bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۲۰۲۱۷
کریستین ساینس مانیتور برسی می کند

تروریست های تکفیری اروپا چه کسانی اند؟

تهدید جهادی های اروپا که از جنگ خاورمیانه بر می گردند پس از حملات هفته گذشته در پاریس بار دیگر به مرکز توجهات تبدیل شده است. اما شاید تصور شما از آنها اشتباه باشد.

تاریخ انتشار: ۱۴:۲۰ - ۲۴ دی ۱۳۹۳
جهادی‌های اروپا چه کسانی هستند؟
فرارو- تهدید "جهادی ها" (تروریست های تکفیری)  اروپا که از جنگ خاورمیانه بر می گردند پس از حملات هفته گذشته در پاریس بار دیگر به مرکز توجهات تبدیل شده است. اما شاید تصور شما از آنها اشتباه باشد.

به گزارش سرویس بین الملل فرارو به نقل از کریستین ساینس مانیتور، نگرانی ها در مورد جنگجویان خارجی که به خانه باز می گردند با حمله تروریستی در فرانسه مورد توجه قرار گرفته و همانطور که مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه متعهد می شود، جنگی است علیه «تروریسم، جهادیسم و اسلامیسم افراطی».

هر سه عامل حمله به مجله طنز «شارلی ابدو» کشته شده اند اما اقدامات شان سوالات بسیاری را در مورد «جهادی های اروپایی» برانگیخته است و به تصورات غلطی که در مورد این مردان و زنان وجود دارد و تهدیدی که متوجه اروپا می کنند، دامن زده است.

اولین سوءتعبیر: این یک مشکل اروپایی است.

در واقع این یک مشکل جهانی است. پدیده «جهادی اروپایی» در پی درگیری های سوریه مورد توجه قرار گرفته چراکه پژوهشگران در تحقیقات خود شاهد جریان قابل توجه جنگجویان فرانسوی، انگلیسی و آلمانی بودند که برای مسلح شدن وارد این کشور می شدند. آنها به مراتب بیشتر از آمریکایی ها هستند.

اما این خبر جدیدی نیست که برادران کواشی- عامل حمله به شارلی ابدو- در یمن آموزش دیده بودند و اکثر جهادی ها در واقع اروپایی نیستند. مرکز بین المللی مطالعات افراطی گرایی در کینگز کالج لندن گزارش داده که 11 هزار جنگجوی خارجی که طی سه سال گذشته به سوریه رفته اند، از 74 کشور جهان جذب شده اند.

اکثریت قابل توجهی از آنها از کشورهای همسایه خاورمیانه می آیند که در مقایسه با کشورهای غربی از حملات تروریستی بیشتری لطمه می خورند. مسلما با توجه به دو هزار و 800 جنگجویی که در سوریه حضور دارند، جنگجویان اروپایی هنوز در اقلیت هستند.

اما داعش به عمد قدرت اروپایی خود را –مثلا با استفاده از «جان جهادی»، مردی با ماسک و لهجه انگلیسی برای کشتن گروگان های غربی- به نمایش می گذارد تا نشان دهد اهدافش جهانی است.

دومین سوءتعبیر: مساجد مشکوک محل شکل گیری افراط گرایی است.

در واقع اگر یک محل برای پرورش افراط گرایی وجود داشته باشد، آن اینترنت است. در بخش هایی از اروپا از مساجد به عنوان محلی برای سربازگیری استفاده می شود و این اماکن تحت نظارت کافی مقامات اطلاعاتی بوده است. اما تحقیقات دنیا بوذر، رئیس مرکز ممانعت از فرقه گرایی اسلامی نشان می دهد که 91 درصد سربازگیری ها به صورت آنلاین صورت می گیرد.

فیس بوک، توئیتر، اینستاگرام و بسیاری از شبکه های دیگر خارجی هایی را فریب می دهند که انگیزه شان از حس عدالت طلبی تا ماجراجویی گسترش یافته است. بوذر از نزدیک با خانواده های فرانسوی در ارتباط بوده که به دلیل حرکت فرزندانشان به سمت افراط گرایی می ترسند و می گوید حدود 80 درصد آنها از خانواده های ملحد هستند. 20 درصد باقی مانده دارای پیشینه مسلمان، کاتولیک، یهودی و بودایی هستند.

یکی دیگر از اماکن رایج برای تغییر مذهب و افراطی شدن، زندان است. گفته می شود آمدی کولیبالی که روز جمعه در سوپرمارکت دست به گروگانگیری زد و بعد به دست پلیس کشته شد، برای نخستین بار پشت میله های زندان گرایشات افراطی پیدا کرده بود.

سومین سوءتعبیر: این یک مشکل یکپارچگی است.

تنها مردم محروم نیستند که جذب جهاد می شوند. طبقه متوسط نیز همین طور هستند. روایت غالب این است که مهاجران مسلمان فقیری که نمی توانند در جامعه اروپایی ادغام شوند، جهادیسم اروپایی را تشدید می کنند. ممکن است برخی افراد در این گروه قرار بگیرند و مشکلات اقتصادی می تواند خطر افراط گرایی را افزایش دهد.

با این حال بسیاری از کسانی که در خارج از اروپا می جنگند، به هیچ وجه فقیر یا آسیب پذیر نیستند. به عنوان مثال در مطالعات بوذر 84 درصد خانواده های جوانان افراطی متعلق به قشر متوسط جامعه هستند. تنها 10 درصد آنها دارای پدربزرگ و مادربزرگ هایی هستند که اهل فرانسه نیستند. این مسئله باعث نشده که احزاب راست افراطی به محکوم کردن توده مهاجران به عنوان یک مشکل پایان دهند.

چهارمین سوءتعبیر: این یک مشکل مردانه است.

در واقع این سازمان های جهادی بدون حمایت زنان هیچ کارایی ندارند. این مسئله طی هفته جاری نیز مشخص شد، زمانیکه تحقیقات نشان داد حیات بومدین، همراه و شریک جرم احتمالی کولیبالی است. گفته می شود این زن به ترکیه فرار کرده و حال در سوریه به سر می برد.

در آمارنگاری جنگجویان خارجی، زنان نقش بسیار مهمی دارند. اگر نخستین موج جنگجویان را مردان تشکیل می دادند، حال دومین موج متعلق به زنان است. آنها فریب مردانی را می خورند که ازدواج و تولیدمثل را ابزار تداوم داعش می دانند.

بر اساس آمار و ارقام اخیر که از سوی گاردین جمع آوری شده، زنان حدود 10 درصد «جهادی های غربی» و 25 درصد جهادی های فرانسه را تشکیل می دهد. برخی زنان فریب می خورند اما باقی آنها با همان ماجراجویی ها و آرمان گرایی های مردان، جهادی می شوند.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۴
دوستانی که هی میان میگند جهاد های اروپایی اصیل نیستند به شدت نژاد پرستند در صورتی که بستر های اجتماعی تبعیض و تحقیر باعث میشه اینها تندرو شون
ناشناس
Finland
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۴
قسمت ازدواج!!! و تولید مثلشون با زنان فریب خورده یا نادان خطرناکترین بخشش بود !!
ناشناس
United Arab Emirates
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۴
خبر را دوباره بخون بعد فتوا بده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۴
جهادی های اروپا همین اتباع بیگانه خارجیها هستند که در انجا اقامت دارند وتابعیت دارند ونمک میخورن ونمکدون میشکنند
انتشار یافته: ۴
bato-adv
bato-adv