bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۵۵۰۸
راسموسن:

استقرار سامانه موشکی در ترکیه دائمی نیست

راسموسن تاکید کرد که استقرار سامانه موشکی ناتو در مرزهای ترکیه با سوریه تنها یک واکنش دفاعی محض است.

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۲۶ آذر ۱۳۹۱
راسموسن تاکید کرد که استقرار سامانه موشکی ناتو در مرزهای ترکیه با سوریه تنها یک واکنش دفاعی محض است.

آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل ناتو در گفتگو با خبرگزاری اینترفاکس روسیه در واکنش به اظهارات مقام‌های روسیه درخصوص استقرار سامانه دفاع موشکی پاتریوت در مرزهای ترکیه با سوریه مبنی بر اینکه این اقدام در حقیقت به مثابه آغاز دخالت نظامی ناتو در درگیری‌های سوریه است، گفت: استقرار سامانه دفاع موشکی پاتریوت جزو اقدامات ما برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع یا عملیات نظامی دیگر نیست من بار دیگر تاکید می‌کنم که ناتو به هیچ وجه قصد دخالت نظامی در سوریه را ندارد چرا که ما مطمئنیم راهکار سیاسی تنها راه خروج درست سوریه از بحران موجود است.

راسموسن تصریح کرد: سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت تا ابد در ترکیه باقی نخواهد ماند و به محض اینکه اوضاع در منطقه به ثبات برسد این سامانه‌ها از ترکیه خارج خواهند شد.

پیشتر سه کشور آمریکا، آلمان و هلند با توافق ناتو برای ارسال سامانه دفاع موشکی به مرزهای ترکیه و سوریه موافقت کردند که به طور کلی هر کشور دو سامانه به ترکیه ارسال خواهد کرد و در کل شش سامانه موشکی در مرزهای این کشور مستقر خواهد شد.

وزارت دفاع آمریکا نیز اعلام کرد که دو سامانه موشکی همراه با 400 سرباز آمریکایی به ترکیه اعزام می‌کند.

وی همچنین بار دیگر به دولت سوریه هشدار داد در صورت استفاده از سلاح شیمیایی با پاسخ کوبنده جامعه جهانی روبرو می‌شود.

راسموسن گفت: استفاده از سلاح‌های شیمیایی باعث نگرانی شدید می‌شود لذا وزیران خارجه 28 کشور عضو ناتو در دیدار خود به شدت نسبت به احتمال استفاده دمشق از این سلاح‌ها ابراز نگرانی کردند.

وی افزود: سران کشورهای جهان در پیام‌های جداگانه به دمشق به طور جدی نسبت به پیامدهای استفاده از این سلاح‌ها هشدار دادند و ما امیدواریم که مقام‌های دمشق نه تنها به این هشدارها گوش داده باشند بلکه آنها را کاملا درک کنند. نظام سوریه باید بداند حتی اگر به فکر استفاده از این سلاح‌ها بیفتد با برخورد جدی و کوبنده جامعه جهانی روبرو خواهد شد.

این مسئول ناتو همچنین درباره سرنوشت بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه نیز گفت: به عقیده من نظام بشار اسد رو به زوال است.

راسموسن در ادامه این اظهارات مداخله جویانه‌اش تاکید کرد: به عقیده من این طبیعی است که انسان به آزادی و امکانات بهتر در زندگی تمایل داشته باشد، این چیزی است که بار دیگر مرا به این نتیجه رسانده که نظام دمشق در آستانه فروپاشی است و امکان نجات ندارد و تنها مساله وقت این فروپاشی است.

دبیرکل ناتو خاطرنشان کرد: به عقیده من در صورتی که درگیری‌ها در سوریه طولانی مدت شود تنها کسی که از آن ضرر خواهد کرد ملت سوریه هستند.

در همین حال رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه نیز با جمعی از اعضای شورای ملی سوریه در شهر استانبول اعلام کرد: خواست ترکیه حفظ وحدت سوریه و تمامیت ارضی این کشور است.

بنا به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه اردوغان در این اظهارات خود تاکید کرد: من شخصا از هرگونه اقداماتی که باعث ایجاد اختلاف میان ملت سوریه می‌شود برحذر می‌دارم و تاکید می‌کنم که همه گروه‌های درگیر سوری باید تمام تلاش خود را به کار ببیند تا سوریه به جنگ طایفه‌ای یا مذهبی کشیده نشوند.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در بیانیه‌ای بار دیگر مقامات روسیه را به پایان دادن به حمایت‌هایشان از نظام سوریه فرا خوانده و تاکید کرد: روسیه باید نقشی فعال‌تر و سازنده‌تر برای دستیابی به راهکاری در خصوص سوریه ایفا کند.

وی گفت: چیزی که ما از روسیه می‌خواهیم این است که نقش فعال‌تری را در حل و فصل بحران سوریه بر عهده بگیرد. مقامات روسیه باید به حمایت‌هایشان از سوریه پایان دهند و با ما برای طراحی نقشه‌ای جهت فراهم کردن زمینه برای انتقال مسالمت آمیز قدرت همکاری کنند.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه تاکید کرد: وقت آن رسیده که روسیه با جامعه جهانی برای حمایت از ملت سوریه همکاری کند. چرا که ملت سوریه از نزدیک موضع روسیه را دنبال می‌کنند.

وی درباره مذاکرات سه جانبه اخضر الابراهیمی، فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب در سوریه و ویلیام برنز، معاون وزیر امور خارجه آمریکا و نیز میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز گفت: این مذاکرات فعلا نتیجه چشم‌گیری نداشته و همچنان ادامه دارد.

این در حالی است که پیشتر الابراهیمی مذاکراتش با مقامات روسیه و آمریکا را سازنده خوانده بود.

میخائیل بوگدانف نیز صحبت‌هایی را که اخیرا به وی در خصوص احتمال پیروزی مخالفان سوریه نسبت داده شده بود را تکذیب کرد.

وی ضمن به سخره گرفتن این اخبار گفت: چیز‌هایی که به نقل از من درباره پیروزی مخالفان منتشر شده کذب محض است و در حقیقت بیشتر به موضع آمریکا نزدیک است.

بوگدانف تاکید کرد: مسکو بارها و از زبان مقاماتش از جمله ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه اعلام کرده است که با بحران سوریه به خاطر باقی ماندن بشار اسد در قدرت یا برکناری وی تعامل نمی‌کند بلکه هدف مسکو حل و فصل بحران سوریه و پاسخگویی به منافع ملت سوریه است.

از سوی دیگر، مقامات اتحادیه اروپا و کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل نیز اعلام کردند که درگیری‌ها در سوریه وارد مرحله جدیدی شده است.

رئیس کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل در کنفرانس مطبوعاتی در بیروت ، پایتخت لبنان اعلام کرد: درگیری‌های سوریه شبیه درگیری‌های مناطق دیگر نیست بلکه به درگیری وحشیانه تبدیل شده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد آوارگان سوریه در طول بحران این کشور به نیم میلیون تن رسیده پیش‌بینی کرد که این تعداد تا آغاز ماه ژوئن 2013 به بیش از یک میلیون تن افزایش یابد.

در همین حال، نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان نیز در اظهاراتی با اشاره به حکم جلب‌های صادر شده علیه سعد الحریری و عقاب صقر چند تن از سران دولت سابق لبنان اعلام کرد: حکم جلب‌های صادر شده علیه الحریری و صقر از لحاظ قانونی بی‌ارزش است.

میقاتی در این خصوص گفت: حکم جلب‌هایی که اخیرا دولت سوریه علیه چند تن از شخصیت‌های لبنانی به اتهام مسلح کردن گروه‌های مخالف سوری صادر کرده در حقیقت این اقدام سیاسی بوده و از لحاظ قانونی بی‌ارزش تلقی می‌شود و از لحاظ قانونی بی‌اعتبار است.

پیشتر سوریه حکم جلب‌هایی را علیه جمعی از مقامات لبنانی از جمله الحریری و صقر به اتهام کمک به مخالفان صادر کرده بود.

این در حالی است که عدنان منصور، وزیر امور خارجه لبنان تاکید کرده بود که کشورش هیچ رابطه‌ای با این حکم جلب‌ها ندارد.

همچنین دیلما روسیف، رئیس‌جمهوری برزیل نیز در دیدارش با همتای روسی خود در مسکو اعلام کرد که کشورش از موضع روسیه در قبال بحران سوریه حمایت کرده و از تلاش‌های مقامات مسکو در خصوص حل و فصل بحران موجود در سوریه استقبال می‌کند.

وی گفت: ما معتقدیم موضع روسیه در قبال تحولات خاورمیانه به ویژه اوضاع سوریه موضعی سازنده است و ما با روسیه نسبت به نگرانی‌اش از اقدامات نظامی در سوریه همراهی و از تلا‌ش‌های روسیه برای حل و فصل بحران این کشور حمایت می‌کنیم.

از سوی دیگر، خبرگزاری روسیه نیوز نیز اعلام کرد که دولت عراق به آوارگان سوریه حق اقامت و کار در این کشور را نمی‌دهد.

وزارت آوارگان عراق روز شنبه در خبری اعلام کرد که این کشور تاکید کرده است در صورت عدم توافق سازمان ملل به آوارگان حق اقامت، کار و جا به جایی در داخل عراق را نمی‌دهد.

یک منبع مسئول در وزارت مهاجرت عراق در این خصوص گفت: دولت قادر به اتخاذ تصمیمات جدا از تصمیمات سازمان ملل برای اعطای حق پناهندگی، کار و مهاجرت به آوارگان نیست.

بحران سوریه از 21 ماه قبل تاکنون در این کشور آغاز شده که در پی طولانی شدن این بحران هزاران تن کشته و صدها هزار تن دیگر نیز در کشورهای همجوار سوریه آواره شدند.
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین