bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۴۸۹۲۵

ساماندهی طرح مد و لباس آقایان

تاریخ انتشار: ۰۳:۰۲ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۲
معاون وزیر ارشاد در نشست سالانه معاونت هنری وزارت ارشاد از ساماندهی طرح مد و لباس آقایان خبر داد.

شاه‌آبادی، برنامه‌های معاونت هنری را در بخش مد و لباس در سال 92 شامل بیش از 15ماموریت عنوان کرد و در توضیح دو مورد از این ماموریت‌ها گفت: اقدام جدی برای لباس رسمی آقایان در سال 92 آغاز خواهد شد که این اقدام به دنبال مصوبه کمیسیون فرهنگی شورای انقلاب فرهنگی در آخرین جلسه است که معاونت هنری را مکلف کرده است تا در حوزه مد و لباس، ‌از خلاقیت‌های طراحان لباس برای مد و لباس آقایان با توجه به شاخصه‌های ایرانی و اسلامی استفاده شود که به این منظور برای برگزاری جشنواره مد و لباس آقایان، امسال فراخوانی منتشر خواهد شد.

معاون وزیر ارشاد همچنین پیرامون اینکه بیشتر لباس‌های طراحی شده در این طرح به‌خصوص در حوزه مد و لباس زنان غیرقابل پوشیدن در فضاهای عمومی است و در صورت پوشیدن آنها امکان برخورد گشت ارشاد وجود دارد، گفت: در مورد لباس خانم‌ها میان آنچه طراحی و تصویب شد و فضایی که در بیرون ساخته شد تفاوت‌های زیادی است.

باید توجه داشت که دو حوزه در مورد لباس خانم‌ها وجود دارد؛ یکی لباس‌های مجلسی است و دیگری لباس‌های اجتماعی که هر کدام لیبل و شناسه خودشان را دارند.

مانتوهای مجلسی ویژه مجالس است و طبیعتا باید یا زیر چادر پوشیده شود یا در مجالس به تن شود. اگر کسی بخواهد این لباس‌ها را در حوزه عمومی بر تن کند این لباس‌ها را می‌توان به شیوه‌های مختلف پوشید. به عنوان مثال می‌شود این لباس‌ها با دو سایز بالاتر پوشید که باعث جلب توجه نشود. اما به صرف اینکه یک لباس از سوی ما مورد تایید باشد به معنای این نیست که هرکسی بتواند در جامعه هرگونه که بخواهد تردد کند. اما لباس‌های موجود تاییدیه کارگروه را دارد.

شاه‌آبادی همچنین  در رابطه با لباسی که قرار است برای آقایان تهیه شود به چه شکل خواهد بود و آیا در صورت تهیه شما خود آن را خواهید پوشید؟ این‌گونه پاسخ داد: «در حوزه آقایان باید فرهنگ‌سازی آغاز شود. من هم زمانی این لباس را خواهم پوشید که در جامعه مقبولیت آن به وجود آید. ما زمانی این فضا را ایجاد خواهیم کرد که جامعه را در این حوزه توجیه کنیم. ما به دنبال این هستیم که بگوییم کت و شلوار لباس غربی است. پدران و اجداد ما این لباس را به‌زور پوشیدند و حاضر به پوشیدنش نبودند. به خاطر اینکه نماد یک طبقه روشنفکری بود به جامعه و فرهنگ ما وارد شد. امروز هم با هیچ بخشنامه‌ای قابل تغییر کردن نیست. ما هم دنبال هیچ حرکت اینچنینی ای نیستیم. اما باید این را به ذهن طراحان بیندازیم که به دنبال رفتن به سمت طراحی‌های اصیل ایرانی باشند.»