bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۴۸۷۷۴

وضع وخیم رایزنی فرهنگی و رسانه‌های ایرانی در لبنان

ساختمان پنج طبقه رایزنی فرهنگی ایران در بیروت، در حالی ماهانه نزدیک دوازده هزار دلار اجاره پرداخت می‌کند که نیمه تعطیل است. نزدیک چهار ماه است که شبکه پرس‌تی‌‌وی پس از بازگشت مدیر آن توسط مدیر شبکه آی فیلم به عنوان سرپرست اداره می‌شود. دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی، همچنان در انتظار اعزام مدیر جدید بوده و در بلاتکلیفی است. شبکه العالم با ۱۲۰ ‌نیرو ‌مدتی است ‌از داشتن مدیر ایرانی محروم ‌است.

تاریخ انتشار: ۱۹:۴۲ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۲
تابناک نوشت: ساختمان پنج طبقه رایزنی فرهنگی ایران در بیروت، در حالی ماهانه نزدیک دوازده هزار دلار اجاره پرداخت می‌کند که نیمه تعطیل است. نزدیک چهار ماه است که شبکه پرس‌تی‌‌وی پس از بازگشت مدیر آن توسط مدیر شبکه آی فیلم به عنوان سرپرست اداره می‌شود. دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی، همچنان در انتظار اعزام مدیر جدید بوده و در بلاتکلیفی است. شبکه العالم با ۱۲۰ ‌نیرو ‌مدتی است ‌از داشتن مدیر ایرانی محروم ‌است.

در حالی که این منطقه، یکی از حساس‌ترین برهه‌های خود را پشت سر می‌گذارد و در این میان لبنان خط مقدم و یکی از قطب‌های مهم تحولات خاورمیانه است، نهادهای فرهنگی و رسانه‌ای کشورمان در این کشور، به حالت نیمه تعطیل درآمده و در بلاتکلیفی هستند.

در این میان، وخیم‌ترین وضعیت را رایزنی فرهنگی کشورمان در بیروت دارد، چراکه پس از بازگشت حجت‌الاسلام رییس‌زاده در پاییز سال ۹۱، مقرر شد حجت‌الاسلام خیاط ـ که رایزن فرهنگی ما در دمشق بود ـ به علت تعطیلی فعالیت‌های فرهنگی در سوریه، فعالیت خود را در بیروت ادامه دهد؛ اما تنها یک ماه پس از آغاز به کار وی در لبنان، به علت پافشاری دانشگاه مشهد ـ که وی عضو هیأت علمی آنجا بود ـ مجبور به بازگشت به مشهد شد.

پس از بازگشت خیاط، حسن صحت، مجری برنامه نگاه یک ـ که به عنوان وابسته فرهنگی در لبنان فعالیت می‌کرد ـ موقتا به عنوان سرپرست رایزنی، هدایت مجموعه را بر عهده گرفت؛ اما به تازگی وی نیز در انتخابات شورای شهر تهران ‌نام‌نویسی کرده و برای فعالیت‌های انتخاباتی رهسپار تهران شده است تا مردم لبنان به ویژه شیعیان، کم تحرک‌ترین روزهای رایزنی فرهنگی ما را ببینند.

بنا بر این گزارش، این بلاتکلیفی در حالی روی می‌دهد که بازار کار رایزنی فرهنگی بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، آلمان و انگلیس حسابی داغ بوده و روسیه و آمریکا نیز برای عقب نماندن در زمینه جنگ نرم در شرقی‌ترین نقطه خاورمیانه، برنامه ریزی علمی ـ فرهنگی گسترده‌ای را آغاز کرده‌اند.

گفتنی است، ساختمان پنج طبقه رایزنی فرهنگی ایران در بیروت، در حالی ماهانه نزدیک دوازده ‌هزار دلار اجاره پرداخت می‌کند که بیشتر طبقات و کلاس‌های این مجموعه نیمه تعطیل بوده و کمترین رفت و آمد عمومی را در آنجا می‌بینیم!

این گزارش در ادامه می‌آورد، نهادهای رسانه‌ای کشورمان هم در اوج جنگ خبری میان ایران و کشورهای عربی ـ غربی در منطقه به ویژه بر سر مسأله سوریه، وضعیت بهتری از رایزنی فرهنگی ما ندارند؛ نزدیک چهار ماه است که شبکه پرس تی وی پس از بازگشت مدیر آن توسط مدیر شبکه آی فیلم به عنوان سرپرست اداره می‌شود. دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی در لبنان نیز پس از پایان مأموریت مدیرش، همچنان در انتظار فرستادن مدیر جدید بوده و ‌بلاتکلیف است.

ناگفته نماند که شبکه العالم با ۱۲۰ نفر نیرو، مدتی است ‌از داشتن مدیر ایرانی محروم بوده و به دست یک فرد لبنانی به عنوان سرپرست اداره می‌شود. خبرنگار اعزامی واحد مرکزی خبر هم وارد ششمین سال مأموریت خود شده و هنوز جانشینی برای وی فرستاده نشده است. در عین حال، انتشار و پخش روزنامه الوفاق در بیروت نیز پس از تغییرات اخیر مدیریتی در روزنامه ایران، چهار ماه است که متوقف شده است.

به نظر می‌رسد، مسئولان دستگاه دیپلماسی و همچنین نهادهای فرهنگی ـ رسانه‌ای کشورمان باید تلاش بیشتری نسبت به وضعیت کنونی داشته باشند.
ناشناس
Australia
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۵
بهتر هر چی پول کمتر هدر بره بهتره!
ناشناس
United Arab Emirates
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۵
از این دولت کارآمد جز این نمی توان انتظار داشت!!
انتشار یافته: ۲
bato-adv
bato-adv