bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۰۵۵۸۵

اختلافات در جبهه پایداری بالا گرفت

تاریخ انتشار: ۱۷:۴۶ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۳
خبرگزاری آریا نوشت:
 
اختلاف ميان طيف تهران و طيف قم جبهه پايداري بصورت محسوسي افزايش پيدا کرده است.
 
در حالي که چندي پيش آيت الله مصباح يزدي سخنان تندي را خطاب به حجت الاسلام تقوي که پيام آور وحدت از سوي بزرگان اصولگرا بود مطرح کرد در دو روز اخير طيف تهران جبهه پايداري سخناني عکس اظهارات پدرمعنويشان مطرح کرده اند. آيت الله مصباح در قم مي گويد: «اين روند وحدت فريبکاري است.» اما آقاتهراني در تهران مي گويد: «ما حامي اين جلسات وحدت بخش هستيم.»

رسانه هاي جبهه پايداري در اين دوگانه پديد آمده محسوس و مشهود در فرايندي از بايکوت و يا انتشار اخبار با تاخير فراوان قرار گرفته اند يک روز (البته با تاخير فراوان!) آيت الله مصباح را روي ويترين رسانه هاي خود قرار داده و از پروسه وحدت به عنوان عملي فريبکارانه ياد مي کنند و روز ديگر سخنان دبير کل تهران نشينشان را که از ضرورت پيوستن به وحدت بزرگان اصولگرا سخن گفته تيتر نخست مي کنند.

گويا انشعابي جديد در راه است. شايد مهمتر از انشعابي که در ماجراي جدايي رسايي و کوچک زاده رخ داد اتفاقي بزرگتر در راه است تمام طيف تهران راه خود را از طيف قم جدا خواهد کرد. آنها به ناب سازي هم فکر نمي کنند فعلا قصدشان ائتلاف با اصولگرايان نوپديدي همچون رهپويان و ايثارگران است.

اما اصل ماجرا چيست؟ آيت الله مصباح چندي پيش در قم در اظهاراتي گفته بود: «اين که چند نفر در مجلسي خصوصي تصميم بگيرند و بعد بگويند هر کس مخالفت کند، وحدت شکني کرده است، نه روشي ديني است و نه عقلائي، بلکه نوعي فريب کاري است.»

اين جملات در واقع پاسخي به حجت الاسلام تقوي که خواستار پيوستن جبهه پايداري به روند تعاملي و وحدت بخش جريان هاي مختلف اصولگرا در انتخابات مجلس آينده شده بود.

آيت الله مصباح در ديدار با او با اشاره به سابقه ائتلاف اصولگرايان و منفي ارزيابي کردن روند طي شده آن همچنان بر ناب سازي اصرار کرده است. چنانکه او در اين ديدار گفته بود: «گاه شرايط به گونه اي است که نه تنها رأي به فرد اصلح موجب انتخاب وي نمي شود، بلکه موجب مي شود کسي رأي آورد که با اسلام مخالف است و انتخاب وي به ضرر اسلام است، که در اين صورت مي توان از اصلح دست کشيد تا دفع مفسده کرد، که در واقع در اين صورت عنوان ثانويه دفع افسد به فاسد حاکم است و ربطي به بحث اول ندارد. گاهي بايد فرد اصلح– ولو رأي آوري نداشته باشد – مطرح شود تا حداقل مشخص شود هنوز بين مردم اعتقاد و ايمان به اسلام و انقلاب اسلامي وجود دارد. آيا خوب بود از ميان کانديداهاي رياست جمهوري هيچ کس حرفي از اسلام و انقلاب نزند و همه به فکر ارزاني اجناس و رفع تحريم ها باشند؟ آيا نبايد از کسي که ولو رأي آوري ندارد، اما دغدغه انقلاب و اسلام را دارد، حمايت کرد؟»

اما در حالي که آيت الله مصباح به عنوان ليدر جبهه پايداري يا همان پدر معنوي اين جبهه در قم مخالفت صريح خود را با وحدت اصولگرايان اعلام کرده است، دبير کل جبهه پايداري در تهران اظهارنظري متفاوت از آيت الله مصباح مطرح کرده و گفته است: «جبهه پايداري به منشور اصولگرايي» پايبند است.

مرتضي آقا تهراني همچنين از ديدار خود با آيت‌الله يزدي رئيس جامعه مدرسين خبر داد و گفت: «ما نشست‌هايي را نيز با گروه‌ها و مسئولان اصولگرا داريم تا انشاءالله به نتايج خوبي برسيم. ما بنا داريم خدمت آيت‌الله يزدي برويم لذا اگر بتوانم در همين هفته تعطيلي مجلس خدمت آيت‌الله يزدي برسم، کمال افتخار است.»

وي با تاکيد بر اينکه اين ارزش‌ها است که ما را با يکديگر همسو و هم‌هدف مي‌کند يادآور شد: «با توجه به اينکه همه ما ولايتمدار هستيم بايد بهتر بنشينيم و صحبت کنيم. اصولِ «منشور اصولگرايي» که آيت‌الله مهدوي کني و آيت‌الله يزدي نوشته بودند، برگرفته از نظاماتي است که مقام معظم رهبري مطرح کردند و ما به آن پايبند هستيم چرا که اگر به اصول پايبند نباشيم، اصولگرا نيستيم. ما بايد با هم وحدت داشته باشيم و با يکديگر جلو برويم تا حاکميت ولايت که در شخص مقام معظم رهبري تجلي پيدا کرده است را تقويت کنيم.»

به هرحال اين اظهارات متناقض از سوي رهبران اصلي جبهه پايداري گوياي آن است که اين جبهه از حالا براي حضور در انتخابات مجلس دهم دچار اختلاف جدي شده است چراکه شايد طيف تهران جبهه پايداري اين واقعيت را بخوبي دريافته است که عدم وحدت و ائتلاف با بزرگان اصولگرا به معناي حذف آنها از ارکان قدرت است. بنابراين به نظر مي رسد با اظهارات امروز آقا تهراني طيف تهران به صورت رسمي از طيف قم جدا شده است.