bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۱۶۹۰۲

ما و پدیده‌ی یوسف اباذری

سی روز از مرگ مرتضی پاشایی خواننده موسیقی پاپ گذشته است. هنرمندی که هرچند در زمان حیاتش، محبوب‌ترین نبود و در سرخط خبرهای روز جایی نداشت، اما مرگ غم‌انگیزش و اتفاقات پس از آن، ازجمله مراسم باشکوه تشییع پیکرش او را به پدیده‌ای ارزنده مبدل کرد برای تحلیل جامعه‌شناختی.

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۴ - ۲۳ آذر ۱۳۹۳
ما و پدیده‌ی یوسف اباذریمیثم رضوانی- سی روز از مرگ مرتضی پاشایی خواننده موسیقی پاپ گذشته است. هنرمندی که هرچند در زمان حیاتش، محبوب‌ترین نبود و در سرخط خبرهای روز جایی نداشت، اما مرگ غم‌انگیزش و اتفاقات پس از آن، ازجمله مراسم باشکوه تشییع پیکرش او را به پدیده‌ای ارزنده مبدل کرد برای تحلیل جامعه‌شناختی.

این‌که پاشایی که بود؟ چه کرد؟ و چرا جمعیتی عظیم در سوک او گرد هم آمدند و ترانه‌خوان جوان شهر را تا واپسین منزل مشایعت کردند. سمینارهای متعدد برگزار شد و جامعه‌شناسان و روانشناسان هرکدام به بخشی از علل و عوامل پرداختند، تا نوبت به یوسفعلی اباذری استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه تهران رسید.  
 
استقبال شایان مردم در روانه کردن مرحوم پاشایی به آرامگاه ابدی، در لایه بیرونی حاصل پیوند سه ضلع مثلث "جوانمرگی"، "مرگ‌آگاهی" و آگاهی‌بخشی شبکه‌های ارتباطی" بود. پاشایی هنوز به بلوغ هنری نرسیده، اما در اوج شهرت و جوانی تسلیم مرگ شد. و آیین سوکواری در مرگ جوانان، سابقه‌ای تاریخی در فرهنگ ایرانیان دارد. از سوک سیاوش تا مرگ سهراب و شهادت علی اکبر(ع) و مواردی بسیار در تاریخ ملی و مذهبی ایران.

پاشایی در عین حال، آینه‌ی تمام‌نمای "نسل و پسل" ـ عبارت به‌کارگرفته‌شده در سخنان اباذری ـ خود بود. جوانان دهه‌ی شصت که برخلاف نظر اباذری، نسل خود را سوخته می‌دانند. آنان که در اوج سال‌های دفاع مقدس به دنیا آمده، در دوران کمبودها و نابودها کودکی کرده، در نوجوانی به اصلاحات در بطن جامعه‌شان دل بسته و در جوانی سرخورده از آزمودن مکرر آزموده‌ها شده‌اند. با این‌حال امیدوارانه در پی زندگی هستند.

پاشایی نماینده نسل ناکامی است که بیش از هر نسل دیگری غمگین است و هم‌زمان در جستجوی زندگی و شادی ازدست‌رفته‌ی خویش. و موسیقی پاشایی، تجلی رنج و حرمان "نسل و پسل" من است. تجلی خواستن‌ها و نداشتن‌ها، دویدن‌های مستمر و نرسیدن‌های پیاپی.
 
او آگاه به مرگ حتمی خویش است. هنرمند محبوب من، به‌رغم بیماری مهلک، به ضرب و زور مسکن‌ها، شهر به شهر روی صحنه می‌رود و از عشق و جدایی می‌خواند. پاشایی می‌داند که مرگش نزدیک است، از همین روست که ترانه‌ها و ملودی‌هایش که گویی ساخته و پرداخته ذهنی فرورفته در خلسه است، هم‌زمان که عشق را فریاد می‌زنند، فراق را وعده می‌دهند و همین است که مرگ او برای طرفداران مشتاق و حتی دیگرانی که نمی‌شناسندش و از او کم شنیده‌اند، جانگداز است.

گذشته از این دو، نقش شبکه‌های ارتباطی و اجتماعی ممنوعه جدید، ازجمله فیس‌بوک و وایبر و.. در پروبال دادن به زندگی و مرگ پاشایی آن قدر پررنگ است که نظر اباذری، درباره‌ی ربط پدیده‌ی پاشایی با پروژه‌ی سیاست‌زدایی دولتی را یک‌سره باطل می‌کند.  
 
در لایه‌های زیرین نیز، تشییع پیکر هنرمند فقیدمان ـ برخلاف تحلیل اباذری ـ نه نتیجه‌ی سیاست مذکور، بلکه اتفاقا حاوی پیام انتقادی ضمنی به حاکمیت است. جوان ایران امروز، هرچند بتهوون و موتسارت گوش نمی‌دهد و در گناهی نابخشودنی ترانه‌های مبتذل پاشایی دروغ‌گو ـ عبارت‌های موهن از متن سخنان اباذری نقل شده ـ را می‌پسندد، اما حق زندگی و آزادی دارد.

جوان عوام‌زده‌ی پاپ‌گوش‌کن امروز! که از تشکیل اجتماعات و کارناوال‌های شادی محروم است، دلخوش به رفتن توپ خودی به دروازه‌ی حریف است برای فریاد زدن بی‌دردسر در خیابان. در آرزوی رأی آوردن رئیس‌جمهور منتخب خود است برای شادی کردن در شهر بی‌آن‌که نگران عواقبش باشد.

او حتی به گریستن دسته‌جمعی راضی است؛ چه بهتر که این گریستن همراه باشد با خواندن ترانه‌های هنرمند محبوب جوان‌مرگ‌شده‌اش. این جمع‌شدن‌ها و دیده‌شدن‌ها، دلخوشی‌های کوچک جوان ایران امروز است که البته هرکدامش علی‌رغم بی‌خطر بودن، با اکراه از سوی حاکمیت پذیرفته می‌شوند. پس شرم کنید آقایوسف، از القای همداستانی سوگواران پاشایی با پروژه‌ی سیاست‌زدایی موردنظرتان.
 
بی‌باکی و صراحت لهجه، دو ویژگی روشنفکر است. و افسوس که روشنفکر زمانه‌ی ما صراحت لهجه را با هتاکی و توهین خلط کرده و البته او را آن‌قدر جسارت و بی‌باکی نیست که سراغ منشأ فلاکت برود و پدیده‌هایی از قبیل اعتیاد و فساد و فحشا و قاچاق و... و حتی پایین‌تر سراغ سوژه‌ی دم‌دست‌تری هم‌چون فوتبالِ به غایت دولتی برود که علاوه بر آن‌که سیاست‌زداست و تخدیر اذهان جوانان ملت، هم‌زمان سیل هنگفت ثروت ملی را در کشوری که مردم سیستانش به‌زعم روشنفکر مذکور در حال احتضارند، به جیب باندهای مافیایی فوتبال و در بهترین شکل ممکن، جوانان تازه‌به‌دوران‌رسیده‌ای سرازیر می‌کند که خود را تافته‌ی جدابافته از جامعه دانسته و به لطف ساق‌های نه‌چندان طلایی‌‌شان هر ممنوعی را بر خود مجاز می‌دانند و از هر فریبی برای دور زدن قانون بهره می‌برند. نمونه‌ی اکنونش کارت‌های معافیت خدمت جعلی و نمونه‌های تاریخی بسیار.

اباذری، جسم نحیف و روبه‌موت موسیقی پاپ را لگدمال می‌کند. عرصه‌ای که نه مافیایی به قدرتمندی فوتبال دارد و نه گردش مالی سرسام‌آوری که محل فساد باشد. بدتر آن که آقایوسف، در این میان پاشایی را برگزیده، او که رفته و مجال پاسخش نیست.

اباذری، به سادگی و بی‌تفاوت از قدرت گرفتن باندهای قدرت و ثروت در سال‌های گذشته عبور می‌کند، از فسادی که سرتاپای این مُلک را گرفته تیتروار و سرسری می‌گذرد، از خود نمی‌پرسد که نقش "او"ی روشنفکر در ایجاد فلاکتی که از آن دم می‌زند، چیست؟ اما موسیقی پاشایی را "صدای پای فاشیسم" معرفی کرده و در ذم تشییع باشکوه جنازه‌ی هنرمندی محبوب رگ‌گردن کلفت کرده و احساس خفگی می‌کند!
 
اباذری در جایی دیگر از سخنانش، توهین به مردم کشورش را افتخار می‌داند: "به مردم ایران باید توهین بشه تا بفهمه"؛ گزاره‌ای به‌شدت نادرست. که اتفاقا همین توهین و تحقیرها، عامل فلاکت امروز ایرانیان است که اباذری از آن می‌نالد.

محدودیت‌های فراقانونی، تفسیر به رأی قانون، برخورد نامناسب در ادارات و سازمان‌ها و حتی خیابان‌ها و بسیاری موارد دیگر، باعث این نابسامانی است. وقتی "تو"ی روشنفکر دردمند جامعه، توهین به دیگری را حق خود و بلکه افتخار خود می‌داند، از دیگران ـ که این قلم می‌هراسد از ذکر نام و سمتشان ـ چه انتظار می‌توان داشت؟!

هرچند "نسل من"، هرگز با ادبیاتی چنین سخیف بیگانه نبوده و لحظه‌ای از گزند توهین‌ها در امان نمانده است. کودکی ما در خانواده‌هایی مردسالار گذشته که کوچک‌ترین اعتراضی، تن کبود از ضرب کمربند را در پی داشته، در مدارسی که چوب و فلک و شلاق هم‌چنان در آن‌ها کاربردی گسترده داشتند.

دوران ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها که هر اعتراضی با توهین و تنبیه پاسخ داده می‌شد. با این حال، این نسل، مستحق رگبار این همه توهین از گلوی فردی داعیه‌دار روشنفکری و جامعه‌شناسی، نیست. این قلم تنها در بحث فلاکت با آن یارو ـ واژه ای که اباذری در توصیف مرحوم پاشایی به کار برد و من این‌جا بر خود او روا می‌دارم ـ کاملا هم‌داستان است.

مرگ تدریجی مردم سیستان، اسف‌ناک است. اوضاع فرهنگ و جامعه و روان در ایران غم‌انگیز است. اما هیچ‌کدام فلاکت‌بارتر از آن نیست که کرسی‌های استادی دانشگاه‌ها و تریبون‌های سخنرانی مجامع علمی و ازهمه فاجعه آمیزتر، بیرق روشنفکری جامعه ایران، در اختیار امثال آقایوسف‌ها باشد.

(مطلب فوق حاوی دیدگاه شخصی نویسنده است و موضع فرارو نیست)
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
پاشایی هر کسی که بود درگذشت و به دیار حق شتافت .اما مثلا این استادنما های شیطان صفت ماندند که هنوز نمی دونند اگر کسی هستند و به جایی رسیدند ،صدقه سر همین مردمی هست که داره بی شرمانه می گه "باید بهشون توهین کرد " .پاشایی و هر چی هست همه اش بهانه ای برای همچین زالو صفتهاست که از بس توجهی بهشون نشده ، می آن و چنین موضوعاتی رو دستمایه می کنند تا شاید توجه چند نفری بهشون جلب بشه .وای به حال دانشگاههای ما که چنین افراد دون صفتی رو به عنوان استاد تو خودش راه می ده
دوستدار فرارو
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
تنها تعدادی از آثار استاد بزرگ جامعه شناسی ایران:
خردِ جامعه‌شناسی، یوسف اباذری، ناشر: طرح نو، ۱۳۷۷
نیویورک-کابل: نشانه‌شناسی یازده سپتامبر، مراد فرهادپور و یوسف اباذری، ناشر: طرح نو، ۱۳۸۰
مرگ (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
داستان‌های عامه پسند (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
نظریه فیلم (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
جهانی شدن (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
فلسفه اخلاق (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
رمانتیسم (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
مبانی نظری مدرنیسم (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
نقد ادبی نو (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
الهیات جدید (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
فلسفه تحلیلی (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
درباره رمان (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
مسائل مدرنیسم و مبانی پست مدرنیسم (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
نوسازی (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
عقلانیت (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
نظریه سیستم‌ها: (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
مسائل نظری فرهنگ (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
فرهنگ و زندگی روزمره (۱): (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
فرهنگ و زندگی روزمره (۲): (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
روانکاوی (۱) (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
روانکاوی (۲) (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
درباره شعر (مجموعه مقالات)، گروه مؤلفان، ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
فرورفتن تدریجی فرهنگ جامعه را از کامنتها نیز می توان فهمید.
افرادی که تحت تأثیر هرچیزی که به خوردشان می دهند قرار میگیرند و نقدی به یک خواننده معمولی را برنمی تابند ولی در برابر تخریب بزرگترین روشنفکران و تاریخ کشور هیچگونه عکس العملی نشان نمی دهند:
شاهد صدق گفتارم را به مستند مجعولات مجلل می سپارم که به راحتی مدعی شده اند تخت جمشید و پاسارگاد و ... مزرعه چقندر بوده و ساختگی بوده اما به اندازه نقد استاد اباذری موردتوجه قرار نگرفت.
وای بر ما به کجا داریم می ریم.
سمیه
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
ایشون معنی درست کلمه نقد رو یاد نگرفتن.مرتضی پاشایی صدای بسیار زیبایی داشت درسته که پاپ ایشون کمی ساده بود
اما باز مردم این طور موسیقی رو دوست دارن،ایشون به جای اینکه نقد کنه توهین کرد.آدم باید آنقدر پست و حقیر باشه که پشت سر فردی که از این دنیا رفته توهین کنه.
ناشناس
United States of America
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
فقط، از فرارو بعید بود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
مطلب بسیــــــار ضعیفی بود آقای رضوانی
انتشار یافته: ۲۵۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
واقعاً از استاد اباذری عزیز ممنونم که با صراحت لهجه و حرفهای کاملاً درستش تلنگری هر چند کوچک زد به این جامعه ای که مشخص نیست به کجا می رود. بسیار خرسندم که هنوز هستند افرادی هر چند معدود که سخن خود را بی پیرایه و شفاف و صریح می زنند و باکشان نیست از توهین جامعه به شدت ریاکار و دوستدار کنایه و نیش .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
عالی گفتی، عالی "جامعه به شدت ریاکار و دوستدار کنایه و نیش "
سعید
United States of America
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
نا شناس 12:34 ... از دیروز تا امروز در این مملکت زبان سرخ سر سبز را به باد می داده ... جامعه ای چون ایران ناگزیر به کنایه و نیش پناه میبرد برای بیان اعتراضش
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
صفر و یک دیدن و جامه دریدن ، صراحت لهجه نیست!
شاهکار
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
اباذری یک استاد معمولی است با گرایشات چپی که دیگر رنگی ندارد در قحط الرجال به ایشان می چسبانیم روشنفکر!!! مگر هر کسی شد معلم در دانشگاه یعنی روشنفکر؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
رفتار استاد هیچ توجیهی ندارد. او اول به هنر پاشایی حمله می کند و آن را مبتذل می داند. تنها دلیلی هم که اقامه می کند این است که در موسیقی پاشایی برخی نت ها "فالش" نواخته می شوند! اما من حیث المجموع تا اینجای تحلیل وی قابل تحمل است و حداقل در چارچوب آزادی بیان اجازه نشر دارد. از این مرحله به بعد وی وار قضاوت در مورد شخصیت مرحوم پاشایی می شود. صفاتی را نثار وی می کند که مودبانه ترینش "مسخره" است. اینبار دیگر هیچ دلیلی هم اقامه نمی کند! فقط توهین می کند. خالصِ خالص! بعد کل جامعه را مورد توهین قرار می دهد. در مورد همه "قضاوت" می کند و در آخر هیچ راه حلی ارائه نمی دهد.
شاید هدف ایشان زدن تلنگری به جامعه باشد ولی در مرام آزادگی هدف وسیله را توجیه نمی کند.
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
آقای اباذری پدیده نیستند برخی از مردم ما پدیده هستند!!! واقعاً این موجی که برا ی مرحوم پاشایی راه افتادبه نظر شما عادی بود ؟؟؟
راست
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
درستی کمی و شاید مقداری توهین آمیز مینمود سخنان دکتر اباذری اما به حقیقتی تلخ و واقعیتی گریز ناپذیر اشاره شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
صراحت لهجه یا توهین؟؟؟
این آقا همه و هر کسی که عین خودش فکر نکنه رو "ابله" خطاب کرده. اونایی که مثبت دادند، مطمئنم حتی سخنرانی اش رو گو ندادند!
پیام
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
چند تا مسئله هست اینجا:
1. همه ما شاید به سوگواری برای ایشان حسادت کردیم به دلایل محتلف .....
2. در این مسئله تاثیر تلویزیون و موسیقی نادیده نباید گرفته شود
3. آقای اباذری هم یه دکتری در جامعه شناسی داره مثل هزاران دکتر دیگه در علوم انسانی که هنوز در خم یک کوچه هستند نتونسنتن بفهمن جامعه ایران واقعاً چیه و چه علم و دانشی به کارش بیشتر می آد و شاید هنوز یه مقاله اورجینال و دارای اندیشه هم از ایشان دیده نشده حالا اینجا چطور جوگیرا بهش استاد و دارای اندیشه و روشنفکر میگن خدا عالمه که معیارشون چیه ( چون هنوز دانشیار هم نشده چه برسه به استاد)
4. نقد با توهین خیلی فرق داره
5. اگه جوان ها تصمیم میگیرند برای کسی عزاداری کنند و برای دیگری نه! به تصمیمشون باید احترام گذاشت حالا چکار باید کرد آقای اباذری چاره اش توهین نیست من و شما اول به خودمون باید رجوع کنیم که چکار کردیم که طلبکار جوان ها هستیم.
فرشاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
استاد استاد نکنید. استاد تمام فلسفه دانشگاه تهران یه متقلب بیش نبود حالا این بی ادب ،خدا می دونه چطوری رفته اونجا.
بختیاری
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
با نظرات دکتر اباذری کاملا موافقم. جامعه نیاز به سیخ زدن و از خواب بیدار کردن است. جوان امروز ما به جز معدودی قشر تحصیل کرده، عمدتا نا اگاه بی اخلاق وو دارای ارزش های نازل است که به راحتی فریب میخورد و حافظه تاریخی ندارد. دردود بر دکتر اباذری
سید رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
من چون سخنان اباذری را نشنیده نمیتئان نظری بدهم پس نه منفی دادم نه مثبت .
اما حال امروز ایران در ابیات زیر نهفته است حالا چه فرهنگی چه اقتصادی چه مذهبی و غیره ...

اگر ز باغ رعیت ملک خورد سیبی

برآورند غلامان او درخت از بیخ

به پنج بیضه که سلطان ستم روا دارد

زنند لشکریانش هزار مرغ به سیخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
بهتره حقیقت رو قبول کنیم. همین چشم پوشی از حقایق و هرانچه که به مذاقمون خوش نمیاد باعث شده دچار توهم بشیم. همیشه هم گفتند حقیقت تلخ و گزنده است.
فرشاد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
استاد اباذری بهترین تحلیل رو از وضع جامعه داشت. باریکلا. موسیقی مبتذل بهترین توصیف برای این کارهاست. اگر حکومت و صداو سیما به هنرمندان واقعی فرصت می دادند آیا پاشایی ها و فرزاد فرزین ها می تونستند در موسیقی این کشور قد علم کنند؟؟ خیر به هیچ وجه .
خواننده گان فرارو هم حزب باد هستیدبرید کامنتهایی که برای مراسم مرحم پاشایی در همین سایت گذاشته اید رو ببینید. ما هر چی گفتیم ملت چجو گیر شما منفی دادید و گفتیدمردم خودشون تعیین می کن کی براشون ارزش داره کی نداره، حالا اومدید از آقای دکتر حمایت می کنید؟؟؟ شما خوانندگان فرارو مصداق بارز حرفهای آقای دکتر هستید دیگران رو مصداق این حرفها ندانید انگشت اشاره دکتر به خود شماهاست.
رشتی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
استاد اباذری از بزرگترین جامعه شناسان کشورمون هستند
واقعا از صراحت و شجاعت و صداقتشون ممنونم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
15:39
من سخنرانی رو گوش دادم و بهش مثبت دادم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
جامعه ای که نادانانش برای اصلاح اسید می پاشند... روشنفکرانش نیز برای اصلاح باید فحش دهند...
ناشناس
United States of America
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
تو و استاد ی ابلهین
فرهاد
United Arab Emirates
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
این تحلیل بود یا دوغ فروشی؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
آقا یوسف! واقعا لحنتون در صحبت از روشنفکر مملکت تاسف برانگیزه! ژورنالیست را به بدترین حدش تنزل دادید! دکتر اباذری یکی از برجسته ترین تحلیلگران جامعه ی امروزست و از اتفاق هیچ دلیلی برای نان به نرخ روز خوردن نمی بیند. رسالتش را عینا بر اساس حقیقت ادا می کند. درضمن این پاشایی نیست که اباذری از او انتقاد می کنه، این پروژه ی پاشایی سازیست که ایشان با روشن بینی خاصی که دارد در موردش انتقاد دارد!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
در زمانه ای که همه از ترس فحاشی توده و نالایک شدن، با هر نمایشی از طرف توده همراهی کردیم و انتقادمان و سوالمان را از اینکه بابا مگه چه خبر شده؟ فروخوردیم، با میانمایگی همدلی کردیم بی آنکه بفهمیم واقعا چه خبرست، استاد اباذری چرتمان را ترکاند، ناراحتمان کرد، بهمان نشان داد که به بازی مسخره ای تن داده ایم، و این شامل قصه ی پاشایی نیست، میانمایگیمان را با فرصت طلبی چاشنی زده این این روزها و تلنگری هم اگر بزرگی به ما بزند، با فحاشی سرجایش می نشانیمش!
ممنونم از استاد اباذری و نوری که بر روزهای خاکستریمان ریخت.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
ناشناس 14:44 سپاس از تحلیل زیبای شما
فرشاد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
چرندیات بود
فرشاد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
حرفهای استاد را نباید در کنار افرادی مثل هانیه توسلی و امیر تتلو گذاشت، استاد با استدلالی قوی دلایل مضحکه بودن این حضور رو بیان کردند که بسیار عالی بود.
دهه شصتی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
معلومه دوغ فروشی!!!
این آقا میثم که اصلا معلوم نیست کی هست و الان شده سخنگوی دهه شصتیا باید اول بره پای درس استاد بعد بفهمه داره در مورد کی اینطوری حرف می زنه و خودش حتما شرمنده خواهد شد! پاسخ حرفش هم در متن کامل سخرنانی استاد هست اگه فرارو لطف کنه و متن سخنرانی را بگذارد!!!اگر البته....
اسی
United Arab Emirates
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
همچین میگه نسل، انگار نه انگار تنها نمود این نسل همین برپایی این مراسم های مضحکه. ژست استدلال مساوی با درک و فهم داشتن از اوضاع زمانه نیست حضرت آقا. حق زنگی و آزادی رو باید از اباذری درخواست زد و تو صورت اون فریاد زد؟ احسنت بر این همه زکاوت و تیزهوشی و قدرت انتخاب.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
البته بخشی از حرفای آقای اباذری درست و بخشی از آن نادرست بود و ما باید بتوانیم این دو بخش را کاملاً از هم تفکیک کنیم. او می تواند در مورد سبک موسیقی یک نفر اظهار نظر کند ولی نمی تواند در مورد ذات و شخصیت وی قضاوت کند ولی اینکار را کرد. کاملاً بی پروا و هتاکانه هم کرد. سخنانی که برای خود نمی پسندید برای پاشایی بکار برد. من در سخنان استاد تواضع ندیدم. تقوا ندیدم. عدالت ندیدم. با افراطی گری به جایی نمی رسیم. استاد حرفای خوبی هم زد ولی در قالب بد. جامعه پذیرای چنین سخنانی نیست چون هیچکس چای عطری خارجی را هم در لیوانی کثیف نمی نوشد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
آقا میثم شما هنوز خیلی بچه تر از این حرفایی که به استاد اباذری بگویی آقا یوسف! بی ادبی از ذات این نظر شخصی می بارد و مگر ما عکسهای تشییع جنازه را ندیدیم
مریم
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
فرارو لطفا منتشر کن! خوشحالم که هنوز روشنفکران آزاده ای در کشور پیدا می شوند که بی چاپلوسی و مصلحت طلبی از حقیقت حرف بزنند. کجای حرف استاد اشتباه بود؟! مگر ما بی هدف و در پی یک بازی تبلیغاتی به خیابان نریختیم و کنار چهره های عجیبی که قبلا دشمن می دیدمشان سینه نزدیم؟! عکسهای مراسم را دوباره ببینید تا شاهد اصل ماجرا باشید.
اینکه یه تحلیل به این مسخرگی را بگذارید در مقابل تحلیل آقای اباذری بدون اینکه کل سخنرانی ایشون را منتشر کنید کاملا خلاف اصول آزادی بیان و احترام به حقوق خوانندگان است. البته می دونم که حرفم را منتشر نمی کنید.
ناشناس
Germany
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
مطلب بسيار سطحي بود استاد حق دارد به اين تفكر با ديده تحقير نكاه كند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
دوست عزیز به نظر شما »کرسی استادی دانشگاه و بیرق رشنفکری جامعه» را به چه کسی بدهیم، کسی که سخن موافق میل «همگان» بزند تا « نه سخ بسوزد و نه کباب» در سوگ پاشایی سیاه بپوشد و در عروسی آن خانم بازیگر دیگر میان‌دار بزم باشد تا نکند بر خاطر نازک اندیش هواداران این‌دو غباری بنشیند؟!
خیر رسالت روشنفکر این نیست. جراحی درد دارد اما قبل از جراحی بیمار باید به بیماری خود وقوف پیدا کند. سقراط جام شوکران نوشید چون خواب خفتگان را می‌آشفت و از روشنفکر جز این چه انتظاری می‌رود؟
اکنون که اباذری تلنگری به جامعه زده ـ که اگر با زبانی دیگر سخن می‌گفت اصلاً گوش شنوایی برای آن نبود و تحلیل او در کنار صدها تحلیل و مقاله‌ی دیگر گردگیر کنج کتابخانه‌ها می‌شد ـ به جای این‌که حسرت بخوریم که چرا کرسی‌های دانشگاهی به او سپرده شده، برخود ببالیم که استادی از اساتید از برج عاج پایین آمده، به احوال جامعه‌ی اکنون نظر کرده و با اذان نابهنگام و سروصدای بلند بانک بر آورده که: ای خفتگان برخیزید و بنگرید رخت‌خوابتان آب فرا گرفته! به‌خود آیید و فکری به حال خود کنید!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
مطلبت عالی و بجا بود.ناشناس
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
چه تلنگری زده؟!!!
سخنرانی پر از توهین و بی ادبی و تعصب و فشار احساسات!!!!
نوید خرم خورشید
Nepal
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
جناب رضوانی بنده از وقت ناهار محل کار برای نوشتن این پیام وقت می گذارم؛ پس نکاتی که به ذهنم می رسد را تیتر وار خدمتتان عرض می کنم:
1) نکته اول این که از شما که این چنین ار انتخاب و حق آزاد بودن انتخاب دفاع می کنید می خواهم که مرز دقیقی بر ای جدا کردن نقد و توهین بفرمایید.
2) این که پاشایی مرده است نه دلیل می شود که او را نقد نکرد و نه این که به وی توهین نکرد حتی، چرا که اگر این گونه استدلال میکنید باید تمام دپارتمان های تاریخ را در سرتاسر جهان تخته کنید و این سوال را باید جواب دهید که شما به چه حقی معمر قذافی را دیکتاتور می خوانید؟
3) در مورد آزادی انتخاب سخن می گویید؟ این آزادی انتخاب شما نباید به فاشیسمی برسد که یک استاد دانشگاه یا یک اکتور سینما را از نقد خواننده ی پاپ مورد علاقه تان منع کنید.
4) بنده با این که اشعاری که مرتضی پاشایی به آواز(اگر بتوان این اسم را بر آن نهاد) تبدیل میکرد، مبتذل هستند همدل هستم. مبتذل به این معنی که این معنی که دیدن این فاکتور ها به عنوان درد جامعه ساده لوحی است. چگونه است که نسل شما که من هم احتمالا جزء همان نسل هستم کمبود هایی که عرض می کنید را در موسیقی پاشایی می یابد.
اتفاقا تمام ابتذال این چیزی که پدیده ی پاشایی اش می خوانند در این است که میل به شادی انتخاب رییس جمهور را در چیپ ترین حالت و به توده ای ترین شکل ممکن میخواهند بیابند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
بهتر بود شما به جای کامنت همون ناهار اداره تونو می خوردی. عزیزم پاشایی هم حق آزادی بیان داشته و دلش نخواسته درد جامعه رو با آواز بگه. چطور استاد حق داره در مورد شخصیت آن مرحوم قضاوت کنه و به همه توهین کنه ولی اون مرحوم حق نداشته بدون توهین به کسی ، بدون آزار کسی ، بدون شکستن دل کسی برای دل خودش و دل مردم آواز بخونه؟ به قول حافظ:
بهر یک جرعه که آزار کسش در پی نیست
زحمتی می کشم از مردم نادان که مپرس
نوید خرم خورشید
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
دوست عزیز چه کسی نافی حق ازادی بیان برای پاشایی شد؟
پاشایی که کارش رو می کرد و کسی هم از افرادی که مثل من فکر میکنند مزاحم کارش نشد ولی این که نقد بشه ولو با هر ادبیاتی حق همه هست.
آزادی بیان برای پاشایی بدین معنی است که با برخورد سلبی نشود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
آقا خبر میدادی من میومدم نهار
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
گاهی توهین به مثابه تابو شکنی است
شاهگوش
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
اگر اباذری را از نزدیک بشناسید آنوقت می فهمید درد ایشان گم دیده شدن است ، بابا آقا یوسف به تو هم میگیم روشنفکر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
پس زنده باد ماکیاول که گفت: هدف وسیله را توجیه می کند.
ناشناس
Malaysia
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
خب اگر این تابو شکنی باب شود، همانطور که او به دانشجوی مودب می گوید نفهم و احمق، دانشجو هم ممکن است از تایفه تابو شکنان دروازه غار باشد و کار را در حق او انجام دهد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
شاهگوش و امثال شاهگوش با طرز صحبت کردن شماها بیشتر به امثال اباذری ایمان می آورم.
باران
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
از اینکه در این نوشته کوتاه جایگاه و وظیفه روشنفکر را گوش زدید کردید ممنون.اما واقعا شما چه میزان در کلاسهای اباذری حضور داشته اید که وی را آقا یوسف خطاب می کنید.برای تمام دانشجویان اباذری آنچه که بیش از همه نمود دارد در کنار دانش و معلومات او و همچنین حساسیت های بیش از ندازه برای کشور و مملکتش هست که خیلی به چشم میاد.قطعا سخنان ایشان بر سر دلسوزی و حساسیت بیش از اندازه است که جامعه ایران در موج پوپولیسم و توده گرایی حاضر به شنیدن نیست.به همین جهت در این جامعه باید سخنانت با پتک همراه بشه تا که شنیده بشه.
سعید
United States of America
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
به همان دلیلی که ایشان مرتضی پاشایی را یارو خطاب می کند
شاگرد سابق همين استاد
United States of America
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
دوست عزيز کلام هميشه گزنده و بي ادبانه ايشون سر همون کلاسها رو هم اضافه کنيد که به غير قشر خاصي از هواخان و شاگردان خاص ايشون اکثر قريب به اتفاق دانشجويان از اين لحن بي ادبانه هميشه در گزند بوده و ناراحت هستن
شاهراه
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
ژست های سرکلاس رو بذارید کنار من رفتار ایشان را خارج از این چهارچوب دیدم واقعا با قشر ضعیف جامعه توهین آمیز رفتار کردند آقای استاد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
پاپ شدن چه آسان استاد شدن چه مشکل. پاپ خوندن با نرم افزار هم شد هنر
کوروش زند
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
افتخار شاگردي اين استاد فرهيخته را در دانشگاه تهران داشتم .
اباذري حقا ، زبان اباذر گونه دارد . تحليل وي پيرامون پديدار شناسي « مرگ مرتضي پاشائي » منطبق بر واقع نگاري خرده فرهنگ سوگ نزد برخي اقشار ايراني است .
ميثم عزيز !
شما خيلي جوان هستي ، از ياد نبر منظور استاد همه ي مردم ايران نيستند بلکه برخي هستند که به
« اسطوره سازي کاذب » مبتلا مي باشند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
میثم رضوانی متاسفم که اینقدر جانبدارانه نظر دادی و حتی ثانیه ای فکر نکردی!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
این مطلب یک انشاست . یک دلنوشته وقرار نیست مثل یک نگاه تحقیقی نظریه پردازی وچالش پرانگیز باشد تا سرانجام به جواب برسد...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
دوست عزیز به نظر شما »کرسی استادی دانشگاه و بیرق رشنفکری جامعه» را به چه کسی بدهیم، کسی که سخن موافق میل «همگان» بزند تا « نه سخ بسوزد و نه کباب» در سوگ پاشایی سیاه بپوشد و در عروسی آن خانم بازیگر دیگر میان‌دار بزم باشد تا نکند بر خاطر نازک اندیش هواداران این‌دو غباری بنشیند؟!
خیر رسالت روشنفکر این نیست. جراحی درد دارد اما قبل از جراحی بیمار باید به بیماری خود وقوف پیدا کند. سقراط جام شوکران نوشید چون خواب خفتگان را می‌آشفت و از روشنفکر جز این چه انتظاری می‌رود؟
اکنون که اباذری تلنگری به جامعه زده ـ که اگر با زبانی دیگر سخن می‌گفت اصلاً گوش شنوایی برای آن نبود و تحلیل او در کنار صدها تحلیل و مقاله‌ی دیگر گردگیر کنج کتابخانه‌ها می‌شد ـ به جای این‌که حسرت بخوریم که چرا کرسی‌های دانشگاهی به او سپرده شده، برخود ببالیم که استادی از اساتید از برج عاج پایین آمده، به احوال جامعه‌ی اکنون نظر کرده و با اذان نابهنگام و سروصدای بلند بانک بر آورده که: ای خفتگان برخیزید و بنگرید رخت‌خوابتان آب فرا گرفته! به‌خود آیید و فکری به حال خود کنید!
وزیری
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
نظر شخصی نویسنده است؟ پس چرا نظر شخصی سایر نویسنده ها در سایت نیست ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
اباذری از معدود اساتید واقع گرا و دارای صراحت لججه است هرچند این سخنان به مذاق بعضی چون شما خوش نیاید اقای نویسنده
قرار هم نیست همه قمع حرفهای اباذری را درک کنند ولی چیزی که ما دیدیم به حاشیه رانده شدن هنر موسیقی اصیل و ناب بود و تغییر ذائقه مردم به سمت ابتذال
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
لهجه عزیزم... لهجه در کنار شناخت جوامع به املای فارسی هم دقت کنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
ببخشید با عجله نوشته شده بود تصحیح می کنم لهجه- عمق
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
مگه مکتبه گیر میدی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
بفرمایید از معدود استادان فحاش و بی منطق
واقع بین
Canada
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
از : ف .م. سخن

ای آن که له شده‌ای فریادت را بخور!
مبادا فریاد بزنی!
مبادا جیغ بکشی!
بگذار استخوان‌هایت
در سکوتی عرفانی له شود!
***
ما باید با همین مردمان
که میان جواد یساری و یوهان سباستیان باخ در نوسانند
که میان جمیله و گالینا اولانووا در نوسانند
که میان کارلوس کاستاندا و مولوی در نوسانند
ایران را بسازیم!
***
«ماهی‌ها در سکوت می‌میرند»؟
به ما چه!
سیستان با خاک یک‌سان می‌شود؟
به ما چه!
مردم سیستان آب برای نوشیدن
نان برای خوردن ندارند؟
به ما چه!
ما دل‌خوشیم به ریختن در خیابان‌ها برای یک تشییع جنازه با حال
ما دل‌خوشیم به عکس گرفتن و سلفی گرفتن با هنرپیشگانی که زیر تابوت متوفی را گرفته‌اند
ما دل‌خوشیم به دیدن مهناز افشار و محمد رضا گلزار
این دل‌خوشی‌ها را از ما نگیر!
فریاد نزن!
فریاد تو گوش‌خراش است!
و چرت ملیح ما را
پاره می‌کند!
***
صدای له شدن استخوان‌های تو به گوش می‌رسد؟
صدای له شدن استخوان‌های ملتی به گوش می‌رسد؟
صدای له شدن استخوان‌های خود من به گوش می‌رسد؟
به جهنم!
همین طور ویلان و سرگردان بودن در خیابان‌های مجازی را عشق است!
و می دانی
که رنگ عشق٬ رنگ سیاه است!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
حالا این یعنی شعر سپید بود؟
خدا پدر شاملو رو بیامرزه که راه رو برای شما هموار کرد
ناشناس
Canada
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
جالب بود به ویژه اینکه فی البداهه و در لحظه سروده شده بود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
من اقاي اباذري را روشنفكر نمي دانم روشنفكر كسي است كه بتواند از ديدگاه طرف مقابل هم به موضوع نگاه كند كسي است كه باياس در ديدگاه اش نداشته باشد ايشان با هتاكي از مرزهاي سونگري فراتر رفته و تا جاهليت پيشروي كرده ايشان شبيه فردي است كه اقاي رويگري در سريال معراجي ها نقش او را ايفا مي كرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
خوب ندان
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
آقا شما روشنفکر !!! اگه می تونی ازدیدگاه آقای اباذری به مسئله نگاهکن !!! می دونم که نمی تونی !!!
بابادی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
جامعه خفته و مبتذل ایران نیاز به پتک های سنگین تر از استاد اباذری دارد.
یه دختر
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
من یه دختر دهه شصتی با همه توصیفاتش هستم و اتفاقا حرفای آقای اباذری رو قبول دارم.هرچند بر مرگ پاشایی عزیز هم متاسفم اما این سوگواری فقط احساس بود و بس. جامعه ی ما اگر ذره ای عمق داشت در تفکر اینقدر معضل نمیدیدیم توش از طلاق گرفته تا فروپاشی خانواده و ..... تا عدم رعایت حقوق یکدیگر و سواستفاده از موقعیت... جامعه ما اینقدرها که ادعا داره عملکرد درست نداره....و من سوگوار این جامعه ام .جامعه ای که تنها دغدغه دختراش ازدواجه و پسراش بی خود و لاابالیگری هست....دوستان من هم وطن دهه شصتی و بقیه دهه ها زندگی فقط خودخواهی و تنهایی و اینها نیست مقداری هم فکر به جامعه و چرایی وضع کنونی و اصلاح امور هم نیازه با غم و اندوه و کم کتاب خوندن و گریه چیزی درست نمیشه ای هم نسل سوگوار چون من
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
منم دهه شصتی هستم.اینکه وقایع رو موشکافی کنیم خوبه ولی اینکه طرف بخواد عقده هاشو به نام تحلیل به خورد جامعه بده یه چیز دیگه است...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
چون یه دختر بودی این همه مثبت گرفتی ها....
ابوالفضل
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
استاداباذری ازسردرد می گوید از مردمی همیشه جوگیر مردمی گله وار مردم موبایل به دست درمراسم ها مردمی تهی شده از هویت فردی
اوروشنفکروصاحب اندیشه است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
یا ابوالفضل ( ای ابوالفضل) اگر اینگونه که می گویید بود می بایستی همان مردم گله وار پشت سر تابوت آن روحانی محترم که اتفاقا چند ماه قبل از مرحوم پاشایی فوت کرده بودن راه می افتاندند اما دیدید که اینگونه نشد پس زیاد به این فکر نکنید که حرفتان احتمالا درست باشد، می تواند نادرست هم باشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
درود بر ناشناس 15.49
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
ما و پدیده میثم رضوائی و امثالهم
علی
Switzerland
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
از روزی که آقای اباذری این سخنان را گفته اند جوابیه هایی از این دست زیاد نوشته شده. همه به جای اینکه پاسخ سوال ایشان که "چرا ما به اینجا رسیده ایم که این همه آدم طرفدار این نوع موسیقی سطح پایین شده اند" سعی در فرار به جلوی همیشگی مرسوم دارند که ابراز عقیده مخالف را توهین تلقی میکنند و به جای جواب دادن منطقی سعی در بی راهه رفتن و شلوغ کردن میکنند. من هم موافقم که این نوع موسیقی ابدا به "نسل و پسل" ریطی ندارد چون همان موقع که عده زیادی جواد یساری و آغاسی گوش میکردند عده بیشتری از همان نسل به سبک های موسیقی بهتری گوش میکردند و یا من میتوانم این را که شما موسیقی به این نازلی را نماینده نسل من بدانید توهین به خود تلقی کنم. جناب رضوانی! مشکل اینجاست که سطح سلیقه عمومی را به قدری پایین آورده اند که بعید میدانم شما اصلا متوجه شده باشید که آقای اباذری سعی داشت به چه چیزهایی اشاره کند....
یک دوست
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
پاسخ سو ال ایشون آسونه!؛ "به شما چه؟"
از بچگی رادیو و تلویزیون و بابا و عمو موسیقی سنتی کردن تو گوشمون. راستشو بخواین هیچ لذتی از این موسیقی نمیبرم.
اصلاً هم موسیقی شناس نیستم. یک "عامه" هستم. بدون اطلاعات تخصصی.
و موسیقی پاشایی رو دوست دارم و ازش لذت میبرم. حالا مبتذل یا هر چیز دیگه!

ادبیات هر کسی هم در حد شخصیتشه. دانش بالا دلیلی بر آدم بودن نیست. حالا شاگردای به اصطلاح جامعه شناس ایشون هی بیان در دفاع از ایشون مطلب بنویسن و مثبت و منفی بزنن.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
این آقای استاد دانشگاه می تواست با زبان تند نقد و بدون توهین تحلیل خود را از جریان پاشایی بیان کند.بنظر میرسد ایشان با توهین به مردم قصد داشت فقط یک موجی برای مطرح شدن ایجادکند.در هر صورت نحوه سخن گفتن ایشان در شان یک استاد جامعه شناس نبود مخصوصا اینکه دائما از ضمیر "چیز" در مورد مخاطب استفاده میکرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
معلومه اباذری را نمی شناسی. اون نیازی به مطرح شدن ندارد. حسابی مطرح است.
ناشناس
Finland
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
ناشناس 17:17
معلوم است که نمی شناختیمش
لرستانی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
اتفاقا دوست عزیز فقط با اینچنین صراحت و عدم مصلحتی میتوان جامعه نا اگاه و مبتذل ایران را بیدار کرد. نباید از حقایقی که استاد اباذری از جامعه پوسیده ایران برملا کرده ناراحت شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
اتفاقآ ناشناس اول ايشان را خوب شناخته ومعلوم است شما نمي شناسي.
اين رويه معمول آقاي اباذري است كه با فريادزدن وتحقير ديگران خودرا بزرگ بينگارد.
اردشیر محمدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
سرانجام این موسیقی، سینما، ادبیات، تبلیغات، اقتصاد و ... همه چیز فاشیزم است. واقعاً فاشیسم از دل رفتار مردم و ترجیحات و ذائقه فرهنگی آنان سر بر می آورد.
درود بر اباذری که راه رهایی را در متفاوت بودن و ناهمسانی و عدم تقلید می داند. درست یادم هست در سال 1379 که دکتر اباذری مقاله فوق العاده تحسین برانگیزی به نام «فروپاشی اجتماعی» در ماهنامه آفتاب منتشر کرد. در همان مقاله نسبت به فروپاشی بنیان های جامعه، خانواده، دانشگاه و فروغلتیدن در دام پوپولیسم که 5 سال بعد با احمدی نژاد بروز یافت هشدار داد. ایشان یکی از باسوادترین جامعه شناسان این مملکت است.
نگاه کنید متأسفانه قیافه مان، لباسمان، محصولات فرهنگی یکسانی که مصرف می کنیم ، شهرنشینی مان. همه چیز کسالت بار و یکنواخت شده است.
تا همین 20 سال پیش در خیابان که راه می رفتیم همه نوع چهره، مدل آرایش، لهجه و تنوع فرهنگی گسترده می دیدیم اما الان همه شده ایم کپی برابر با اصل . و این یعنی شکل گیری زمینه های اجتماعی و فرهنگی و ذهنی توتالیتاریسم و فاشیسم.
ما برای چه انقلاب کردیم؟ یکی از دلایل انقلاب این بود که افراد می خواستند آزادانه سبک زندگی شخصی خودشان را دنبال کنند اما حکومت نمی خواست. امروز مردم خودشان را به این ورطه انداخته اند و حتی اگر بخش هایی از دولت بخواهد بر خلاف این روند حرکت کند یا از چشم می افتد یا تحت فشار افکار عمومی(نه بهتر است بگویم فکر عمومی) با جریان همراه می شود. بالاخره دولت باید برای دوره بعدی به فکر رأی همین مردم باشد.
به تدریج خفه می شویم به هوای تازه نیاز داریم. این موسیقی پاپ مانند آواز یک جغد پیر بر خرابه های یک شهر ویران شده است. غمگین، دلگیر، و سیاه سیاه. خوانندگان پاپ
به سان پدر یا مادر مرده ها ضجه و زاری می کنند و ما برای همه شادی ها و جوانی های های از دست رفته مان برای آنها هورا می کشیم و چونان قهرمانان اساطیری آنها را که هیچ نیستند از فرش به عرش می رسانیم. اکنون فقط صدای دو گروه شنیده می شود اول صدای رانت خوارها و مفسدان و دزدان بیت المال و دوم صدای نابهنجار و دلخراش خوانندگان پاپ روزمینی و زیرزمینی.
به قول سهراب سپهری به کجای این شب تیره بیاویزم قبای ژنده خویش را.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
ای کاش مرحوم دکتر صدیقی هنوز زنده بود تا ببینه یه عده روشنفکر عاشق کافه و سیگار و مطرح شدن که یه کلمه حرف دقیق و روشن (که لازمه هر تحلیل علمی است) نمیتونن بزنند چگونه دانشکده علوم اجتماعی رو به شوره زار تبدیل کردند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
درود بر نويسنده مقاله يكي از نشانه هاي فلاكت مردم كشور بودن تو در پست استادي دانشگاه است بلي آموزش عالي كشور به چنان فلاكتي افتاده كه شما را به عنوان مدرس جوانان اين كشور برگزيده شرم باد.
واقع بین
Canada
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
از : ف .م. سخن

ای آن که له شده‌ای فریادت را بخور!
مبادا فریاد بزنی!
مبادا جیغ بکشی!
بگذار استخوان‌هایت
در سکوتی عرفانی له شود!
***
ما باید با همین مردمان
که میان جواد یساری و یوهان سباستیان باخ در نوسانند
که میان جمیله و گالینا اولانووا در نوسانند
که میان کارلوس کاستاندا و مولوی در نوسانند
ایران را بسازیم!
***
«ماهی‌ها در سکوت می‌میرند»؟
به ما چه!
سیستان با خاک یک‌سان می‌شود؟
به ما چه!
مردم سیستان آب برای نوشیدن
نان برای خوردن ندارند؟
به ما چه!
ما دل‌خوشیم به ریختن در خیابان‌ها برای یک تشییع جنازه با حال
ما دل‌خوشیم به عکس گرفتن و سلفی گرفتن با هنرپیشگانی که زیر تابوت متوفی را گرفته‌اند
ما دل‌خوشیم به دیدن مهناز افشار و محمد رضا گلزار
این دل‌خوشی‌ها را از ما نگیر!
فریاد نزن!
فریاد تو گوش‌خراش است!
و چرت ملیح ما را
پاره می‌کند!
***
صدای له شدن استخوان‌های تو به گوش می‌رسد؟
صدای له شدن استخوان‌های ملتی به گوش می‌رسد؟
صدای له شدن استخوان‌های خود من به گوش می‌رسد؟
به جهنم!
همین طور ویلان و سرگردان بودن در خیابان‌های مجازی را عشق است!
و می دانی
که رنگ عشق٬ رنگ سیاه است!
و بزودی
صدای متروی تهران کربلا
مانع به گوش رسیدن صدای خرد شدن استخوان ها خواهد شد!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
همه از اباذری نردبانی ساختند برای معروف شدن و بالا رفتن!
یک دوست
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
نردبانش کجا بود این آقا!
فعلاً که ایشون از پدیده پاشایی برای خودش نردبان ساخته.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
بابا طرف استاد دانشگاه تهرانه نه دانشگاه میرزا ماشالله که نشناسنش. البته شما خیلی ها رو نمیشناسی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
"یک دوست" یا شما دکتر اباذری و سابقه ایشان نمی شناسید یا دچار دگم پاشایی شدید. اباذری چه نیازی به نردبان پاشایی دارد آن هم در این سن و سال
علی
Switzerland
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
از روزی که آقای اباذری این سخنان را گفته اند جوابیه هایی از این دست زیاد نوشته شده. همه به جای اینکه پاسخ سوال ایشان که "چرا ما به اینجا رسیده ایم که این همه آدم طرفدار این نوع موسیقی سطح پایین شده اند" سعی در فرار به جلوی همیشگی مرسوم دارند که ابراز عقیده مخالف را توهین تلقی میکنند و به جای جواب دادن منطقی سعی در بی راهه رفتن و شلوغ کردن میکنند. من هم موافقم که این نوع موسیقی ابدا به "نسل و پسل" ریطی ندارد چون همان موقع که عده زیادی جواد یساری و آغاسی گوش میکردند عده بیشتری از همان نسل به سبک های موسیقی بهتری گوش میکردند و یا من میتوانم این را که شما موسیقی به این نازلی را نماینده نسل من بدانید توهین به خود تلقی کنم. جناب رضوانی! مشکل اینجاست که سطح سلیقه عمومی را به قدری پایین آورده اند که بعید میدانم شما اصلا متوجه شده باشید که آقای اباذری سعی داشت به چه چیزهایی اشاره کند....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
من هم از همان نسل سوخته ام که شما در این متن به اصطلاح نقد از آن سخن گفتید و دردهایش را ناله کردید.
چند سوال. تکلیف من هم نسل شما که کتاب خواندم زحمت کشیدم و مثل شما فکر نمی کنم چیست؟ من هم نسل شما که به این موسیقی دم دستی را گوش نداده و با تحقیق موسیقی مورد علاقه ام پیدا کردم چیست؟ مدام از نسل سوخته می گویید انگار خود این نسل مقصر نیست! این نسل سوخته خودش برای خودش چکار کرده؟ غیر از اینکه مدام تمام تقصیر را گردن دیگری انداخته؟ خود این نسل سوخته در سال 84 رای اولی بود چرا کاری نکرد که هشت سال این مملکت بی تدبیر اداره شود؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
شعار نده برادر من!
نارسیس
United States of America
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
سلام
چند سالتونه که تو مدرسه تون چوب و فلک دیدی ؟!!!!!!!!
سامان
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
برای باورمند شدن به بیمار بودن جامعه ایرانی نه نیاز به جوانمرگی
خواننده پاپ ایران است نه طرح دیدگاههای هنجار شکن استاد عزیز!
انسان آزاد حتما" میفهمد همه چیز اینجا متوازن و معقول نیست.
و از پرتغال فروش هم خبری نیست!
sar
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
آقای رضوانی این نقد آبکی بود ننویسید از این چیزها کمی عمیق تر لطفا
الهو
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
من صد در صد با نویسنده ایم مطلب همداستان هستم و ادبیات سخیف و نازل و بعضا لمپنی اباذری راشایسته فضای دانشگاهی نمیبینم..اولا که نقد کردن ادب دارد و آداب و اتفاقا مطرح شدن ترهات اباذری بیشتر بخاطر لحن گستاخانه اش بوده نه محتوایی که اتفاقا از آنهم بی بهره است.از دیگر ملزومات نقادی ان است که فرد نقاد به موضوع اشراف داشته باشد که طبق اعتراف خود اباذزی ایشان خود سواد موسیقی ندارد و اتفاقا چون فردی کاملا خودشیفته است تنها به خود اعتبار میدهد برای خود حق نقد به مطلبی که در آن تخصصی ندارد را قائل است اما نقد دیگران به خود را بر نمیتابد و آنجا که دانشجویی اورا به پرسش میگیرد اورا خفه کرده و ساده لوحش خطاب میکند. صدای پای فاشیسم اتفاقا بیشتر از ادبیات و برخوردهای اباذری به گوش میرسد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
آقاي اباذري خيلي تند رفت، همين حرفهارو خيلي زيباتر ميتونست بگه، جناب اباذري مگر فرهنگسازي درست انجام شده كه انتظار رفتار درست از مردم داريم، مگر مردم در مراسم اين مرحوم عكس العمل ساختارشكنانه انجام دادن كه شما توهين ميكنين، اگر مراسم وفات هر شخص جمعيت انبوه حضور يابند بايد به مرحوم و افراد شركت كننده توهين نمود؟
جناب اباذري ي طور صحبت كردند كه انگار در تلويزيون ما موسيقي آزاد هست و هميشه در حال تجزيه و تحليله كه از مردم انتظار شناخت موسيقي خوب و بد داريم.
ناشناس
United States of America
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
باید عرض کنم خدمت دوستانی که خودشون رو یار گرمابه و گلستانم آقا یوسف یا آقای اباذری و یا... میدانند.
ایشان در هر پست و مقام، با هر مدرکی همینطور که حق انتقاد را دارند به همان اندازه حق هیچگونه توهین به جامعه هنر و موسیقی را ندارند.
احتمالاً شما دوستان جزو اون دسته از افراد جامعه هستید که روزی استاد شجریان را با لحن زشت و کثیف آزرده کردید و حال نوبت مرتضی پاشایی هستش.
از بچگی به ما یاد دادند که از معلم و استاد ادب و تربیت و دانش کسب کنیم نه توهین و بی حرمتی.
جناب رضوانی سپاسگزارم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
شماهایی که اینقدر فرمودید، استاد اباذری روشنفکر واقعی هست و ....، آیا ایشان ذره ای به دلایل این رفتار نسل جوان فکر کرده اند که اینگونه توهین می کنند؟ آیا اگر چنین جمعیتی به دنبال تابوت مثلا فلان عالم دینی که اتفاقا چند ماه قبل از مرحوم پاشایی به دیار باقی شتافتند می افتاد آنوقت آقای استاد !!! اباذری لابد تعریف و تمجید از همین نسلی که اکنون به آن توهین می کنند، نمیکردند؟ مگر مردم بخصوص نسل جوان حق دیگر گونه فکر کردن ندارند؟ این نسل دنبال دغدغه های خودش است و به نظر من اکنون با نسل سرکشی روبرو هستیم که دیگر مثل نسل های قبل از خود بدنبال تبعیت کورکورانه نیست و راه خود را خودش می خواهد تشخیص داده و خودش طی کند و شما ها هم هر چقدر زور بزنید نمی توانید آنها را وادار به قبول نظرات و عقاید دوسه نسل پیش از خود بکنید ضمن اینکه این حرکت نوعی اعتراض هم بود! اعتراض به خشم های فروخورده که دیگر نمی خواهند دوباره همانند قبل خشم خود را درون خویش بریزند و صدایشان درنیاید تا نسل قبل تر از خود نسبت به آنها به به و چه چه کنند!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
احسنت حق مطلب رو بهتر از این نمیشد گفت
آرين
Tajikistan
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
تحليل بسيار عالي و عميقي بود از استاد اباذري. دوستان و نويسنده عزيز هم كمي از احساسات دور بشن قطعا ميفهمن حرفهاي ايشان تا چه عمقي از مشكلات اجتماع رو در بر ميگيره. فرض كنيم الان مرحوم پاشايي زنده بود. خداوكيلي چند درصد مردم ميشناختنش؟ چند درصد حاضر ميشدن پول بدن براي خريد ترانه هاش. ( اينم بگم كه من خودم اصلا از سبك موسيقي التماسي ايشان خوشم نمياد). سهراب عزيز چه زيبا گفت چشمها را بايد شست. جور ديگر بايد ديد......
لطفا نظر مخالف خودتونم منتشر كنين فراروي عزيز. با تشكر از شما
سیاوش
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
کاربری فرموده بودن که ایشون رو روشنفکر نمی دونن و ایشون متعصبه ...جنابعالی اصلا معنی روشنفکر رو نمی دونید این طور که معلومه و قطعا هم اباذری رو نمیشناسید ، آدمی که تمام دغدغه و نگرانیش اتفاقا مردمه...من با توهین شخصی و عبارت اکید به شخص پاشایی ، اونم تو اون جمع موافق نیستم ، و نه اینکه غلط بدونمش ، بی فایده می دونمش ، همین جور که الان کنه مساله و اخطار بسیار مهم و نگران کننده اباذری ، توی لایه سطحی مجادلات پیرامون این توهین به پاشایی ، بعضا داره گم میشه ... وظیفه روشنفکر تقریر حقیقت و از اون طریق تقلیل رنج و زحمته...قرارنیست برای خوشایند کسی یا عدم ناراحتی کسی ، چیزی رو که اعتقاد نداره بگه...چند نفر انتقاد داشتن راجع به برج عاج نشینی و بتهوون بازی و غیره . متعجبم از اینقدر سطحی نگری ، نتوجه حرف ایشون راجع به اون سوال تکراری چند سال اخیر و پاسخ تکراری رییس جمهور نشدید ؟!بحث سیاست زدایی و این شجاعت در مقابل قدرت رو نمی بینید ؟! جامعه ای که تیراژ کتابش رسیده به 300 و 500 ، واقعا نباید براش گریه کرد ؟!آقای نویسنده به مثلث ، مرگ آگاهی و جوانمرگی و نقش شبکه های اجتماعی اشاره می کنند ، چطور به این نقش شبکه های اجتماعی در مورد مرحوم مجید بهرامی اشاره نمی کنید ؟ آیا ایشون جوون نبود ؟ هنرمند نبود ؟ یادتون رفته اون دوران همزمان با قضیه اسیدپاشی اصفهان بود ؟! آیا اون خواهری که به زعم شما ، متعلق به نسل سوخته و بی گذشته و قطعا با این حادثه بی آینده خواهد بود ، لایق توجه و چه بسا حمایت نمادین ( به عنوان نماد نسل و پسل من )نبود ؟( مرتضی پاشایی با تمام تعاریف تخصصی هنر و موسیقی به هیچ وجه هنرمند نبود ، شاید در استفاده از سیتی سایزر و میکسر ، اونم برای نوع نازل موسیقی پاپ ، متخصص خیلی خوبی بود که اونم البته یه شغله و تخصص ) ، نه آقا جان ، جامعه اغلب ریاکار ما نمی خواد حقیقت تلخ و گزنده رو بپذیره ... اون زمان که هانا آرنت هم در قضیه دادگاه آیشمن ، علیه ظلم دادگاه اسراییل به اون جانی ، اعتراض منطقی می کرد و توجه عوام و خواص رو به عمق ماجرا جلب می کرد ، اکثریت مطلق جامعه و مردم بهش حمله کردن ، ولی تاریخ بعدها نشون داد که اون از مردمی که براشون سختی می کشید بسیار متعهد تر و نگرانتره...ترسناکی قضیه برای موافقین این چرخه ابتذال اینه که نمی خوان این ابتذال رو با تمام ویژگیها و تعاریفش بپذیرن ...
ناشناس
United Arab Emirates
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
آقا سیاوش شما معتقدی آقای اباذری با این تحلیل سطحی و شعاری از یک پدیده پیچیده اجتماعی توانسته رگه های سیاسی قضیه رو ببینه؟ یا فقط رو طبل سیاست زدایی کوبیده است و با ارتباط بین نت های فالش با فاشیسم به سمت فرمالیسم غلتیده عزیزم.
دو تا یادآوری: اول اینکه سعی کنیم مثل این استاد در "ظاهر" متوقف نشویم و سعی کنیم به باطن وقایع راه پیدا کنیم.
دوم اگر میخواهیم چیزی را که فکر میکنیم مشکل داره اصلاح کنیم به آن چیز توهین نکنیم. حتی اگر چیزی که خراب شده ماشینی باشه که هر روز سوارش میشیم.
توهین نکنیم. متواضع باشیم.
مجتبی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
از واژه روشنفکر متنفرم
سیاوش
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
ناشناس عزیز ،به نظر من هم قضیه حکومت/دولت و پروژه سیاست زدایی و فاشیسم دولت ! بررسی و مداقه بیشتری می خواد. البته نه اینکه ایشون نمی دونه و نمی تونه اینو تئوریزه بکنه ، نه ... پتانسیل و زمان و بهرحال یک مکان دولتی و تمام ملاحظات خاص دیگر رو باید لحاظ بکنیم...اگر شما فکر می کنی که این حرفاش می تونه جدی باشه ولی چرا اینقدر به قول شما تو سطحه ، خب ایشون و آثارشون حاضرن که ... بررسی بیشتر و جدی تر...مهمترین مساله از نظر من تو این قضیه این نیشتری بود که به کلیت تام توده گرایی و عوامانه ای زده شده که به طرز خطرناکی داره به تمام مردم ( به خدا تو این مملکت کسای دیگه ای هم هستند که نه اینجوری فکر می کنن ، و نه اینجوری زندگی می کنن ...)تحمیل میشه ... قطعا چرک و خون با هم بیرون میزنه ...این حرفا صرفا یک جرقه در مقابل تمام اون چیزایی بود که دقیقا بیشتر از یک ماه بود داشت خفمون می کرد...
عباس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
گفته هاي استاد اباذري كاملا درست است
ناشناس
Finland
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
بخشی از سخن اباذری در بازه زمانی 14 دقیقه و 49 ثانیه از فایل صوتی 25 دقیقه ای و 29 ثانیه ای
"من همون کسیم که دارم میگم این مردن ابلهن"
اقا عباس که تایید می کنید حرف ایشون رو حتما فکر کردید منظور شما نبودید؟!
شاهرخ
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
دانشیار برادر نه استادیار
فرشاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
اول باید بریم ژورنالا رو بگردیم ببینیم کپی پیستی در کار نباشه بعد می تونیم در مورد گفته های دکتر صحبت کنیم.
مسلم بیگی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
من دانشجوی دکترای این مملکتم در یکی از بهترین دانشگاه های این مملکت و قرار هست تز دکتری خود را با استاد اباذری انجام بدم. این ها را نگفتم برای کلاس گذاشتن. فقط می خوام تمهیدی باشه برای بخش دوم گفته هام
خدا رو شاهد می گیرم که قضاوتم بی حب و بغضه. در طول زندگیم فردی به تسلط این فرد به مباحث نظری ندیدم آدمی که این قدر نگاه عمیق داشته باشه. اباذری تنها با مراد فرهادپور قابل مقایسه است.
دوست ارجمندم مطالعه مطالعه و مطالعه تنها چیزی که سطح آگاهی روت به جایی میرسونه مفاهیم بنیادین در پس 13 دقیقۀ اول سخنرانی استاد مسلم جامعه شناسی فرهنگی رو درک کنی و بعد از نقدی داری با توسل به مفاهیم نظری مخالف بنویسی نه این دل نوشته سخیف، سطحی رو که به نوعی مؤید گفته های استاد در به محاق رفتن ایران و ایرانی است.
استدعا می کنم به جای این نحو سطحی نگری و واکنش های ارتجاعی کمی روی تاریخ اکنونیت ایران و ایرانی تأمل کن.
سازمخالف
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
دلیل نمیشه هر آدمی که از نظر تئوری قوی باشه، در عمل و کردار هم درست باشه. به قول امام صادق: قل کل یعمل علی شاکلته... انسان بر اساس شاکله و شخصیت خویش تصمیم می گیرد نه بر اساس آگاهی.
مهدی کریمی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
آفرین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
دوست عزیز از کوزه آن چه تراود که در اوست.ایشان با این تحلیل و نحوه توهین آمیز با مخاطب نشان داد که از جایگاه استادی دانشگاه فاصله زیادی دارد.متاسفم که شما هم تز دکتری تان را با چنین استادی می گذرانی که حتی تحمل دیالوگ با یک دانشجو که با نظر ایشان مخالف است ندارد وبجای پاسخگویی مستدل به وی پرخاش میکند.قطعا شما هم با ارادتی که به ایشان داری از ایشان الگو برداری میکنی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
جناب مسلم بيگي
من هم مثل شما براي سواد ايشان احترام قائلم.اما وقتي فايل صوتي سخنان ايشان را گوش كردم واقعآ تا ساعت ها مات ومبهوت ماندم كه در جامعه اي كه به قول شما اين استاد مسلم ! هنوز ابتدايي ترين شيوه نقد يك كنش اجتماعي را رعايت نمي كند وبا داد وفرياد وعصبانيت به زمين وزمان توهين مي كند وبه تحقير ديگران مي پردازد وحتي تاب شنيدن دوجمله يك خانم شنونده اش را نداردوهيچ اثري از متانت ووزانت در سخنانش نيست، چه انتظاري از عامي بسوادي چون من مي رود؟؟؟
ميثم رضوانى
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
من اصلا قصد دفاع از موسيقى پاشايى و سطحي نگرى عميقى که ايران امروز به اون مبتلاست رو نداشته و ندارم. اما گمشده امروز جامعه رو اخلاق و ادب ميدونم. گمشده هايى که از نون شب براى اکنون واجب تر هستند. سخنرانى استاد رو بارها شنيدم و هربار از اين حجم توهين بيشتر شگفت زده شدم. چند سال پيش جايى شنيدم که مردى ميگفت: ادب مرد به ز دولت اوست. وظيفه روشنفکر جراحيه درست، اما حين جراحى سقلمه زدن به بيمار روا نيست. به قول ما خراسونيا: "ور مرده لقد!؟"
ناشناس
United States of America
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
یعنی چون مثل خود مردم باهاشون حرف زده توهین کرده؟
با مردم ایران داره صحبت می کنه نه مردم اروپای شمالی؟
چه جوری به بیماری که نمیخواد قبول کنه بیماره، میشه فهموند که بیماره؟جدا از اون، اونم بیماری که عاملش خود ما مردم هستیم.
مردمی که دختراش غرق عمل و آرایش هستن و دختراش غرق قلیون و علف
به قول بیدل دهلوی: در مزاج بدرگان جز فحش کم دارد اثر.
arash
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
اگر قرار بود با هرکسی مثل خودش حرف زد امام هم به صدام نباید میگفت اقای صدام یا آقای کارتر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
توهین نبود دلبندم. نبود. حق گفت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
توهین، توهین است. چه از جانب اباذری، چه از جانب احمدی نژاد، چه از جانب علم الهدی و یا هر کس دیگه ای!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
تلخ تلخ است اما گاه زهر است گاه دارو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
خیر. توهین برای روشنفکری که به هیچ دستگاهی باج نمی دهد همیشه ابزارست. ابزاری برای بیداری ما. دکتر شریعتی عزیز هم می فرمایند: خدایا کاری کن که حقیقت را قربانی مصلحت نکنم. از اتفاق آقایان سیاستمدار که اصلا نباید اجازه ی توهین داشته باشند، اینجا خوب توهین هم می کنند اما انتظار داریم که روشنفکر مملکت وقتی دارد در مورد مسئله ای به این مهمی حرف می زند ملالغطی باشد و جوری حرف بزند که خدای نکرده به هیچ کسی برنخورد! خیر این اصلا جزء وظایف روشنفکر واقعی نیست. چون اینطوری هیچوقت نمی فهمیم که چقدر قضیه جدی است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
اباذری با چنان تاسفی ورود ورزشکار جماعت ( به نقل خودش لات) را به سیاست در کشور محکوم می کنه که انگار خبری از کشورهای دیگه حتی آمریکا هم نداره که چهره هایی همچون آرنولد، شوچنگو و... وارد عرصه سیاست کشورهایشان شدند. اباذری جامعه شناسه (!)، پس چطور در جایگاه کارشناس هنر قرار می گیره و رای بر ابتذال فلان خواننده رو میده؟!!! جایی که بهتره اهالی فرهنگ و هنر قضاوت کنند. آقای اباذری شما در تمامی کلامتان از مغلطه کاری و تشویش اذهان استفاده کردی.
چه حقی به شما بدم آخه؟!!!
شما حتی الفبای ادب و احترام رو در نقدتون رعایت نکردین!!
و همه منتقدین تان در آن جلسه سخنرانی را "ابله" خطاب کردین
هیهات اگه روشنفکر بودی...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
ورود افرادی چون ارنولد و ... به سیاست در چارچوب یک جامعه مدنی استخوان دار هست نه به واسطه معروفیت ورزشی صرف. آرنولد و ... بدون کار حزبی و بودون داشتن برنامه نمی توانند وارد عرصه سیاسی بشوند. آنچه در ایران ما می بینید نوعی لمپن دموکراسی است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
مگه آمریکا ملاکه. تو آمریکا خیلی کارها میکنن
عباس
United Arab Emirates
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
نتجه اش رادرشورای اسلامی شهرتهران میبینید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
فرارو جان نه اینکه ما را حذف می کنی نه اینکه نظر این آقا را دوبار دوبار می ذاری! کمی انصاف
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
اباذری با چنان تاسفی ورود ورزشکار جماعت ( به نقل خودش لات) را به سیاست در کشور محکوم می کنه که انگار خبری از کشورهای دیگه حتی آمریکا هم نداره که چهره هایی همچون آرنولد، شوچنگو و... وارد عرصه سیاست کشورهایشان شدند. اباذری جامعه شناسه (!)، پس چطور در جایگاه کارشناس هنر قرار می گیره و رای بر ابتذال فلان خواننده رو میده؟!!! جایی که بهتره اهالی فرهنگ و هنر قضاوت کنند. آقای اباذری شما در تمامی کلامتان از مغلطه کاری و تشویش اذهان استفاده کردی.
چه حقی به شما بدم آخه؟!!!
شما حتی الفبای ادب و احترام رو در نقدتون رعایت نکردین!!
و همه منتقدین تان در آن جلسه سخنرانی را "ابله" خطاب کردین
هیهات اگه روشنفکر بودی...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
خب عزیز من! اینکه در کشور آمریکا یک ورزشکار / بازیگر میره و سیاستمدار میشه نمیتونه معیار برای ما باشه که نتیجه بگیریم کار درستیه که!
و در ضمن تعداد ورزشکارهای سیاستمدار شده ی مارو اگر مقایسه کنی واقعا نسبت به هر کشور دیگه ای بیشتره! یادمه تو یه مصاحبه ی مطبوعاتی از آقای رضازاده در مورد یکی از مسائل شورای شهر تهران سوالی پرسیده شده بود و باور کن ایشون حتی معنای اون کلمه رو نمی دونست که بخواد توضیح بده.
به نظرم در این مورد به آقای اباذری باید حق داد
حمید
United States of America
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
دوست عزیز فقط کافیهیه سری به صفحه حوادث روزنامه های تهران 10 تا 12 سال پیش بزنی که هرروز اخبار عربده کشی و قمه کشی یکی از اعضای محترم فعلی شورای شهر تهران رو در محله تهران نو منتشر می کردند !!!
رحیم شالچی
United Arab Emirates
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
کاملا موافقم با آقا میثم!
نقد به جایی بود.
رهايي
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
آقاي رضواني محترم
جسارت شما در پاسخ به استاد بي بديل و بي نظير جامعه شناسي كه تنها شاگردان بي واسطه ايشان مي دانند در عرصه جامعه شناسي چه در گراني است، ستودني است ، البته هميشه بين شجاعت و حماقت تنها باريكه مويي فاصله است. از پيشينه شما اطلاعي ندارم اما قطعا از جراتي كه به خود داده ايد در سطوح عاليه تحصيلي هستيد. وقتي صحيت از پديده پاشايي مي شود قطع يقين مي دانيد كه اشاره به روش بررسي پديدارشناسانه مساله اي با عنوان فوت آقاي پاشايي عزيز است. استاد بي بديل جامعه شناسي بي شك با اين ديد موشكافانه و دقيق علمي با سالها تجربه تحقيق و تدريس در حوزه جامعه شناسي مساله را بررسي كرده اند و با ژرف نگري، تعهد و مسوليت پذيري كه ما دانشجويان دانشگاه تهران از ايشان سراغ داريم، كاملا مسولانه در قبال فرهنگ غني اين مملكت مساله را تحليل كرده اند. متاسفانه بايد بگم با اشاره اي كه به دلخوشي هاي كوچك كرده ايد و برخي شبكه هاي اجتماعي كه با اين عنوان فعاليتهاي سوال برانگيز در شبكه هاي اجتماعي دارند، دم خروس را بيرون زديد. جناب با جرات ميگم كسي كه استاد بزرگي چون اباذري را يوسف يا اقا يوسف خطاب مي كن براي خفيف كردن ايشان نه تنها بويي از ادب نبرده بلكه در وجاهت علمي ايشان هد ترديد جدي وجود داره. نكنه به واقع شما از همان پدپد آورندگان پدپده پاشايي باشيد؟؟؟
لطفا پاسخ بديد كه "چرا ما به اینجا رسیده ایم که این همه آدم طرفدار این نوع موسیقی سطح پایین شده اند" ؟
منتظر پاسخ مبسوط جناب عالي هستيم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
آقای رهایی
بنده در مورد پدیده پاشایی اظهار نظر نمی کنم چون نه شناختی از ایشان دارم و نه جامعه شناس هستم که آنرا تحلیل کنم فقط در مورد نحوه سخن گفتن و نقد پدیده پاشایی توسط این استاد بقول شما بی بدیل و بی نظیر از شما سئول میکنم یک استاد چگونه به خود حق میدهد
یک دانشجوی دختر را که وی را به خاطر توهین به مردم به چالش میکشد بجای پاسخ مستدل تحقیر کند ؟ هر کس نحوه سخن گفتن و استدلال آبکی این فرد را بشنود قطعا در استادی دانشگاه ایشان و آنهم استاد جامعه شناسی شک میکند.حد اقل انتظار از یک استاد جامعه شناس متانت در گفتار و احترام به مخاطب است که ایشان از آن بی بهره هستند. بنده با شنیدن سخنان ایشان تاسف خوردم که چنین افراد کرسی استادی دانشگاه را اشغال کردند و متاسف برای دانشجویان عزیزی که ادبیات استبدادی این فرد را توجیه میکنند.
مصطفي
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
ين حرفاي ايشون به نظر من موجه نيست. روزانه صدها نفر از گرسنگي و بيماري در آفريقا ميميرن ولي اكثر مردم دنيا دنبال اينن كه بالاخره جاستين بيبر با
دوست دخترش به كجا رسيدن، يا ليدي گاگا تو آخرين كنسرتش چي پوشيد و يا ...بنابراين كم و بيش همه دنيا همينه و ربطي به جهل مردم ايران و دولت روحاني وسياست زدايي و ... اينجور چيزا نداره. در ضمن همينكه ايشون توي دانشگاه كشور در تريبون عمومي رييس جمهور مملكت رو به رويه فاشيستي متهم ميكنه، خودش نشون ميده كه اتفاقا از خرداد 92 فضاي نقد سياسي توي جامعه خيلي بازتر شده كه ايشون واهمه اي نداره. چرا قبلا" چنين شجاعتي در كار نبود. البته شواهد باز شدن فضاي سياسي به وضوح توي 16 آذر امسال توي دانشگاه قابل مشاهده بود. به نظر من مشكل ايشون نه فقط در لحنش خشونت آميزش كه در محتوي نخبه گرا و غيرواقه بينانه اشه. شايد ميشه گفت ايشون بيشتر از خودش ناراحته كه با اينكه ملقب به جامعه شناسه ولي تو شناخت جامعه خودش چندان موفق نبوده و مدام غافلگير ميشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
اتفاقا قبلا هم از این شجاعتها بود. منتهی شما داشگاه تهران تشریف ندارید نمی بینید!
وزیری
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
زنده باد استاد ارجمندم دکتر اباذری با 25 دقیقه سخنرانی بیش از 72 ساعته که موجی از نقد و نظر ایجاد شده کلی سطح مطالعاتمون رفت بالا
ايراني
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
پس با اولويت بالاتر بايد گفت زنده باد پاشايي و موسيقي او كه استاد ارجمند شما را چنين به اظهار نظر واداشت و همچنان يك ماه است كه مثلا روشنفكران اين جامعه در تكاپوي يافتن چرايي اين وقايع هستند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
جناب وزيري
با فحاشي وتوهين وفرياد زدن نقد كردن معلوم است كه موج مي آفريند.
استاد ارجمند شما اگربا متانت نقد مي كرد ارجمند تر نبود؟؟
محمد
-
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
به نظرم مشکل عمده ای که جامعه ما با روشنفکرامون پیدا میکنن اینه که روشنفکرهای ما بعد از اینکه نمیگم چهارتا! صدها کتاب خوندن دیگه نمیدونن جامعه ما چیه! یواش یواش به ورطه« پیف پیف دنبالم نیا بو میدی» میفتن! ما ملت بدبخت در بزنگاههای تاریخی گند زدیم اونم چون افتادیم دنبال همین روشنفکرهامون. روشنفکرهایی که خط کش شناخت جامعه رو از جامع شناسهای غربی گرفتن و به خودشون این زحمت رو ندادن که لا اقل اون خط کش رو بومی کنن! روشنفکری که از جوون امروزی انتظار داره بتهون و باخ گوش بده؛ میدونه توی سی سالگی سربار پدر ومادر بودن یعنی چی؟ «هر کسی در خانه دارد نان مفت...میتواند شعرهای خوب گفت!» با پول این ملت بدبخت درس بخونی، بعد وقتی که قرار صحبت از وظایف و تعهدات در قبال جامعه هم بشه؛ دو قورت و نیمت باقی باشه و توهین هم بکنی! اگر ضائقه جوون امروزی با باخ و بتهون سازگار نیست؛ مسئولیت شمای روشنفکر چی بوده برادر من که به اینجا رسیدیم؟ بر شاخه نقد نشستی و ریشه نقد رو از ته میزنی. اگه به نظر حرفها و جوابهای تکراری روحانی، به فاشیسم میرسه، همین فضای بعد از روحانی بوده که شما اینطور میتونی به زمین و زمان توهین کنی و از همه طلبکار باشی. چطور شد اونوقت که آن مرد که رفت نسبت «بزغاله» به شما داد به طرف فاشیزم نمیرفتیم ؟
ناشناس
United States of America
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
اونوقت سال 84 فکر نکنم کسی دنبال روشنفکر رفت!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
کجای تاریخ ما به روشنفکران گوش دادیم یا حتی به حرفشون کمی توجه کردیم؟!! یک نمونه نام ببرید.
خود من یکسال بیکار بودم اما دلیلی میشه به هرچیز دم دستی دل ببندم؟!!مگر باخ گوش دادن پول می خواد!!!؟
ايراني
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
خوب و دقيق گفتي. مرحبا.
ناشناس
Finland
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
فرارو کاش میشد متوجه شد چند نفر از این افرادی که نظر گذاشتند زحمت خواندن متن سخنان فرد مذکور یا شنیدن فایل سخنانش را به خود داده اند؟
چرا انقدر آسون یکطرفه به قاضی میریم ما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
فرارو لطفا نقد آقای جلایی‌پور در باب سخنان آقای اباذری رو در سایتات قرار دهید، تا مخطبان فرارو با تحلیل و نقد عمیق تری به سخنان اباذری روبرو شوند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
بله این درست است نه نقد آدمی مثل این آقا میثم که برای مردم اهل اندیشه محلی از اعراب ندارد و معلوم نیست یهو از کجا پیدایش شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
من موندم تو داشگاه به این نسل جدید چی یاد میدن؟
اون از موسیقی مورد علاقه اش :پاشایی!
اینم از نقد کردنش! کل محتوای این شبه نقد اینکه توهین خوب نیست!
کاش این دوست عزیز که از پرخاشگری یه استاد دانشگاه که فردبزرگ و محترمیه اون هم در یک جلسه دانشجویی این طور برآشفته شدند می رفتند کمی هم در مورد حمله های وحشتناک همنی نسل و پسل شصتی به صفحات فیسبوک و افراد مختلف توجه می کدند. جامعه ی ایارن به شدت ریاکاره!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
فرارو لطفا نقد آقای جلایی‌پور در باب سخنان آقای اباذری رو در سایتات قرار دهید، تا مخطبان فرارو با تحلیل و نقد عمیق تری به سخنان اباذری روبرو شوند.
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
جناب شما در مسائل اجتماعی ایران کسی نیستی که حرف های دکتر اباذری را سخیف بدانی!! امثال تو هستند که فرهنگ مردم رو به دورویی و ابتذال تقلیل داده اند!
فرارو لطفا منتشر کن!
حجت
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
نقد اباذری به سیاست زدایی و بی قیدی نسبت به مسایل حیاتی جامعه است که کاملن درسته پارسایی هم یک مثال از رفتار جامعه ای که قادر به اسیفای منافع حیاتیش نیست
حجت
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
نقد اباذری به سیاست زدایی و بی قیدی نسبت به مسایل حیاتی جامعه است که کاملن درسته پارسایی هم یک مثال از رفتار جامعه ای که قادر به اسیفای منافع حیاتیش نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
من نه حوصله خوندن متن صحبتهای این استاد دانشگاه رو دارم و نه کامتهای دوستان
شغل ایشون جامعه شناسیه پس نباید منی که جامعه شناس نیستم در مورد درست یا ندرست بودن حرفهای. ایشون نظر بدم
همون اندازه که ایشون می تونند راجع به مدارهای مخابرتی نظر بدهند من هم می تونم راجع به جامعه شناسی حرف یزنم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
آفرین!
و همون اندازه که ایشون میتونه در مورد موسیقی نظر بده.
فرشاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
ولی من هم در مورد جامعه نظر می دم هم در مورد مدارهای مخابراتی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
شما که نه حوصله خوندن دارین و نه چیزی. پس مناسب تره نظر ندین. ایشون اگه تو جایگاه جامعه شناسی نقد و ایراد سخن می کرد. این همه حواشی نداشت.
ناشناس
United Arab Emirates
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
ممکنه مردم نتونن در مورد مدارهای مخابراتی نظر بدن ولی وقتی تلفنشون خوب کار نمی کنه متوجه می شن برای این لازم نیست پروفسور مخابرات باشی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
مدار شناس. میدونی چرا بجا مقاومت از سلف استفاده میکنیم تو مدارات مخابراتی؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
مشكل بزرگ جامعه ما همين نخوندن هاست آقاي متخصص مدار!
شما اگر ذره اي به خود زحمت مي داديد و متن را مي خونديد يا گوش مي كرديد متوجه اشتباه خود مي شديد.اين آقا وارد مباحث تخصص جامعه شناسي نشده كه شما توان فهمش را نداشته باشي بلكه يك كنش اجتماعي را نقد كرده (البته با لحني پر از توهين وتحقير وفحش)
مرادی
Netherlands (Kingdom of the)
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
به نظر من تحلیل اباذری درباب مرگ پاشایی و ارتباط دادن اون با پروژه سیاست زدایی دولت، کاملا سطحی و یه جورایی ارتباط برقرار کردن بین ..... و شقیقه بود
ناظر
Germany
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
این جامعه‌س سطحی و مبتذل همان نوع موسیقی را می‌پسندد که پاشایی ارائه می‌کند. خلایق را هرچه لایق.این جامعه‌ی نادان قدرت درک مطالب عمیق یک جامعه‌شناس برجسته را ندارد و از آن عصبی می‌شود. کاش امثال اباذری‌ها بیشتر بودند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
مثبت اشتباهي بود، منفي حساب كنيد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
اگر دیدگاه شخصی بوده پس چرا توی سایت شما منتشر شده! و چرا دیدگاه های موافق دکتر منتشر نشده!
خفه کردید ما را با این نسل!یه مشت آدم تنبل که 2 دقیقه توی روز مطالعه دارند! با این نسل نسل گفتن!خفه مون کردن! نسلی که همیشه طلبکاره و خودش کوچکترین تلاشی برای رهایی از این فلاکت نمی کنه. گرچه دانایی رهایی نیست . اما دانایی مقدمه ی رهاییه. اگر حتی کاری از دستتون برنمیاد می تونید که از سطحی بودن دور بشید!
فرارو اگر منتشر نکنی ،به لقب سانسورچی مزین میشی!
فرشاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
معلومه از اینایی هستی که چندتا کتاب خوندن برای همین به خودت اجازه می دی از بالا به مردم نگاه کنید. جمع کنید خودتون . به شما ربط نداره مردم چیکار می کنن. فرارو منتشر کن بذار جوابش بگیره.
ناشناس
United States of America
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
احسنت گرچه خودم از این نسلم.
ناشناس
Canada
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
آره٬ نسلی که در حین عزاداری و گریه زاری دسته جمعی٬ از سلفی گرفتن از خودشون غافل نمیشن٬ هیچ کس هم نباید از سلیقه شون ایراد بگیره٬
ناشناس
Finland
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
من الان فایل سخنرانی را که 25:29 بود را بطور کامل گوش دادم و بدترین بخش از نظر من نوع پاسخ ایشون به حضار بود
مثلا به این نکته در جوابای ایشون دقت کنید
از نظر ایشون به عنوان یک "جامعه شناس" افرادی که موسیقی بتوون و ... گوش میدن دارای سطح شعوری بالاتری از افرادی هستند که پاپ گوش میدن و کسی نمیتونه هم پاپ گوش بده هم بتوون یا بقول ایشان هم از اشعار حافظ لذت ببره هم فلان کس در فلان اینترنت (نقل از ایشون)...
جامعه شناسی که اینطور به انسان ها نگاه می کنه چقدر می تونه تحلیل منطبق با واقعیت جامعه اش ارائه بده
خیلی خیلی خیلی از بالا به مخاطباش نگاه می کنه و جواب میده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
خیلی عجیبه رویدادی در جامعه واقع شده بعد یک جامعه‌شناس به جای تحلیل بی طرفانه از این رویداد با عصبانیت سر عموم جامعه فریاد میزند که چرا این رویداد رو ایجاد کردین؟ شما تحلیلتو بده چرا عصبانی هستی حالا؟
ناشناس
Canada
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
این همه جو زدگی٬ داد و فریاد و عصبانیت هم داره. این به قول خودشون نسل٬ یه جوری تو باد مظلوم نمایی دست به هر کاری میزنن و خودشون رو محق می دونن که انگار دهه چهل و پنجاهی ها تو پر قو بزرگ شدن٬
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
کی گفته کار جامعه شناس صرفاً تحلیله؟
میگی اباذری که در سرانه مطالعه قطعاً جز 10 درصد اول کشور هست ملت رو به سهم خودش ارشاد نکنه؟ در ضمن مناظره های آتشین بین متفکران بزرگ دنیا هم رخ داده، و عصبانیت فرد دلیل رد استدلالاتش نیست.
ایوب
United States of America
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
دوستان جسارتا بنده نظر آقای مهدی افشار روزنامه‌نگار خوب و خوش قلم رو که خودش با بیماری سرطان دست به گریبان هست رو براتون میذارم؛ حتما بخونیدش:
من اتفاقا با لحن استاد اباذری دارم.برخی اوقات به نظر لازم است حتی با عصبانیت حرف زد و این مسئولیتش با خود گوینده است و نقد کردن اباذری از این منظر اتفاقا خیلی دمی دستی و رو است و کاری است ساده "وای استاد چرا این طور آخه سخن میگین و راه گفت وگو را میبندین؟ کدوم گفت وگو؟)
نقد اصلی به نظر من در درک ایشان ازمردم عادی است. بنا بر تحلیل اباذری یک جریانی در حاکمیت و مردم برقرار شده است تا از جامعه سیاست زدایی کنند و هنرمند و شومن را جای سیاست پیشه حرفه ای بنشاند که این روند روندی فاشیستی است. حالا چرا عوام وارد این بازی شده است؟ چون از حاکمیت میترسد و حاکمیت هم از مردم و دوطرف نانوشته دارن سیاست زدایی میکنند و توجه ها را به سمتی دیگر میکشانند.نشانه هایی هم که از این روند برمیشمرد توجه به موسیقی پاشایی و مهوش و ورود ورزشکاران و هنرمندان به سیاست است....
خب اولا، جناب اباذری یک اشتباه اساسی میکنند. در سخنان ایشان است که "موسیقی این(پاشایی) را دادم به یک متخصص موسیقی تحلیل کرد که گفت خیلی مبتذل است" استاد کاش از همان متخصص یک چیزی هم میپرسید که آلبوم های پاشایی چقدر فروش داشت؟ متاسفانه اصلا در ده تای اول فروش سال 91 و 92و حتی امسال نبود.در واقع مردم به یک چیزی دیگر از پاشایی توجه نشان دادن و آن قربانی شدن وی جلوی چشم شان است. حالا اینکه توی روز تشییع جنازه اش 4تا ترانه اش را زمزمه کردن دلیل بر اقبال به موسیقی پاشایی نیست. قربانی شدن پاشایی پدیده ای است که بیشتر تحلیل اسطوره شناسی میطلبد.
دوما، اصولا از نظر دسته ای؛ زندگی معمولی معنی نداره. مردم یا باید در خدمت ایدئولوژی وحزب باشید، یا اگر هم نیسیتن باید کنش فرهنگی سطح بالا داشته باشید . ملت،موتزارت گوش بدن، فیلم های کیشولوفسکی ببینندو شبها با بتهوون سر کنند.مردم اگر کنش گر سیاسی و در خدمت حزب نیستن باید کنش گر فرهنگی باشد و سطح سلیقه خود را مدام در بهترین فرم نگه دارن. حال اگه به هر دلیلی این سلیقه سقوط کرد و چیپ شد ماجرا شکل دیگه ای پیدا میکنه و اولیش این میشه که شما و دولت در پیاده کردن فاشیسم همداستانیدو حال سوال اینه که فقط مردم ایران این طورند؟
نخیر آقا! سلیقه عمومی در همه جای دنیا سطحش در همین مرز و حدود است و مایکل جکسون و دوجنسه بازی هاش و باسن نمایی مدونا برای مردم مهم تر از موسیقی پاواراتی است.کرکگگور خوب تحلیل میکنه که عامه نمیخواد همیشه در کنکاش چه کنم ؟چه کنم باشه. فکر کردن،برنامه ریختن کلان برای زندگی اش را به این و آن واگذار میکند.دین و امور دینی اش را میدهد دست روحانیت که او برایش تعیین کند چطور عبادت کند. چون نمیخواد رنج فکر و عمیق بودن را به خود بردارد.این یک رویه عمومی در جهان است و مختص ایران نیست که کشف کرده باشیم مردم ایران الان دیگه وارد بازی فاشیست سازی با حاکمیت شدن.
سوما،اتفاقا جامعه ایران اصلا سیاست زدایی نشده که سیاست زده شده. حجم دنبال کردن اخبارهای مختلف سیاسی اقتصادی به آمار در نمیاد اما واکنش های مردم نسیت به اخبار نشون میده که اتفاقا دنبال کننده هستند و پیگیر. نمونه اش را خودم در روستاهای خرم آباد دیدم که نامه های زندان تاج زاده را دنبال میکردن جز به جز. در ثانی انتخابات 24 خرداد نشان داد که جامعه ایران درمقابل سیاست و امر سیاسی خود را ملزم به مشارکت میداند و نمیتوان آن را سیاست زدا کرد.حرف در این خصوص زیاد است و استاتوس فیس بوکی مجال نمیده. فقط دوست دارم دوستان یادشان باشد فردای انتخابات مجلس سال اینده به اقای اباذری سر بزنند، چون شک ندارم انتخاباتی پر شور و جالب خواهد بود.
مزینانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
بز رگتربن دغد غه هر روشنفکر پیگیری خواستگاه جامعه است نمونه بارز ان در گذشته دکتر شریعتی است یا در حال حاضر دکتر زیبا کلام ولی اقا یوسف تا کنون هیچ نقشی در ابن رابطه نداشته اند
یک دوست
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
شما آقا یوسف اباذری و همفکرهاتون حتی در انتخاب نوع موسیقی مورد علاقه هم برای دیگران حقی قائل نیستید.
به این میگن فاشیسم.
مهدي
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
مطلب فوق جزء بي پايه ترين و بي ربط ترين مطالب در واكنش به مقوله اباذري بود. البته اين نقد كلي را مي توان به نحوي متوجه سايت فرارو نيز دانست. سايتي كه با داعيه اصلاحات پا به صحنه رسانه هاي داخلي مي گذارد اما با افزايش مخاطبان و محكم شدن جايگاهش، محافظه كاري عميقا در آن رسوخ مي كند و ميل به بقا آن را در لبه مرز رسانه خنثي و رسانه سياسي نگاه مي دارد. چه در غير اينصورت مطلبي اينگونه بي پايه جايي در آن نمي داشت. اما در مورد فوق مي توان گفت كه خوشبختانه با گسترش فضاي رسانه اي تنوع و تكثر صداهاي مختلف بيشتر به گوش مي رسد. اما شوربختانه امري كه در اين ميان مورد اغفال واقع شده است، عدم توجه به حداقلي از تخصص و پيشينه نظريِ مرتبط با بحث مورد نظر مي باشد. دوستي كه اين نوشته به زعم خويش نقد آميز را نوشته است به شكلي عجيب خود و نسل خود را مقدس مي انگارد. نسلي كه در برابر نقدهاي ساليان اخير متوسل به ذكر مصائب بر سر رفته مي شود. دقيقا فاشيزمي كه اباذري از آن سخن مي گويد اينجاست كه شكل مي گيرد: خود مقدس انگاري. اگر من در مراسم پاشايي حضور مي داشتم و حداقلي از پيشينه اباذري را مي شناختم، با اين زنهار اباذري لااقل اندكي به كرده خود مي انديشيدم. نه اينكه به سرعت و با توسل به مقدس بودن مردم و اينكه من نيز جزيي از مردم هستم از نقد به عمل آمده، تبري بجويم. متاسفانه در اين ميان هيچ يك از افراد حاضر در بحث چه موافق و چه مخالف اشاره اي به روند خطرناك سياست زدايي- به مفهومي خاص نه آنگونه كه اين روزها حاكم است- كه در دولت روحاني نيز بشدت جاري است اشاره اي نمي شود. دغدغه اي كه اباذري با عصبانيت آن را به زبان مي آورد. سياست زدايي به منزله زدودن حساسيت مردمي نسبت به مسائل پيراموني من جمله مقوله استان سيستان، درد مشترك بسياري از روشنفكران اين مملكت است. حال در اين ميان مي توان نوك پيكان را در ايجاد اين وضعيت متوجه حكومت، روشنفكران، رسانه ها، مردم و... كرد كه اباذري به قسم آخر معتقد است و متاسفانه نقدش را با عصبانيت و تنفر-كه قابل توجيه نيست- داد مي كشد.
اما در مورد بند پاياني اين نوشته كه الحق و الانصاف بر بيسوادي نويسنده حكم دارد چه مي توان گفت؟ اباذري در دانشگاه نباشد؟ به كدام دانشجوي علوم اجتماعي و سياسي - و نه دانشمندان و روشنفكران - اين را بگوييد شما را متهم به ندانستن و بيسوادي نمي كند؟ شما خود را در چه حدي از سواد و بينش انتقادي مي دانيد كه حكم به اخراج اباذري از حلقه روشنفكران مي دهيد؟....
عباس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
عده ای هم برای دهن کجی توی این جماعت بودند نه از روی جهل.حالاکه اقای ارجمندفوت شده ببین جماعت چه خواهدکرد.تاثیر صدا وسیما رو غافل نباشیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
اگر اصرار داریم در میان کسانی زندگی کنیم که بتهوون و موتسارت گوش می‌دهند راه عاقلانه‌اش این است که به میان آنها «برویم» نه اینکه در بین کسانی که مرتضی پاشایی گوش می‌دهند «بمانیم» و بخواهیم با حرص‌خوردن و فحش‌دادن آنها را هدایت کنیم تا موسیقی کلاسیک گوش بدهند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
"در اوج شهرت" با "هنرمندی که هرچند در زمان حیاتش، محبوب‌ترین نبود و در سرخط خبرهای روز جایی نداشت" چه جوری جور شده؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
میدونی چرا اینقدر منفی و مثبت ها حیرت انگیزه؟ فکر میکنی چرا مخاطبانی که همیشه علیه بی اخلاقی و تحقیر و توهین بودند حالا زیر علم امثال اباذری و فتوره چی سینه می زنند؟بهت میگم، چون میترسند جزو عوام و افراد میانمایه به حساب آیند.ای کاش به جای اینکه به گوینده توجه کنیم،به محتوا و ادبیات اون توجه کنیم،که متاسفانه بسیار سخیف بود اهانت های این آقای به شخصی که از دنیا رفته و طرفداران و احساسات آنها.کاش یاد بگیریم وقتی چیزی رو نمیفهمیم،به جای انکار کردنش،کمی بیشتر مطالعه کنیم و مطالعه صرفا کتاب خواندن نیست.
ایوب
United States of America
۱۸:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
دوستان جسارتا بنده نظر آقای مهدی افشار روزنامه‌نگار خوب و خوش قلم رو که خودش با بیماری سرطان دست به گریبان هست رو براتون میذارم؛ حتما بخونیدش:
من اتفاقا با لحن استاد اباذری دارم.برخی اوقات به نظر لازم است حتی با عصبانیت حرف زد و این مسئولیتش با خود گوینده است و نقد کردن اباذری از این منظر اتفاقا خیلی دمی دستی و رو است و کاری است ساده "وای استاد چرا این طور آخه سخن میگین و راه گفت وگو را میبندین؟ کدوم گفت وگو؟)
نقد اصلی به نظر من در درک ایشان ازمردم عادی است. بنا بر تحلیل اباذری یک جریانی در حاکمیت و مردم برقرار شده است تا از جامعه سیاست زدایی کنند و هنرمند و شومن را جای سیاست پیشه حرفه ای بنشاند که این روند روندی فاشیستی است. حالا چرا عوام وارد این بازی شده است؟ چون از حاکمیت میترسد و حاکمیت هم از مردم و دوطرف نانوشته دارن سیاست زدایی میکنند و توجه ها را به سمتی دیگر میکشانند.نشانه هایی هم که از این روند برمیشمرد توجه به موسیقی پاشایی و مهوش و ورود ورزشکاران و هنرمندان به سیاست است....
خب اولا، جناب اباذری یک اشتباه اساسی میکنند. در سخنان ایشان است که "موسیقی این(پاشایی) را دادم به یک متخصص موسیقی تحلیل کرد که گفت خیلی مبتذل است" استاد کاش از همان متخصص یک چیزی هم میپرسید که آلبوم های پاشایی چقدر فروش داشت؟ متاسفانه اصلا در ده تای اول فروش سال 91 و 92و حتی امسال نبود.در واقع مردم به یک چیزی دیگر از پاشایی توجه نشان دادن و آن قربانی شدن وی جلوی چشم شان است. حالا اینکه توی روز تشییع جنازه اش 4تا ترانه اش را زمزمه کردن دلیل بر اقبال به موسیقی پاشایی نیست. قربانی شدن پاشایی پدیده ای است که بیشتر تحلیل اسطوره شناسی میطلبد.
دوما، اصولا از نظر دسته ای؛ زندگی معمولی معنی نداره. مردم یا باید در خدمت ایدئولوژی وحزب باشید، یا اگر هم نیسیتن باید کنش فرهنگی سطح بالا داشته باشید . ملت،موتزارت گوش بدن، فیلم های کیشولوفسکی ببینندو شبها با بتهوون سر کنند.مردم اگر کنش گر سیاسی و در خدمت حزب نیستن باید کنش گر فرهنگی باشد و سطح سلیقه خود را مدام در بهترین فرم نگه دارن. حال اگه به هر دلیلی این سلیقه سقوط کرد و چیپ شد ماجرا شکل دیگه ای پیدا میکنه و اولیش این میشه که شما و دولت در پیاده کردن فاشیسم همداستانیدو حال سوال اینه که فقط مردم ایران این طورند؟
نخیر آقا! سلیقه عمومی در همه جای دنیا سطحش در همین مرز و حدود است و مایکل جکسون و دوجنسه بازی هاش و باسن نمایی مدونا برای مردم مهم تر از موسیقی پاواراتی است.کرکگگور خوب تحلیل میکنه که عامه نمیخواد همیشه در کنکاش چه کنم ؟چه کنم باشه. فکر کردن،برنامه ریختن کلان برای زندگی اش را به این و آن واگذار میکند.دین و امور دینی اش را میدهد دست روحانیت که او برایش تعیین کند چطور عبادت کند. چون نمیخواد رنج فکر و عمیق بودن را به خود بردارد.این یک رویه عمومی در جهان است و مختص ایران نیست که کشف کرده باشیم مردم ایران الان دیگه وارد بازی فاشیست سازی با حاکمیت شدن.
سوما،اتفاقا جامعه ایران اصلا سیاست زدایی نشده که سیاست زده شده. حجم دنبال کردن اخبارهای مختلف سیاسی اقتصادی به آمار در نمیاد اما واکنش های مردم نسیت به اخبار نشون میده که اتفاقا دنبال کننده هستند و پیگیر. نمونه اش را خودم در روستاهای خرم آباد دیدم که نامه های زندان تاج زاده را دنبال میکردن جز به جز. در ثانی انتخابات 24 خرداد نشان داد که جامعه ایران درمقابل سیاست و امر سیاسی خود را ملزم به مشارکت میداند و نمیتوان آن را سیاست زدا کرد.حرف در این خصوص زیاد است و استاتوس فیس بوکی مجال نمیده. فقط دوست دارم دوستان یادشان باشد فردای انتخابات مجلس سال اینده به اقای اباذری سر بزنند، چون شک ندارم انتخاباتی پر شور و جالب خواهد بود.
شعبون
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
جناب آقاي رضوانی اومدي نقد كني مثلا. خواستي خودي نشون بدي و تحليل كني!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

احتمالا بچه بودي به اشتباه بهت گفتن املات خوبه و توهم ورت داشته
امير
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
آقا دمش گرم .منم نسل دهه شصتي ام.ولي حالم از دهه شصتييايي كه به اين جور موسيقي هاي لوس ولوث وار گوش ميدن حالم به هم مي خوره.يك نسل ابنه اي.يعني همه جا رو به گند كشيديد.دم دكتر اباذري گرم.مردمي كه لا اين موسيقي لباس مي پوشند با اين موسيقي فكر مي كنند با اين موسيقي تحريك ميشن.واقعا كه وا اسفا براين مردم.
بی طرف
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
تشییع جنازه پاشایی یه حرکت خودجوش از طرف مردم بوده بدون تبلیغات گسترده و ایستگاههای صلواتی !!!اینه که ارزشمنده.
بابک مفتاحی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
مجددا" نیاز به نشست وبحث وگفتگو درخصوص این موضوع می تواند به نتایج منطقی تر و اصولی وجامع بویژه در میان نسل جوان بیانجامد.
ناشناس
Australia
۱۹:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
دوست عزیز! توجه کنید! حرف اصلی آقای اباذری مسئله "ابتذال فرهنگی" عمومی بود نه موسیقی مرتضی پاشایی.
(بی توجهی عمومی به مستند "ماهی ها در سکوت میمیرند" ولی یک ماه عزاداری غلیظ عمومی برای خواننده متوسط پاپ، مثال هایی در این زمینه بودند)

جالبه همه این وسط مسئله اصلی رو ول کردن، چسبیدن به بحث خوب بودن یا نبودن موسیقی مرتضی پاشایی و ...!!! (که البته قبول دارم در این مورد آقای اباذری هم کمی تند رفتن و تقصیر دارند).

خلاصه، کاش یاد بگیریم، به جای گیر کردن در "حاشیه" ها، کمی هم "متن" رو دریابیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
با اینکه با توهین و لحن بد مخالفم، ولی حرف های اقای اباذری کاملا درست است.
هر انچه اکثریت مردم انجام میدهند درست نیست.
حالا فکر کنید به انتخاباتی که این مردم جو زده در ان شرکت میکنند و اینده مملکت را میسازند!
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
اولا که حرف حق تلخه،دوماحرف حساب جواب نداره ،سوما ما باید بپذیریم که زود جوگیر وافراطی واحساسی میشیم.
کیان
Germany
۲۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
من با محتوای حرفشون موافقم لازم بود یکی جرات کنه واقعیات رو بگه. ولی ای کاش محترمانه تر حرف می زد تا اثرش هم بیشتر باشه. ایشون آدم علمی هستند لذا باید با متانت علمی عقایدش و بگه. پیام حرفهاش درست بود. این مردم رو بذاری اون مرحوم رو پدر موسبقی ایران محسوب می کنند.
سازمخالف
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
یه روشنفکر از کی تا حالا به همین راحتی رای به ابتذال یک نوع موسیقی میده؟ اونم به همین راحتی؟! بعضی از این آدم ها همچین از یک نوع موسیقی ابراز انزجار می کنند گویی هفت دستگاه موسیقی ایران رو نزد محمود کریمی و حسین علیزاده یاد گرفته اند. ازش بپرسی فرق کمانچه و پیانو چیه نمیدونه هنوز رای به ابتذال میده.
ناشناس 60
United States of America
۲۰:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
دیکتاتور ها اینگونه اند که می خواهند با توهین و اگر قدرتی داشتند با خشونت مردمو تغییر بدند.
و همه فکر می کنند یگانه راستی عالمند
ماهور
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
من با ادبیات سخن گفتن جناب اباذری موافق نیستم اما سخنان ایشان را تایید میکنم.
ناشتاس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
جامعه شناسی ت به درد شهرتون می خوره جناب اباذری
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
به نظر من بسیاری از حرفهای استاد درست و بجا بود ،من هم به عنوان یه همنوع از مرگ یک جوان هنرمند متاسف شدم ،اما این دلیل برای اینهمه شلوغ کردن و بلوا و همهمه نمیشه ، بنا به دلایل شغلی بارها و بارها مرگ جوانها ی بسیارموفق تر،هنرمندتر و کوشاتر از پاشایی رو دیدم یا شنیدم که وجودشون میتونست برای این جامعه کاراتر باشه ولی در سکوت رفتند ، به نظر من بت ساختن از آدمهای معمولی خاصه ی مردم ایرانه ، متاسفانه
ناشناس
Spain
۲۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
ايشون شر كلاسهاشم قاطيه!! جدي نگيرينش
یک دانشجوی قدیمی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
1- احساس خفگی ناشی از تحلیل های جامعه شناسی که از هر دری به این واقعه پرداختند محرک عصانیت و استفاده از مفاهیمی شد که اباذری قطعا بعد از این فضای احساسی خودش هم آنها را نمی پسندد.
3- اباذری از کودکی و عدم بلوغ این جامعه و گرایش به عدم مسئولیت پذیری آن عصبانی است از جامعه شناسانی که تسلیم این فرایند شده اند و در پی در افکندن فرایند نوستالوژیک یا عرفان شوپنهاوری هستند.
واقع بین
Canada
۲۱:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
ظرافت موضوع رونگرفتین؟ اگر اقای دکتر اباذری این ادبیات رو به کار نمیبرد، این سخنرانی ایشون هم در بین صدها وهزاران مقاله و سخنرانی صحیح دیگرگم میشد. این موج به راه افتاده و دیده شدن چند هزار باره«ماهی‌ها در سکوت می‌میرند» در مورد سیستان را به ادبیات ایشان که شجاعانه آبروی علمی خود را در معرض قضاوت جامعه نهادند مدیونیم. درود بر استاد
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
واقع بین جان احسنت ... کاملاً حق با شماست ...
سلام
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
خوشحالم که مخالفان اباذری کسانی مثل شما هستند..حداقل دو واحد جامعه شناسی پاس کن بعد بیا اباذری رو نقد کن..
فاطمه
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
چقدر به مرتضای عزیز بدو بیراه میگن بخدا! دست از سرش بردارید . میخایید به زور شده محبوبیتشو مصنوعی جلوه بدید میخایید ارزششو کم کنید وای به حال حسودان . پسر ساده دل و مظلوم . روحت شاد مرتضای عزیز و نازنین خوب شدی رفتی از دست این سنگدلها راحت شدی . خدا دردو به کسی که دوست داره میده هر کسی رو که خیلی دوست داره برای مردم عزیز میکنه هر کی رو که دوست داره زودتر میبره پیش خودش چون این دنیا برای آدمای خوشقلب و جوانمرد و انساندوست تنگه نمیتونن نفس بکشند . روحت شاد . فرارو لطفا ثبت کن تروخدا بگین به مرتضی بی احترامی نکنند.
arash
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
کسانی که معروفیت رو از راه محبوبیت ومقبولیت نمیتوانند بدست اورتد برای بدست آوردنش راهی جز منفور بودن ندارند!
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
لحن استاد اباذری کمی تند و نامحترمانه بود، اما تحلیلش کاملا درست بود. متن این تحلیل شما هم کاملا احساسی بود !!!
دختر
United Arab Emirates
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
اباذری از پاشایی به عنوان نماد اوضاع کنونی سخن گفت و حرفش حق بود. حرف ابادزی عصبانیت نیست بلکه انتقاد به من و شماست. بجای تعصبی فکر کردن و تعصبی نگاه کردن، کمی بی طرفانه نقد اباذری رو بخونیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
همه می خوان تحلیل های متفاوت را با احساسات جواب بدن و اباذری را محکوم کنند که جوان امروز را نمشناسد. حرف های اباذری و داد و بیدادش کاملا بر حق بوده و من شخصا تمام قد به ایشان احسنت می گویم. نکته اصلی اینه که کسی به مردم توهین نکرده ولی اگر کمی فکر کنید می فهمید که سلیقه متوسط مردم نشان دهنده خیلی چیزهاست. به جای این حرفها لطف کنید فکری به حال این مردم کنید. وضعیت ارتباط مردم با هنر و فرهنگشان فاجعه است همه چیز با سیاست به گند کشیده شده.
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
هنرمند فقیدمان؟؟؟؟؟؟؟!!!!
تا جایی که میدونم لقب فقید شایسته شخصی هستش که هنرمند به معنای واقعی (نه با تغییر صدا توی کامپیوتر) باشه و سالها برای هنر زحمت کشیده باشه (البته شاید شما سال هایی که کلیپ تصویری مرحوم در ایران موزیک پخش میشد رو هم حساب کردی)...
متاسفم برای این جامعه
ناشناس
United States of America
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
موسیقی پاشایی بی ارزش و اشعار مرحوم بسیار بی محتوا و مبتذل بود. خدا رحمتش کنه. واقعیت تلخه... خیلی از ما با ترانه واویلا لیلی مرحوم آغاسی خاطره داریم و باهاش حال هم میکنیم. اما آن موسیقی بی ارزش و شعرش مبتذل است. هنوز این ملت یاد نگرفتن که واقعیت ها رو درک کنن. اباذری واقعا عالی و منطقی گفته.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
پسر جان بهتره بری پستونکت رو بمکی فعلا. نمیدونم فرارو شماها رو از کجا پیدا میکنه مطالبتون رو چاپ میکنه .... خداییییی پول دادی نوشته تو چاپ کردن؟ مرگ من ؟؟؟؟؟؟//
ناشناس
Canada
۲۳:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
حرفهای آقای اباذری کاملا درسته! ممکن بود بشه با لحن ملایمتری صحبت کرد ولی شاید این لحن تند برای مردمی که به خواب رفته اند و نمیدانند یا نمیخواهند بدانند چه بر سرشان آمده لازم باشد. شما فقط به مصیبتهایی که ما در این کشور از مشکل منابع آب و محیط زیست تا مشکلات معیشتی و رفاهی مردمان نجیب استانهای مرزی همچون سیستان و بلوچستان داریم نگاهی بیافکنید تا ببینید که ما مردم تا چه اندازه نسبت به آنچه که باید به شکل جدی نگرانش باشیم بی تفاوتیم. موضوع اصلا آقای پاشایی نیست که اصلا کسی کاری با آن مرحوم ندارد موضوع آن است که نفسهای این کشور به شماره افتاده ولی انگار نه انگار! هزاران مشکل اجتماعی داریم هیچکس به فکر نیست. به نظر میرسه مردم از این همه درد به صدای آقای پاشایی پناه بردن تا اصلا مشکلات رو نبینن یا حتی بهش فکر هم نکنن و این همون سیاست زدایی وحشتناکی است که آقای اباذری از آن سخن میگویند و کاملا و صد در صد هم درست است.

در مورد اون شخصی که گفته بود : «به هيچ كس اجازه و فرصت اين شهامت را نبايد داد كه به مردم توهين كند. چرا اين دسته از افراد به جاي اينكه صداي مردم را بشنوند از آن فرار مي‌كنند؟» هم باید گفت که خیلی وقت است به شعور و فهم و خود مردم داره توهین میشه ولی ما شاهد عکس العملی نیستیم ولی حالا عده ای توهین به شعورشون براشون مهم شده مثل اینکه تازه از خواب بلند شدن و شاید ...

امیدوارم منتشر بشه فرارو!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
واقعا متاسفم برای ایرانم که چنین روشنفکرانی دارد..
کلا اینجا مرسوم است، همه چیز را به همه چیز ربط می دهند.این استاد جامعه شناس اگر نقدی دارد چرا اینچنین پاشایی را مورد هجوم قرار داده که باز عده ای بیایند و سخنانش را برای مردم ترجمه کنند که منظور ایشان پاشایی نبوده...
اینکه به علایق بخشی از جامعه توهین شود می شود تلنگر؟
جامعه ی ایران کم درد ندارد..
اگر مردم سیستان در فلاکت به سر می برند مقصر کیست؟ حتما مردمی که برای مراسم تشیع پاشایی آمده اند؟
اینقدر مردم را گرفتار کرده اید، اینقدر برایشان مسئله تراشیده اید که هدف هایشان را گم کرده اند.جوانانشان را باید میان دود سیگار و مواد مخدر پیدا کرد،یا در راهروهای طلاق..
آقای اباذری تا به حال با مردم روبه رو شده اید؟ به درد مردم گوش داده اید؟
که اینچنین به خاطر حضور در مراسم تشیع پاشایی بر سرشان فریاد میزنید و توهین میکنید..
اینچنین می خواهید جوانانتان را با واقعیت ها آشنا کنید که سلیقه شان مسخره بپندارید؟؟
متاسفم برایتان..
اگر عالم ترین فرد هم باشید وقتی ادب و نزاکت نداشته باشید هیچی نیستید..
.
این آقا فقط از پاشایی به عنوان دستاویزی برای مطرح شدن استفاده کرده..
..
متشکرم میثم رضوانی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
جامعه ما در سطحی نگری ژرفی فرو رفته. این را می توان در نوشتار نویسنده محترم این مطلب دید. انصافاً تا زمان مرگ مرحوم پاشایی چند تا از آثار او را گوش داده بودید؟ شما که نقد استاد اباذری می کنید واقعا تا چه میزان می توانید نقد جامعه بکنید. این به اصطلاح نقد وارونه شما به فرض توهین آمیز بودن گفتار آقای اباذری آیا زیبنده است که استادی را با این همه تالیفات آقا یوسف خطاب کنید؟
فرزین
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
تمام حرف هاش درست بود
مردم حتی قدرت اینو ندارن که تشخیص بدن هدف اصلی این حرف ها چه بود
نوشته شما هم مغلطه بود...اباذری درست گفت.فکر نکنین چون زیادین حق با شماستتمتمتمام حرف های
sina
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
این که تحلیل نبود و نمی دونم فرارو چرا همچین مطلبی رو گذاشته از بس که سطحی بود وقتمون حیف شد. کاش میفمیدی حرفهای اباذری رو.
ناشناس
United Arab Emirates
۰۰:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
در اینکه ایشون استاد بسیار برجسته ای هستند شکی نیست ولی آخه بکار بردن لفظ " یارو" برای یک هنرمند( حالا مبتذل یا غیر مبتذل) و از جانب یک چنین استادی زیاد جالب و خوشایند نیست!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
اباذری جامعه شناسی اش می توانددرحدشهری باشدکه درآن رشدکرده وبه زیروبم شهرش آگاه است لاغیر این کلانشهررابایدازکودکی درآن غورکرده باشی تابتوانی راجع به مردمش قضاوت کنی بااینکه اکثرن هم مهاجرندامادرلایه های شهرحل می شوندوبه سختی می شودسره راازناسره تشخیص داداصیل راازغیراصیل.چاپش هم نکن طبق معمول فراروی عزیزنمی دونم چراغیرقابل انتشاراعلام می شودتوهینی به کسی هم نکردم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
اولا در مورد مستند سیستان. من این مستند رو ندیدم و نخواهم دید. به قول ایشون دو روز دیگه که سیستان مرد خبرشو میشنوم. این مستند با این توصیفات من رو یاد مستندات فرانسوی‌ای که دیدم می‌اندازه که همیشه توش اغراق میشه مثلا تا چند سال دیگه نصف دنیا از بی آبی می‌میرن و ... مگر سیستان کی آبادتر از امروز بوده که حالا من بخواهم عزا بگیرم. مسئولان باید به فکر باشند. ضمنا شرایط در سیستان بسیار خاص است و به سادگی و با تزریق بودجه آن‌جا را نمی‌توان مدینه فاضله کرد.
در مورد اعتراض هم در این مملکت مانند ممالک پیشرفته نیست و مسلوب الحق هستیم. مگر در مورد دریاچه ارومیه، راه جاده ابر و یا اسیدپاشی و هسته ای می‌توانیم کاری کنیم؟ یا سخنی بگوییم.
دوم در مورد موسیقی پاپ. من با صحبتهای دکتر موافقم که پاپ تا حدودی وجه ابتذال آمیز موسیقی است هر چند این لغت ابتدال را دوست ندارم به کار ببرم. این که در جامعه ما و حتی در بسیاری از جوامع حق انتخاب واقعی نیست و انتخاب می‌شویم هم درست است. به نظر من موسیقی پاشایی خیلی خوبتر و بهتر از بسیاری پاپ خوانهای امروزی است که مدام در رسانه های عمومی هم هستند. هر چند که من اصلا طرفدار موسیقی پاپ نیستم ولی پاشایی هنرمندی نبود که دولت! و یا رسانه ملی از اون طرفداری کنه. در مورد مرگش هم دولت دید که نباید از قافله مردم عقب بمونه! و این برچسب فاشیستی رو من قبول ندارم. آیا می‌توان به زور موسیقی پاپ رو معدوم و همگان را مجبور به گوش کردن موسیقی کلاسیک کرد؟ این خود تفکری فاشیستی نیست؟ فرد کم سالی که موسیقی کلاسیک گوش میده و پاپ گوش نمی‌ده روشنفکر نیست و انتخاب هم نکرده بلکه براش انتخاب کردن. حالا یا در خوانواده‌ای اهل موسیقی بوده یا مدرسه و... در کل انتخاب ها محدود است زیرا ترویج موسیقی خود مورد مناقشه مذهبی است.
ضمنا سبک کلاسیک رو استاد برای فخر فروشی سبک مورد علاقه خودشان به کار می‌برند و اگر قرار باشد بتهوون یا موتزارت گوش دهیم دیگر مجالی برای تولید موسیقی نمی‌ماند و هیچ پیشرفتی حاصل نمی‌شود. اشتراس و بریتن موسیقی کلاسیک مدرن هستند. موسیقی مردم آمریکا در دهه بیست یا راک دهه شصت هم بسیار زیبا است ولی فقط برای گوش دادن نه تقلید دوباره از آن سبکها. کاری که ما می‌کنیم تقلید پاپ ده پنجاه و یا موسیقی سنتی دهه های گذشته بدون هیچ نو آوری است. البته موسیقی پاشایی تقلید نیست و پاپی است که از دهه هفتاد شروع شد مانند شادمهر عقیلی و دیگران. در دنیا هم امروزه دیگر موسیقی پاپ تکراری شده و از این نظر فرق زیادی نداره.
ضمنا مگر در تمام دنیا هنرمندان در صدر تمام اخبار قرار ندارند؟ چه برسد به یک کشور جهان سومی که اصلا رفتار عجیبی نیست. مگر مجلس را مردم انتخاب نمی‌کنند؟ البته که فیلتر های نظارتی در مورد اشخاص است ولی مگر آرنولد هم فرماندار کالیفرنیا نبود؟ مگر بیتل‌ها وقتی به آمریکا رفتند با چنان استقبال دیوانه‌واری روبرو نشدند؟ البته موسیقی بیتلها فرسنگها با موسیقی پاشایی فرق دارد. اما آیا جوانان انتخاب دیگری دارند؟ از فعالیتهای موسیقی چقدر حمایت می‌شود؟ اتفاقا من با آقای دکتر مخالفم که مردم نفهم را با توهین یا زور درست کنیم که اگر نتیجه بخش بود در طول سالیان گذشته کورسوی امیدبخشی از خود می‌تاباند. نه بلکه من به آزادی معتقدم و آرمانگرا هم نیستم. آزادی برای تمام کسانی که موسیقی را دنبال می‌کنند. آزادی برای تمام خوانندگان. و آزادی در پخش از رسانه های عمومی. آنگاه است که سلیقه مردم می‌تواند اندکی عوض شود.
سورنا
United States of America
۰۱:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
چقدر متن کامل و زیبایی بود. فکر کن بری چند سال لیسانسو دکترای جامعه شناسی بگیری بعد اینقدر از زیر پوست جامعت دور باشی که حضور صدها هزار نفری مردم رو ربط بدی به پروژه سیاست زدایی دولت..برو اقا برو اگه میخوای معروف بشی این راهش نیست
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۳:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
من کاری به این جریان ندارم ولی چند وقت پیش هم ایشون به اقتصاد دانها بی هیچ منطقی توهین کردن و اونها رو زیر سوال بردن بطوری که برخی از این افراد ایشون رو بخاطر ادعاهای بی پایه و اساس دعوت به مناظره کردن و خواستار عذرخواهی از افرادی شدن که بهشون توسط استاد اباذری توهین شده بود. یکم برام عجیبه که چرا این مواردی از نقدها و تحلیل هایی که از ایشون شنیدم بی دلیل و شواهد و با توهین و محکوم کردن و نگاه یک طرفانه همراه بوده. امیدوارم این روند ادامه پیدا نکنه.
انسان دوست
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
همیشه عده ای هستند که همه چیز را به انحراف بکشند
حالا حکایت سخنان اباذری هم همین است. عده ای به جای اینکه انتقادات اصلی او را بگیرند بعضی کلمات به کار رفته در سخنان او را گرفته اند. کلماتی مانند " فالش " ، " مبتذل " ، " ابله " ، " در پیت " و غیره .
حالا جدای این حرفها اصلا حرف اباذری چه بود ؟ حرف اباذری به صورت خلاصه و تتیر وار اینها بود :
1- جامعه وجدان اخلاقی خود را از دست داده است ، زیرا در برا...بر یک بحران انسانی وسیع ( وضعیت بلوچستان و چیزهای دیگر که خب همه میدانیم ) سکوت میکند اما در برابر یک حادثه طبیعی ( مرگ یک فرد که هر روزه رخ میدهد) ، واکنشی وسیع نشان میدهد . از نظر اباذری باید نسبت به این سقوط اخلاقی هشیار بود.
2- ترس دولت از مردم و ترس مردم از دولت باعث شده است که هر یک به دیگری پناه برده و به عبارتی سعی کند با او به این همانی برسد. نتیجه چنین فرآیندی همان از دست رفتن وجدان اجتماعی جامعه و بازتولید فاشیسم است. مثال بارز آن سخن معروف گورینگ است که گفت : من وجدان ندارم! وجدان من هیتلر است.
این عبارت به صورت خلاصه بیان میکند که گورینگ و کل جامعه آلمان ، به جای اینکه به وجدان اخلاقی خود تکیه کند ، به دولت که تجسم آن شخص هیتلر است تکیه کرده است. اباذری نگران شکل گیری فاشیسم است. ( چند بار در سخنانش به فاشیشم اشاره کرد )
3- محدودیت در حق انتخاب . اباذری به موضوع خیلی حساسی اشاره میکند.حکومت با قراردادن انتخابهای محدود در برابر شما این حس را به شما القا میکند که شما از آزادی برخوردار هستید. در صورتی که اصلا آزادی به ما هو آزادی دقیقا تن ندادن به چنین انتخابی است. به گفته آدرنو ( اگر اشتباه نکنم ) آزادی یعنی تن ندادن به شرایطی که به شما بگویند بین این و آن یکی را انتخاب کن.
بماند که گزینه های مطرح شده توسط حکومت هم ، فقط زمینه های خیلی محدود مثل ورزش و نمایشهای خاص را در بر میگیرد و آنجا که پای سیاست به میان می آید حکومت گزینه چندانی برای مطرح کردن ندارد. اصلا جز بدل ، چیزی برای ارائه کردن ندارد.
4- اباذری به فقدان سیاست در جامعه اشاره میکند. اینجا است که فیلم گلادیاتور در ذهن آدم مجسم میشود ( که از نظر من سرتاسر یک فیلم سیاسی است ) . در این فیلم امپراتور کمودوس، برای منحرف کردن ذهن مردمی که به جمهوری عادت کرده بودند ، از سیاست ، مسابقات گلادیاتورها را علم میکند.
به عبارتی به جای محصول اصل ، جنس بدلی و بنجل را جای آن مینشاند.
حال حکومت هم همین کار را میکند. با برجسته کردن رویدادهای ورزشی و نمایش های عمومی و غیره ، ذهن مردم را از سیاست منحرف میکند. این حس را در آنها القا میکند که با حضور در مراسم پاشایی و شمع روشن کردن دارند حرکتی سیاسی انجام میدهند.
" اراده مردم از این پس بر مرمر سنا متبلور نخواهد شد ، بر شنزار کولوزیوم متبلور خواهد شد "
......
حالا افرادی این حرفها را ول کرده اند و چسبیده اند به دو تا کلمه " ابله " و " نادان " . این جز بلاهت چیست؟!
خب آقایان عزیز!
اگر این کلمات را به کار نمیبرد که ما و شما تا ابد پنبه در گوشمان فرو کرده بودیم. اتفاقا باید مدیون همین تند خویی باشیم که کمی به وجدان خاموش و ذهن بسته ما سیخونک میزند. ( اگر بزند )
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
دوستان دو نظر داشته باشند ايشان براي مطرح شدن اين سخنراني سراسر توهين اميز را به مردم كرده اند در نتيجه زياد ايشان را جدي نگيريد
سپید
United Arab Emirates
۰۷:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
یک سری از افراد مطمئن هستند تشیع جناره آنها هرگز به شکوه مرتضی پاشایی نمیرسه و حسادت بد چیزی است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
لدفا" به این نسل پررو و کم کار دانشگاه آزادی این قدر رو ندهید لدفا"دوباره .
این لدفا" رو به سبک و سیاق این نسل و پسل از جمله این آقای مثلا" نخبه نویسنده این مقاله سخیف نوشتم که بسیار کم کار و بسیار زیاده خواه هستند و از تمدن و پیشرفت خریدن را خوب یاد گرفتنه اند و می شناسندو فکر می کنند هر کی آیف 6 خرید و تو آیینه ماشین شاسی اش سلفی گرفت اون هم با پول بابا یا پول خداس و خیلی کارش درسته و خودشان را جای سازندگان این ابزار و بلکه بالاتر از آن ها ...می دانند .
به این نسل وپسل کمی ادب و سخت کوشی و تواضع و علم اندوزی و کتاب خوانی بیاموزید اشکال این نسل داشتن بلندگوست بلندگوهایی مثل وایبر واتس اپ و فیس بوک و توئیتر و... این نسل وپسل هابا این بلندگوها بی دانشی شان را فریاد می زنند و فکر می کنند چون فریاد می زنند و توده وار هم فریاد می زنند و چون همه باهم هستند و نمی ترسند پس دانشمند اند و هر کی هم مثل این ها نباشد و مثل این ها فکر نکند مورچه وار به او می تازند وسخن آخر باتوسعه کمی و بی در وپیکر دانشگاه آزاد و پیام نور وشبانه و صبحانه و عصرانه و نصف شبانه این نسل کم خوان وکپی پیستی احساس دانستن و نخبگی بهشون دست داده اما از دانایی و دانش این نسل می توانید در خیابان انقلاب روبروی دانشگاه تهران نشانی بگیرید این نسل با کپی پیست و مدارک دانشگاهی فله ای فکر می کنند دانشمند و نخبه شده اند اما خیال باطل باطل و باطل این ها تقصیر ندارند کسانی که ذاتا" چیزی نمی دانند را بهشان با پول مدرک دادیم و بلندگو حالا حس می کنند نخبه شده اند از ماست که بر ماست. تقصیر ندارند .اشکال دکتر اباذری این است که به این ها با زبان عریان این ها را یادآور شد که شما ها نسلی کم مایه وپر رو وکم کار و زیاده خواه هستید هوا برتون داشته بیدارشید صبح شده است.آخه یکی نیست به این ها بگه آخر آن مرحوم یک خواننده بسیار متوسط بود که در میان پاپ خوان های همین نسل و پسل هم سری نبود که این چنین جوزده شدید بابا بیدارشید کمی کار کنید شما ها تقصیر ندارید بیکاری هم دلیل دیگر این واکنش های آسمان پاره کن وزمین دوز است اگرکمی بیل بزنید و گوسفند بچرانید حال و روزتان به خواهد شد.والا....
درزی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
اینجا چ خبره؟؟؟؟؟!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
من تازه مرحوم پاشایی را شناحتم و آهنگش را شنیدم و متوجه شدم اینهمه شکست عشقی خورده داریم که تو خیابونها راه افتادند .اگر کار درست درمونی داشتند و ازدواج کرده و سر زندگیشون بودند این تشیع پر حضور هم نبود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
اين صحبت هاي آقاي رضواني نكاتي بسيار تامل برانگيز براي اهل تامل و تفكر دارد بسياري از حرف هاي ناگفته نيز وجود دارد كه در لابلاي اين جملات خود نمايي ميكنند البته براي كساني كه عناد آميز و جانبدارانه به قضيه نگاه نمي كنند و فقط در جستجوي ريشه ها هستند و بجاي شعار هاي روزمره به دنبال كشف ريشه ها با اتكاي به شعور خود مي باشند.
علیرضا
United Arab Emirates
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
لطفا اینقدر خودمونو لوس نکنیم. اینقدر خودمونو بزرگ و فرهیخته جلوه ندیم. چه قدر کتاب می خوانیم چه قدر از تاریخ خودمون می دونیم ؟ وایبر و واتساپ و موسیقی های نازل و همه و همه چه بلایی سر فرهنگ ما اورده؟
کرمانشاه
United States of America
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
84 نفر اومدن اینجا مثلا اظهار نظرکردن موافق یا مخالف کاری ندارم اما به اصل حرفای اباذری که درباره نابودی هست ونیست حداقل یک ونیم ملیون سیستانی باشه هیچ اشاره ای نکردن مجبورم اعتراف کنم حق با اباذریه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
آقا میثم! حالادیگر مدتهاست عادت کرده ایم به آدمهایی که با نقد-خصوصا از نوع پر مدعا و بی ادبانه-ی آدمهای بزرگ یا آدمهای مشهور می خواهند مشهور شوند و دیده شوند. تو هم یکی از آنها . البته در نقد دانشگاهیان با تو هم نظرم چون اگر آنها کارشان را بلد بودند امثال تو اینقدر از خودشان خوششان نمیامد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
بعضیها از بس که در گوشه ای برای خود زیسته اند احساس گمنامی و غریبی می کنند و نیاز دارند که مورد توجه واقع شوند و بر سر زبانها بیفتند برای اینکه نقل محفل شوند راه چاره را در این می بینند که حرکت ناهنجار کنند و به عموم توهین کنند تا توجه همه را به خود جلب کنند البته مرحوم پاشایی جوان بودند ومرگشان باعث تاثر گردید اما اینکه آثارش باعث شود که نسلی را تحت توجه خویش قرار دهد چندان مورد توجه نیست اما آقای جامعه شناس باید بداند که اگر نیت اصلاح روش و اختراع راه حل مشکل در رفتار عموم جامعه دارد قطعا" با توهین و هتک حرمت راه به جایی نخواهد برد هرگز با دستمال کثیف نمی توان ناپاکی را زدود
مهدي
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
با سلام
لطفا پيام ديروزي بنده را سانسور نفرماييد
الهام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
40ساله هستم و کاملا" از سطح زندگی و خلاصه کنم همه چی توی زندگی راضی هستم خداروشکر
مرتضی پاشایی رو دوست داشتم به خاطر طنین صداش که بسیار تاثیر گذار بود
البته اینو بگم آهنگ های مرتضی پاشایی رو قبل از برنامه ماه عسل مثل یکی هست رو شنیده بودم ولی زیاد شناخت نداشتم ولی بعد از برنامه ماه عسل از حق نگذریم بسیار معروف و محبوب شده بود و این رو بگم میخواستم برای تشیع آن مرحوم به خاطر علاقه به هنر و صدای ایشون برم که ترسیدم ترافیک بشه و نتونم به موقعه برای برگردوندن بچه ام به مدرسه برسم به همین دلیل نرفتم
خوب حالا من یه فرد 40 ساله که همه چی از همه لحاظ توی زندگیم راضیم خداروشکر و سنم هم کم نیست باید اینطور مورد تحلیل قرار بگیرم که مشکل دارم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟که اینطور فکر کردم
ناشناس
Syrian Arab Republic
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
من فکر می کنم از جمله مخاطبان جناب اباذری امثال نویسنده محترم همین متن باشد که با درک سطحی از مسائل جامعه به خود جرات می دهد که دست به قلم شود. قلم حرمت دارد و هر کسی نباید چنین جسارتی کند که قلم در دست بگیرد.
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
روشن‌فکرانی که در متن با حمله به پاپ‌دوستان، آنان را تاريک‌فکر پنداشته‌اید، کاش کمی نقد خويش می‌کرديد در اين قطبی‌نگری.
نه شما روشن می‌انديشيد و ديگرانِ در برابر شما (به زعم خود شما) تاريک می‌انديشند. هر انديشه‌ای (ولو ناانديشگی) که غير از شما باشد تاريک نيست دوستان گرامی.
من، نه آقای پاشايی را آن‌چنان که هواخواهانش می‌شناسند، می‌شناسم و دوست‌دار موسيقی ايشان هستم ولی ايشان و همه هواخواهان ايشان و همه کسانی که در سوگ ایشان شرکت جستند را شایسته احترام می‌دانم. همين‌طور نه آقای اباذری و نه انديشه «روشن» ايشان را نمی‌شناسم، تنها می‌دانم که انسان راستين در بيان انديشه خويش دشنام نمی‌دهد و هر کس جز اين کند يحتمل دروغ‌زنی می‌کند يا قصدی دگر جز راستی دارد (شايد بزرگی نام از راه دشنام به نام‌داری می‌جويد).
کتاب‌خوانی خويش را برتر از پاپ‌دوستان دانسته! انگار هز که کتاب بخواند، پاپ نمی‌پسندد و هر که پاپ گوش کند، کتاب نمی‌پسندد! اين قبيل خويش-کتاب‌خوان-پنداران! با اين گمان نادرست خويش تنها با نپستديدن پاپ، خويش را کتاب‌خوان پنداشته‌اند و بس!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
دستش درد نکنه عالی گفت... عالی بود.... عالیییی. حقا که استادی

خدایا بالاخره به غیر از مزخرفات یه عده بیکار، یه آدم حسابی هم حرف زد. خدارو شکر
دهه 60
Armenia
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
بحث دکتر اباذری مانند هر گونه نظریه ای شامل گزاره هایی ابطال پذیر و گزاره هایی همخوان با واقعیت است.
به نظر بنده به عنوان یک کنشگر آشنا با مباحث جامعه شناسی (ولو ناچیز) گزاره های انکار ناپذیر و قابل تامل مباحث دکتر اباذری عبارتند از:
1- گسترش رفتار احساسی جامعه ایران
2- عدم قدردانی مردم از شخصیت های به مراتب اثرگذار تر و والاتر از (از حیث) خدمت به جامعه
برای مثال به یاد دارم که در همان روزهای بستری شدن مرحوم پاشایی، جعفر دریابندری یکی از بزرگترین نویسندگان و فعالان حوزه ادبیات که نقش بی بدیلی در شناساندن و ترجمه متون کلاسیک از لاتین به فارسی برای ایران داشت ، در بیمارستان بستری بود لیکن حتی یک نفر از هموطنان در مترو اتوبوس و غیره حتی کلامی در مورد وی نمی دانستند و نمی گفتند و یا یک روز بعد از فوت مرحوم پاشایی هنرمند جوان و تحصیل کرده دیگری از حوزه تاتر در اثر سرطان فوت شد و در عزلت و خاموشی توده مردم به خاک سپرده شد، این رفتارهای دوگانه تاسف بار است.
آغاسی خواننده فوت می کند و هزارن نفر در مراسم فوت او شرکت می کنند ولی بانو سیمین بهبهانی فوت می کند ولی جامعه و توده جامعه بی تفاوت می ماند.
این یعنی سطح دفرهنگ پایین جامعه
عریان شدن این بی تفاوتی ها و سطح نازل فرهنگی مردم قدر نشناس و بیگانه با دفرهنگ تاسف بار است و اباذری به درستی اذعان داشت که جانعه ایران به افلاس افتاده
در حقیقت افلاس اقتصادی و فرهنگی توامان گریبانگیر ملتی با هزاران سال تمدن افتاده است.
گزاره نادارست مباحث اباذری به نظر اینجانب
عبارت است از عدم درک پدیده پاشایی است.
واقعیت اول این است که صداوسیما به دنبال جریان توده حرکت کردو مولد این پدیده هرگز نبود لیکن در ادامه چون این پدیده هزینه ای سیاسی و امنیتی برای سیستم نداشت در اشاعه و پوشش خبری آن مشارکت کرد.
که البته با خواندن زیارت عاشورا توسط پدر پاشایی لقمه چرب صداوسیما تکمیل شد
در مجموع من از استادم دکتر اباذری بابت باز کردن فضایی نو برای واکاوی شرایط کنونی فرهنگ ایران سپاسگذارم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
جهت رفع ابهام: نجف دریابندری
دهه 60
Armenia
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
بحث دکتر اباذری مانند هر گونه نظریه ای شامل گزاره هایی ابطال پذیر و گزاره هایی همخوان با واقعیت است.
به نظر بنده به عنوان یک کنشگر آشنا با مباحث جامعه شناسی (ولو ناچیز) گزاره های انکار ناپذیر و قابل تامل مباحث دکتر اباذری عبارتند از:
1- گسترش رفتار احساسی جامعه ایران
2- عدم قدردانی مردم از شخصیت های به مراتب اثرگذار تر و والاتر از (از حیث) خدمت به جامعه
برای مثال به یاد دارم که در همان روزهای بستری شدن مرحوم پاشایی، جعفر دریابندری یکی از بزرگترین نویسندگان و فعالان حوزه ادبیات که نقش بی بدیلی در شناساندن و ترجمه متون کلاسیک از لاتین به فارسی برای ایران داشت ، در بیمارستان بستری بود لیکن حتی یک نفر از هموطنان در مترو اتوبوس و غیره حتی کلامی در مورد وی نمی دانستند و نمی گفتند و یا یک روز بعد از فوت مرحوم پاشایی هنرمند جوان و تحصیل کرده دیگری از حوزه تاتر در اثر سرطان فوت شد و در عزلت و خاموشی توده مردم به خاک سپرده شد، این رفتارهای دوگانه تاسف بار است.
آغاسی خواننده فوت می کند و هزارن نفر در مراسم فوت او شرکت می کنند ولی بانو سیمین بهبهانی فوت می کند ولی جامعه و توده جامعه بی تفاوت می ماند.
این یعنی سطح دفرهنگ پایین جامعه
عریان شدن این بی تفاوتی ها و سطح نازل فرهنگی مردم قدر نشناس و بیگانه با دفرهنگ تاسف بار است و اباذری به درستی اذعان داشت که جانعه ایران به افلاس افتاده
در حقیقت افلاس اقتصادی و فرهنگی توامان گریبانگیر ملتی با هزاران سال تمدن افتاده است.
گزاره نادارست مباحث اباذری به نظر اینجانب
عبارت است از عدم درک پدیده پاشایی است.
واقعیت اول این است که صداوسیما به دنبال جریان توده حرکت کردو مولد این پدیده هرگز نبود لیکن در ادامه چون این پدیده هزینه ای سیاسی و امنیتی برای سیستم نداشت در اشاعه و پوشش خبری آن مشارکت کرد.
که البته با خواندن زیارت عاشورا توسط پدر پاشایی لقمه چرب صداوسیما تکمیل شد
در مجموع من از استادم دکتر اباذری بابت باز کردن فضایی نو برای واکاوی شرایط کنونی فرهنگ ایران سپاسگذارم.
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
دوست عزیزمترجم نام آشنای ایران نجف دریابندری هستند نه جعفر دریابندری ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
اون یکی مرد و معروف شد،این یکی می خواد زنده زنده با نوشتن این مطالب معروف بشه.فکر کرده الکیه!!!
moj
United Arab Emirates
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
من با همه احترامی که برای استادید قائلم به شدت به لحن آقای اباذری انتقاد دارم بچه های ما باید سر کلاس اساتیدی درس بخونن که اولین شرط استادی یعنی اخلاق رو رعایت کنن . پس هر کلمه واژه و لحنی برازنده استاد نیست در ضمن میشد تحلیل ها کلی تر باشه تا مبادا بشکنه دل مادری که سوگوار فرزندشه حتی اگر موسیقیش مسخره باشه(به قول استاد) ما زمانی میتونیم از این لحن استفاده کنیم که مسئولین و بزرگان مملکت رو هم بتونیم به همین صراحت نقد کنیم و محکوم نشیم و قبولمون کنن به دلسوز بودن وقتی چنین شرایطی نیست پس نباید برای هیچ کس باشه
منصف 6666
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
اینکه از این مرحوم استفاده های سیاسی ومذهبی شد شکی نیست اما باید بپذیرم که مرحوم پاشایی به هیچ وجه فرد سیاسی نبود وفقط عاشق کارش بود و اقای اباذری نباید در مورد شخصی که اکنون وجود نداره تا از خودش دفاع کنه ٰ اینگونه صحبت های توهین آمیز کنه .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
با نويسنده اين متن ١٠٠٪ موافقم،هيچ كس در هيچ مقام و مرتبه اي حق توهين به كسي را ندارد. اين خواننده كسي بود كه تا به الان جوانان زيادي با موسيقي اش زندگي كردنند و برايشان خاطره ساز شده . متاسفم براي كساني كه احساسات جوانان برايشان بي اهميت قلمداد ميشود
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
دوستان عزیز لطفا به جای حاشیه سازی و ردیف کردن گزاره های اخلاقی به محتوای صحبتهای دکتر توجه کنید. سالها پیش دکتر در مصاحبه ای در مورد وضعیت اجتماع و خانواده هشدار داده بود اما مثل همیشه نادیده گرفته شد گفتیم انشاالله گربه است و نه بابا اغراق میکنه و اینجور نیست. حالا مسئله ابتذال و سقوط دامن همه را گرفته است.
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
با نظر شما کاملا موافقم. کسی داری مردم و ریس جمهور رو به فاشیسم متهم میکنه که خودش هیچ حق انتخابی برای مردم مملکت قایل نیست حتی در انتخاب موسیقی! در حالیکه خواستگاه موسیقی فرهنگ و علایق مردمه نه چیز دیگه و حتی مبتذل ترین موسیقی هم طرفداری داره که همون موسیقی رو میخواد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
خاستگاه
قرهنگ
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
دو سال پیش در کلاس سمینار در مقطع کارشناسی ارشد جامعه شناسی ،مسئله ای رو مطرح کردم و از استادم پرسیدم چرا واکنش اهل اندیشه به این مو ضو ع، بی تفاوتیه؟
سعید مدنی (استاد و پژوشگر علوم اجتماعی ) به زندان رفته بود و انجمن ،حتی بیانیه اعتراضی ساده ای هم ارائه نکرد . از همون روز فهمیدم که محا فظه کاری با دلایل و تبیین های علمی، بزرگترین آفت جامعه شناسان ایران شده با انبوهی از داده های طیفی
یوسف اباذری دو باره امید وارم کرد.
دکتر یوسف اباذری با جسارت و درک تاریخی در ست از شرا یط اجتماعی ایران ،با نگاهی عمیق و دقیق پرده از فاجعه ای برداشت که در پس ذهن همه ما رخنه کرده بود و امکان درست دیدن و قایع رو از ما میگرفت
اباذری «خودکشی» علمی کرد تا روشنفکر با رسالت انسانیش در بین مردم حضور داشته باشه ،و کژ تابی های ذهنی بیمار رو با آیینه ای در رو به روی ما ،در عریانی مطلق بیان کنه
کلام اباذری یک«پرو پاگاندا» تا ثیر گذار بود که با ذکاوت و هوشی در خور در زمانی مناسب بیان شد،عملی کاملآ روشن بینانه که در تاریخ این سرزمین به یا دگار خواهد ما
بهروز
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
واقعا از فرارو بعید بود چاپ کردن چنین مطلبی. من مخالف آزادی بیان نیستم، آقای نویسنده میتونن حرفشون رو هر جایی بزنن ولی نه اینجا. سایتی که به بیطرفی شناخته شده است. اینکه در پایان مطلب بنویسید که "این نوشته موضع فرارو نیست" به نظر من کافی نیست. وگرنه هر کسی میتونه بیاد توهین بکنه، آیا میشه این توهین ها رو منتشر کرد؟ چاپ این مطلب واقعا ناامیدکننده بود.
سید مرتضی موسوی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
از سخنرانی ایشان بسیار لذت بردم
مخصوصاً آنجا که می گوید هزاران قالب ساخته اند و شما مجبورید در این قالب ها قرار گیرید و فکر می کنید که آزادید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
اه اه حالم بهم خورد از بس این چند وقت همه میخوان از اسم مرتضی عزیز واسه خودشون پله درست کنن واسه مطرح شدن بابا باشه شما رو هم شناختیم واقعا مردم واسه سرچ اسمشون تو گوگل چه کارایی که نمیکنن مرتضی رو خدا خیلی دوست داشت که انقد عزیزش کرد شما جای این حرفا برو یه کاری بکن که پس فردا سرت و گذاشتی زمین 4 نفر فاتحه که هیچ یه خدا بیامرزی بگن واسه فوتت این شبکه های اجتمای واسه هر کی بد باشه واسه شما خوبه واسه ابراز وجود جامعه شناس دوزاری
مهدي
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
شما كه منادي آزادي بيان هستيد نبايد از نقدي كه در نوشته پيشم به شما كردم هراسي داشته باشيد. لطفا سانسور پيشه نكنيد كه بيش از اين از سايت فرارو نا اميد نشم. با تشكر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
عزیزم کرمانشاه 10:00
عزیزم این شعر را قطعا شنیده ای:
بنی آدم اعضای یک پیکرند
که در آفرینش زیک گوهرند
چو عضوی بدرد آورد روزگار
دگر عضوها را نماند قرار
فکر میکنم منظورم را فهمیدها ی که هرکجا انسانی مشکلی برایش پیش بیاید انسانهای دیگر ناراحت می شوند حتی در قضیه رانش زمین در فیلیپین و اندونزی و ... اما شما باید به این قضیه هم توجه کنی که اولا مسئولیت اینکه سیستانی ها و بلوچستانی های عزیز چرا در این وضعیت هستند به عهده کیست؟ آیا بنده که یک فرد عادی در تهران یا شیراز و ... هستم در این خصوص مقصرم یا کسی مسئول این امر است که باید پاسخگو باشد ضمن اینکه صدای بنده به گوش هیچ کس نمی رسد و اگر بیایم در خیابان داد بزنم بمانند مردم ارومیه که برای خشک شدن دریاچه شان به خیابان آمده بودند مورد ضرب و شتم نیروهای ضد شورش قرار می گیرند که پس از چندین سال هنوز تعدادیشان در بندند!
به نظر شما و استاد محترمتان چکار باید کرد؟آیا جز این است که مردم با اغراق عمدی در تشییع یک هنرمند مرحوم نه چندان معروف به نوعی صدای اعتراضشان را بدون داشتن عواقب بد به سیستم نشان داده اند؟ یعنی فهم این قضیه اینقدر برای شما و استاد گرام مشکل است؟!!!
ناشناس
Finland
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
اباذری تلنگر نزد،فریاد کرد ،خوشحالم که در همان جلسه نماند و بحث پیرامون آن ادامه دارد. به عنوان یک شهروند عادی از آقای اباذری تشکر می کنم.
سمیه
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
ایشون معنی درست کلمه نقد رو یاد نگرفتن.مرتضی پاشایی صدای بسیار زیبایی داشت درسته که پاپ ایشون کمی ساده بود
اما باز مردم این طور موسیقی رو دوست دارن،ایشون به جای اینکه نقد کنه توهین کرد.آدم باید آنقدر پست و حقیر باشه که پشت سر فردی که از این دنیا رفته توهین کنه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
محتوای صحبت اباذری کاملاً قابل دفاع و صحیحه به نظر من، تنها ایرادی که میشه بهش وارد کرد لحن تندشه
bato-adv
bato-adv
bato-adv