bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۱۱۹۳۲
مجوز فعالیت 9موسسه اعتباری و یک بانک لغو شد

بلاتکلیفی مردم با اقدام بانک مرکزی

بانک مرکزی طی آخرین اطلاعیه خود فهرست بانک ها و موسسات اعتباری مجز را منتشر کرد. 9 موسسه مالی و اعتباری و یک بانک خصوصی در این لیست نام برده نشده اند.

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۳ - ۰۶ آبان ۱۳۹۳
فرارو- بانک مرکزی طی آخرین اطلاعیه خود فهرست بانک ها و موسسات اعتباری دارای مجوز را منتشر کرد. 9 موسسه مالی و اعتباری و یک بانک خصوصی در این لیست نام برده نشده اند. بانک مرکزی اعلام کرده که از این طریق از موسسه های مالی و اعتباری غیر مجاز سلب مسئولیت کرده است.

براین اساس در این فهرست جدید نام مؤسسه‌های مالی و اعتباری ثامن‌الحجج، ثامن‌الائمه، آرمان، فرشتگان، نور، میزان، فردوسی و مولی‌الموحدین دیده نمی‌شود. از میان بانک‌های خصوصی نیز، بانک آینده (تات سابق) که پیش از این با عنوان بانک در شرف تأسیس از آن یاد می‌شد وجود ندارد.  
 
اینکه این موسسه های مالی در صورت نداشتن مجوز فعالیت چطور توانسته اند نه تنها به کار خود ادامه دهد بلکه روز به روز بر تعداد شعب خود بیفزایند سوالی است که اول از همه به ذهن می رسد. بعد از آن هم این شبهه به وجود می آید که حال تکلیف مردم چیست؟

معاون نظارتی بانک مرکزی اعلام کرده  که تا یک تا دو ماه آینده تعدادی از این موسسات مجوز نهایی خود را از بانک مرکزی دریافت خواهند کرد.

حمید تهرانفر تاکید کرده که موسسات مالی دیگری در نقاط مختلف کشور هستند که تحت نظارت بانک مرکزی نیستند و آنچه مورد نظر بوده، هشدار به چنین موسسات است.  
 
عملکرد بانک مرکزی قابل قبول نیست
ابراهیم نکو عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با فرارو گفت: «بانک مرکزی اخیرا اشتباهاتی انجام می دهد که این اشتباهات می توانند آسیب های جدی ای را به بخش های مختلف وارد کنند.»

وی افزود:«در اطلاعیه ی اخیر بانک مرکزی مجوز داشتن 9 موسسه مالی در شرایطی به زیر سوال رفته است که موسسات مذکور هیچ فرصت دفاعی ندارند و نمی توانند حقانیت خود را ثابت کنند. این اقدام ممکن است آسیب های جدی ای هم به این موسسه ها و هم مردمی که در این موسسه ها سرمایه گذاری کرده اند وارد کند. مشتریانی که الان دچار سردرگمی و شبهه شده اند.»

وی با انتقاد از عملکرد دولت تصریح کرد: «اگر بانک مرکزی به این قاطعیت رسیده باشد که فعالیت این موسسه ها و این بانک خصوصی با مشکل مواجه است، پس چطور بعد از این همه مدت جلوی فعالیت آن ها گرفته نشده و روز به روز هم به تعداد شعب و مشتریان آنان اضافه شده است؟ بانک مرکزی قبل از اقدام به چنین کارهایی در ابتدا باید تصمیم نهایی خود را بگیرد. زیرا اگر فعالیت آنان با مشکل مواجه است چرا نسبت به جمع آوری آنان اقدام نکرده است و تنها با انتشار چنین اطلاعیه هایی بلاتکلیفی و سردرگمی را در میان جامعه به وجود می آورد؟»

نکو اظهار داشت: «در این شرایط بانک مرکزی باید عواقب کارهای خود را بپذیرد شاید اگر فرصت دفاعی به این موسسه ها داده شود، بتوانند با دفاعیات خود حقانیتشان را به اثبات برسانند.  این عدم قاطعیت در تصمیم گیری قابل قبول نیست. اگر مدیران مالی بر این باور هستند که اینگونه موسسات نباید باشند پس چرا وجود دارند؟ اما اگر از بودن آنان راضی هستند و آنها تنها به نوعی رقابت تبدیل شده اند پس چرا آرامش را از مردم و جامعه می گیرد؟»

این نماینده مجلس با اشاره به گفته تهرانفر مبنی بر هشدار به دیگر موسسه های مالی گفت: «این هشدار به معنای چراغ سبز برای ادامه فعالیت است. شاید این موسسه ها از دستورات بانک مرکزی سرپیچی کرده و یا دهن کجی کرده اند و حال بانک مرکزی قصد دارد تا از این طریق به آنان هشدار داده و یا فعالیتشان را محدود کند اما این باز هم دلیل نمی شود که بدون شفافیت کامل مردم را دچار سردرگمی کنند.»

نکو تصریح کرد: «حال اولین اقدام بانک مرکزی باید آن باشد که مواضع خود را به شفافی اعلام کند. بگوید که این کار تنها برای ایجاد شفافیت در جامعه بوده و مردم را نسبت به تصمیماتشان آگاه کند. در این شرایط مردم خود در آرامش تصمیم می گیرند که باید سرمایه های خود را از این موسسه ها خارج کنند تا نه.»

وی افزود: «بانک مرکزی باید اعلام کند که اگر وجود موسسه ای به نفع مردم و جامعه نیست برای تعطیلی و جمع آوری آن اقدام می کند و ضررهای مردم را هم یا خود به عنوان متولی و یا همان موسسه مالی پرداخت خواهد کرد که نگرانی ای برای مردم وجود نداشته باشد. بانک مرکزی باید احترام به مشتریان را سرلوحه خود قرار دهد و آنچه که به نفع آنان است را عملی کند نه این که با انتشار اخبار اینچنینی وحشت و نگرانی را به مردم وارد کند.»

ناشناس
Germany
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۶
راست میگه والله
انتشار یافته: ۱