bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۲۳۷۴۷
نقدی بر سریال «مردگان متحرک»

"آخرالزمان" با رگه‌های وسترن

«مردگان متحرک» نام یک مجموعه تلویزیونی درام و ترسناک است که توانسته در دومین رتبه پربیننده‌ترین سریال‌های آمریکا قرار بگیرد. این مجموعه با اقبال عمومی مواجه و نامزد جایزه‌های متعددی از جمله جایزه انجمن نویسندگان آمریکا و جایزه گلدن گلوب برای بهترین مجموعه تلویزیونی درام شد. اما آنچه آن را از سایر مجموعه‌های تلویزیونی جدا می‌کند فقط تعداد بینندگان زیادش نیست که بنا بر آمار با ۱۷.۳ میلیون بیننده برای قسمت نخست فصل پنجمش آن را به پر بیننده‌ترین سریال درام تاریخ تبدیل کرده، بلکه فضای آخرالزمانی با اندکی تم مذهبی آن است که آن را متفاوت کرده است.

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۸ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۳


فرارو- مجید میرجمالی: «مردگان متحرک» نام یک مجموعه تلویزیونی درام و ترسناک است که توانسته در دومین رتبه پربیننده‌ترین سریال‌های آمریکا قرار بگیرد. این مجموعه با اقبال عمومی مواجه و نامزد جایزه‌های متعددی از جمله جایزه انجمن نویسندگان آمریکا و جایزه گلدن گلوب برای بهترین مجموعه تلویزیونی درام شد. اما آنچه آن را از سایر مجموعه‌های تلویزیونی جدا می‌کند فقط تعداد بینندگان زیادش نیست که بنا بر آمار با ۱۷.۳ میلیون بیننده برای قسمت نخست فصل پنجمش آن را به پر بیننده‌ترین سریال درام تاریخ تبدیل کرده، بلکه فضای آخرالزمانی با اندکی تم مذهبی آن است که آن را متفاوت کرده است.

سریال مردگان متحرک (The Walking Dead) تنها یک اسلشر با حضور زامبی‌ها نیست؛ بلکه در این فضای وحشت دیگر این انسان‌ها هستند که به هم رحمی ندارند. با این حال تنها به خاطر تعداد زیاد بینندگان این فیلم نمی‌توان آن را موفق نامید.‌‌ همان طور که بسیاری از منتقدان این فیلم را آبکی نامیده‌اند؛ سریالی که تنها توانسته با اضافه کردن چاشنی‌های هیجان، بینندگانش را برای ۵ فصل به دنبال خود بکشاند.

با آنکه این سریال از روی کتاب‌های مصور ساخته شده اما لزوما نوجوان پسند نیست. صحنه‌های کشتار و خون ریزی و درگیری با زامبی‌ها در این سریال کم نیست و شاید اگر این سریال از شبکه کابلی ای‌ام‌سی پخش نمی‌شد امکان خلق این صحنه‌های دلهره آور برای سازندگان وجود نداشت.

داستان اینگونه آغاز می‌شود: «ریک گریمز» افسر پلیس یکی از شهرهای ایالت جورجیا است. او که در حین انجام وظیفه به ضرب گلوله مجروح شده و به کما رفته چند ماه بعد به هوش می‌آید و متوجه می‌شود که دنیا رو به نابودی گذاشته و تمام مردم شهر به مردگان متحرک وحشتناکی تبدیل شده‌اند.

ریک برای پیدا کردن همسر و پسرش به محل زندگی‌اش باز می‌گردد اما متوجه می‌شود که آنان مدتی قبل منطقه را ترک کرده‌اند و به کمپی در آتلانتا که از زندگان محافظت می‌کنند گریخته‌اند. او خود را به آتلانتا می‌رساند اما از کمپ خبری نیست و شهر توسط مردگان متحرک تسخیر شده است.

او در ‌‌نهایت خانواده‌اش را به گروهی دیگر از بازمانده‌ها پیدا می‌کند اما حال دیگر وظیفه محافظت از این افراد باقی مانده به عهده اوست.

هر چند که در بعضی قسمت‌ها، به خصوص فصل ۴ و ۵، ما اصلا ریک را نمی‌بینیم. ریک بیشتر یک پل ارتباطی بین شخصیت‌های دیگر است، رهبری که می‌توان گاهی اوقات به او تکیه کرد و گاهی اوقات هم نه.

در این دنیا، مردگان متحرک تنها خطر موجود نیستند بلکه سایر انسان‌ها هم در این فضای آخر الزمانی حاضرند برای به دست آوردن غذا یا اسلحه دست به هر کاری بزنند.



تم کلی داستان مشخص است؛ بازی بقا گروهی از انسان‌های بازمانده در فضای آخر الزمانی با رگه‌هایی از فضای وسترن. آخر الزمانی که تمام مردم شهر را تبدیل به مردگان متحرک (زامبی) کرده است، هر چند با توجه به اینکه هیچ وسیله ارتباط جمعی وجود ندارد هنوز مشخص نیست که ایالت‌ها و شهر‌های دیگر آمریکا و حتی جهان هم درگیر این ویروس مرگبار شده باشند یا نه. بیننده‌ها هم مانند شخصیت‌ها نمی‌دانند که در مکان‌های دیگر چه خبر است.

همان طور که گفته شد شخصیت اصلی داستان، ریک گرایمز (با بازی اندرو لینکلن) است که سریال با او آغاز شد. شخصیت‌های مکمل زیادی در این سریال وجود دارند، تا الان به جز شخصیت ریک گرایمز و داریل (با بازی نورمن ریدوس) که دست راست ریک حساب می‌شود، جان هیچ کس در امان نیست. بالاخره باید منتظر مرگ یک شخصیت مکمل باشیم و به تبع شاهد ورود شخصیت‌های جدید‌تر.

«مردگان متحرک» مجموعه رمان مصوری است که انتشار آن از سال ۲۰۰۳ آغاز شده و هنوز هم ادامه دارد. رابرت کرکمن نویسنده معروف کتاب‌های کامیک، «مردگان متحرک» را با الهام از سری فیلم‌های «جورج رومرو» نوشته است. کرکمن از‌‌ همان اول در تیم تولید سریال حضور داشته و بر روی متن‌ها و تمام جوانب قصه نظارت کرده است اما اقتباس از این دنیای خاص را شبکه ای‌ام‌سی به «فرانک دارابونت» محول کرد.
 
«مردگان متحرک» فضا سازی خاص خود را دارد. بیننده‌های چهارده، پانزده میلیونی شبکه AMC هم این را ثابت کرده‌اند. اما شاید خیلی از بیننده‌ها تنها به امید بهتر شدن سریال آن را می‌بینند و در بیشتر مواقع هم نا‌امید می‌شوند. متاسفانه این سریال دچار مشکل به اصطلاح «آب بندی» بیش از حد شده است. ۱۶ قسمت که در دو نیمه پخش می‌شود و تقریبا به جز قسمت اول و دوم و قسمت آخر، مابقی سریال با داستانک‌ها و گفت‌و‌گو‌های زاید پر شده است. در حال حاضر می‌توان دو فرمول ساده برای این سریال در نظر گرفت:

فرمول کلی هر فصل: هیجان در قسمت اول + قسمت‌های بی‌حس و حال در اواسط فصل + تزریق هیجان دوباره به قسمت آخر

فرمول کلی هر قسمت: شروع مرموز و گاهی خشن + دقایق بی‌حس و حال در اواسط قسمت‌ + تمام کردن قسمت با یک مرگ یا شوک ناگهانی

این سریال تا به حال سه سرپرست نویسنده یا‌‌ همان گرداننده سریال داشته است که مستقیم بر کیفیت سریال تاثیر به سزایی داشته و دارند.


دوره فرانک دارابونت
دارابونت، کارگردان فیلم‌های ارزشمندی همچون، «رستگاری در شاوشنگ»، «مسیر سبز و مه» است. او در سال ۲۰۰۵ با کتاب مصور (کامیک) مردگان متحرک آشنا شد و بعد از ۵ سال توانست در سال ۲۰۱۰ آن را در شبکه AMC به پخش برساند. انگار رابرت کرکمن (خالق کامیک‌های مردگان متحرک) این داستان‌ها را نوشته بود تا بعد‌ها دارابونت آن را به تصویر بکشاند.

داستان شخصیت‌هایی که در محیط تقریبا بسته‌ای باید با خود و دیگران دست و پنجه نرم کنند تم داستانی است که در تمام فیلم‌های دارابونت به کار گرفته شده است. با کار دارابونت مردگان متحرک پربیننده‌ترین سریال تلویزیونی شبکه شد و بیننده‌های آن بعد از هر قسمت بیشتر هم می‌شد.

فصل اول با رهبری دارابونت در ۶ قسمت ساخته شد. این فصل ضرب آهنگ آهسته‌ای داشت و لازم هم بود. همانند دیگر سریال درخشان این شبکه (افسارگسیختگی – برکینگ بد) داستان اگر با هیجان‌های بی‌مورد شروع می‌شد به اصطلاح بیننده‌ها را بد عادت می‌کرد. دارابونت با هوشمندی تمام، هیجان را کم کم به سریال تزریق کرد بدون اینکه توی ذوق بزند. اما طمع پول و بیننده‌های بیشتر باعث شد تا مدیران شبکه یکی از بد‌ترین تصمیمات خود را برای سریال بگیرند. دارابونت در اواسط ساخت فصل دوم اخراج شد. دلیل اخراج هم بعد‌ها مشخص شد. شبکه برای فصل دوم، دو برابر فصل اول اپیزود سفارش داده بود اما با بودجه‌ای کمتر از فصل اول! و در نظر بگیریم که سرعت ساخت هم باید سریع‌تر می‌شد و همه این‌ها برای دارابونت حکم کابوس داشت. او از سریال رفت و بیشتر جذابیت آن را هم با خود برد.

دوره گلن مازارا

بعد از دارابونت، آقای مازارا سرپرستی نویسندگی فصل دوم و سوم را بر عهده گرفت. اگر هنوز فصل دوم جذابیت خاصی داشت به خاطر نقشه‌هایی بود که دارابونت برای سریال کشیده بود. مثلا شخصیت شین (با بازی جان برنتال) که همکار و دوست صمیمی ریک به حساب می‌آمد در اوایل کتاب کشته می‌شد اما دارابونت او را زنده نگه داشت تا مسیر درگیری این دو دوست را قوی‌تر جلوه بدهد. پس به این ترتیب یکی از بهترین سکانس‌های فصل دوم میراث دارابونت بود و نه مازارا.

یکی از بهترین اپیزود‌های فصل دوم (اپیزود ۷) را اسکات‌ام گیمپل نوشت که بعد‌ها سرپرستی نویسندگان را بر عهده گرفت. متاسفانه دوره آقای مازارا که بیشتر فصل سوم به حساب می‌آید، بد‌ترین فصل سریال تا به اینجا است. فصل معروف به «زندان» که شخصیت‌ها فقط از یک سلول خالی به سلول دیگر می‌روند یا در محوطه با همدیگر حرف می‌زنند و گاهی اوقات هم زامبی می‌کشند! یک شخصیت منفی، فرماندار، که در کتاب‌های مصور بیش از اندازه جذاب و منفور بود، در سریال به یک قاتل ماشینی در سبک آرنولد تبدیل شد.

مرگ شخصیت‌های کلیدی در فصل سوم جذاب‌ترین بخش آن بود که متاسفانه چنین چیزی برای یک سریال، خوب نیست. مقایسه کنید با سریال «بازی تاج و تخت» که مرگ هر شخصیت در بطن داستان و لازم است. اما در «مردگان متحرک» دست نامرئی نویسنده‌ها دیده می‌شود که شخصیت‌ها را همانند عروسک‌های خیمه شب بازی به رقص گرفته‌اند و هر موقع دلشان بخواهد و داستان کم بیاورند آن‌ها را نابود می‌کنند تا به زور تاثیر احساسی را روی بیننده خود بگذارند.



دوره اسکات‌ام گیمپل
مدیران شبکه به درستی، مازارا را از پایان فصل سوم مرخص کردند و گیمپل، یکی از نویسنده‌های ثابت سریال، سکان رهبری را به دست گرفت. او در نیمه اول فصل چهارم سعی کرد تمام حفره‌های داستانی فصل سوم را بپوشاند. این نیمه از سریال حکم یک نفس تازه و یک شروع دوباره برای سریال را داشت. به طوری که می‌توان خیلی از سکانس‌های کلیدی و لازم فصل سوم را به نیمه اول فصل چهارم چسباند و اپیزود‌های اضافی فصل سوم را فراموش کرد. هر چند که همچنان مشکل آب بندی در فصل چهارم و پنجم وجود دارد اما حداقل قابل تماشا است و تا بدین جا نویسندگان توانسته‌اند تغییراتی هم در فرمول همیشگی سریال حاصل کنند. گیمپل یکی از روش‌هایی که دارابونت برای سریال آرزو داشت را پیش گرفت.

زامبی‌ها در فصل چهارم و پنجم صرفا برای ترسناک کردن سریال و قلع و قمع شدن نیستند. خیلی از این موجودات دارای گذشته‌ای هستند که در بعضی موارد باعث می‌شود بیننده برای آن‌ها دل بسوزاند. گیمپل به درستی شخصیت‌های زنده را از سیاه و سفید بودن محض خارج و همه را خاکستری کرد. ریک گرایمز که اصولا باید شخصیت مثبت باشد در خیلی از موارد حس انزجار بیننده را هم بر می‌انگیزد. مشخص است که گیمپل در تلاش است تا سریال را بهتر کند اما باید دید در ادامه چه می‌شود.

دلیل اصلی جذابیت
مردگان متحرک با شاهکار شدن فاصله زیادی دارد. روند سریال باید یک تغییر اساسی بکند، در حال حاضر بیننده‌ها زیاد هستند و خطری مدیران شبکه را تهدید نمی‌کند. اتمسفر سریال هم به قدری جذاب است که با همین روند تکراری هم بتواند چند سال دیگر ادامه پیدا کند اما بالاخره هر چیزی حدی دارد و حد سریال مردگان متحرک هم بالاخره سر می‌رسد مگر اینکه سازندگان آن هر لحظه نفس تازه‌ای در سریال بدمند. مثلا تنها یک تغییر فصل از تابستان به زمستان و درگیری شخصیت‌ها در برف و سرما کلی به جذابیت آن کمک می‌کند و صد البته وفاداری بیشتر به کامیک‌های سریال که خیلی از سریال جذاب‌تر هستند.

همان طور که گفته شد این سریال همیشه در اوج نبوده و نیست؛ حتی در مواقعی هم از لحاظ منطقی و داستانی می‌لنگد. اما آنچه آن را از سایر تمام سریال‌ها و فیلم‌هایی در این ژانر متفاوت کرده نگاه جدیدش به موضوع آخر الزمان است. در این روایت آخر الزمانی برعکس موردهای مشابه، زامبی‌های ترسناکی که از انسان‌ها تغذیه می‌کنند در حاشیه و آخر صف قرار دارند. در اصل انسان‌ها و رابطه‌ها و تصمیم‌هایشان نکته جذاب فیلم شده‌اند. شاید سوال اصلی فیلم آن است که انسان‌ها تا کجا حاضرند برای زنده ماندن تلاش کنند و هزینه بدهند؟
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
من عاشق این سریال هستم خیلی حال میده چون به واقعیت نزدیک هست و مثله خیلی دیگه از فیلم های هالیوودی فقط پرداختن به مساله جنسی نیست و توش احساسات هم دخیل هست که به ایرانی ها هم میخوره و از فیلمش هم میشه درس هایی برای زندگیت بدست بیاری به نظرم خیلی خوبه و اصلا ترسناک نیست فقط فصل ۱ چون جدیده ترسناک به نظر میرسه و بعد عادی میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
عاااشق این سریالم
ناشناس
Australia
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
در عين سرگرم كننده و مهيج بودن ، سريال اموزنده اي هم هست اين سريال در مورد زامبي ها نيست در مورد عكس العمل و رفتار ادم ها در شرايط سخت هست در مورد اين هست كه بدترين ادم ها هم تو لحظه هايي از زندگيشون مي تونن مثبت و مفيد باشن و تصميمات درست بگيرند در مورد اينه كه عواطف انساني تا چه حد ميتونه در شرايط بحراني كارگشا باشه درباره تلاش براي بقا است و گاهي براي بقا بايد بهاي سنگيني داد گاهي براي بقا بايد گذشت كرد و گاهي بايد پليد بود و متاسفانه برخي براي بقا حاضرند حتي پليد باشند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
اخیرا ابکی شده این دو سه قسمت آخر هیچی نداشت.....
ناشناس
United States of America
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
زيادى كشش دارند.
انتشار یافته: ۳۲
ناشناس
Finland
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
سریالش حرف نداره دمشون گرم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
meh ...
افسوس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
يكي از دلايل جزابيت آن اين است كه خود بازيگرها از داستان قسمت بعد خبر ندارد و فيلنامه قسمت به قسمت ارايه ميشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
منم خوشم اومد دو فصل اولش زیاد جذاب نبود اما از فصل های بعدی خیلی خوب شد من که دوسش دارم
ناشناس
Turkiye
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
به پای breaking bad نمیرسه
ناشناس
-
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
سریال قشنگ و جذابی هستمن دنبال میکنم داریل خیلی با حاله
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
فصل زندانش خیلی قشنگ بود مخصوصا آخرش.
مانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
نکته مهم این سریال همان است که شما به آن اشاره کردید: دوره آخرالزمانی که ÷یش از از انکه زامبی ها عامل ترس و وحشت انسان ها باشند این انسانها هستند که به تعبیر هابز گرگ یکدیدگر می شوند و عامل قتل و جنایت، احساسات و عواطف انسانی هیچ جایگاهی ندارد و اگر هم کسی به دیگری کمک می کند به زودی پشیمان و سرخورده می شود.............
ناشناس
Spain
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
اين سه قسمت نيم فصل ٥ حرف نداشت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
سریال بسیار خویییه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
سريال بسيار خوبي ديدنش به علاقه مندان اين ژانر توصيه مي كنم نكته قابل توجه غير قابل پيش بيني بودن اتفاقات آينده در اين سريال و ارتباط مردم در گروه هاي مختلف مي باشد
امین
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
از نقدهایی که برای سریال های معروف مانند بازی تاج و تخت و مردگان متحرک میذارین ممنونم. این بخش رو میپسندم. ممنون
baso
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
سلام
همین الان قسمت 11از فصل پنجمشرا نگاه کردم.من ماندم کدوم سریال ایرانی کلی بیننده جهانی و کلی جایزه گرفته که ی عده ای در ایران میان و مردگان متحرک را نقد می کنند و از آن ایراد می گیرند ..!!!!!!؟
ناشناس
Finland
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
کار هر کس نیست نقد TWD کردن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
خيلي هم خوب نيست . سريالهاي قوي تر مثل breaking bad وجود دارد
ناشناس
Turkiye
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
کسایی که منفی دادن بریکینگ بد رو هونوز ندیدن منم اول فکر میکردم واکینگ دد از همه بهتره و لی با دیدن این سریال نظرم عوض شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
فقط شین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
واقعا سریال بی نظیری اما سازندگان توی سریال اب نبستن چون انتشار کتابهای کمیک این مجموعه الان به 140 تا رسیده هنوز هم داستان ادامه داره پس طبیعتا سریال هم همون رو دنبال میکنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
این سریال بسیار جذاب است.واقعا 5 فصل چنین سریال هایی با این کیفیت یک تیم بسیار قوی لازم دارد.
البته صدا وسیما شانس آورده که ما ایرانیها راحت این سریال را مجانی نگاه می کنیم وبرای هر سلیقه ای انواع سریال های آمریکایی وهزار قسمتی ترکی بخش می شود وکسی با صدا وسیما کاری ندارد و گاهی عیدی ویا سریال هایی مثل کلاه قرمزی را نگاه می کنند.ولی بسیار بهتر است که به جای این همه هزینه ای که صدا وسیما می کند و مخاطبی هم ندارد تعطیل شود تا اعصاب مردم از این همه اخبار یکطرفه وسریال ای بی مزه داغون تر نشود.
بهنام
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
فصل چهارم قسمت هشتم( قسمتی که فرماندار به زندان حمله میکنه) بهترین اپیزود این سریال بود به نظر من
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
سریالهای ایرانی را بیشتر میپسندم
هومن
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
سریال فوق العاده ایه و با اینکه در ژانر وحشت - تخیلی ساخته شده ولی آدم شدیداً باهاش احساس همذات پنداری می کنه و نکته مهمش اخلاقیات و سعی در زنده ماندن انسانها در جامعه ای بدوی و بدون وجود قانونه که ممکنه مشابهش بعدها برای خودمون به وجود بیاد، اگر نه در اثر پدیده ای مثل زامبی شدن...ولی خدای نکرده در اثر پدیده ای مثل زلزله و تلاش انسانها برای بقای خودشون و خانواده شون!
خوب بود اشاره ای هم می کردید به تیتراژ فوق العاده تاثیر گذار و ترسناک سریال با اون آهنگش که فوق العاده تکان دهنده است.
بهنام
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
باهات موافقم
آهنگ تیتراژ اولش واقعا عالیه
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
دقیقا قسمت هایی از فیلم که انسان ها با هم درگیرند خیلی ترسناکتر و هیجان انگیزتر هست!
جاهایی از فیلم هم که با یه خیل عظیم از زامبی مواجه میشن هم جالبه
در کل سریال جالبیه.
حسی
Finland
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
ذوستان سریال فقط همون 2 فصل اولش که واقعیت بود جالب بود بعد که به تخیل و ورطه سقوط افتاد افت کرد . شما اپیزود 9 فصل چنجم که 2 هفته قب اومد رو ببینید . هیچ موضوعی نداره. کلا فقط داره کش میدن سریال رو . این سریال تبلیغاتش خوب بود ولی مطمئنا نمیتونن خوب در بیارن . GAME OF TREON_ DEXTER_BREAKING BAD_CHICAGO FIRE_CHICAGO PD_SONS OF ANARCHI رو ببینید و لذت ببرید. من دیگه با WALKING DEAD نیستم
مهیار
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
این سریال داره عین واقعیت رو میگه برای همین انقدر طرفدار داره.
حمید
Finland
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
سریال جالبیه
هم از لحاظ داستان و هم از لحاظ شخصیتهای سریال
ای کاش فقط کمی هم با داستان resident evil هماهنگ میشد بخصوص در مورد هوش زامبی ها و تنوع اونها مثل حیوانات زامبی و.....
bato-adv
bato-adv