رئیس افبیآی در گفتوگویی با اشاره به این که در دوران خدمتش به دلیل تحقیقات این نهاد مورد انتقاد دموکراتها و جمهوریخواهان بوده، دولت چین را «بزرگترین تهدید بلندمت» آمریکا دانست.
«کریستوفر رای» رئیس اداره تحقیقات فدرال آمریکا (افبیآی) در گفتوگویی بیان کرد علت بازنشستگی زودتر از موعد او این است که پس از مواجه شدن با انتقادات تند «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا، نخواسته افبیآی را بیش از این درگیر جنجالها کند.
به گزارش ایسنا، گفتوگوی وی با برنامه «۶۰ دقیقه» سیبیاس انجام گرفت که شامگاه یکشنبه مشروح آن منتشر شد.
وبگاه خبری-تحلیلی آکسیوس با انتشار این مطلب گزارش داد: ترامپ، رای را در سال ۲۰۱۷، برای دورهای ۱۰ ساله به عنوان رئیس افبیآی برگزید، اما رای در سالهای اخیر، به انتقاد از رئیسجمهور منتخب آمریکا و نزدیکان او به دلیل مسائل مرتب با ترامپ و «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا پرداخته است.
رئیس افبیآی در این گفتوگو بیان کرد که به دلیل تحقیقات این نهاد هم از سوی دموکراتها و هم جمهوریخواهان مورد انتقاد قرار گرفته است.
او با تشریح دشواریهای مسئولیت خود به عنوان رئیس افبیآی گفت: کار سختی است. گریزی از خشمگین کردن مردم مختلف و گاهی افراد بسیار قدرتمند نیست. اما بخشی از اصل ماهیت قانون اطمینان یافتن از این است که وقایع، قانون و اثبات درست تحقیقات را پیش ببرد، نه کسی که در قدرت است یا کسی که میخواهد در قدرت باشد یا نباشد.
او درباره بدتر شدن روابطش با ترامپ پس از تحقیقات افبیای درباره ادعای او و تیمش در سال ۲۰۲۰ مبنی بر تلاش برای تغییر در نتیجه انتخابات، گفت که وظیفه کسی که تحقیق میکند، «دنبال کردن وقایع است تا ببیند به کجا منتهی میشود و اهمیتی ندارد که چه کسی از آن خوشش میآید.»
رای پس از تفتیش عمارت ترامپ در مارالاگو در سال ۲۰۲۲ طی تحقیقات درباره نگهداری اسناد محرمانه توسط ترامپ پس از پایان یافتن دوره ریاستجمهوری او مورد انتقاد قرار گرفت. این تحقیقات منجر به تشکیل یکی از دو پرونده علیه رئیسجمهور منتخب در دادگاه جنایی فدرال شد که بعدا مختومه شد.
رای در این گفتوگو بیان کرد که افبیآی تلاش میکرد در تحقیقات خود طبق قانون عمل کند و از نظر او این کار انجام شد.
او همچنین گفت که هیچ تعاملی با دولت بایدن درباره تحقیقات راجع به رئیسجمهور پیشین نداشته است و تا جایی که میداند، هیچ کس دیگری از افبیآی نیز ارتباطی با کاخ سفید در این باره نداشته است.
رئیس افبیآی بیان کرد که در مدت هفت سال و نیمی که ریاست افبیآی را بر عهده داشته به افرادی برخورده است که معمولا، ادعا میکنند به مستقل بودن و بیطرفی علاقه دارند، اما وقتی همین به نتیجهای ختم میشود که مطلوبشان نیست، وضعیت فرق دارد.
او در بخش دیگری از این گفتوگو بیان کرد که هدف قرار دادن زیرساختهای حیاتی و غیرنظامی آمریکا از سوی دولت چین بزرگترین تهدیدی است که دولت آتی ترامپ با آن مواجه است.
این مقام ارشد دولت آمریکا که قرار است پس از آغاز دوران ریاستجمهور دونالد ترامپ از سمت خود استعفا کند، دولت چین را به دلیل «نقش آن در برنامههای کلان و دولتی حمله سایبری»، «بزرگترین تهدید بلندمدت» علیه آمریکا دانست.
او بیان کرد که پکن میتواند از این برنامهها به عنوان ابزاری برای هدف قرار دادن مراکز درمانی، شبکههای برق، لولههای گاز طبیعی و سامانههای مخابراتی و دیگر تجهیزات و امکانات استفاده کند.
رئیس افبیآی گفت بر این باور است که پکن تا کنون، اقدام به استراق سمع در تماسهای مقامات بلندپایه آمریکا کرده، اما تایید نکرد که چین به جاسوسی درباره چه کسی پرداخته است.
رای در این راستا تاکید کرد که «چالشبرانگیزترین نوع تهدید تروریستی» پیش روی آمریکا، ترویج افراطگرایی در فضای مجازی از سوی گروههای افراطی است.
او درباره حمله تروریستی رخ داده در ایالت نیو اورلئان آمریکا در روز عید سال نو نیز گفت که مظنون تحت تاثیر فعالیتهای افراطگرایانه در فضای مجازی و داعش بوده است.