bato-adv
کد خبر: ۲۱۲۵۹
نماينده ولي فقيه در سپاه:

"روحيه شاه سلطان حسيني به پيروزي نمی رسد"

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۲ - ۱۴ اسفند ۱۳۸۷


نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: بسیاری از چالش‌هایی كه در این سه دهه با آن مواجه بوده‌ایم به دلیل غفلت از اهمیت معنویت است. 

حجت الاسلام والمسلمین علی سعیدی صبح روز چهارشنبه در كنگره "نقش معنویت در نبرد ناهمطراز" با اشاره به جایگاه و نقش معنویت در سعادت فرد و جامعه و نیز برگزاری این كنگره یادآور شد: این اولین بار است كه در نظامی كه رسالت اصلی آن تحقق معنویت در جامعه است، چنین كنگره‌ای برگزار می‌شود و چه خوب بود اگر در ابتدای انقلاب چنین اهتمامی ورزیده می‌شد. 

وی ایمان وعمل صالح را دو عامل رسیدن به معنویت دانست و توضیح داد: وقتی ایمان و عمل صالح به انسان تجلی پیدا كند نتیجه آن حالتی روحانی است كه به آن معنویت می‌گوییم. تعاریف مختلفی از معنویت وجود دارد، ولی به نظر می‌رسد كه بهترین تعریف معنویت، بازگشت به قرآن است. 

وی درباره اهداف برگزاری این كنگره نیز اظهار كرد: دو هدف اصلی را در این كنگره دنبال كرده‌ایم؛ یك هدف عام و یك هدف خاص. از دیدگاه قرآن زیربنای انسان و آن اكسیر سعادت‌آور برای انسان معنویت است و این همان هدف عام است. هدف خاص ما نیز در این كنگره اثبات این موضوع بود كه در جهاد و عرصه مبارزه حق علیه باطل عامل اصلی پیروزی، معنویت است. 

نماینده ولی فقیه در سپاه با بیان این‌كه " تجربه نشان داده است كه اگر علم و دانش به دست انسان نااهل و فاسد بیفتد جهان را به آتش می‌كشد" افزود: نظریه دیگر این است كه اخلاق منهای معنویت پشیزی ارزش ندارد و نمی‌تواند بازدارنده باشد. نظریه دیگر نظریه ماركسیسم است كه حرف از اصالت اقتصاد می‌زند. در این رابطه هم دیدیم كه سرنوشت نظریه‌پردازان شرقی چه شد؟ ما فرقی بین اقدامات سردمداران كاخ كرملین و كاخ سفید نمی‌بینیم. نظریه بعدی هم نظریه فروید بود كه به آزادی‌های جنسی در جامعه اعتقاد داشت ولی آن فرمولی كه اسلام و انبیا به عنوان زیربنای سعادت بشر ارایه كرده‌اند، معنویتی است كه می‌تواند تامین كننده سعادت بشر باشد. 

وی با اشاره به عوامل پیروزی در جبهه حق علیه باطل گفت: معمولا تجهیزات بر تسلیحات برتری اطلاعات و نیروی انسانی را عامل برتری می‌دانند.
 
این‌ها قطعا تاثیرگذار است ولی عامل اصلی پیروزی در قرآن و اسلام عامل معنویت است. ایمان، انگیزه و بصیرت روحیه شهادت‌طلبی، ظرفیت تحمل شرایط سخت و ولایت‌مداری از جمله عناصر اصلی معنویت محسوب می‌شود. 

وی با بیان این‌كه " بسیاری از تئوری‌ها عوامل سخت‌افزاری را عامل پیروزی می‌دانند" تاكید كرد: انبیا با تكیه بر قدرت نرم به پیروزی رسیدند. هر كجا معنویت ایجاد شد پیروزی را به همراه داشت و هر كجا معنویت نادیده گرفته شد، شكست را در پی داشته است. پیامبر اسلام(ص) نیز با استفاده از قدرت نرم و تكیه بر معنویت توانست به پیروزی برسد و اگر اشتباهات بعد از رحلت پیامبر نبود اسلام صدها سال پیش جهانی شده بود. 

سعیدی یكی از شاخص‌ترین عناصر معنویت را ولایت‌مداری دانست و تصریح كرد: وقتی به این عامل بی‌توجهی شود و از دست برود، زمینه انحراف فراهم خواهد شد. آیا اگر ملت ما شبیه جریان شعب ابی‌طالب آزمایش شود می‌توانیم مثل آن زمان سه سال ملت خود را نگهداریم؟ آیا توانسته‌ایم جامعه خود را به آن‌جا برسانیم كه اگر آمریكا با تانك و ناوهای خود دور تا دور ما را محاصره كرد، بتوانیم با قطعه‌ای نان ملت خود را نگهداریم؟ اگر بناست پیشتاز انقلاب امام زمان(عج) باشیم به ملتی نیازمندیم كه در سخت‌ترین شرایط بتواند همراه رهبری بماند. 

وی با بیان این‌كه " بحران پیش روی ما بحرانی جدی است" اظهار كرد: این‌طور نیست كه دشمن دست از ما بردارد. آقای اوباما كه منادی اصلاحات است به روسیه اعلام می كند كه حاضر است سپر موشكی را كنار بگذارد به شرط آن‌كه روسیه هم دست از كمك به ایران در قضیه هسته‌یی بردارد. این شرایط پیش روی ماست. برای پیشتازی در همه عرصه‌ها نیازمند ملتی صدرصد آماده هستیم. 

وی گفت: امام(ره) حركت خود را با قدرت نرم آغاز كردند. دفاع جانانه نیروهای ما در دفاع مقدس نیز با تكیه بر قدرت نرم بود و نیروهای ما معادلات جنگ كلاسیك را بر هم زدند. توان ما نسبت به عراق، آمریكا، شوروی و اروپا شاید یك به 100 بود ولی در یك نبرد ناهمطراز با تكیه بر سنت الهی می‌توان با همین نسبت هم موفق شد. 

نماینده ولی فقیه در سپاه با تاكید بر این‌كه " نبرد امروز ما نبرد ناهمطراز است" افزود: هیچ‌گاه قدرت نظامی و تجهیزات ما به حد و اندازه آمریكا نمی‌رسد، بدین ترتیب راهی جز تكیه بر قدرت نرم برای پیروزی نداریم. ایستادگی در برابر دشمنان درونی یعنی شیطان كه هم به درون راه دارد و هم به بیرون به مراتب سخت‌تر از ایستادگی در برابرنفس است كه بیرونی است ولی چرا صداوسیما و دستگاه‌های مختلف بر روی این مساله كار نمی‌كنند؟ 

وی به كاركرد معنویت در تحقق حاكمیت دینی اشاره كرد و گفت: ما به دنبال حكومت دینی بوده‌ایم. دین باید بر تار و پود عملكرد جامعه بروز و ظهور داشته باشد و یكی از مهمترین راه‌های آن برخورداری از قوای سه‌گانه متدین و دین‌مدار در جامعه است. 

اگر دولتی معنویت‌مدار نیست و مروج اباهه‌گری و لاابالی گری است و تفكر ارزشی ندارد، چگونه می‌تواند جامعه را دین‌مدار كند؟ تجربه این سه دهه نشان داده است كه هر كجا دولت، مجلس و یا قضاتی متدین آمده‌اند وضع بهتر شد. 

وی اظهار كرد: روحیه شاه سلطان حسینی و تزلزل نمی‌تواند جامعه را به پیروزی برساند. ما می‌خواهیم معنویت را در جامعه گسترش بدهیم و تنها راه اسلامی كردن جامعه این است كه مدیران كشور ما ولایت‌مدار باشند.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین