bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۶۷۸۴۰

اژدهای بدقواره بلعنده وقت و زندگی مردم مستاصل

تاریخ انتشار: ۰۴:۲۰ - ۱۳ آبان ۱۳۹۲
مطلب زیر را یکی از خوانندگان برای فرارو ارسال کرده است

آزاد راهي در سال 1345 شمسي با نظارت مستقيم نخست وزير وقت و با بودجه شسصت ميليون توماني ساخته شد تا تهران را به بزرگراه سراسري غرب كشور وصل كند.با گذشت نزديك به نيم قرن با طرح هاي نسنجيده و ناتمام تعريض و همچنين نيمه تمام ماندن اتوبان همت و هدايت بار ترافيك اتوبان نيمه كاره موازي به داخل اين اتوبان قديمي در سرتاسر شبانه روز امروزه ترافيك خيابان آفريقا را تجربه ميكند و وقت و زندگي و اعصاب مسافران را مانند اژدها ميبلعد .

البته نابساماني شهرستان كرج در مبادي ورود و خروج اتوبان هم دست بدست عوامل فوق داده است .

1-به علت تورم و قيمت بالاي مسكن در تهران و تبديل كرج (نزديك ترين مركز شهري به تهران ) به خوابگاه كارمندان وكارگران و دانشجويان شايد بيش از نيمي از جمعيت كرج بامداد سوار بر مترو و اتوبوس هاي بين شهري و خودرو هاي سواري به سمت تهران عزيمت و بازگشت اين جمعيت خسته و استرس زده در ساعات عصر به كرج هم وطنانم را به همنشينان صبح و عصر اين اتوبان قديمي تبديل كرده است كه چنين كاربري براي آن تعريف نشده بود .

2-عدم كارائي لازم ايستگاههاي مترو (قطار بين شهري) بين تهران و كرج عملا هيچ ترغيبي براي كارگران و كارمندان مستقر در جاده مخصوص از اين وسيله ايجاد نميكند و همچنين ايستگاههاي كرج و صادقيه از نظر ارتباط با مراكز شهري دچار مشكل ميباشند .

3-طرح تعريض اتوبان كه به علت تقاطع با خط مترو و همچنين پلهاي كلاك و فرديس و عبور از رود كرج بلا تكليف مانده و اتوبان را تبديل به موجود بدقواره اي نموده كه هر چند كيلومتر از هشت باند بدون خط كشي تبديل به سه باند و بالعكس مينمايد و اخيرا هدايت اتومبيل ها از اتوبان نيمه راه مانده همت به داخل اين اتوبان قديمي نيز نظم ترافيكي اين آزاد راه را بشدت بهم زده است .

4-پليس اين اتوبان عملا جز پارك در كنار اتوبان و زدن فلاشر هاي آبي هيچ تعهدي نسبت به گشودن و هدايت بار ترافيك صبح و عصر اين اتوبان نداشته و گويا تمايلي هم در كار نيست . بطور مثال با خراب شدن اتوبوس فرسوده اي در ميانه راه و يا تصادف جزئي دو خودرو استارت ايجاد گره هاي ناگشودني ترافيك در اين اتوبان است كه ساعت ها بدرازا ميكشد و هيچ اثري از حضور پليس در اين آزاد راه 30 كيلومتري مشاهده نميشود . بطور مثال در تابستان جاري يك دستگاه تريلي ترانزيت تركيه(DAFزردرنگ) در نزديكي پل فرديس دچار نقص فني شده بود و بيست شبانه روز تمام باعث ترافيك وحشتناك به سمت كرج شده بود و دست آخر در كنار اتوبان توسط هم وطنانش تعمير گشت. و حتما حالا اين جزو خاطرات بياد ماندني زندگي در كنار اتوبان كرج براي راننده آن خواهد بود .

اخيرا هم چند دستفروش در نزديكي پل كلاك با گرفتن بادكنك هاي رنگارنگ غول پيكر (بالن) و پرسه زدن در اتوبان باعث ايجاد ترافيك شده تا همكاران ديگرشان به فروش اجناس خاص به رانندگان با استفاده از ترافيك ايجاد شده بپردازند و هيچ اثري هم از اعمال قانون توسط پليس و برخورد با اين اخلال مشاهده نميشود .

5-راهنمائي و رانندگي شهر كرج هم با عدم نظارت بر ورودي هاي شهر باعث كشيده شدن دامنه ترافيك به اتوبان شده كه تبديل به يكي ديگر از معضلات بيشمار اين بزرگراه شده است .

6-فرهنگ بد رانندگي مردم و تماشاي سانحه نيز از ديگر عوامل بوجود آمدن ترافيك در اين اتوبان ميشود بطور مثال توقف خودروها براي نظاره صحنه تصادف و عمليات امداد لاين ديگر اتوبان باعث بوجود آمدن ترافيك در لاين مخالف ميشود .
حتي تماشاي عمليات راهسازي توسط پيمانكار و بارگيري كاميون ها توسط لودر نيز باعث كندي ترافيك و تماشاي رانندگان عبوري بجاي تمركز بر رانندگي در اين اتوبان است كه جاي بررسي هاي خاص روانشناسي دارد .

7-تابش آفتاب مستقيم در هنگام طلوع و غروب بر اين اتوبان غربي –شرقي و عدم استفاده از عينك هاي مناسب توسط رانندگان عملا باعث از بين رفتن ديد روبرو رانندگان شده كه خود باعث ترافيك سنگين در اين ساعات خاص است .

8-عدم استقرار تيم هاي امداد و نجات و خدمات خودروئي در اين اتوبان و عدم وجود كمپ براي نياز هاي دستشوئي –استراحت و خريد مايحتاج پمپ بنزين بين راهي بهران را تبديل به پاساژ نموده است .

9-جاده قديم و جاده مخصوص كرج هم داستاني مشابه اين اتوبان زوار در رفته دارند كه در جاي خود قابل بررسي است .

و حرف آخر اينكه لطماتي كه به بدنه كشور به علت اتلاف وقت –اتلاف سوخت و اتلاف جان و مال مردم وارد ميشود غير قابل جبران است و با اين منابع بهدر رفته ميشد تاكنون بيش از دو يا سه اتوبان با اين ابعاد بين تهران و كرج ميشد ساخت .