bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۵۲۸۱۸

ارثیه ناخوشایند "محمود" برای دولت آینده

نامزدهای انتخابات ایران در حالی در این عرصه با یکدیگر رقابت می کنند که عموما بر مسائل اقتصادی تمرکز کرده اند و می گویند که در آینده نهایت تلاش خود را می کنند که اصلاحات اقتصادی را در کشور پیش ببرند.

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۷ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۲
نامزدهای انتخابات ایران در حالی در این عرصه با یکدیگر رقابت می کنند که عموما بر مسائل اقتصادی تمرکز کرده اند و می گویند که در آینده نهایت تلاش خود را می کنند که اصلاحات اقتصادی را در کشور پیش ببرند. در ادامه تحلیل " العرب " از انتخابات پیش رو را می خوانیم:

انتخابات ریاست جمهوری ایران در حالی برگزار می شود که رئیس جمهوری پیش رو با بحران های اقتصادی متعدد دست و پنجه نرم خواهد کرد. آیا رئیس جمهوری آینده ایران می تواند از سقوط اقتصادی کشور جلوگیری کند و فشارهای اقتصادی شدیدی که مردم ایران از آنها رنج می برند را خنثی کند؟ با افزایش قیمت ها و کاهش قدرت خرید مردم که بیشتر آنها به دلیل تحریم های اقتصادی است که قدرت های غربی علیه ایران اعمال کرده اند، رئیس جمهوری جدید چگونه می خواهد به فکر بهبود اوضاع معیشتی مردم ایران باشد؟

نامزدهای انتخابات ایران در حالی در این عرصه با یکدیگر رقابت می کنند که عموما بر مسائل اقتصادی تمرکز کرده اند و می گویند که در آینده نهایت تلاش خود را می کنند که اصلاحات اقتصادی را در کشور پیش ببرند. بحران اقتصادی در 4 سال گذشته بیشترین اعتراض ها و ناخشنودی ها را نزد مردم ایران به وجود آورده است. تقریبا همه نامزدها متفق القول هستند که محمود احمدی نژاد در طول 8 سالی که رئیس جمهور ایران بوده نه تنها نتوانسته کاری برای پیشرفت چرخه اقتصاد کشور بکند بلکه او را متهم می کنند که سوء مدیریت وی سبب بسیاری از بحران های جاری در کشور شده است.

سعید جلیلی، یکی از نامزدهای ریاست جمهوری که او را نماینده جریان تندرو در انتخابات ریاست جمهوری ایران می دانند و در حال حاضر مسئول مذاکره کننده پرونده هسته ای ایران است، ماه گذشته در این باره گفت: «دولت مثل اتوبوسی است که باید آن را از مشکلاتی که به آن دچار شده، پاکسازی کرد.»

محسن رضایی، یکی دیگر از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و فرمانده سابق سپاه نیز در جریان تبلیغات انتخاباتی اش گفت: «کشور ما کشور قدرتمندی در منطقه است و موشک های ما می توانند هزاران کیلومتر دورتر از مرزهایمان را هدف قرار دهند اما متاسفانه نمی توانیم نیاز خود را در تامین مرغ برای مردم برطرف کنیم.»

در طول سال های گذشته ایالات متحده و هم پیمانان غربی اش تحریم های شدیدی را متوجه صنایع نفت و بانکداری ایران کردند که این مساله باعث شد تا درآمدهای نفتی ایران در سال 2012 تقریبا تا مرز 50 تا 60 میلیارد دلار کاهش یابد. آنها همچنین ارتباطات بانک های ایران با شبکه مالی جهانی را بستند تا داد و ستد مالی میان ایران با خرج بسیار سخت شود. در نتیجه این تحریم ها ارزش واحد پول ایران به شدت سقوط کرد و افزایش تورم و بیکاری به اوج رسید در حالی که در این میان بسیاری از شرکت ها برای بقای خود می جنگند. در حال حاضر هر شهروند ایرانی کالاهای غذایی مورد نیازش را سه برابر قیمت مدت مشابه سال قبل خریداری می کند.

بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که با تداوم این وضعیت بحران اقتصادی بیش از پیش تشدید می شود و این مساله برای تهران بسیار گران تمام خواهد شد. بنا به گزارش سازمان بین المللی انرژی ایران در سال 2012 نزدیک به 40 میلیارد دلار از درآمدهای ارزی اش را از دست داده است. این سازمان همچنین می گویند که تحریم ها باعث شدند تا صادرات نفت خام ایران که در سال 2011 در حدود 2.2 میلیون بشکه در روز بود به نصف کاهش یابد. اگر چه در این میان افزایش قیمت نفت تا اندازه ای توانسته است بخشی از خسارت های نفتی ایران را جبران کند.

بر اساس بیانیه شرکت خدماتی" تامسون رویترز اویل انالیتکس" در چند ماه اخیر نرخ میعانات گازی و سوخت افزایش یافته و این مساله سبب شده است تا ایران نسبت به مدت مشابه سال قبل 7 میلیارد دلار بیشتر در آمد کسب کند. درآمدهای ایران از بخش فروش محصولات پتروشیمی نیز افزایش یافته است. اما با این حال مشکل در داد و ستد کالا سبب شده تا ایران مطالبات خود را از هند و چین از طریق واردات کالا جبران کند.

رئیس جمهوری پیش رو با پرونده سنگین اقتصادی مواجه است. پرونده ای که از سوی دولت سابق به آن به ارث رسیده است. این که وی تا چه اندازه می تواند از پس بحران اقتصادی کشورش بر آید و فشارهای اقتصادی را بر مردمش کم کند، مساله ای است که فقط در صورت گذر زمان می توان پاسخی برای آن یافت.
یک ایرانی
Finland
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
اساسا به هدف مقابله و از میان برداشتن اینهمه مشکلات کلان و کمتر جبران پذیر به میراث رسیده از 8 سال ندانم کاری و بحران آفرینی دولت احمدی نژاد در سطوح و شئون مختلف است که ملت ایران تلاش می کند این بار رئیس جمهوری کارآمدو لایق برگزیند... آیا موفق خواهد شد؟؟!! اگر همه بیایم البته که چندان دشوار نخواهد بود...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
هر اشتباهی تاوانی داره. همه در اشتباه سال ۸۴ و ۸۸ کم یا زیاد مقصر هستیم و همه داریم تاوانشو پس می دیم. ای کاش از این اشتباهات تجربه بگیریم. ای کاش به جای تحریم و قهر با صندوق در انتخابات شرکت کنیم و به کسانی که کارنامه قابل قبولی دارند (آقایان روحانی، قالیباف، ولایتی و رضایی) رای بدهیم. تلاش کنیم که از میان این آقایان شایسته ترین انتخاب شود. نظر شخصی بنده آقای روحانی است اما به تصمیم و رای همه احترام می گذارم
عبدالله
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
جناب آقای رضایی اگر امروز موشک نداشتیم مطمئن باشیدامنیت هم نداشتیم واگر واقعا جنابعالی خود را کماکان یک سپاهی می دانید باید از این بابت دست آنان را ببوسید. لذا شایسته نیست به منظور گرفتن رای هرگونه سخنی را بر زبان بیاورید.
ظفرقندی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
آقای شاهرودی هم زمانی که به ریاست قوه قضائیه رسید گفت ویرانه ایی را تحویل گرفتم فکر کنم رییس جمهور بعدی هم همین را خواهد گفت.
ژاله
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
دستشون درد نکنه!!!!!!!ملت رو به خاک سیاه نشوندن و جالبتر اینه که محمودخان واطرافیانش از رو نمیرن و واسه خودشون پپسی باز میکنن.... خدایا کمک کن این ملت بیدار شن و اشتباهات 84و88 رو تکرار نکنن
ناشناس
United Arab Emirates
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
ملت سال 88 به تغییر احمدی نژاد رای دادن. منتها...
انتشار یافته: ۲۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
شرکت همه=پیروزی
زنده باد اصلاحات
اطلاع رسانی کنید
بنده خدا
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
برو عمو دلت خوشه! چی چی رو اطلاع رسانی کنید! تخم دو زرده کردی مگه با این شعار دادن؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
دوستان طرفدار روحانی یه سربزنید به سایت "انتخاب"
بینا
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
ارثیه اصول گرایان به مردم تورم وگرانی وبیکاری بوده اما کارهایی مانند مسکن مهر وهدفمندی خوب شروع شد ولی طبق روال ادامه نیافت درنتیجه انهم خود مشکلی شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
جدا اگر اباد گری ( !!! ) های دکتر نبود کاندیدا ها هیچ چیزی برای گفتن نداشتند اگر انتخابات گرم شود دکتر مهمترین عامل ان بوده است
ناشناس
United Arab Emirates
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
آبادگری رو خوب اومدی، ولی انگار کسی نفهمید، ما باید به فکر تمروز و فردا باشیم که تکرار گذشته نباشد. رای ما روحانی
ویان
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
فقط جلیلیه که قدر این میراث گرانبها !!!! رو می دونه و ازش مراقبت می کنه و سعی می کنه بیشترش بکنه. :)
ايران
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
فكر كنم اكثرا اشتباهي منفي دادن منم اشتباها منفي دادم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
جلیلی میراث محمود حفظ و افزون خواهد کرد قحطی گرانی تحریم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
سلام بر خمینی
پاینده باد رهبری
زنده باد خاتمی
زنده باد هاشمی
زنده باد اصلاحات
زنده باد روحانی
زنده باد عارف
پاینده باد ایران عزیز...
ایراندووووست
Germany
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
خدایی رییس جمهور بعدی داره میره تو دهن شیر!!!!!!
ناشناس
Bahrain
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
اغا محمود نكه فقط اينها رو به ارث كذاشته اينها خوبه بزركترين ارثي كه كذاشته ابروي ايران رو تو سطح بين الملل از بين برده و ملت رو خار و ذليل كرده

اكه مردم هوشيار نباشن و با حرفهاي احساسي امثل اغا محمود دوباره به اين قوم فريبكار راي بدن باز هم بدتر ميشه همه جي
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
تا سر کوچه را می تونه.
زلیخا
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
اگر ارثیه خوبی بود مطمئنا اصولگرایان دولت بعدی را سه قبضه می گرفتند .پس باید امیدوار شدکه دیگر دولت بعدی از آن اصلاح طلبان است.
وقتی خاگینه کلفته بگید خاله بخفته
وقت گریه وزاری برید خاله رو بیارید