bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۲۷۱۵۷
دو دیپلمات آمریکایی:

به مخاطره انداختن مذاکرات ایران بی‌فکری است

فرارو- استیو کوهن، نماینده حوزه انتخابیه نهم تنسی از حزب دموکرات آمریکا در مجلس نمایندگان به همراه لورنس ویکرسون، از افسران بازنشسته ارتش آمریکا که در زمان وزارت «کالین پاول» در دولت بوش، به عنوان فرمانده ستاد ارتش فعالیت می‌کرد طی یادداشتی مشترک برای سی ان ان، به مخاطره انداختن مذاکرات ایران در مورد برنامه هسته‌ای را بی‌فکری دانستند.

تاریخ انتشار: ۱۲:۵۶ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۳
فرارو- استیو کوهن، نماینده حوزه انتخابیه نهم تنسی از حزب دموکرات آمریکا در مجلس نمایندگان به همراه لورنس ویکرسون، از افسران بازنشسته ارتش آمریکا که در زمان وزارت «کالین پاول» در دولت بوش، به عنوان فرمانده ستاد ارتش فعالیت می‌کرد طی یادداشتی مشترک برای سی ان ان، به مخاطره انداختن مذاکرات ایران در مورد برنامه هسته‌ای را بی‌فکری دانستند. 

به گزارش سرویس بین الملل فرارو به نقل از سی ان ان، خوشبختانه پس از نامه ۴۷ سناتور جمهوری خواه که توسط تام کاتن تنظیم شده بود و هدفش تحریک مقامات ایران برای‌‌ رها کردن راه حل دیپلماتیک در مناقشه هسته‌ای بود، تلاش‌های جدی دیپلماتیک برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و وقوع جنگی دیگر متوقف نشد. این تلاش‌ها حتی پس از سخنرانی بینامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در کنگره که بیشتر شبیه به کمپینی برای کسب دوباره جایگاه نخست وزیری اسرائیل بود هم متوقف نشد. 

علیرغم بسیاری از تلاش‌های هماهنگ برای کارشکنی در فعالیت دیپلمات‌های ما، مذاکره کنندگان ما هنوز هم شدیدا کار می‌کنند تا توافق با تهران را تضمین کنند و اگر این مسئله با موفقیت به نتیجه برسد، در حافظه تاریخ دیپلماتیک به عنوان عصر جدیدی از روابط ایران-آمریکا ثبت خواهد شد. در واقع پیشروی به سمت یک چارچوب سیاسی ما را به نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران و همچنین آغاز روابطی سازنده‌تر که می‌تواند در سال‌های آتی مزایای بیشتری به دنبال داشته باشد، نزدیک می‌کند. 

پیش از تماس تلفنی باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با همتای ایرانی خود، حسن روحانی – نخستین تماس مستقیم میان روسای ایران و آمریکا طی بیش از ۳۰ سال اخیر- چنین توافقی قابل تصور نبود. حال مذاکره کنندگان از آمریکا و پنج قدرت دیگر در کنار ایران با دیپلماسی صریح، در آستانه دستیابی به یک راه حل صلح آمیز برای بن بست یک دهه‌ای برنامه هسته‌ای ایران قرار گرفته‌اند. 

این دیپلمات‌ها از عهده مسائل سخت و پیچیده عدم اشاعه که هرگز در توافقنامه‌های چندجانبه قبل به طور جامع مورد رسیدگی قرار نگرفته بود، برآمدند. آن‌ها تلاش بسیاری کردند تا مسیر احتمالی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را از بین ببرند و در عین حال به این کشور اجازه دهند که برنامه انرژی هسته‌ای خود را تحت سختگیرانه‌ترین رژیم بازرسی‌های هسته‌ای به صورت محدود حفظ کند. 

مذاکره کنندگان آمریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه به تلاش خود برای دستیابی به توافق جامعی که در پی توافق موقت- برنامه اقدام مشترک- سال گذشته انجام خواهد شد، ادامه می‌دهند. برنامه اقدام مشترک همچنان امکان دسترسی روزانه بازرسان به تاسیسات هسته‌ای ایران برای راستی آزمایی پایبندی این کشور به توافقنامه فراهم می‌کند. 

زمانیکه توافق نهایی انجام شود، در صورت تایید پایبندی ایران به آن، رئیس جمهور آمریکا به طور موقت از برخی تحریم‌های ایران چشم پوشی خواهد کرد. کنگره نیز به سهم خود این اختیار را به رئیس جمهور داده که اگر لغو تحریم‌ها به طور موقت، محدود و برگشت پذیر در جهت منافع امنیت ملی آمریکا است، دست به چنین اقدامی بزند. همانطور که برنت اسکوکرافت، مشاور سابق روسای جمهور آمریکا و تعداد بی‌شماری از کار‌شناسان امنیت ملی آمریکا نیز تصدیق کرده‌اند، چنین راه حل دیپلماتیکی برای این بحران، مستقیما در راستای منافع ملی آمریکا است. 

اگر ایران به تعهدات خود در توافقنامه برای محدود نگه داشتن برنامه هسته‌ای خود پایبند باشد، از کنگره آمریکا خواسته خواهد شد که تحریم‌ها را به صورت دایمی لغو کند. اگر تهران پایبندی درازمدت خود را به اهداف صلح آمیزش نشان دهد، آن وقت که زمانش برسد، کنگره باید آماده برداشتن تحریم‌ها باشد. 

در توافق موقت، بسیار مهم است که تمامی طرف‌ها کاملا به بندهای توافقنامه عمل کنند. در شرایطی که ایران نباید سانتریفیوژهای جدید نصب کند یا به طور مخفیانه برنامه خود را پیش ببرد، کنگره آمریکا نیز در این توافقنامه مسئولیت‌هایی دارد، از جمله تخصیص بودجه برای اجرای توافقنامه و عدم اعمال تحریم‌های جدیدی که در تضاد با روح توافق باشد. 

تمامی این نکات نشان می‌دهد که به مخاطره انداختن چنین فرایندی در این مرحله حساس، اگر بی‌فکری نباشد، کاملا غیرمسئولانه است. البته تاریخ نشان داده که ما باید محتاط باشیم اما آخرین چیزی که جهان در حال حاضر نیاز دارد، یک جنگ بزرگ دیگر در خاورمیانه است. 

بنابراین اعضای کنگره باید به مقامات دولتی برجسته، مقامات نظامی و اکثریت قابل توجه مردم آمریکا که از موفقیت دیپلماتیکی که می‌تواند امنیت آمریکا را تامین کند و مانع از بی‌ثباتی در خاورمیانه شود، بپیوندند. 

ما باید تضمین کنیم که دیپلمات‌هایمان از حمایتی که برای رسیدن به خط پایان نیاز دارند، برخوردارند و همچنین تضمین کنیم که رئیس جمهورمان می‌تواند از این خط پایان عبور کند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۷
«زمانیکه توافق نهایی انجام شود، در صورت تایید پایبندی ایران به آن، رئیس جمهور آمریکا به طور موقت از برخی تحریم‌های ایران چشم پوشی خواهد کرد». خیلی جالبه! ما می‌گیم با ایجاد توافق همه تحریم‌ها یکباره و به طور کلی باید برداشته بشن، اینا یه ساز دیگه‌ای می‌زنن. واقعاً معلوم نیست پس پرده چه خبره! امّا در هر صورت امیدوارم هر چی هست به خیر و خوبی و به مصلحت ملّت ایران و منطقه خاورمیانه تموم بشه.
محسن
Malaysia
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۶
ناشناس 14:14، شما دلواپس گرامی اون شب ها که می خوابیدیم و صبح پا میشدیم و کلا دارایی کل مردم یکجا نصف میشد احتمالا کلا خواب بودی ! الان تازه بیدار شدی ؟!
ناشناس
United States of America
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۶
درود ! خودتان را با این مذاکرات کشتید !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۶
با اين مذاكرات خوب مردم رو سرگرم كرديد بورس رو داشته باشيد 4000 واحد سقوط در يك روز به اين مي گن برنامه ريزي براي آب آب آب كردن سرمايه مردم
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۶
اون موقع که ریال با سر خورد زمین اینقدر دلواپس شدی یا نه؟؟؟
انتشار یافته: ۵