bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۴۶۰۰
یک استاد آمریکایی بررسی کرد؛

پشت پرده سیاست‌های ضدایرانی شیخ نشین‌های خلیج فارس

یک استاد روایط بین الملل دانشگاه هاروارد آمریکا در مطلبی به دلایل علاقه مندی رژیمهای عربی حاشیه خلیج فارس برای همراهی با سیاستهای ضد ایرانی غرب و تلاش بیهوده برای منزوی کردن ایران پرداخت.

تاریخ انتشار: ۱۸:۰۲ - ۱۸ آذر ۱۳۹۱
یک استاد روایط بین الملل دانشگاه هاروارد آمریکا در مطلبی به دلایل علاقه مندی رژیمهای عربی حاشیه خلیج فارس برای همراهی با سیاستهای ضد ایرانی غرب و تلاش بیهوده برای منزوی کردن ایران پرداخت.

به گزارش " هرالد نیوز"، پروفسور" استفان والت" استاد روابط بین الملل دانشگاه هاروارد آمریکا علاوه بر اختلافات ایدئولوژیک تاریخی بین ایران و برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، دلایل دیگری را برای علاقه مندی برخی از این کشورها برای کشاندن پای آمریکا به منطقه معرفی می کند.

وی می نویسد کشورهایی مثل کویت و عربستان همواره علاقه مند هستند برای حل مشکلات خود با ایران، پای آمریکا را به میان بکشند که مقامات آمریکایی باید سعی کنند که این موضوع  را مد نظر داشته باشند.

استفان والت یکی ازدلایل علاقه مندی کشورهای حاشیه خلیج فارس برای کشاندن آمریکا به مناقشات خود با ایران را بالا نگه داشتن قیمت نفت از سوی این کشورها است تا از این طریق بتوانند هزینه های خود را تامین کنند و همچنین حکومت هایشان را از تبعات انقلاب های عربی در امان نگهدارند.

این استاد آمریکایی همچنین معتقد است این کشورها سعی می کنند با منزوی کردن ایران، جلب سرمایه گذاری خارجی از سوی ایران برای صنعت نفت و گازش را با مشکل روبرو کنند تا صنعت نفت و گاز ایران نتواند رشد کافی داشته باشد و نتواند مشکلی برای آنها در بازارهای اقتصادی ایجاد کند به طوریکه مثلا اگر اکنون تحریمهای نفتی و گازی از صنعت نفت ایران برداشته می شد و شرکتهای نفتی و گازی می توانستند به راحتی در ایران سرمایه گذاری کنند شکوفایی صنعت نفت و گاز ایران سبب می شد که قیمت نفت در سطح جهانی کاهش یابد و این امر به ضرر این شیخ نشین ها است.

استفان والت معتقد است افزایش درآمدهای نفتی ایران از طریق رونق صنعت نفت ایران که در عین حال به کاهش قیمت نفت و در نتیجه کاهش درآمد کشورهای عربی مذکور خواهد شد موجب می شود که حکام این کشورها نتوانند با هزینه های اجتماعی گزاف مانع بروز درخواست های دموکراسی طلبانه مردمشان شوند.

در پایان این استاد آمریکایی می نویسد: هرگاه که از دهان سران این کشورها می شنوید که درباره ایران ابراز نگرانی می کنند فکر نکنید که مسئله فقط اختلافات تاریخی، ایدئولوژیک و ژئوپلتیک است مسئله حفظ توان خاندان های سلطنتی منطقه برای کشیدن چک هم است.
منبع: فرادید
bato-adv
bato-adv