسین قاسمی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو به این موضوع پرداخت. وی در واکنش به این نظر که بازار خودرو می تواند ایستگاه بعدی نقدینگی باشد گفت: «بر اساس اطلاعی که از مدیران چند مرکز خرید و فروش خودرو به من رسیده است، در چند روز اخیر این مراکز مملو از مراجعه کنندگانی بوده است که تمایل داشتند خودروی خود را به فروش برسانند. این موضع نشان می دهد که نقدینگی نه تنها قصد ورود به بازار خودرو را ندارد بلکه در حال خروج از این حوزه است.»

در چند وقت اخیر کاهش معاملات در این بازار باعث رکود قیمت و بعضا کاهش قیمت خودرو شده است. این موضوعی است که برای صاحبان صنعت خودرو در کشور خوشایند نیست. از طرفی واردات خودرو های خارجی میدان رقابت را برای خودرو سازان داخلی تنگ تر کرده است. در این شرایط به نظر می رسد که خودروسازان با این راه ها دست به ترغیب خریداران می زنند.»

قاسمی با اشاره به اعلام آمادگی خودرو سازان برای تولید گفت: «دلیلی که صاحبان این صنعت را به اعلام آمادگی در جهت تولید سوق داده است، رکود سنگینی است که در بازار وجود دارد. چراکه با ثبات نسبی بازار ارز  احتمال کاهش قیمت خودرو وجود ندارد و رکود بازار ادامه دار خواهد شد و این خودرو سازان هستند که در ادامه متضرر خواهند شد.»

این کارشناس اقتصاد همچنین پیش بینی کرد که با ادامه این روند، علیرغم اینکه همواره سه ماهه چهارم سال برای خودرو سازان بازار خوبی بوده است،فصل زمستان چشم انداز خوبی برای خودرو سازان نخواهد داشت.
bato-adv
bato-adv
bato-adv