bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۵۴۷۶۶
با حذف رسمي ارز مرجع

دارو و كالای اساسی در بلاتكليفی

از امروز به طور رسمي ارز مرجع (1226 توماني) از اقتصاد ايران كنار گذاشته شد. دولت در جدیدترین بخشنامه اعلام کرد از این پس ارز مرجع به کالاهای اساسی و دارو تعلق نخواهد گرفت و بر این اساس قیمت ارز همان قیمتی خواهد بود که در لایحه بودجه سال 92 تعیین شده است.

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۹ - ۱۰ تير ۱۳۹۲
فرارو- از امروز به طور رسمي ارز مرجع (1226 توماني) از اقتصاد ايران كنار گذاشته شد. دولت در جدیدترین بخشنامه اعلام کرد از این پس ارز مرجع به کالاهای اساسی و دارو تعلق نخواهد گرفت و بر این اساس قیمت ارز همان قیمتی خواهد بود که در لایحه بودجه سال 92 تعیین شده است.

به گزارش فرارو، قيمت ارز در بودجه سال جاري 2450 تومان تعيين شده است و پيش بيني مي شود قیمت اقلام اساسی و داروئی افزایش یابد.

روز گذشته معاون امور دارویی سازمان غذا و دارو از اتمام قیمت‌گذاری داروهای داخلی و وارداتی خبر داد و گفت: داروهای تولید داخل به طور متوسط ۴۰ درصد و داروهای وارداتی به طور متوسط حدود ۹۰ درصد گران شدند.

«كارت هوشمند دارو» و «يارانه دارو» دو پيشنهاد دولت در خصوص مقابله با افزايش قيمت دارو بوده است كه تاكنون اقدام جدي اي در اين خصوص انجام نشده است. در آخرين تصميمات دولت بنا شد كه يارانه دارو به حساب يارانه سرپرست خانوار واريز شود.

با اين همه به گفته يك عضو كميسيون بهداشت مجلس مشخص نیست که این مسئله به کدام بیماران تعلق می‌گیرد و چگونه اجرا می‌شود. دكتر عابد فتاحي با اشاره به گزارش معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت در اين خصوص به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: «این گزارش به حدی نامفهوم بود که مقرر شد به شکل مکتوب گزارش مفصلی ارائه شود.»

همچنين در خصوص ارز اختصاصي به كالاهاي اساسي نيز در بودجه ردیف‌های یارانه‌ای دیده شده است که بر اساس آن به دستگاههایی که کالاهای گروه 1 را با نرخ ارز مرجع وارد می‌کنند مابه التفاوت ریالی پرداخت می‌شود تا بتوانند ارز مبادلاتی مورد نیاز را برای واردات کالا خریداری کنند.

بحثها پیرامون این امر از زمان اعلام این خبر در ارديبهشت سال جاري در خصوص نرخ از و تبعات آن بر اقتصاد کشور شروع شد و هرچند اکثر کارشناسان بر ضرورت حرکت به سمت نظام تک نرخی ارز تاکید داشتند، اما چگونگی این اقدام و نحوه عمل دولت برای پرداخت یارانه به کالاهای اساسی جای ابهام بسیاری دارد.

دولت پيش از اين در اواخر فروردين و ارديبهشت يك بار اقدام به حذف ارز مرجع از كالاي اساسي نمود كه در نتيجه آن بازار با شوك افزايش قيمت مواجه شد. افزایش 40 تا 60 درصدی برخی از کالاها و در نهایت کمبود آنها در بازار دولت را مجبور به عقب نشيني كرد.

در طي يك سال گذشته قيمت برخي از اقلام اساسي افزايش چشمگيري داشته است. لبنیات طی یک سال گذشته ۴۳.۴ درصد، تخم مرغ ۹۵.۶ درصد، برنج ۶۰.۷ درصد، حبوبات ۹۵.۹ درصد، میوه‌های تازه ۳۴.۲ درصد، سبزی‌های تازه ۶۳ درصد، گوشت قرمز ۵۳.۵ درصد، گوشت مرغ ۹.۳ درصد، قند و شکر ۴۰.۵ درصد، چای ۱۰۰.۵ درصد و روغن نباتی ۵۸.۲ درصد افزایش قیمت را ثبت کرده است.
ساسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۰
ایول به مدیریت جهانی اقای احمد نژاد.......................
ظفرقندی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۰
ارز مرجع فقط اسمش بود.خدا را شکر که دیگه اسمش هم نیست.
انتشار یافته: ۲