bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۷۶۰۰۹
مهدی سلطان محمدی در گفتگو با فرارو بررسی کرد

تاثیر افزایش وام مسکن بر بازار مسکن

«افزایش وام مسکن روی قیمت مسکن تاثیر خواهد داشت اما این تاثیر آنقدر زیاد نیست که نگران کننده باشد و حتی ممکن است این افزایش قیمت با اثرات رکودی بازار خنثی شود؛ اما مسلما این اقدام چرخه معاملات در بازار مسکن را افزایش خواهد داد.»

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۶ - ۲۲ دی ۱۳۹۲
فرارو- یک کارشناس فعال بازار مسکن گفت: «افزایش وام مسکن روی قیمت مسکن تاثیر خواهد داشت اما این تاثیر آنقدر زیاد نیست که نگران کننده باشد و حتی ممکن است این افزایش قیمت با اثرات رکودی بازار خنثی شود؛ اما مسلما این اقدام چرخه معاملات در بازار مسکن را افزایش خواهد داد.»

شورای پول و اعتبار، سقف تسهیلات ساخت و خرید مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم را تا مبلغ ۳۵ میلیون تومان افزایش داد. پیش از این سقف وام خرید مسکن 20 میلیون تومان بود. افزایش وام خرید مسکن چه تاثیری بر حجم معاملات در این بازار و قیمت مسکن خواهد داشت؟

دکتر مهدی سلطان محمدی کارشناس بازار مسکن در گفتگو با فرارو گفت: «با توجه به آنکه میزان وام مسکن هنوز درصد کوچکی از قیمت مسکن در تهران و کلان شهرها را تشکیل می دهد بنابراین تاثیر این اقدام در تهران و کلان شهرها بسیار محدود خواهد بود و تقریبا می توان گفت تاثیری نخواهد داشت.»

وی ادامه داد: «اما افزایش وام مسکن از 20 میلیون تومان به 35 میلیون تومان مسلما در شهرستان ها و به خصوص شهرستان هایی که قیمت مسکن پایین تر است موثر خواهد بود و این وام می تواند درصد بیشتری از قیمت مسکن را پوشش دهد و طبیعتا باعث افزایش حجم معاملات مسکن شود.»

این کارشناس بازار مسکن درباره این اقدام دولت گفت: «در شرایطی که بازار مسکن در رکود است و درصد بیکاری نگران کننده است و در حالی که بخشی از نیروی کار غیرماهر و کارگران ساده عمدتا در پروژه های عمرانی و بخش مسکن مشغول به کار بودند دولت باید اقداماتی انجام می داد که این بخش دچار وقفه نشود و لذا این اقدام دولت را در مجموع اقدام مثبتی می دانم.»

وی خاطرنشان کرد: «اما اینکه این اقدام بتواند در قیمت مسکن در تهران و کلان شهرها تاثیر بگذارد خیلی بعید است.»

سلطان محمدی گفت: «افزایش وام خرید مسکن تا سقف 35 میلیون تومان در شهرهای کوچک موجب افزایش گردش معاملات در بازار مسکن می شود؛ چراکه توان مالی خانوار برای خرید مسکن را افزایش می دهد.»

وی ادامه داد: «لازمه به کار افتادن چرخه تولید مسکن این است که مساکنی که تولید شده به مصرف کننده انتقال پیدا کند. اگر مصرف کننده توان خرید نداشته باشد این چرخه متوقف شده و بنابراین منابع مالی تولید کننده مسکن آزاد نمی شود و نمی تواند تولید جدیدی داشته باشد.»

سلطان محمدی در پاسخ به این سوال که افزایش حجم معاملات مسکن در شهرستان ها آیا باعث افزایش قیمت مسکن هم خواهد شد؟، گفت: «طبیعتا وقتی قدرت خرید را افزایش می دهیم و به عبارتی بخش تقاضا را تقویت می کنیم در واقع روی قیمت هم تاثیر مثبتی خواهیم گذاشت.»

وی ادامه داد: «اما این بدان معنا نیست که قیمت مسکن افزایش خواهد یافت چون این موضوع یکی از عوامل تعیین کننده قیمت مسکن است و عوامل دیگری وجود دارد مانند رکود کنونی در بازار مسکن که در جهت کاهش قیمت مسکن عمل می کند.»

وی افزود: «اما مسلما وقتی سیاست تحریک بازار را در پیش می گیریم غیرممکن است که بتوانیم این دو مسئله را از هم جدا کنیم. یعنی اینکه تصور شود راه حلی وجود دارد که تقاضا را تقویت کند اما تاثیری بر روی قیمت نگذارد محال ممکن است؛ چراکه در نهایت باید قیمت ها افزایش یابد تا برای فروشنده به صرفه باشد که روی آن قیمت معامله کند و سپس تولید جدید را شروع نماید.»

این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: «لذا این اقدام دولت روی قیمت مسکن تاثیر خواهد داشت اما این تاثیر آنقدر زیاد نیست که نگران کننده باشد و حتی ممکن است این افزایش قیمت با اثرات رکودی بازار خنثی شود؛ اما مسلما این اقدام چرخه معاملات در بازار مسکن را افزایش خواهد داد.»

سلطان محمدی درباره ارزیابی خود از طرح مسکن اجتماعی گفت: «من فکر می کنم باید منتظر ماند تا ابعاد این طرح روشن شود. بنده بیشتر تصور می کنم این طرح یک مانور تبلیغاتی است چراکه مسکن مهر خواه ناخواه نمی توانست با آن وضعیت قبلی ادامه پیدا کند چون تبعات منفی زیادی در اقتصاد کشور ایجاد می کند.»

وی ادامه داد: «از سوی دیگر دولت نمی تواند موضوع مسکن مهر را نیمه کاره رها کند چرا که تبعات اجتماعی و سیاسی زیادی ایجاد خواهد کرد. لذا دولت باید کنترل های بیشتری روی آن طرح اعمال می کرد و بدین جهت اگر مسکن اجتماعی را به مفهموم اصلاح شده و محدود شده مسکن مهر بگیریم شاید تعبیر درستی باشد و تنها نام دیگری روی آن گذاشته اند تا با مفهوم قبلی متفاوت باشد.»
ناشناس
Finland
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
ماهی 400 تومان قسط بدم . اینطوری که اشکنه هم دیگه نمیتونم بخورم از کجا بیارم .
حامد
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
جای شکر است که بنزین روی میز رفته است در حالیکه دولت برای رفع مشکلات اقتصادی روی کار آمده هر روز چندین قم از مصارف روزانه مردم گران می شود و کسی هم احساس مسئولیت نمی کند، آیا چهار سال می شود این فشار را مردم تحمل کنند.
نازنین
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
اولا افزایش وام به دلیل بالا رفتن سر سام آور قیمت مسکن هیچ دردی رو در کلانشهرها نمیتونه درمان کنه و رکود در بازار همچنان باقی میمونه ثانیا حتی اگر شهرهای کوچک رو هم در نظر بگیریم اینقدر بیکاری و گرانی زیاد شده که اون بنده خدایی که 35 میلیون وام میگیره نمیتونه قسطش رو بده! ویرانیهای هاله نور با این چیزها درست نمیشه تنها راهش برداشتن تحریمها و تعامل با غرب!
مهم نیست
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
مردم با تحریم خرید ملک بلایی به سر بانکها و موسسات و بساز بفروشها و دلالها و..... که قیمت مسکن را به یکباره در طی دو سال گذشته سه برابر نمودند - در خواهند اورد که شرایط رکود کامل امروزه تازه شروع کار است .
ناشناس
United States of America
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
قیمت مسکن در ایران هرگز نمیتواند کمتر از رشد تورم کاهش یابد و حتی باید بیشتر از تورم افزایش یابد فقط به دلیل اینکهه تمام بانکها در مسکن سرمیگزری کردند و اگر قیمت مسکن کاهش یابد بانکها ورشکسته و در نتیجه دولت ورشکست خواهد شد، پس حالا که مسکن به رکود خرده دولت با تمام توان برای جلوگیری از کاهش قیمت مسکن دست به کار شده و دودش فقط به چشم مصرف کننده مسکن میرود.
انتشار یافته: ۸
مهران
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
قیمت مسکن بی رویه بالا رفته و فعلا هیچ چیزی نمی تونه قیمتش رو بالا ببره
موسوی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
35 بگیری توی 12 سال 76 پس بدی
50 بگیری 12سال 108 پس بدی!!!

تازه باید حداقل 4 میلیون هم نقد بدی تا بتونی وام رو بخری!!!

میشه 31بگیری 76 پس بدی نوبره والا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
تا بعضیا اجازه خروج سرمایه ها رو از بورس ندادند همینه . وقتی آقایان سود حسابی کردند نوبت به افزایش حسابی قیمتها ی مسکن است.تا گران نکردند باید از فرصت خرید استفاده کرد.(فرارو چون نظر من فحش نداره میتونی درج نکنی)