bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۱۵۵۲۹

تب مالت را جدی بگیرید

کارشناس مسئول برنامه کنترل زئونوز اداره کل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه بیماری هزار چهره تب مالت یا بروسلوز از جمله بیماری‌هایی است که میکروب آن از دام آلوده به انسان منتقل می‌شود گفت: واکسینه شدن در مقابل تب مالت با جدّی گرفتن توصیه‌های کارشناسان سلامت محقق می‌شود.

تاریخ انتشار: ۱۱:۲۶ - ۱۰ آذر ۱۳۹۳
کارشناس مسئول برنامه کنترل زئونوز اداره کل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه بیماری هزار چهره تب مالت یا بروسلوز از جمله بیماری‌هایی است که میکروب آن از دام آلوده به انسان منتقل می‌شود گفت: واکسینه شدن در مقابل تب مالت با جدّی گرفتن توصیه‌های کارشناسان سلامت محقق می‌شود.

زینالی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: باکتری بیماری تب مالت از طریق گاو، بز، گوسفند یا شتر آلوده به میکروب بروسلا، به انسان منتقل می‌شود.

وی با هشدار درباره بروسلوز بزی که بیشتر از گونه‌های دیگر می‌تواند به ناتوانی و مرگ انسان منجر شود، توجه جدّی به توصیه‌های کارشناسان سلامت را به نوعی واکسینه شدن در مقابل این بیماری مهم ارزیابی کرد.

کارشناس مسئول برنامه کنترل زئونوز اداره کل دامپزشکی استان آسیب‌های این بیماری مشترک میان انسان و دام را چشمی، مغزی، قلبی، مفاصل و استخوانی دانست.

وی راه‌های انتقال این بیماری را پوست زخمی و مخاط هنگام شیردوشی، ذبح دام و تماس با اشیاء آلوده، راه خوراکی را استفاده از شیر و لبنیات غیر بهداشتی و گوشت و بافت‌های نیم پز دام‌ها و از راه تنفس هوای آلوده آغل برشمرد.

زینالی توصیه کرد: از خوردن شیرهای نجوشیده و غیربهداشتی، خوردن سرشیر، خامه و بستنی تهیه شده از شیری که حرارت مناسب ندیده باشد و همچنین از خوردن پنیری که به طور غیربهداشتی از شیر آلوده تهیه شده است، پرهیز کنند.

ضمن توصیه به استفاده از دستکش، پوشیدن چکمه و پوشیدن دهان با ماسک در زمان حضور در آغل، آلوده نشدن دست انسان به ترشحات حیوانات، هنگام کار در آغل را بسیار مهم ارزیابی کرد.

به گفته وی، تب مالت در مناطق دارای شرایط غیربهداشتی یا نزدیک بودن مکان نگهداری دام‌ها و زندگی انسان‌ها، شیوع بیشتری دارد.

از نظر کارشناس مسئول برنامه کنترل زئونوز اداره کل دامپزشکی استان، رواج دامداری‌های غیرصنعتی بدون استفاده از روش‌های علمی و مدرن و عدم رعایت موازین بهداشتی در نگهداری دام، عادات غذایی غیربهداشتی مردم، ناکافی بودن آگاهی مردم در بهداشت فردی و محیط، استاندارد نبودن روش‌های جمع‌آوری و آماده‌سازی شیر و تهیه لبنیات، جابجایی و حمل و نقل بدون کنترل دام‌ها و ناکافی بودن پوشش کامل واکسیناسیون دام‌ها را از عوامل شیوع تب مالت است.