نمایش «لندن، رم، تهران، آمستردام» به عنوان پروژه مشترک گروه هنرهای اجرایی «ویرگول» و کمپانی استت (stet) هلند به صحنه میرود.
آروند دشتآرای سرپرست گروه هنرهای اجرایی «ویرگول» در گفتگو با ایسنا، با بیان این خبر گفت: این نمایش درباره سوء تفاهمهای بینافرهنگی است که با ساختاری مستندگونه یا سخنرانی اجرا به صحنه میرود.
او اضافه کرد: این نمایش درباره زندگی روزمره آدمها در کشورهای مختلف است و طی آن نشان میدهیم که تصاویر ذهنی هر یک از ما درباره مردمان جوامع دیگر چقدر تحت تاثیر رسانهها و اینترنت است.
این کارگردان تئاتر این نمایش را به عنوان یک پروژه تحقیقاتی معرفی کرد و توضیح داد: از هشت ماه پیش تحقیقات ما شروع شد و پروژهای است که همچنان ادامه دارد، در واقع این نمایش اپیزود اول این پروژه است و آن گونه که ما پیشبینی کردهایم پروسهای پنج شش ساله ادامه خواهد داشت.
او با ارائه توضیحاتی درباره شیوه اجرایی این نمایش افزود: این نمایش ساختار تئاتر مرسوم دراماتیک را ندارد، در واقع ما با این نمایش بخشی از یک پروسه را با مخاطب خود به شراکت میگذاریم.
دشت آرای از اجرای این نمایش در تهران خبر داد و گفت: اولین اجرای ما در تالار حافظ تهران خواهد بود که از اواخر آبان ماه آغاز میشود و در ادامه نیز در کشورهای هلند، ایتالیا، انگلستان و همینطور نیویورک اجرا خواهیم داشت. ضمن اینکه در ایران علاوه بر تهران در شیراز و اصفهان هم اجرا داریم.
این کارگردان تئاتر درباره گروه بازیگران این نمایش نیز توضیح داد: نمایش ما سه بازیگر ایرانی و سه بازیگر غیرایرانی دارد، بر همین اساس ندا جبرائیلی، ملودی آرام نیا و میثم میرزایی که اعضای کمپانی هنرهای اجرایی ویرگول هستند، اعضای ایرانی گروه ما را تشکیل میدهند و در کنار آنها مارین ون هوک از هلند، مارتا هاگا نلی از ایتالیا و اینی استرنج از انگلستان دیگر بازیگران گروه ما را شامل میشوند.
به گفته او؛ این نمایش مورد حمایت بخش فرهنگی سفارت هلند در تهران است و کمپانی استت هم بخشی از هزینههای آن را متقبل شده است.
همچنین طراح نوری از یونان به گروه اجرایی این نمایش میپیوندد ضمن اینکه دراماتورژی کار برعهده فارس باقری است و دستیار کارگردان و برنامه ریز این اثر سعیده امیر ساعی است و امین یزدانی نژاد هم عضو گروه کارگردانی این نمایش است.
دشتآرای در پایان صحبتش خاطرنشان کرد: این نمایش برای ما یک پروژه مطالعاتی است و ما دقیقا یک پایانامه دانشگاهی با آن برخورد کردیم به این معنا که مطالعه داشتیم و سفرهای متعددی انجام دادیم. ما در این اجرا به دنبال یک تئاتر کامل نیستیم. بلکه تصمیم داریم برداشتها و نتایج مطالعات خود را با تماشاگرمان در میان بگذاریم تا نشان دهیم تئاتر میتواند پلی برای نزدیک شدن آدمها به یکدیگر باشد.
به گفته او؛ قرار است در کنار اجرای این نمایش یک کنفرانس و نشست علمی درباره سوء تفاهمهای بین المللی برگزار شود.