bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۲۷۳۸۷

واکنش های جهانی به کشتار توریست ها در تونس

تاریخ انتشار: ۱۲:۰۰ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۳
در پی حمله مسلحانه ای به موزه باردو در پایتخت تونس که در آن ۱۹ نفر کشته شدند، رئیس جمهور این کشور قول داده است که کشورش در نبرد با تروریسم نرمشی نشان نخواهد داد.

۱۹ نفر از جمله ۱۷ توریست خارجی در این حمله مسلحانه به موزه باردو کشته شدند.

محمد الباجی قائد السبسی رئیس جمهور تونس گفت:‌ ‎"ما با تروریسم در جنگ هستیم.... بی رحمانه با آنها خواهیم جنگید."

او در سخنانی که از تلویزیون پخش شد همچنین گفت: "این هیولاها که در اقلیت هستند ما را نمی ترسانند... دموکراسی پیروز خواهد شد و برقرار خواهد ماند."

علاوه بر شهروندان تونس - از جمله یک مامور پلیس - جهانگردان اهل ایتالیا، اسپانیا، لهستان و آلمان در میان کشته ها هستند. رئیس جمهور کلمبیا هم مرگ دو کلمبیایی را تایید کرده است.

پس از این حمله نیروهای امنیتی دو مرد مسلح را کشتند.

مقام ها می گوید که بیش از ۴۰ نفر هم در این حمله زخمی شده اند.

حبیب الصید نخست وزیر تونس هم گفت:‌ "این لحظه ای حیاتی در تاریخ کشور ماست، و لحظه ای تعیین کننده برای آینده ما."

در زمان حمله، نمایندگان پارلمان که ساختمان آن در مجاورت موزه است درحال بحث درباره یک مصوبه ضدتروریستی بودند. پارلمان در پی حمله تخلیه شد اما بعدا یک جلسه اضطراری برگزار کرد.

بنابه گزارش ها چهارشنبه عصر تظاهرات ضدتروریستی در مرکز تونس، پایتخت، برگزار شد و جمعیت که پرچم تونس را تکان می دادند حمله را محکوم کردند.

محکومیت بین المللی
یک سخنگوی بان کی مون دبیر کل سازمان ملل گفت که آقای بان این حمله را به شدت محکوم می کند.

فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن تسلیت به خانواده های قربانیان گفت که اتحادیه اروپا "کاملا از نبرد تونس با تروریسم حمایت می کند."

جان کری وزیر خارجه آمریکا گفت که کشورش "در این دوره دشوار، در کنار مردم تونس می ایستد" و به حمایت "از تلاش های دولت برای پیشبرد یک کشور امن، مرفه و دموکراتیک ادامه می دهد."

سباستین آشر دبیر اخبار جهان عرب بی بی سی گفت که این حمله یک ضربه سنگین به صنعت گردشگری تونس و دولت است که چند ماه پیش به دنبال یک دوره طولانی گذار تشکیل شد.

توریسم از بخش های مهم اقتصاد تونس است و شمار زیادی از اروپایی ها به مراکز سیاحی این کشور سفر می کنند.

اما تونس با این گونه حملات بیگانه نیست. در سال ۲۰۰۲ نوزده نفر از جمله ۱۱ توریست آلمانی در انفجار بمبی در یک کنیسه در جربا کشته شدند. القاعده مسئولیت آن حمله را به عهده گرفت.

در ماه های اخیر با بی ثبات تر شدن لیبی در همسایگی تونس، نگرانی های امنیتی در این کشور افزایش یافته است.

شمار بزرگی از تونسی ها هم به نبردها در سوریه و عراق پیوسته اند که به نگرانی در مورد بازگشت آنها و انجام حملات در داخل این کشور دامن زده است.

منبع: بی بی سی
برچسب ها: تونس توریست ها
bato-adv
bato-adv