bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۷۹۰۴۱
رضا اسلامی در گفتگو با فرارو تحلیل می‌کنند

پاسخ به حسن روحانی؛ چرا دانشگاه خاموش است؟!

«لذا اگر آقای روحانی بر ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت تاکید دارند باید از طریق وزارت علوم اقدام کنند و اکثر پژوهشکده هایی که در قالب قوه مجریه تاسیس شده اند منحل کنند و کارهای پژوهشی به دانشگاه سپرده شود تا هم تحقیقات توسط یک نهاد علمی و بی طرف انجام شود و هم اینکه دانشگاه نیاز مالی خود را تامین کند که این موضوع برای استقلال و آزادی آکادمیک دانشگاه ضروری است.»

تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۲
فرارو- یک استاد دانشگاه گفت: «اگر آقای روحانی بر ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت تاکید دارند باید از طریق وزارت علوم اقدام کنند و اکثر پژوهشکده هایی که در قالب قوه مجریه تاسیس شده اند منحل کنند و کارهای پژوهشی به دانشگاه سپرده شود تا هم تحقیقات توسط یک نهاد علمی و بی طرف انجام شود و هم اینکه دانشگاه نیاز مالی خود را تامین کند که این موضوع برای استقلال و آزادی آکادمیک دانشگاه ضروری است.»

رئیس‌جمهور با تاکید بر لزوم فراهم کردن فضایی امن در دانشگاه‌ها گفت: برخی افراد دانشگاه و دانشجو را یک تهدید می‌دانند ولی دولت تدبیر و امید چنین چیزی را نمی‌پذیرد بلکه معتقد است دانشگاه راه‌حل است نه مسأله.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز (سه‌شنبه) در اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی، با تاکید بر اینکه "ما باید آینده و منافع ملت را ببینیم"، اظهار کرد: این دولت محیط امن را برای دانشگاه می‌پسندد. امن، یعنی همه احساس امنیت کنند.

دکتر رضا اسلامی استاد حقوق بشر دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با فرارو گفت: «آقای رئیس جمهور نکات فراوان و مهمی را بیان کردند که متین و قابل قبول است و این صحبت ها مایه خوشوقتی و آرامش جامعه دانشگاهی است.»

وی ادامه داد: «البته به نظر من توصیه ها و نکات دقیقی که ایشان بیان فرمودند باید به عنوان اصول راهنمای دولت در تعامل با دانشگاه مدنظر قرار بگیرد. ایشان به استقلال آکادمیک و شایسته سالاری اشاره کردند که باید در دانشگاه حاکم شود.»

این استاد دانشگاه اظهار کرد: «این موضوع به عنوان اصول و راهنما خوب است اما در عمل باید به ساز وکارهای عملی تبدیل شود. در این راستا باید انتخاب روسای دانشگاهها و مدیران به عهده خود دانشگاه باشد و سیاست گذاری های مربوط به اداره دانشگاه و جذب هیات علمی و پذیرش دانشجو در دوره دکتری بر عهده گروههای آموزشی دانشگاهها باشد.»

وی ادامه داد: «همچنین باید پذیرش دانشجو در رشته های تعطیل شده مجددا انجام بگیرد و مسئله دانشجویان ستاره دار و اساتیدی که به اجبار بازنشسته و یا اخراج شدند حل شود.»

اسلامی گفت: «آقای رئیس جمهور در رابطه با آزادی آکادمیک صحبت کردند که به نظر من آزادی آکادمیک به معنای برقراری محیطی امن در کلاس درس است. یعنی دانشجو و استاد بتوانند آزادانه درباره هر موضوعی در "کلاس درس" اظهارنظر کنند و نسبت به هیچ اظهارنظری در "کلاس درس" نگاه امنیتی وجود نداشته باشد.»

وی ادامه داد: «به طور مثال اینکه ایشان فرمودند چرا دانشگاهیان درباره توافق ژنو صحبت نمی کنند، البته باید صحبت کنند اما در رابطه با اصل مسئله هسته ای هم باید بتوان اظهارنظر کرد که بعد از آن درباره توافق ژنو صحبت کرد.»

وی افزود: «نکته خیلی مهم دیگری که آقای روحانی اشاره کردند این بود که چرا دانشگاه با جامعه و صنعت ارتباط ندارد و به حل معضلات نمی پردازد و خاموش است. در پاسخ باید گفت مسئله، مسئله خاموشی نیست؛ بلکه تامین همان فضای امنی است که اشاره شد.»

این استاد دانشگاه اظهار کرد: «وقتی مشاهده می شود چند استاد حقوق به دلیل نگارش یک نامه مختصر درباره اوضاع کشور در چند سال پیش هنوز تاوان آن نامه را در ترفیع، تبدیل وضعیت و ارتقاء خود پس می دهند، دیگر چاره ای ندارند که در مواردی همانطور که آقای روحانی فرمودند به صورت خصوصی به رئیس جمهور نامه بنویسند و اظهارنظر علنی نداشته باشند.»

وی ادامه داد: «لذا اگر فضای امنی وجود داشته باشد که اظهارنظرات تبعات منفی در بر نداشته باشد طبیعتا اساتید هیچگاه خاموش نیستند.»

اسلامی گفت: «اینکه آقای رئیس جمهور فرمودند دانشگاه باید با جامعه و صنعت ارتباط داشته باشد حرف کاملا درستی است. اما مانع بزرگی که در این رابطه اکنون در کشور وجود دارد وجود فراوان پژوهشکده هایی است که در بسیاری از نهادها و ارگان ها تاسیس شده و محدود به نهادهای دولتی هم نیست؛ بلکه در قوه قضائیه و شورای نگهبان نیز پژوهشکده هایی تحت عناوین مختلف وجود دارد.»

وی ادامه داد: «وجود این پژوهشکده ها به ضرر دانشگاه و به ضرر ارتباط دانشگاه با جامعه است؛ چرا که وجود اینگونه پژوهشکده ها در واقع به معنای دور زدن دانشگاه و غیرخودی پنداشتن دانشگاه است و اینکه به خروجی تحقیقات دانشگاهی اعتمادی وجود ندارد.»

وی افزود: «البته همه نهادهای دولتی می توانند و باید واحدهای پژوهشی داشته باشند و اولویت های پژوهشی خود را تعیین کنند، اما انجام این پژوهشها باید بر عهده دانشگاه باشد و نهادهای دولتی خود نباید اقدام به تاسیس پژوهشکده و کارهای پژوهشی کنند.»

وی در بیان علت این امر گفت: «چون اگر قرار باشد نهادهای دولتی پژوهشکده داشته باشند و به زودی از وزارت علوم مجوز بگیرند و سپس اعضای هیات علمی و در نهایت دانشجو بپذیرند دیگر ارتباطی با دانشگاه نخواهند داشت.»

این استاد دانشگاه گفت: «لذا اگر آقای روحانی بر ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت تاکید دارند باید از طریق وزارت علوم اقدام کنند و اکثر پژوهشکده هایی که در قالب قوه مجریه تاسیس شده اند منحل کنند و کارهای پژوهشی به دانشگاه سپرده شود تا هم تحقیقات توسط یک نهاد علمی و بی طرف انجام شود و هم اینکه دانشگاه نیاز مالی خود را تامین کند که این موضوع برای استقلال و آزادی آکادمیک دانشگاه ضروری است.»

اسلامی گفت: «در رابطه با بحث مربوط به تفکیک جنسیتی هم من معتقدم باید کلا متوقف شود چرا که در عمل کاملا بی نتیجه بوده است و نکته دیگر اینکه اکنون در ترفیع و تبدیل وضعیت اساتید برخی امتیازات فرهنگی لحاظ می شود که ارتباط چندانی با ماهیت کار اساتید ندارد و مخصوصا ویژگی "وتویی" بودن این امتیازات فرهنگی در ترفیعات باید متوقف شود.»

وی افزود: «همچنین دولت باید تلاش کند ارتباطات میان دانشگاهها و جوامع علمی خارج از کشور برقرار شود و به حضور اساتید و دانشجویان در سمینارها و کنفرانس های خارج از کشور نگاه امنیتی نداشته باشد.»
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
سلام.دکتر زیباکلام و دکتر افروغ و اساتیدی هستند که ابراز نظر میکنند و گاه هم مورد هجمه ی کیهانی قرار میگیرند اما ازین بادها هراس ندارند.بهتر است اساتید دانشگاهی هجمه را بپذیرند و از سخن گفتن نهراسند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
خوب گفته اند و کامل .کاش بشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
آزادی بیان هست ولی به مثابه اشهد ان لا اله الا الله تلقی می شود و اهل خانه سبد گیر خواهند شد.
ناشناس
Armenia
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
آقا دانشگاه رو عقیم کردن چی میگید....
آروین
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
تاسیس پژوهشکده ها بیشتر برای تهیه گزارش علمی در جهت تایید کارهای مدیریتی این نهادهاست و هرگز خلاف آن در نمی آید. به یاد دارم محققی که خود اصولگراست و یکی از افراد مطرح در این جناح، می گفت کاری علمی برای دولت قبل (نهم) انجام داده است اما چون نتیجه تحقیق موافق با نظر سفارش دهندگان نبوده آن را پاره کرده و دور انداخته اند و از پرداخت بخش زیادی از قرارداد خود داری کرده اند. به نظر شما در چنین فضایی علم تولید می شود؟ همان طرح را به کس دیگری می دهند و آن فرد باهوش (!) گزارش مورد نظر سفارش دهندگان را آماده می کند و تحویل می دهد و پول کلانی هم می گیرد.
انتشار یافته: ۳۲
حافظه تاریخی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
به راستی چرا!؟
ناشناس
United Arab Emirates
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
مرحوم دکتر عطیمی می گفت در مملکتی که طرف اول مدیر می شود بعد دنبال مدرک .(نقل به مضمون )این پروهشکده ها هم در خدمت تولید پایان نامه برای همان مدیران است.
saman
United Arab Emirates
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
مثل روز روشنه : از ترس سرکوب و زندان و بيکاري و خانواده و ...
دانشیار دانشگاه
Belgium
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
از بسیاری از مدیران دانشگاه ها که در سال های گذشته سکاندار اداره دانشگاه ها بوده اند، رفتار ی جز سکوت تعمدی در برابر اقدامات دولت تدبیر نمی رود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
اگر هم از مدیریت برکنار شوند که میگویند روحانی با داس آمده نه کلید!!
زمان می برد شاید 4 سال تا تغییرات اندک اندک اعمال شود، در کل 8 سال گذشته یک عقبگرد در تاریخ و تمدن این سرزمین حساب می شود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
من به صراحت و درباره مسائل روز اظهار نظر کردم به همین واسطه در سال 1388 من را بازنشست و درس من را در دانشگاه قطع کردند طی هشت ماهی هم که دولت آقای روحانی سرکار آمده حتی حق التدریس من را برقرار نکرده در این جو و شرایط کی جرئت میکند حرف بزند و بر خلاف نظر برخی ها اظهار نظر کند.
ناشناس
United Arab Emirates
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
پای نظامی ها رو از دانشگاه ها جمع کنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
آقای رئیس جمهور! حمایت دانشگاه دستوری نیست
محمد
United Arab Emirates
۲۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
بسيار عالى بود . ولى چنين تغييراتى بدون اعمال تغييرات اساسى در روش اداره كشور ممكن نيست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
سه هزار ذانشجو بدون سواد علمی به صورت بورسیه وارد دانشگاه شده اند که فردا تمامی امور اموزش صنغت ... بدست اینها خواهد افتاد که نتیجه مشخص است!
ناشناس
Australia
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
رئیس جمهور محترم ترتیبی اتخاذ نمایند حداقل یک مورد از اقداماتی که بصورت غیرقانونی توسط مسئولین وقت باعث رشد نگاه عافیت طلبی بین دانشگاهیان گردیده را ، پیگیری و ضمن برخورد قانونی ، به مردم گزارش نمایند.
ساده وح
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
اون بنده خدا ها هیچ تقصیری ندارن...بلکه این دانشجویان گرامی هستند که بی بخار شده اند و فکرشان را به چیز های دیگری مشغول کرده اند
نیکان
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
پیشنهادات ایشان برای استقلال و رشد دانشگاه خوب هستند از دولت جدید و بویژه آقای روحانی میخواهیم به این پیشنهادات عمل کنند .
مستقل
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
با سلام. ضمن احترام به جناب آقای دکتر روحانی، باید بگویم که متاسفانه برخی از صحبت های ایشان از جمله اینکه منتقدان توافق ژنو را بیسواد خطاب کرد با ادبیات این دولت مبنی بر احترام به منتقدان در تعارض کامل بود.
ناشناس
United States of America
۰۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
ما منتظر تغییر 100 درصدی در دانشگاهها بودیم. هنوز بسیاری از رؤسا و مسئولان دانشگاهها که در ایجاد جو خفقان نقش داشتند بر سر کارند. حالا شما بفرمایید چرا؟
حاتمی زرنه
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
آقای روحانی این حرفا رو ولش. دیگه شعار بسه.
من به عنوان یک دانشجوی دکتری روزانه تهران از شما کار می خواهم.
باتشکر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
انسان فراموش کار است.
ناشناس
United Arab Emirates
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
انتخاب دانشجو بر مبنای صلاحیت علمی باشد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
در واقع ايشان هم حرفهاي روحاني را تصديق کرده است. چون خود آقاي روحاني هم اينها رو گفته بود
رضاقدیر
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
جناب روحانی!
صرف متهم کردم منتقدین به بیسوادی هیچ مشکلی حل نمی شود.
طبق فرمایش شماسعه صدر وتحمل نظرات منتقدین و پاسخ عقلایی زیباتر و به صدق گفتار نزدیکتر است.
رضاقدیر
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
جناب روحانی!
صرف متهم کردم منتقدین به بیسوادی هیچ مشکلی حل نمی شود.
طبق فرمایش شماسعه صدر وتحمل نظرات منتقدین و پاسخ عقلایی زیباتر و به صدق گفتار نزدیکتر است.
شمس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
چرا بعضی ها وقتی سخن از تفکیک جنسیتی به میان آورده میشود اینقدر بر آشفته میشوند، چه چیزی را از دست میدهند! چه چیز!
شمس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
چرا بعضی ها وقتی سخن از تفکیک جنسیتی به میان آورده میشود اینقدر بر آشفته میشوند، چه چیزی را از دست میدهند! چه چیز!
ناشناس
United Arab Emirates
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
جناب آقای روحانی جواب یک چیز است:توسعه سیاسی بزرگترین خواسته قشر تحصیلکرده از دولت شماست .بی توجهی به این موضوع شماراازبزرگترین حامیانتان که قشر متوسط میباشد دور خواهد کرد.
نظری
United Arab Emirates
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
بهتر است اقای رییس جمهور به جای فرافکنی و دشنام دادن به فکر مردم و مشکلات انها باشد . دفعه پیش در تلویزیون به جای حل مشکلات فقط گناه رو گردن دیگران انداخت . در سیاست خارجی هم که وا داده است
عباس نفر زاده
United Arab Emirates
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
با سلام و خسته نباشید
حتما اقای روحانی می خواهند دانشگاه مانند زمان دولت اصلاحات به فساد و کثافت کاری کشیده شود . این چند سالی که دست اقایان کوتاه بوده کشور کمی به خود امده و در عرصه های گوناگون پیشرفت کرده بهتر است اقای روحانی نباشد
دلسوز
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
از آنهایی بپرسید که اجرای دقیق طرح حصر اساتید در داخل اتاقهایشان در دانشگاهها را از افتخارتشان کزارش می کنند.
bato-adv
bato-adv
bato-adv