bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۴۵۱۰۱

پرویز مشرف مهره عربستان علیه ایران

تاریخ انتشار: ۱۰:۴۹ - ۰۷ فروردين ۱۳۹۲
از قدیم پاکستان هم پیمان سنتی استراتژیک عربستان بوده است، اما در سال های اخیر ایران توانست با جذب برخی از احزاب بارز پاکستانی به طرف خود این اتحاد استراتژیک را بشکند و معادله ای تازه بر پاکستان حاکم کند.

به گزارش الاخبار، پرویز مشرف، رئیس جمهوری سابق پاکستان در حالی پس از چهار سال گذراندن تبعیدی خودخواسته در لندن، دبی و عربستان به کشورش بازگشت که چند هفته ای بیشتر به انتخابات مجلس نمایندگان پاکستان زمان باقی نمانده است. بازگشت مشرف دقیقا بعد از آن انجام شد که عربستان که ارتباطات نزدیکی با حزب رابطه اسلامی به ریاست نواز شریف و اشفق پرویز کیانی، فرمانده ارتش پاکستان دارد، پا به میدان گذاشت تا بدین ترتیب بازگشتی مسالمت آمیز برای هم پیمان سیاسی پاکستانی اش فراهم شود.

نواز شریف و اشفق کیانی اخیرا به عربستان سعودی سفر کردند و بر سر بازگشت مشرف و انتخابات مجلس پیش رو با مقامات عربستانی به مذاکره پرداختند، در همین حال مشرف نیز با عربستانی ها برای بازگشتش به پاکستان و شرکت در انتخابات به مناسبت های مختلف مذاکره کرده است. عربستان همچنین از شریف، هم پیمان نزدیک خود که پس از کودتای مشرف علیه او در سال 1999 در خاک خود به او پناه داده بود و فرمانده ارتش پاکستان که نفوذ بسیاری در پاکستان علیه ایران دارد، در این رابطه استفاده های بسیاری کرده است. ایرانی که توانسته است با حمایت از آصف علی زرداری، رئیس جمهوری پاکستان و امضای توافق نامه احداث خط لوله گاز در خاک پاکستان در مرزهای مشترک استان سیستان و بلوچستان در هم پیمانی سنتی ریاض و اسلام آباد شکاف ایجاد کند و حتی فراتر از آن توصیه ها و تهدیدهای ایالات متحده را نیز رد کند.  

این در حالی است که حزب شریف هر گونه توافقی با عربستان برای بازگشت مشرف را رد می کند و مدعی است که بر محاکمه دیکتاتور سابق برای آن چه جنایت های او می داند، اصرار دارد. در عین حال گفته می شود که مشرف تلاش کرده است تا با استفاده از فشارهای دیپلماتیک با شریف دیدار کند اما او نپذپرفته است.

مشرف به محض رسیدن به پاکستان به هوادارانش گفت: «امروز به کشورم بازگشتم، آن کسانی که می گفتند من هرگز بر نمی گردم کجا هستند؟»

وی سپس افزود: «از من مردمم خواستند که برای نجات پاکستان باز گردم حتی اگر به قیمت زندگی ام تمام شود. می خواهم به کسانی که مرا تهدید می کنند بگویم که من هدیه ای مبارک از سوی خدا هستم. آن پاکستانی که من پنج سال پیش ترک کردم، کجاست؟ امروز قلب من از فقر و بیکاری و تورم به درد آمده است.»

تا کنون مشرف تحت پیگرد قضایی قرار نگرفته و مورد تهدید جانی نیز نبوده است. با این حال وی با پرونده های فساد مرتبط با دوران ریاست جمهوری اش مواجه بوده است. وی در سال 1999 در پی یک کودتای نظامی به قدرت رسید و در سال 2008 نیز به اجبار از قدرت کنار رفت. بعد از آن علیه او سه بار اقامه دعوا شد اما هیئت قضایی پاکستان به وی اجازه داد که با کفالت آزاد باشد مساله ای که سبب شد تا او به فکر بازگشت به کشورش بیفتد. اما باز بودن این پرونده قانونی سبب خواهد شد تا وی نتواند برای انتخابات آتی نامزد شود تا بتواند نقشه سیاسی تازه ای برای کشورش ترسیم کند.

در حالی که خفقان طایفه ای در منطقه روز به روز تشدید می شود، پاکستان که بین 10 تا 20 درصد از جمعیت 180 میلیون نفری اش را شیعیان تشکیل می دهند به عرصه رویارویی سنی ها و شیعیان تبدیل شده و در عین حال جبهه ای تازه برای مواجهه ایران و عربستان در برابر هم نیز شده است. این تنها تفسیری است که می توان از حملات طایفه ای چند ماه اخیر این کشور کرد.

در همین ماه ژانویه بود که افراد مسلح به روی خودروی حامل اورانک فاروقی، روحانی تندروی سنی به شدت ضد شیعی در کراچی آتش گشودند. اورانک فاروقی، یکی از مهم ترین چهره های تندروی ضد شیعی است، او همواره از یارانش می خواهد که علیه شیعیان بسیج شوند و همواره آنها را دشمن خطاب کرده است. وی ریاست جریانی موسوم به جماعت "اهل سنت و جماعت" را بر عهده دارد که عقبه اش به "سپاه صحابه" باز می گردد. همان جریانی که پرویز مشرف در سال 2002 در چارچوب مبارزه با تروریسم فعالیت آنها را متوقف کرد و بسیاری از رهبران و اعضای آنها را کشت یا دستگیر کرد. فاروقی تنها چهره افراطی ای نیست که در ماه های اخیر مورد حمله قرار گرفته است بلکه بسیاری از چهره های هم سنگ و هم فکر او نیز مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفته اند. این در حالی است که سنی ها با انجام عملیات انتحاری ده ها نفر از شیعیان بی گناه را در مناطق مختلف پاکستان به کشتن داده اند.

گفته می شود در پی تشدید فشارها علیه شیعیان از سوی جریان های افراطی و تندروی سنی پاکستانی گروهی موسوم به "سپاه مهدی" تشکیل شده است که مورد حمایت ایران است. ظاهرا این مجموعه تنها 20 عضو دارد و در کراچی فعالیت خود را دنبال می کند. فاروقی به صراحت می گوید که وظیفه اش قدرتمند کردن سنی ها و ایجاد نهضتی در درون آنها علیه شیعیان است تا آنها را به زیر یوغ خود در آورند.  

اما این فقط فاروقی نیست که در پاکستان علیه شیعیان فعالیت می کند، در کراچی و کویته جریانی موسوم به "لشکر جنگوی" نیز فعال است که عملیات گسترده ای علیه شیعیان انجام می دهد. آنها علاوه بر هدف قرار دادن شیعیان توسط خودروهای بمب گذاری شده و افراد انتحاری، ترورهایی را علیه چهره های بارزی از پزشکان و بازرگانان و معلمان نیز انجام می دهند. این جریان مورد حمایت عربستان سعودی و برخی بازرگانان فعال عرب در کشورهای حوزه خلیج فارس قرار دارد و وقتی که حملاتی علیه شیعیان در کویته انجام شد و لشکر گنجوی مسئولیت آن را بر عهده گرفت، انگشت اتهام ها متوجه عربستان نیز شد.
شهروند
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۷
امیدواریم با زهم در بازی های سیاسی منطقه کلاه سرمان نرود و بازنده این جریانات ما ایرانی ها نباشیم البته تا زمانی که به یافتن روزنه های دوستی و ایجاد روابط حسنه با دیگر دول جهان به فکر ایجاد شکاف در میان متحدانی چون پاکستان و عریستان باشیم مطمئناً بازنده بازی ما خواهیم بود .
علی
Germany
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۷
ژنرال کیانی اصالتا از خاندان کیانی های سیستان ایران است.
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۸
نکته ی مهمی بود الان؟؟؟؟!!!!
انتشار یافته: ۳
bato-adv
bato-adv