bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۲۷۷۷۷
مزدک دانشور وضعیت نابسامان پزشک و بیمار را تحلیل کرد

"مطب‌" به مثابه "بنگاه اقتصادی"!

در سالی که گذشت، در پی تحولات در نظام سلامت اتفاقاتی در حوزه پزشکی افتاد که حساسیت‌ها و تنش‌هایی را ایجاد کرد. یکی از این اتفاقات مقابله با زیرمیزی‌ها و یا پدیده دلال پزشکی بود. در همین راستا و در پی اتفاقات مشابه دیگر در این حوزهريال حملات زیادی به جامعه پزشکی شد؛ بسیاری از رسانه‌ها و مردم از اخلاقی که پزشکان رعایت نمی‌کنند سخن گفتند. کافی است نگاهی به مطبوعات، نظراتی که از جانب مردم ابراز می‌شود بیاندازیم. همه این‌ها سبب این شدند که "پزشکان" و "مردم" به نوعی در برابر هم قرار بگیرند و رابطه آن‌ها و به طور کلی روابط حوزه پزشکی مخدوش شود.

تاریخ انتشار: ۱۴:۰۱ - ۱۰ فروردين ۱۳۹۴
فرارو- یک جامعه‌شناس پزشکی می‌گوید: «...نباید پزشکان را مقصر دانست، بلکه باید آن‌ها را مسوول عوض نکردن چنین وضعیت غیرانسانی دانست، چراکه آنان خود قربانی کالایی‌شدن هر چه بیشتر زندگی روزمره هستند؛ پزشکانی که نه فقط به کالایی شدن درمان و سلامت جامعه تن داده‌اند (که در اینجا قربانی‌اند) بلکه خود با تبلیغات تهاجمی، بدل شدن به ویزیتور و مبلغ کالاهای زیبایی و داروهای انرژی زا و جوان کننده و ضد اعتیاد و... به این دور باطل دامن می‌زنند...»

پزشکی از گذشته تا حال
مزدک دانشور  -عضو گروه جامعه‌شناسی پزشکی انجمن جامعه‌شناسی ایران- در ابتدا با شرحی تاریخی از پزشکی در ایران در گفتگو با فرارو گفت: پزشکی مدرن در ایران با پایان عصر قاجار و آغاز تجدد آمرانه رضاشاهی به عنوان یکی از وجوه دولت مدرن آغاز شد. در این پروژه – پروسه تاریخی قرار بود بدن انسان از نهادهای ماقبل مدرن تحویل گرفته شود و به نهادهای مدرن تحویل شود. سازمان ثبت اسناد عقد و ازدواج و طلاق و سایر مسایلی را که به واسطه نهادهای ماقبل دولت مدرن حل می‌شد، به زیر نگین خود درآورد. از آن سو آموزش اجباری ابتدایی برای آحاد ملت اجرا شد و دیگر نهادهای سنتی آموزش یا به عقب رانده شدند و یا تحت فشار شدید قرار گرفتند و مثالهایی از این دست...

وی در ادامه گفت: پزشکی مدرن نیز با تاسیس دانشگاه تهران (و البته پیش از آن در دارلفنون) به صورت رسمی وجهه دولت مدرن شد. دانشجویان پزشکی دانشگاه تهران بر سر در تالار تشریح تاریخ ۱۳۱۳ را حتمن دیده‌اند. این تاریخ را در حقیقت می‌توان آغاز مرحله‌ای نوین در رفتار با بدن انسان در نظر گرفت. پیش از آن بدن مردهٔ انسان متعلق به نهادهای سنتی بود و چگونگی رفتار با این بدن به دقت تعیین و مرحله بندی شده بود و دانشجویان پزشکی دارلفنون به سختی می‌توانستند با دزدیدن جسد از گورگاه مردگان زرتشتی در کوه بی‌بی شهربانو، آناتومی بدن انسان را تمرین کنند. حال آنکه پس از ۱۳۱۳ بدن انسان به صورت رسمی در اختیار پزشکان قرار می‌گیرد و آن‌ها نه تنها بدن انسان را تحت قلمرو خود می‌اورند، بلکه تجویز دارو و جراحی را به زیر «مهر» خود در می‌آورند و نهادهای مدرن با مداخله گران در زمینه پزشکی برخورد قانونی می‌کنند. به همین واسطه است که هرگونه درمان‌گری در ایران باید مجوز نظام پزشکی و وزارت بهداشت را داشته باشد.

دانشور در رابطه با پزشکی مدرن توضیح داد: پس می‌توان پزشکی مدرن را یکی از وجوه دولت مدرن در نظر گرفت و هم مشروعیت خود را ازدولت مدرن می‌گیرد و هم نهاد‌هایش در دل این دولت جای می‌گیرد. چنین جایگاهی به پزشکان دانشگاه دیده (و نه حکیمان سابق و دعانویسان و رمال‌ها و...) تقدسی مدرن بخشید. تا آنجا که داشتن بیمارستان و یا حضور پزشکان در دورافتاده‌ترین مناطق، به یکی از خواسته‌های اجتماعی بدل شده و افراد پس از ناامیدی از نهادهای سنتی به آستان نهادهای مدرن متوسل می‌شدند.

تقدس مدرن!
وی همچنین گفت: در کنار این تقدس مدرن (به رغم متناقض نما بودن چنین عبارتی)، به واسطهٔ اندک بودن تعداد پزشکان تربیت شده از سوی نهادهای مدرن، تخصیص منابع دولتی به این افراد و طول دوران تحصیل و نیاز به نهادهای آموزشی غنی، پزشکان جایگاهی ممتاز در دوران پهلوی اول و دوم اشغال کردند. تا آنجا که وارد شدن به دانشکدهٔ پزشکی به نوعی آغاز تغییر طبقه به شمار می‌آمد. طبقهٔ متوسط حرفه‌ای که جایگاه و شأن ممتازی در این دوران داشت و می‌توانست به راحتی از پلکان ترقی بالا برود. تا آنجا که دکتر شدن بدل به یکی از آرزوهای جوانان و البته پدر و مادران آرزومند بود.

عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران در ادامه و درباره قشر متوسط جامعه ایران و روند تحولات آن اظهار کرد: این قشر از طبقهٔ متوسط جدید، امتیازات خود را پس از انقلاب و جنگ (به علت خروج بسیاری از پزشکان باتجربه و نیاز شدید به کادر تخصصی) حفظ کرد. اما پس از پایان جنگ و شروع پروژهٔ کالایی سازی دولت سازندگی، تربیت سریع و پولی پزشکان نیز در دستور کار قرار گرفت تا آنجا که سالانه هزاران پزشک از دانشکده‌های تازه تأسیس و‌گاه فاقد وسایل آزمایشگاهی کافی فارغ التحصیل می‌شدند و به بازار کاری می‌پیوستند که نه دولت برای آن برنامه مشخصی داشت و نه در انجام درمان برنامه و نظارت خاصی وجود داشت.

دانشور ادامه داد: در حقیقت کار پزشکی در ایران امروز یا کارمندی بی‌اجر و مواجب است و یا حضور در بازار آزاد. پزشکان بخش همگانی، عموما به واسطهٔ دستمزد اندک، مراجعات بالا و شرایط نامطلوب کاری به کار خود علاقه چندانی ندارند و نمی‌توانند به سوگند کاری خود عمل کنند. هر چند که در تحول سلامت اگر به سلامت مردم توجه چندانی نشده به انتفاع پزشکان شاغل در بخش دولتی توجه ویژه شده است؛ اما نباید فراموش کرد که خرده فرهنگ شکل گرفته را نمی‌توان با انتفاع مالی عوض کرد و این تغییر فقط از مسیر تجدید سازماندهی، آموزش و کارکرد سازمان‌های درمانی می‌گذرد و نه ریختن پول در جیب کارمندان عالی رتبه.

مطب‌هایی به مثابه بنگاه اقتصادی

دکتر مزدک دانشور گفت: در مورد بازار آزاد وضعیت متفاوت است. در این بخش پزشکان با صرف پول زیاد (به خصوص در شهرهای بزرگ) مطب و یا درمانگاهی تأسیس می‌کنند و بیماران و مراجعه کنندگان قرار است با پرداخت پول این بنگاه‌های اقتصادی را بچرخانند. در این رویکرد بیماران ابژه‌هایی دیده می‌شوند که قرار است به واسطهٔ بیماریشان هزینه‌ها و اقساط پزشکان را پرداخت نمایند. پس می‌توان نتیجه گرفت که ازدیاد مراجعات بیماران، یا افزایش کمی تعداد آن‌ها و یا تعدد درمانهای انجام گرفته می‌تواند به سودآوری مطب‌ها و کلینیکهای خصوصی کمک برساند. وقتی نظام و سازمان پزشکی ایران به بخش خصوصی اجازه می‌دهد که بیماران را به شکل تأمین کنندهٔ منابع مالی خود ببینند، البته چندان دور از ذهن نیست که تمامی اشکال بازاریابی و تبلیغات تهاجمی نیز به این بخش هجوم بیاورد. آن‌وقت ما پیک‌های بر‌تر مناطق شمال شهر را پر می‌بینیم از تبلیغات لیپوساکشن و کشیدن پوست و کوچک و بزرگ کردن سینه و... و همچنین در مطب پزشکان بالای شهر ما انواع تجویزات پماد‌ها و کرمهای زیبایی و جوان کننده و... را شاهد هستیم. در آن سوی شهر نیز انواع تبلیغات ترک اعتیاد و توان دهی جنسی و... به مخاطبان ارائه می‌شود. پزشکان نیز مناسب با مناطقی که در آن کار می‌کنند روشهای بازاری را به کار می‌بندند: از شیک بودن مطب و بوی عطر و مدل کراوات در شمال شهر گرفته تا تجویزات فله‌ای داروهای خواب آور و ضد افسردگی و ضد سرماخوردگی! در جنوب شهر.

دانشور در رابطه با جانشینی روابط پولی به‌جای روابط اخلاقی اظهار کرد: از آن سو نه فقط نظام پزشکی که در تمامی زمینه‌ها روابط پولی جانشین روابط اخلاقی عاطفی پیشین شده است. گویی سخن فیلسوف قرن نوزدهمی در اینجا نیز مصداق پیدا می‌کند که هرچیز مقدسی نامقدس می‌شود و هر آنچه سخت و استوار می‌نمایاند، دود می‌شود و به هوا می‌رود. یک پزشک برای اینکه خانه‌ای درخور داشته باشد، فرزندش را به مدرسه‌ای مناسب بفرستد، مایحتاج عمومی‌اش را تهیه کند و برای روز بازنشستگی و پیری‌اش چیزی کنار بگذارد به میلیارد‌ها ریال نیازمند است. آیا می‌توان از پزشکان خواست که در جامعه‌ای که همه چیز بدل به کالا شده است به اخلاق پزشکی پایبند بمانند و با یک زندگی بسیار سطح پایین بسازند؟ در یک مسابقهٔ دهشت بار برای تملک اشیاء آیا می‌توان از بخش نخبهٔ جامعه خواست که صبور باشد و برای تمام عمر مسابقه تجمل را در خیابان به نظاره بنشیند؟ پس می‌توان نتیجه گرفت که این قشر نخبه نیز از امکاناتی که دارد بهره‌مند شود و اینبار متاع مورد معامله جان انسانهاست و درد و رنجی است که بدل به کالای قابل معامله می‌شود.

به دنبال مفصر نگردیم!
دکتر مزدک دانشور در پاسخ به این سئوال که "آیا باید برای شرایط امروزین حاکم بر پزشکی دنبال مقصر باشیم؟" گفت: من برای این فرایند مقصری نمی‌بینم. این ساختارهای نظام سرمایه داری هستند که افراد را در برابر هم قرار می‌دهد. درحقیقت این ساختار، منطقه‌ای خاکستری می‌آفریند که قربانی-مقصر در آن خلط می‌شود. وضعیتی که بالاجبار انسان‌ها را وادار می‌کند تا برای خوب زیستن، زندگی دیگران را سخت کنند. در جامعه‌ای که همه چیز با پول سنجیده می‌شود، خدمات پزشکی نیز با پول توزین می‌شود و این کالایی شدن حتی تا اعضای بدن انسان نیز پیش می‌رود. بعضی امور آنقدر در اطراف ما تکرار می‌شود که به نوعی بدیهی فرض می‌شوند وگرنه پنجاه سال پیش چه کسی باور می‌کرد کلیه و قرنیه چشم انسان‌ها به کالایی برای فروش بدل شود؟ یا چه کسی باور می‌کرد که افرادی به خاطر نداشتن پول از تخت بیمارستان به گوشهٔ اتوبان پرتاب شوند؟ و پزشکان که روزگاری اقرارنیوشان نوین جامعه بودند، بدل به دارونویسانی شوند که به صورت فله‌ای بیماران را ویزیت می‌کنند؟

دانشور با انتقاد از پزشکان در ادامه گفت: پزشکان از این روند کلی جامعه جدا نیستند و نباید آنان را مقصر دانست، بلکه باید آن‌ها را مسوول عوض نکردن چنین وضعیت غیرانسانی دانست. آنان خود قربانی کالایی شدن هر چه بیشتر زندگی روزمره هستند ولی برای عدم تلاش برای تغییر این وضعیت می‌توان آنان را تخطئه کرد. پزشکانی که نه فقط به کالایی شدن درمان و سلامت جامعه تن داده‌اند (که در اینجا قربانی‌اند) بلکه خود با تبلیغات تهاجمی، بدل شدن به ویزیتور و مبلغ کالاهای زیبایی و داروهای انرژی زا و جوان کننده و ضد اعتیاد و... به این دور باطل دامن می‌زنند. آن‌ها نه تنها برنامه‌ای برای تغییر این وضع ارائه نمی‌کنند که برای مقررات زدایی و یا مقررات گریزی نیز آمادگی دارند که البته این اخلاقیات را از جامعهٔ خود جذب کرده‌اند.

این جامعه‌شناس پرشکی در پاسخ به اینکه چه راه‌حل‌هایی برای بهبود شرایط فعلی می‌توانیم به کار ببندیم، گفت: کلا معتقد نیستم که با سخنان ژورنالیستی و راه‌حل‌های حاضر و آمادهٔ سیاستمداران، مسایل ریشه‌ای چون رابطهٔ کالایی پزشک-بیمار قابل حل باشد. از دیگر سو بر این باور نیستم که در جامعه‌ای مصرف زده و نمایشی بتوان از پزشکان خواست که پرهیزگاری پیشه کنند و همچون حکمای ماقبل مدرن و یا پزشکان نامداری چون قریب و دانش و... با ارتزاق از میراث خانوادگی و یا داشتن زندگی درویشی چشم بر درآمد حاصل از پزشکی ببندند.

وی در ادامه اظهار کرد: شاید اگر بخواهیم مرحله‌به‌مرحله پیش برویم اولین‌کار در همین جامعه سرمایه‌زدهٔ ما این باشد که کاری کنیم تا پزشکان از سلامت مردم سود ببرند و نه از درد و رنج و بیماری آن‌ها. شاید این مساله عجیب باشد ولی در پزشک خانواده و طرح طب ملی در بریتانیا، اگر یک پزشک بتواند بیمارانش را تشویق به ورزش، کاهش وزن و ترک سیگار و... کند و میزان وابستگی آن‌ها را به دارو‌ها کاهش دهد، پاداش مادی می‌گیرد. این شیوه سود بردن پزشکان فقط و فقط در طرح پزشک خانواده قابل اجراست و نه در طرح تحول سلامت و ریختن پول در بیمارستان‌ها برای درمان بیماریهای فعلی.

دانشور با تاکید بر ایجاد تغییر در تربیت پزشک در جامعه در ادامه گفت: دومین کار تغییر ماهوی آموزش پزشکی و سلامت محور کردن آن است. پزشکانی که فقط و فقط برای درمان تربیت شده باشند و از جامعه و انسان و تاریخ و اقتصاد بهداشت و درمان اندک اطلاعی نداشته باشند، پزشکانی از خود بیگانه‌اند که فقط جراحی و تجویز دارو را می‌شناسند و فقط می‌توانند با دیدن جزئی نگر و زیست پزشکانه یbio-medical خود بیماری را به صورت موقت درمان کنند و نه به فکر زمینه‌های ایجاد بیماری هستند و نه تلاشی برای تغییر جامعه و محیط زیست بیمارانشان می‌کنند.

تلاش برای حذف رابطه پولی و کالایی از جامعه

وی همچنین به حذف رابطه پولی میان پزشک و بیمار تاکید کرد و گفت: سومین قدم می‌تواند حذف رابطه پولی میان پزشک و بیمار باشد. این به معنای دولتی کردن خدمات بهداشتی درمانی نیست. بلکه می‌توان یک نظام پیوستهٔ درمانی-بهداشتی در غالب پزشک خانواده و طب ملی داشت که هزینه‌ها و آیین نامه‌های آن از نظام واحدی برخوردار باشد ولی اداره آن به دست کارکنان آن بوده و به شهرداری‌ها و شوراهای محلی پاسخگو باشند. به این شیوه از بوروکراتیسم حاکم بر سازمانهای عریض و طویل دولتی پرهیز شده و از خمودگی و بی‌حالی موجود در دستگاههای دولتی در آن‌ها خبری نیست و همچنین پزشکان می‌توانند بدون توجه به اینکه چه درمانی متناسب با جیب بیماران است برای آن‌ها بهترین‌ها را بخواهند و عمل کنند و در حقیقت به سوگند پزشکیشان وفادار بمانند.

دانشور همچنین به راه‌حل چهارم در این رابطه اشاره کرد و توضیح داد: چهارمین قدم که البته اساسی‌ترین قدم است می‌تواند حذف رابطه کالایی در جامعه باشد. چرا که بهترین و سختگیرانه‌ترین مقررات توان مهار زدن به روند کالایی شدن مداوم عرصه‌های زندگی را از جانب سرمایه مالی ندارند. این مقررات اگر به واسطهٔ پزشکان نقض نشوند از سوی کسانی دور زده خواهند شد که سیاستهای کلان آن جوامع را می‌نویسند. مثال آن یونان پس از ۲۰۰۹ است. بسیاری از بیمارستانهای عمومی به واسطهٔ سیاستهای تعدیل اقتصادی بسته شده‌اند و اعتراضات پزشکان شرافتمند نیز به جایی نرسیده است و بیمارانی که بر اساس قانون اساسی اروپا حتمن باید مورد درمان قرار بگیرند در حال رنج کشیدن هستند.

این جامعه‌شناس پزشکی در پایان و با انتقاد از ساختارهای اشتباه اجتماعی گفت: با تصحیح همهٔ ساختار‌ها باز هم نمی‌توان خودخواهی و زیاده‌طلبی را به طور کامل از جامعه حذف کرد. به حداقل رساندن زیاده خواهی و قصور و سستی در یک جامعهٔ آرمانی نیز نیاز به تلاش سختگیرانهٔ اخلاقی دارد تا بهترین نتایج از آن حاصل شود، اما می‌توان حداقل مطمئن بود در جامعه‌ای که ساختارهای مساعد در آن وجود دارد، اخلاقی رفتار کردن آسان‌تر است. پس می‌توان و باید از پزشکان خواست نه تنها برای ایجاد ساختارهای مساعد تلاش کنند بلکه برای اخلاقی‌تر رفتار کردن نیز با خود و همکارانشان به مداقه بنشینند. سخنی که بر دروازهٔ دانشکدهٔ پزشکی هاوانا و خطاب به دانشجویان پزشکی نوشته شده، شاید به حال و هوای این مصاحبه نزدیک باشد: «در برابر شما جهانی وجود دارد از خودخواهی و همکاری... انتخاب شماست که به جهان اطرافتان معنا می‌دهد...»
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۴
کثرت منفی ها را که میبینیم متوجه میشم پزشک ها در حد ظریف و یا شاید بیشتر طرفدار دارن! حالا خدمات دکتر ظریف را ببینید و خدمات اینها را ! دنیا تو ایران داره وارونه میشه!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۴
تازمانی که وزیر بهداشت متخصص وخصوصا جراح باشه وضع همینه،هیچکس ازمنافع هم صنفی های خودش نمیگذره،نمونه اش افزایش آماربالای پنجاه درصد سزارین درزمان ریاست دکتر وحید دستجردی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۴
تنها راهش اینه که پزشکان هم مثل خودروسازها تهدید به واردات پزشک بشن!
محمد رضا پور امینی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
ساختار اقتصادی باید تولید محور باشد ومنابع موجودباید به این جهت سوق داده شود
Reza
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
با سلام از متن هايي كه خوندم معلوم دوستان هيچ كدومشون پزشك نيستن. اگر يك شب فقط يك شب به جاي ما كشيك بدين و تا صبح بيدار بمونين از اين حرف ها نمي زنين ، ضمنا به ياد بيارين روزهايي كه شماها خوشگذروني ميكرديد ما يا شيفت بوديم يا درس مي خونديم پس الكي خودتون رو خسته نكنيد حقمون خيلي بيشتر از اين هاست يعني كلا كادر درماني از نگهبان در گرفته تا پرستاروپزشكش حقشون هست تازه درآمدهاشون ١٠٠ برابر هم بشه.
انتشار یافته: ۹۲
امیر
Finland
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
خیلی از پزشکان دغدغه انسانی خوب شدن بیمار رو ندارند و براشون دیدن بیمار بدحال عادی شده!!! در واقع سیستم آموزشی هم دکتر دغدغه مدار تربیت نمی کنه...
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
شمایی که آماری عالی اراِئه میدی بفرمایید ببینید کدام کشور بیش از 50درصد پزشکان عمومیش زیر خط فقر است...دقت بفرمایید :"زیر خط فقر". سرانه متوسط کل پزشکان کشور را هم با بقیه مقایسه کنید. متاسفانه موج عوامگرایی جای سواستفاده و بدگویی را برای همه باز میکند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
با جان مردم تجارت مي‌کنند. خدا رحم کند، هم به آن‌ها و هم به مريضانشان.
ناشناس
Australia
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
پژشکان تعمیر کاران ادم هستند در جامعه که اینقدر تعمیر کار با درامد بالا است نشان از محیط زیست سالم نیست به فکر بهداشت باید بود تا کاسبی اینها کم گردد.
تا حال از یک پژشک شنیده اید که 5 دقیقه در مورد علت محیطی بیماری حرف بزند فقط نسخه و پول .بی دلیل نیست که اکثر مردم مشکلات خود از پژشکان حاذق خارجی به صورت تقریبا مجانی از طریق تلویزیون مشاوره می گیرندو........
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
پزشکان عمومی زیر خطر فقر؟؟!؟؟همین نزدیک محل زندگی ما پزشک عمومی است که تا نصف شب مریض ویزیت می کنه چون انگلیس درس خونده از در و دیوار مطبش مشتری بالا میره در بدترین حالت ماهی 15-20 میلیون درامد داره بنده خدا زیر خطر فقره!؟
محمد
France
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
خیلی هاشون توتجارت هستند خیلی هاشون برج سازی می کنند وخلاصه قلیل من عبادی الشکور
مورچه
Germany
۰۱:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
سلام
من سه سال منشی یه متخصص مغز و اعصاب بودم که هر روز بیش از 70 مریض ویزیت میکنه. میانگین برای هر مریض یک دقیقه وقت. هر روز بیش از 2 میلیون فقط از مطب درآمد داشت. به نظر شما این شکل طبابت درست و اخلاقیه؟
دموکراسی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
درست است که سرمایه داری در کالایی کردن و پولی شدن زندگی روزمره نقش اساسی دارد و انسانها را مقابل هم قرار میدهد ولی به نظر من نقش دو عامل تورم بالا (که انسانها را حریصتر نست به مال اندوزی می کند) و فساد و نبود قانون و احساس بی عدالتی نقش اساسی تری از سرمایه داری در کالایی کردن انسانها دارند.
حميد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
مسخره ترين ديگاه اينه كه هرچي مربوط به دوره پهلويه بده و هر چيزي مربوط به دوره هاي ديگه عالي
پیمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
ظرف 4 سال میشه این مشکل رو برای همیشه حل کرد.
راه حل: راه حل این مشکل افزایش ده برابری پذیرش دانشجوی پزشکی - پرستاری و تخصص است . من به شما قول میدم ظرف 4 سال در دور افتاده ترین شهرهای کشور هم متخصص مغز و قلب و چشم وجود خواهد داشت و هزینه های پزشکی برای مردم متعادل خواهد شد.
شاید سوال کنید که چطور با امکانات موجود دانشجوی تخصص رو ده برابر کنیم؟
پاسخ : به نظر شما تخصص قلب امکانات بیشتری میخواهد یا دکترای مثلا شیمی یا فیزیک؟ برای دانشجوی تخصص مریض و بیمارستان لازم است که به وفور در کشور وجود دارد.
باور کنید بیمارستان در کشور داریم که خالیه و دکتر نداره. پس امکانات در کشور برای ده برابر کردن دانشجوی پزشکی وجود داره.
من از سایت فرارو خواهش میکنم یک آماری ارائه بده در مورد اینکه از 10 سال قبل تا امروز ، پذیرش دانشجوی پزشکی چه تغییری داشته و مقایسه کنه با پذیرش دانشجوی شیمی یا فیزیک یا کشاورزی.
این مقایسه که انجام بشه همه چیز معلوم میشه.
PEYMAN
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
برادر من تو هم که داری عرضه و تقاضایی فکر میکنی؟؟؟!!!!!!!!
کل این مقاله معنیش این بود که پزشکی نباید عرصه عرضه و تقاضا باشد؟؟؟!!!
و اما خسارت تخصصهای فله ای دادن همین است که داریم می بینیم. به ابتذال کشیده شدن علم پزشکی .
بکنید 100برابر اگر درست شد تف همه دنیا تو صورت من. لعنت همه دنیا به ارواح همه گذشتگان و خود من. برادر من بحث بر سر اخلاق است و انسان تا سیر نباشد و تا حیوانیتش تامین نباشد به انسانیت روی نمی آورد. بحث بر سر اینست که الان بسیاری از پزشکان در مخارج روزمره اشان مانده اند اونوقت این برادر عزیز میگه 10 برابر کنید؟؟؟!!!!!!!
بنظرم ایشان در کشور ایران پتانسیل رئیس جمهور شدن داره چون تا اونجاکه من میدونم فقط اینجاست که همه چی واروونه است.
افشار
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
همین الان هم اینهمه پزشک فله ای بیکار وجود داره که ترجیح می دهند بیکار باشند ولی به مناطق محروم نروند. همین مانده که پزشکی را هم کیلویی کنند
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
این بهترین پیشنهاد است
ولی مافیای پزشکان با بهانه قرار دادن جان مردم مانع گسترش رشته های پزشکی می شوند. جدا بودن وزارت خانه های علو م و بهداشت -درمان هم مزید بر علت شده
کسی نیست به آنها بگوید مگر مهندسی عمران با جان مردم ارتباط ندارد که از اقصی نقاط ایران فارغ التحصیل دارد...
نگاهی به اعتراضات پزشکان در کشور آلمان بیندازید که بخاطر کمی درآمد هرز چند گاهی به خیابان ها می ریزند. درآمد بسیاری از پزشکان متخصص ایرانی از درآمد پزشکان آمریکا هم بیشتر است ...
مقصر دولت است که نمی تواند این بخش از جامعه را سامان دهی کند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
انتقاد هوشمندانه ای بود. همه ی ما فارغ التحصیل های رشته های فنی مهندسی و علوم پایه و انسانی خیلی خوب مفهوم این پست رو درک کردیم!
من یکی که به این نتیجه رسیدم رشته های دیگه رو هم باید بدن دست وزارتخانه های مربوطه. به نظرم عاقلانه تر از وزارت علوم رفتار خواهند کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
با نظر کامنت دهنده اصلی موافقم ولی کاملا محرز است که دست هایی وجود دارد تا اجازه ندهند پزشکان بیشتر تربیت شوند و درامد زایی یک عده ای کم شود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
اینرو هم اضاف کن .افزایش ده برابری دستگاهها ی تشخیصی و درمانی سی تی .اکو .اتاق عمل در روستاها.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
پژشکان خونخوران جامعه هستند فقط پول مریض را می بینند اگر کسی پول نداشت حاضر به نگاه کردن بدون نوشتن نسخه هم نیستند . پژشک مساوی زالوی خونخوار.الان در کار بنایی و دلالی خبره ترینندو.........
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
بی انصافی نکنید. اکثر پزشکان قدیم و خیلی از پزشکان امروز افراد متعهد و با ایمان و دلسوزی اند. متاسفانه برخی جوانهای امروزی برای پول و وجهه اجتماعی وارد رشته پزشکی میشن و بجای خدمت به فکر پز دادن و پول بیشترن دلیل نمیشه همه رو مساوی دونست
بابک
Japan
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
به این میگویند تخلیه عقده روانی . از فرارو متعجبم که فرق اهانت و انتقاد را نمی داند یا خود راضی و شایق به آن است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
+++++++++++=
سعید مسلمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
در گذشته پزشک فله ای تربیت نمیشد و مردم همدیگر را با پول مقایسه نمیکردند قسم پزشک معنی داشت جان انسانها ارزش داشت
دكتر رضا افتخاريان
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
جناب اقاى دكتر دانشور :

چند صباحى است كه پيكان انتقادات سازنده و گاها مخرب از طرف گروهاى مختلف به سوى جامعه پزشكى نشاته رفته است ، خيلى خوشحال شدم وقتى نوشته شما را كه يك جامعه شناس هستيد خواندم ، فكر ميكنم با شما بتوانم گفتگوى سازنده ترى داشته باشم تا بعضى منتقدان ديگر كه بعضا انتقاد را با فحاشى و تخليه عقده هاى روانى اشتباه گرفته بودند ،،،
١- از اينكه با تيزبينى متوجه شديد كه يك پزشك جزيي از جامعه هست و نيازمند امكاناتى هست كه ساير اعضاى جامعه براى ان برنامه ريزى ميكنند از شما سپاسگذارم ، چون بسيارى از مردم و بعضى از نهادهاى سياست گذارى فكر ميكنند ما از زمانى كه وارد دانشكده پزشكى شديم بي نياز از هر خواسته اى هستيم ! و با هاله تقدس كاذبى كه برايمان رقم زدند ، سالهاست بى هيچ اجر و مواجبى يارانه درمان و بهداشت را با واقعى نشدن تعرفه هاى پزشكى پرداخت كرديم و ميتوانم به جرات قسم بخورم كه تنها صنفى هستيم كه بدون هيچ اعتراضى ساليان زيادى مشغول پرداخت يارانه هستيم . . شما كدام صنف را سراغ داريد كه تعرفه هايش حداقل به موازات تورم ساليانه بالا نرفته باشد ؟؟؟؟؟


٢- در راهكار هايتان سيستم پزشك خانواده انگلستان را مثال زديد ، و افزايش درامد پزشكان با پيشگيرى ، نه صرفا درمان ، بسيار هم عالى ، ولى برادر من انچه كه امروز در انگلستان ميبينيد ثمره سالها تلاش براى ايجاد زير ساخت هاى لازم و همكارى ارگان هاى مختلف از جمله محيط زيست ، وزارت كشاورزى ، وزارت فرهنگ ، دانشگاههاى مختلف و بسيارى ديگر است كه منجر به اين نوع عملكرد پزشك خانواده اش شده ، نه اينكه در دولت قبل با يك فكس طرح پزشك خانواده را شروع كنند و نتيجه اش ان شود كه در دو استان در حال اجرا هم مردم و هم پزشكان را ناراضى كنند و در حال حاضر نه راه پس داشته باشند نه پيش ،،،

٣- درامد پزشك خانواده در نيو ولز استراليا ماهانه پانزده هزار دلار و در لندن ماهانه نه هزار پوند است ، يعنى بسيار بالاتر از سطح متوسط درامد افراد ان جامعه ، و تمام همكاران من در همه كشورهاى دنيا از وضعيت رفاهى و طبقه اجتماعى بالاترى برخوردار هستند كه نتيجه ارزش افزوده سالها تحصيل و دور ماندن از بازار كار است ، ولى در كشور ما جز معدود همكاران قديمى و گاها جديد سطح درامد بسيارى ازپزشكان ناچيز و حداكثر در حد گذران زندگى هست و مويد اين ادعا همكاران پزشكى هستند كه به كار ازاد و فروشندگى و ،،، مشغول به فعاليت هستند .

٣- هجمه بى سابقه اى كه در ماه هاى اخير به جامعه پزشكى وارد شده ، نه تنها كمكى به بهبود شرايط نكرده است ، بلكه باعث شده سرمايه اجتماعى كه بدنبال اعتماد بيماران به درمانگران ايجاد شده بود ، از بين رفته و وضعيت بهداشت و درمان از انى كه بود بدتر شود ، تجربه نشان داده رفتارهاى پوپو ليستى ممكن است نتيجه كوتاه مدت داشته باشد ولى در دراز مدت به شدت اسيب رسان است .

٤- خوشحال ميشوم كه شما و ساير همكارانتان ، براى نتيجه بهتر ، به جاى اصلاح رفتارى من و همكارانم ، توان و سعى خود را در جهت راهكارهايى براى بهبود زير ساخت هاى بهداشتى و درمانى بگذاريد و فراموش نكنيد كه در مملكت ما ، پزشكان اخرين تكه پازل درمانى هستند ، و نقش عمده و مهمى در سياست گذارى هاى كلان ندارند ، شما تلاش كنيد امثال ما متولى امرى شوند كه سرباز خط مقدم ان هستند ،،،



با سپاس :


دكتر رضا افتخاريان
دکتری عمران-سازه
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
با سلام
حقوقی که الان پزشکی دارند میگیرند چندین برابر حقوق عضو هیات علمی رشته دیکگر است. بطور مثال حداقل حقوق دکتری علوم پزشکی با تخصص بالا 30 میلیون تومان در حالی که دکتری عمران 3 میلیون هم نمیشه.
تازه جالبه مادرم رو بردم بیمارستان دولتی روحانی بابل، اما دریغ از متخصص برای معاینه کردن، همشون دانشجو پزشکی عمومی بودند و یک نفر دانشجو سال اول تخصص بودند. گفتم چرا متخصص نیست، میگه آنکال هستند، هر موقع بیمار داره میمیره شاید اومدند. پس این حقوق نجومی که آقای دکتر هاشمی به اونا داره میده چیه!!!
فقط حقوق چندین برابر شده، اما دریغ از خدمات.
هیچ وقت فکر کردین چرا ما فرار مغزها تو پزشکی نداریم. چون هیج جا دنیا مثل اینجا پزشکی درآمد ندارند. تازه برای وارد شدن به کار هم باید دوباره امتحان بدهند.
جناب آقا دکتر افتحاریان، ممکن مردم عادی متوجه این امور نیستند، اما نخبگان اینها رو میبینند!
با تشکر
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
آقای دکتر افتخاریان
راجع به این جمله که نوشتید "درامد پزشك خانواده در نيو ولز استراليا ماهانه پانزده هزار دلار و در لندن ماهانه نه هزار پوند است.." بهتر است اطلاعات خود را تصحیح کنید. بنده خودم در محله Kensington شهر لندن زندگی می کنم و پزشک هستم. درآمدی که گفتید برای GP یا بقول شما پزشک خانواده مبالغه آمیز است. مشکل از ضعف سیستم نظارتی بر جامعه پزشکی ایران است که پزشکی اگر زیرمیزی گرفت و یا بعلت سهل انگاری بلایی سر بیمار آورد مؤاخده نشده و بلکه طلبکار هم می شود. بهتر است به قسم پزشکی همه ما احترام بگذاریم حتی اگر قانون بالای سرمان نباشد.
بابا
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
جناب آقای دکتر رضا افتخاریان:
0- پس از رفتاری که از طرف جامعه مطبوعه جناب عالی با طفل خردسالم شد و نیز تکرار این فجایع برای برخی دیگر از اعضای خانواده، به شخصه اقرار میکنم که برای اولین بار در زندگی – به فرمایش شما – دچار عقده های روانی شده ام و برای تخلیه آن هیچ فرصتی را از دست نخواهم داد. خواه انتقاد سازنده یا نسازنده یا فحاشی یا غیره.مشکلی هست؟
1- آقای دکتر شما فقط در "نیازمندی" جزیی از جامعه هستید یا شباهت دیگری هم با ما دارید؟ خوشابه حال ما که نیازمندامون شماهایید.اما یارانه رو شما از جیب مبارک پرداخت نکردید بلکه ما مردم از جان عزیزمون دادیم البته به واسطه و با زحمت شما. دکتر جرات به جرج دادی من هم به جرات میگم که تنها قشری هستید در ایران که مستقیما به واسطه تحصیلاتتون و بدون تحمل ریسک به ثروت های نجومی میرسید-اگر چه ظاهرا همین ثروت هم برآورده کننده نیاز های شما نیست-
اما آقای دکتر شما راهی ندارید که یا مقدس باشید یا خیانت کار و پلشت. نگاهی به قسم نامه تون بندازید.پایبندی به همین قسم نامه برای تقدس کافیه
2- باشه
3- آقای دکتر همکاران شما که در عین داشتن چنین انباشته ای از ارزش افزوده،این چنین محتاجند چرا تشریف نمیبرند به همون مثلا استرالیا یا خصوصا انگلستان؟ درسته که ما عوام به اندازه شما درس نخوندیم ولی به خدا نون خوردیم
باز هم 3- بیمار مجبوره به درمانگر اعتماد کنه. راه دیگه ای هم هست؟ ولی وجود چنین سرمایه اجتماعی، وهمی بیش نیست.اون چه که موجب برباد رفتن اعتماده خیانته آقای دکتر و نه به فرمایش شما رفتار پوپولیستی
4- اتفاقا اون چه که نیازه اصلاح رفتاری و اخلاقی شما و همکارانتونه. آیا در 50 سال اخیر زیرساخت ها بهتر شده یا نه؟ رضایت و اعتماد مردم به جامعه پزشکی چطور؟ اگرقرار بود راهکار خوشحال کننده شما نتیجه بخش باشه الان ما مردم باید از اون – به قول شما- معدود پزشکان پر درآمد راضی باشیم .درحالی که بزگترین جفا ها از طرف همون ها در حق مردم روا میشه. گفت چشم تنگ دنیا دوست را ...
میدونم طولانی شد ولی منتشر کن فرارو جان!با سپاس
همایون
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
دردم نهفته به زطبیبان مدعی
باشدکه ازخزانه غیبش دواکند.(حافظ)
مطلب بسیارجالب وروشنگرانه ای بودبارهاشده برای خودمان ونزدیکان اتفاق افتاده که یک بیماربرای بیماری خودبه چندپزشک مراجعه کرده وهرپزشک داروهای متفاوتی تجویزنموده وحتی بیماری مدت طولانی به تجویزپزشک داروهایی رااستفاده نموده که همان داروهانه تنهامفیدنبوده بلکه بیماری اش رابدترهم کرده بنابراین بهترین کاردراین شرایط باسالم خوری وورزش وعدم استرس وپرهیزازالکل وسیگاروفست فود وغیره جسم وروان خودراهرچه کمترمحتاج این بنگاههای اقتصادی نمائیم باورکنیددراین زمانه جای خالی ابوعلی سیناهابیش ازهمیشه حس میگرددخداوندرحمتش کند.
هما
United States of America
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
نوشابه .چیپس .پفک.هم هست.
مجید
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
همه صنوف از راننده و سوپرمارکتی و کارمند و تاجر و ...در حال کلاه گذاشتن بر سر هموسنان . همنوعان خود هستند.حتی فرد مصاحبه شونده می تواند به دلایل مادی مطلب خاصی را عنوان کند.در چنین اوضاع آشفته ای به ئنبال پرهیزکاری خوئ و تقوای خود باشیم و با اصلاح قوانین در بهبوئ اوضاع از جمله وضعیت بهداشت و سلامت حرکت کنیم.یکی از راههای بهبود اوضاع پرهیز از اظهار نظرهای کیلویی در باب موضوعاتی اسشت که دانش انرا نداریم.(البته منظور بنده با خوانندگان است نه مصاحبه شونده)
ناشناس
United States of America
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
این تحلیل بهتریت و علمی ترین و واقع بینانه ترین تحلیل وضعیت امروزی جامعه ایران و مردمی است که ادعای ارزش مداری و اخلاق مداری آن گوش فلک را کر کرده است. اگرچه این تحلیل بر جامعه پزشکی متمرکز است، بی انصافی است که فقط این وضعیت را به آنها نسبت داد. این وضعیت توصیف واقعیت تمام رفتارهای جامعه ایران در هر سنخی است که ملاک تمام اخلاقیات و ارزشها با پول سنجیده می شود. و انسانیت با پول معامله می شود.
ناشناس
United States of America
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
به خاطر عمل گذرم به یه بیمارستان خصوصی افتاده بود ، ساعت 10-11 صبح بود
یکی که پزشک جراح و از سهامدارای بیمارستان بود از قسمت مدیریت دراومد رفت با پذیرش صحبت کنه
گفت امروز چه خبره طرف با خوشحالی! گفت خیلی شلوغه اونم از خوشحالی بال درآورد و رفت
حالم از دیدن این صحنه بهم خورد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
تعجب میکنم از این همه منفی
یعنی جامعه شریف پزشکی این همه خاطر خواه و مرید داره؟ یعنی از بدشانسی من بوده که تجربه های متعددی شبیه این ناشناس محترم داشتم؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
منفی ها را پزشکان و دانشجویان پزشکی می دهند واقعا از منفی دادن ها به این کامنت می فهمید که و نگاه بسیاری از پزشکان و بخشی بزرگی از جامعه پزشکی نسبت به این حرفه و مردم چیست.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
بر خلاف نظر آقای جامعه شناس این مسئله منفعت طلبی پزشکان اصلن پدیده مدرنی نیست، به قول حافظ تن ات به ناز طبیبان نیازمند نباد... تعجب میکنم که چرا ایشون هیچ اظهارنظری راجع به تعداد بالای بیماری ها و به تبع بیمارانی که به صورت روزافزون هم در حال ازدیادند نمیکنه. مشکل اصلی اینه که چرا ملت ما اینهمه مریض میش(اعم از روانی و جسمی) و حل این مشکل مطلقا وظیفه اطبا نیست...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
جسمی: بخاطر چربی ها و غذاهای فریز شده و مواد شیمیایی و نگاهدارنده موجود در همشون، سیستم های فرکانس بالا و ...
روانی: هر جا مظلومی باشد ظالمی هم هست.عواملی چون دلواپسی ، استرس و اضطراب.کمال گرایی (نه کمال طلبی)، حرص و طمع
جعفر ساعی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
"هر چند که در تحول سلامت اگر به سلامت مردم توجه چندانی نشده به انتفاع پزشکان شاغل در بخش دولتی توجه ویژه شده است!!!"
پزشکانی را سراغ دارم که مدیر بیمارستان دولتی هستند و از طرف دولت 150 میلیون تومان درآمد ماهانه دارند!!!
خواهشا در مورد پزشکان تطهیر صورت نگیرد؛ آنها مقصر هستند و ذی نفع شرایط فعلی!
مگر سیاست گزاران و برنامه ریزان فعلی و گذشته 70 ساله پزشکی مدرن، همین پزشکان نبوده اند که همیشه منابع و شرایط را به نفع خود سوق داده اند!
سوال: چرا علی رغم حضور و تجربه موفق تایلند در پرداخت های پزشکان به صورت سرانه (Capitation) برنامه ریزان سلامت به سراغ آکداغ مشاور ترکیه ای می روند که از نظام پرداخت کارانه (Fee for service) استفاده می کند!
چرا بدون وجود داده های قوی و انجام تحقیقات و مطالعات تجربی، طرح تحول سلامت بدون پایداری منابع و هزینه - اثربخشی آن اجرا می شود!
اگر اقتصاد آزاد به آن صورتی که نویسنده محترم اشاره داشته و در کشورهای غربی اجرا می شود در ایران هم اجرا می شد ما راضی بودیم!
چرا باید در ایران پرداخت مستقیم سلامت به گفته معاون وزیر 57 درصد باشد که خود جای سوال دارد اما در کشورهایی مانند انگلستان، آمریکا و ... این میزان به مراتب بسیار پایین تر است.
=================== تا تقسیم قدرت در نظام سلامت ما صورت نگیرد و قدرت پزشکان تعدیل نشود و همزمان نظارت قاطع صورت نگیرد، خروجی های مختلف نظام سلامت بهتر نخواهد شد!
جراحی هزینه دارد و برای مداوای بیماری باید شجاعت جراحی را داشت!
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
...150میلیون قدیمی است
خود منچندین پزشک ارتوپد در بیمارستان مدنی تبریز سراغ دارم که دست کم ماهی 400 میلیون کارانه دریافت می کنند.چشم پزشکی را سراغ دارم که قریب به یک میلیارد درآمد ماهانه دارد
شهرام امینی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
اگر خبر ندارید لطفا بدون اطلاع اظهار نظر نکنید. در اکثر مناطق کشور و پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت، کارانه پزشکان ماهها است که پرداخت نشده است و در واقع رایانه سلامت از جیب پزشکاندر حال پرداخت است. ضمن آنکه حق دایر کردن مطب هم از پزشکان طرحی گرفته شده و آنها فقط مجبورند در بیمارستانهای دولتی کار کنند بدون پرداخت کارانه
بابک
Japan
۲۲:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
آقا مسعود بیمارستان مدنی تبریز فقط بیمارستان قلب است ارتوپد آنجا چه می کند خدایا دروغ و عقده گشایی تا چه حد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
من متخصص نورولوژی10سال است که در بیمارستان دولتی شهر 100 هزارنفری به صورت مشارکت کار میکنم مجموع دریافتی من 15 ملیون تومان نمی شود در تمام این مدت.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
1- یک دوره کلیه رشته ها را فقط به پزشکی تخصیص بدند افزایش پزشک به مانند استاندار جهانی
2- ارایه مجوز تاسیس کلینکهای پزشکی به سایر کشورها در ایران جهت رقابت در افزایش خدمات رسانی بهینه
3- ممنوعیت مادام العمر مدیران و کارکنان وزارت درمان از کار در کلینک های و بیمارستانهای و بنگاههای خصوصی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
خدا رو شکر که یک چیزی به نام سرمایه داری بوجود اومده که شما دوستان چپ هی بهش بتوپید و کل مشکل عالم و آدم رو بهش نسبت بدین و سرآخر هم به جمله دانشکده پزشکی هاوانا استناد کنید!
متاسفانه روشنفکری ما هنوز از دهه 1970 اینورتر نیومده و سر همین توهماته که زندگی ملت شده این!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
مایکل مور فیلم مستندی دارد در خصوص نطام سلامت امریکا و مقایسه آن با نظام سلامت کوبا توصیه میکنم حتما ان فیلم را ببینید.
باز جای شکرش باقی است که روشنفکری اقلا دهه 1970 را درک کرده دشمنان روشنفکری که هنوز در اعماق قرون سیر میکنند و در وجود سرمایه داری شک دارند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
وقتی در کشوری قانون و ضابطه حاکم نباشد هرج و مرج حاکم میشود.
ح ـ س
Finland
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
گناه در سیاهی انجام می گیرد آنهایی که گناه می کنند گناهکار نیستند آنهایی گناهکارند که سیاهی می آفرینند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
واقعا دکترا که آدم می بینه دقیقا مثل خون آشام هستند. بویی از عاطفه نبردند. پزشک خصوصی و متخصص که فقط به فکر سر کیسه کردن مشتری بیمار خود است دولتی هم که حال ندارد و بد و بیراه میگه. آدم با درد خودش بسوزه و اسیر دست این پول پرستان بی عاطفه هم بشه. چه دوره و زمونه ای شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
ای بابا وقتی شرافت انسان در این کشور از بین رفته! این بنده خدا هم فکر میکنن وقتی یک ارایشگر خانم روزی چند میلیون درامد داره بدون هیچ تحصیلاتی اینها هم از قافله عقب نباشن. خدا رحمت کند امثال دکتر شیخ را که به مریضان نیازمند در مطب علاوه بر درمان رایگان کمک نقدی هم میکرد
محمد تهرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
در کشو سرمایه داری نمی شود از کنترول هوای نفس خیلی صحبت کرد.
در فبل از انقلاب الگوی اخلاق و سبک زندگی روحانیت بوند ولی اکنون خود روحانیت حرف اول را در تجمل گرایی میزنند و اکنون اثرات منفی آن را در زندگی مرم میبنیم.
گذشته ها گذشته فعلا ایران شده صحرای قیامت هرکسی به فکر خودش است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
تجارت نه طبابت
محمد
France
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
دکتر باید حکیم باشد نه تاجر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
پزشکی که با مالیات همین مردم پزشک شده حالا ببین چه منتی بر سر این مالیات دهندگان می گذارد و چه طوری آنها را تیغ می زند آن وقت درآمد خودش را هم با انگلستان و استرالیا مقایسه می کند غافل از اینکه درآمد مردم آن کشورها و وضعیت بیمه چگونه است و کیفیت علم پزشکی چگونه است نیز کاری ندارد .فقط پول و پول و پول می شناسند.و کاش تشخیص و درمان هم در قبال اخذ وجه گزاف درست بود آن هم که نیست به دلیل علم ناکافی و فقط داشتن یک مدرک پول ساز.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
جناب آقای دکترافتخاریان
باعرض سلام
چنانچه ملاحظه میفرمائیدمقاله فوق به هیچ وجه قصدکوبیدن آندسته ازاطباء دلسوزرانداشت وخودسرکارهم قبول داریدکه متاسفانه دراین زمانه بسیاری ازپزشکان مانندمشاغل دیگرفقط به پول فکرمیکنندوهدف آنها تجویزبی رویه دارو ویاانجام جراحی های غیرضروری است.وچون پزشکی باجان انسانهارابطه مستقیم داردبنابراین نمودبیشتری دارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
واقعی شدن طرح خدمت پزشکی که تنها برای مطالعه برای آزمونهای تخصصی صرف نشه ....خدمت حداقل 5 ساله برای پزشکانی که با سهمیه مناطق پذیرفته می شوند در مناطق محروم...توسعه تجهیزاتی بیمارستانهای شهرهای دور افتاده
حق ویزیت متناسب با سابقه کار ( البته نه فقط 10-15 درصد) .... اینها همگی ضروری

دندانپزشک تحصیل کرده یک دانشگاه غیر دولتی کسی که تو دوره طرحش حتی 20 تا بیمار رو ویزیت نکرده آیا صلاحیت علمی شدن رو داره چه انتظاری از دانشجوهاش ( پزشکان و دندان پزشکان آینده ) دارید...
ناشناس
United Arab Emirates
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
برای پر رونق شدن بنگاه اقتصادی حتما نباید پزشک باشی- دوستان پولداری داشته باشی که تو هم در هر شرکت جدید دست آنها را هم بند کنی میبینی در چند شرکت سهامدار شدی و چقدر راحت برای بقیه نسخه میپیچی! اما اگر میخواهی کلاس کار بالا بره یک مدرک دکترا هم بگیر و سهام چند بیمارستان را بخر بده به پزشکای قرارداد ساعتی- سودش بدک نیست!!! اما با این بنگاه آخرش چی هم خودتو هم بقیه رو مریض کردی!؟ یک کمی قناعت و انصاف به همراه زندگی سالم بهتره.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
واقعیت اینه که این صنف برای رسیدن به شاخص های زندگی خودش بعنوان یه پزشگ اهداف اولیه تعریف میکنه مثل داشتن ویلا، مسکن آنچنانی، ماشین آنچنانی، سفر تابستانی به اروپا و .... و در نتیجه حساب میکنه که در سال چقدر باید درامد داشته باشه. البته تو جامعه ای که یه آدم بیسواد که اسمشو درست بلد نیست بنویسه به ثروت های چند صد میلیاردی میرسه اونم حق داره بگه من که مخم صد برابر اون کار میکنه چرا نداشته باشم؟! در واقع هر کی دستش برسه همین کارو میکنه مگر این که اصلا راهی نداشته باشه و روزنه ای براش نباشه مثل کارگر و کشاورز و کارمند دونپایه و ....که مجبورن با وضعشون بسازن و یه عده معدود پایبند به اخلاق که باید با چراغ دنبالشون بگردی تا پیداشون کنی!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
واقعیتش پزشکان امروز کار خاصی نمیکنند بر اساس ظواهر امر یک تشخیصی میدهند
اگر مردم تفسیر ازمایش و عکس را هم مثل دارو یاد بگیرن دیگه با اینترنت و کتاب میشه مثل پزشکان درمان کرد

متاسفانه پزشکان ریشه های بیماری را که پیدا نمیکنند هیچ معمولا هم یا جراحی اشتباه میکنند یا تشخیص غلط در زمان مرگ

من حساسیت دارم دکتره یک پماد داد والسلام خودم رفتم کلی خوندم و قرص پیدا کردم و دنبال پیدا کردن عامل حساسیتم
این که نشد پزشکی

پزشک پزشکهای قدیم که با گرفتن نبض و دیدن زبان و لمس بدن بدون ازمایش و عکس میفهمیدن مشکلت چیه

پزشکای الان که حتی نبض هم نمیگیرن

الان
مددی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
تا وقتی پزشکان داوطلبانه در مناطق محروم حاضر نشوند نمی توانم انها را دارای اخلاق پزشکی بدانم.
پیمان
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
فقط این سوال من رو یک نفر جواب بده
دکترای شیمی بیشتر درس خونده یا متخصص اطفال؟
اونوقت دکترای شیمی اگه شانس بیاره هیات علمی دانشگاه بشه ماهی 5/3 اگه هیات علمی نشه که ممکنه مجبور بشه با ماهی 1 تومن کار کنه باور کنید یک دکترای شیمی یا فیزیک خیلی درس خونده 2 بار پایان نامه دفاع کرده اصبلا بین زحمتی که کشیده شده و حقوقی که یک فرد دریافت میکنه توازنی وجود نداره
متخصصین پزشکی واقعا درامدشون بالاست مگه یک دکترای زیست شماسی کم زحمت کشیده چه فرقی هست آخه بین این عزیزان
چرا رشته های دیگه پذیرششون 10 برابر شده؟
چرا پزشکی نشه چرا؟
باید جوری بشه که پزشکان رقابت کنند قیمت خدماتشون رو بیارن پایین تا یک ادم فقیر هم بتونه دندونش رو درست کنه نه اینکه از ترس پول دست به دندوناش نزنه.
عزیزان من راه حلش 10 برابر کردن پذیرش هست
باور کنید هیچ راهی نداره.
کارمند بیمارستان
United Arab Emirates
۲۱:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
از نظر جامعه شناسی، تحلیل خوبی بود. هر چند که بنده جامعه شناس نیستم ولی با آنچه که در جامعه پزشکی 15 سال با آن روبرو هستم، همخوانی دارد.
حدود 98 درصد پزشکان، در حال تجارت هستند نه طبابت. این واقعیت امروز جامعه پزشکی هست. به بهانه اینکه بعد از دیپلم، 8 سال درس پزشکی هعمومی خوندند و بعد از آن 4 سال تخصص گرفتند (حدودا 12 سال) ، درآمدهای ماهانه بالای 200 میلیون تومانی آنها را راضی نمی کند و همیشه خودشان را قشر زحمت کش جامعه می دانند.
در حالیکه بسیاری از پرسنل درمانی که دارای تحصیلات دکترا هستند و مانند آنها حداقل 10 سال بعد از دیپلم درس خواندند، و بسیاری از پرستاران که بسیاری از کارها و وطایف پزشکان به گردن آنهاست، با ماهانه حدود 2 میلیون تومان را افراد دارای IQ پایین می انگارند (طبق گفته وزیر بهداشت کنونی).
متاسفانه پزشکان در بهداشت و درمان خدایی می کنند و کسی هم نیست به آنها بگوید بالای چشم شما ابروست.
امیدواریم روزی وزیر بهداشت ما یک پزشک نباشد بلکه یک مدیر متخصص در حوزه پزشکی باشد و به امید روزی که اختلاف طبقاتی بین پزشکان و سایر کارکنان بهداشتی بالای 200% نباشد.
و هزاران حرف دل دیگه ...
ممد آقا
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
کل جامعه پول پرست شدن مشکل از پزشک و غیرپزشک نیست.کلا برای رسیدن به پول همه دارن مثل زامبیها به همدیگه حمله میکنند.
علی
Finland
۰۰:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
با سلام و عرض ادب، و با عذر خواهی از پزشکان متعهدی که این مطلب به آنها مربوط نمی شود.باید عرض کنم که یکی از اعضای خانواده بنده دچار بیماری صعب العلاج است که با مصیبت داریم درمان می کنیم اما آنچه مرا آزرده خاطر کرد برخورد غیرعاطفی و غیر انسانی پزشکان معالجی بود که به جای دادن امیدواری به بیمار ما و بنده اعلام کردند بیماری ما لاعلاج است و بر نظر خود هم بسیار مصر بودند و وقتی که بنده به ایشان اعلام کردم که مرگ و زندگی دست خداست ایشان با اتکا به آموخته های خود مصر بود که هیچ مریضی با این شرایط بیش از سه ماه عمر نکرده و ما را با بی اخلاقی تا چند ماه دچار بهت و نا امیدی کردند الان که این مطلب رو می نویسم بیمار ما به لطف خدا و عنایات ائمه اطهار با روحیه خوب شش ماه رو پشت سر گذاشته و هیچ علایم حادی هم ندارد .خواستم بگم پزشک در نظام اسلامی ما انتظار می رود که اول اخلاق وانسان دوستی را بیاموزد و بعد هم اعتقاد داشته باشد که شفا دست خداست همین این خیلی سخت نیست البته از نامهربانی های برخی پزشکان خیلی دلم پره که دیگر مجال نیست با این تفاصیل تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل....
ناشناس
Japan
۰۱:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
نام سريال: دکتر هاوس
کشور سازنده: امريکا
موضوع: دکتر هاوس يک متخصص طب تشخيصيست که هر چند معلول است و مى لنگد، ولى با درايت خود بيماران را يک به يک چون معما حل مى کند و جانشان را نجات مى دهد.
توضيحات: اين برنامه يکى از سریالهاى تلویزیونی بسیار پرطرفدار در امریکاست. این سریال نزدیک به ۲۰ میلیون بیننده دارد و از سال ۲۰۰۴ تا سال ۲۰۱۲ در آمریکا پخش شد. فصل‌های دوم تا چهارم این سریال جزء ده سریال پربینندهٔ ایالات متحده بودند. در سال ۲۰۰۸ این سریال پربیننده‌ترین برنامهٔ تلویزیونی در سرتاسر جهان بود و ۶۶ کشور این سریال را پخش کردند.

نام سريال: در حاشيه
کشور سازنده: ايران
موضوع: مسخره کردن پزشکان
توضيحات: اين سريال در نوروز 94 پخش مى شود. بيست ميليون بيننده در ايران دارد و جزء پربيننده ترين سريالهاى نوروزى در ايران مى باشد.

...به ما ياد نداده اند به کسانى که برايمان زحمت مى کشند احترام بگذاريم.چه زود "دکتر چه مهربونه" تبديل به مسخره کردنشان شد
تفاوت کشورهاى جهان اول و سوم در پشتوانه طلايي نيست که در بانکهاى خود ذخيره دارند، بلکه در پشتوانه فرهنگيست که در ذهن افراد آن جامعه نهادينه شده است.
واقع بین
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
خدمت دوستان عرض می کنم تحصیل در رشته های پزشکی نه سخت تر و امکانات تحصیل در این رشته ها کمیاب تر از رشته های فنی و مهندسی و علوم پایه نیست . پس می توان بابرداشتن انحصار آموزش پزشکی و تربیت پزشک متخصص بیشتری قسمتی از مشکل راحل کرد و پیوند طبابت و تجارت و برج سازی را کمرنگ نموده و شرایطی ایجاد نموده که افرادی که قصد ادامه تحصیل در پزشکی را دارند تا حد ی به طبابت علاقمند باشند نه اینکه صرفا به قصد بورژوا شدند وارد این رشته ها گردند قدم های عملی ۱. ادغام وزارت علوم و اموزش پزشکی توسط مجلس ۲. مجوز افزایش دانشجو تخصص پزشکی به دانشگاه ازاد تا به جای تحصیل در دانشگاههای کم کیفیت جنوب شرقی آسیا در داخل قشرهای ضعیف تر نیز بتوانند تحصیل نمایند
علی
United States of America
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
جناب اقای واقع بین پزشکی عمومی 7-8 سال(امسال ورودیهای 86دانشگاه تهران فارغ التحصیل مشوند)و بعد از 2 سال طرح در روستاهای دورافتاده و در صورت قبولی در امتحان تخصص با اونهمه سهمیه و تقلب 4 سال تخصص بصورت شبانه روزی (در مقطع PHD! باز در شهرهای کوچک 2 سال طرح می رن شما برای فوق لیسانس و دکترای رشته های فنی(البته احترام زیادی برای همه اهل علم قایل هستم)چند روز در هفته و روزی چند ساعت در محل کارید؟من از 21 سال قبل و ورود به دانشکده پزشکی حدودا 2000 شب رو نخوابیدم.برای شما قایل تصور هست؟منصف باشیم.
ناشناس
United States of America
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
دکترای پزشکی عمومی 7 سال درس می خوند و دکتری فیزیک 10 سال آیا درامد دکتری فیزیک با درامد پزشک عمومی قابل قیاس است؟ در ضمن بسیاری از تخصص های پزشکی 3 سال است نه 4 سال، خدمت 2 سال سربازی را هم به 10 سال دکتری فیزیک و رشته ای دیگر اضافه کنید.
واقع بین
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
با سلام ،جناب علی آقا حتما از نزدیکانتان دانشجو و یا فارغ التحصیل سایر رشته های غیر پزشکی را سراغ دارید که چهار سال کارشناسی می خوانند و دوباره کنکور ارشد اگر قبول گردنند 2-3 سال با احتساب پایان نامه دوره ارشد طول می کشد برای بار دیگر کنکور دکتری که با احتساب رساله دکترا 4- 5 سال به طول می انجامد و بعد بیکاری مادام العمر . رشته های پزشکی تافته جدا بافته نیستند من هم پیشنهاد شکستن انحصار را دادم که تقلب و فساد از امتحان دستیاری محو شود اگر شما دوستان پزشکی رضایت به کنار گذاشتن رابطه تجارت و طبابت باشید . برخلاف امتیازهای منفی که به کامنت ها داده اند امروز مردم به چشم طبیب به شما پزشکان نگاه نمی کنند بلکه شمارا تاجر می بینند
عبدالرضا
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۳:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
من قصد ندارم با نگارنده مخالفت کنم. فقط سوال من این است که اگر پزشکان اینگونه که می گوئید هستند و انسان های بسیار ثروت مندی می باشند و مافیا دارند چرا تلاش نمی کنید پزشک شوید؟ مگر برای آموختن سن و سال مطرح است؟ چرا یک مهندس فیزیک شیمی و یا عمران تلاش نمی کند که یک جراح چشم یا ارتوپد بشود؟ شهامت داشته باشید اعتراف کنید که اشتباه کرده اید راه تون رو عوض کنید. 8 سال درس بخونید کشیک بدید بعد دو سال برید مناطق محروم دو سال برای آزمون دستیاری بخونید 4 تا 6 سال درس بخونید متخصص بشید 4 سال برید منطقه محروم خدمت کنید و در آغاز 40 سالگی اگر پولی داشتید به شهر بزرگ بیائید. زمانی که هم سن و سال های شما در حال بازنشسته شدن هستند شما باید از صفر آغاز کنید. اگر یک راننده به یک عابر پیاده بزند و او را مجروح کند زندان نمی رود و فقط از بیمه اش دیه پرداخت می کند اما جراحی که همین بیمار را به اتاق عمل می برد و تلاش می کند جانش را نجات بدهد در صورتی که به علت شدت صدمه بیمار فوت کند همین جراح بازداشت می شود. خوب اگر رشته پزشکی خوبه دوستان؛ عزیزان؛ همشهریان؛ هم وطنان جلوی شما رو که نگرفته اند. بیائید شما هم پزشک بشید. پزشک یعنی کسی که امروز بیمارش را جراحی می کند و دستمزدش را یک سال دیگر می گیرد آن هم به بهانه این که بیمه تاخیر دارند. آیا راننده تاکسی کرایه اش را یک سال دیگر دریافت می کند؟ آیا یک صافکار ماشین یک سال دیگر دستمزد می گیرد؟ به صرف نداشتن اخلاق در یک اقلیت خاص آیا بقیه آن صنف خطاکارند؟ اگر معاون اول یک دولت به زندان افتاده آیا همه دولتمردان دزد هستند؟ اگر مدیرعامل یک بانک بزرگ فراری شده آیا بقیه هم دزد هستند؟ اگر یک دامدار در شیر آب می بندد بقیه هم همین طور هستند؟ خیلی دلم خی واد بدونم این ارقام نجومی رو از کجا استخراج می کنید؟ از طریق سایت به من ای میل بدهید تا حقوق و کارانه یک سال خودم رو برای شما اسکن شده بفرستم که در یک سال جمعا 70 میلیون تومان حقوق و کارانه در یک بیمارستان دولتی در یک شهر بزرک دریافت نمی کنیم. اگر یک جراح ایرانی مانند همتای آمریکایی خودش سالی 250 تا 600 هزار دلار درآمد داشت به هیچ عنوان کار خلاف نمی کرد. از همین طرح سلامت بتا بحال فقط حقوق رو علی الحساب داده اند.
ناشناس
Canada
۰۳:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
خوشا به حال خودم که بعد از ۱۱ سال کار پزشکی‌ اونم توی ارژانس بیمارستان‌های دولتی ول کردم اومدم اینور آب یه کار معمولی‌ گرفتم و زندگی‌ می‌کنم. آدم واقعاً از خوندن نظرات مردم نسبت به پزشکان روحیه میگیره !!!!! واقعاً لطف دارند مردم...
فرهنگی بدون دندان
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
یک توده چربی در دستم دارم. قراره عمل کنم یک دکتر گفته 450هزار تومان یکی دیگه که یک خانم است میگوید 35 هزار تومان.کار بسیار ساده و ده دقیقه ای است. ما چکار کنیم که آقا دکتر شاید خانمش در انگلیس تقاضای پول بیشتری دارد؟وزیر بهداشت فکر میکنی مردم بدبخت غیر نفرین چکار میتوانند بکنند که جراعت رفتن به دندانپزشک را ندارند؟  
حميدي
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
پزشكي را سراغ دارم كه ماهانه ١٠٠٠ ميليارد تومان درامد دارد.سوادش و فهمش و كلاسش و خانوادش و ماشينش هم از من بهتره.دارم ديوانه ميشم.اخه چرا اينجوريه.دوست داشتم لا اقل پسرم مي تونست بره پزشكي ولي اونم نه استعدادشو داره و نه پشتكارشو و همش دنبال جلف بازيه.كاش منم جاي كمك خلبان ايرباس جرمنوينگز بودم تا عقده هاي درونيم رو علني مي كردم.
ناشناس
United States of America
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
پزشكي را سراغ دارم كه ماهانه ١٠٠٠ ميليارد تومان درامد دارد سوادش و فهمش و كلاسش و خانوادش هم از اکثر مردم و فارغ التحصیلای رشته های دیگر نه تنها کمتره بلکه قصاب محله ما از او انسان تره از همه بدتر امثال این پزشک کم هم نیستند و نسبت به بسیار مشاغل تعداشون بیشتره .
جعفر ساعی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
. ﺻﺎﺩﻕ هدایت در کتاب بوف کور از سیزده درد مشترک ایرانیان چنین می نویسد:

1 - ﺍﮐﺜﺮ ﻣﺎ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﻫﺎ ﺗﺨﯿﻞ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﻔﮑﺮ ﺗﺮﺟﯿﺢ ﻣﯽ ﺩﻫﯿﻢ *.
*
2 - ﺩﺭ ﻫﺮ ﺷﺮﺍﯾﻄﯽ ﻣﻨﺎﻓﻊ ﺷﺨﺼﯽ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻠﯽ ﺗﺮﺟﯿﺢ ﻣﯽ ﺩﻫﯿﻢ *.
*
3 - ﺑﺎ ﻃﻨﺎﺏ ﻣﻔﺖ ﺣﺎﺿﺮﯾﻢ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺩﺍﺭ ﺑﺰﻧﯿﻢ *.
*
4 - ﺑﻪ ﺑﺪﺑﯿﻨﯽ ، ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﺧﻮﺵ ﺑﯿﻨﯽ ﺗﻤﺎﯾﻞ ﺩﺍﺭﯾﻢ *.
*
5 - ﻧﻮﺍﻗﺺ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﯿﻢ ، ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﺭﻓﻊ ﺁﻧﻬﺎ ﺍﻗﺪﺍﻣﯽ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﯿﻢ *.
*
6 - ﺩﺭ ﻫﺮ ﮐﺎﺭﯼ ﺍﻇﻬﺎﺭ ﻓﻀﻞ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ ﻭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻦ ‏« ﻧﻤﯽ ﺩﺍﻧﻢ‏» ﺷﺮﻡ ﺩﺍﺭﯾﻢ *.
*
7 - ﮐﻠﻤﻪ ﯼ ‏«ﻣﻦ ‏» ﺭﺍ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ‏« ﻣﺎ ‏» ﺑﻪ ﮐﺎﺭ ﻣﯽ ﺑﺮﯾﻢ *.
*
8 - ﻏﺎﻟﺒﺎً ﻣﻬﺎﺭﺕ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﺍﻧﺶ ﺗﺮﺟﯿﺢ ﻣﯽ ﺩﻫﯿﻢ *.
*
9 - ﺑﯿﺸﺘﺮ ، ﺩﺭ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺑﻪ ﺳﺮ ﻣﯽ ﺑﺮﯾﻢ ﻭ ﺁﯾﻨﺪﻩ ﺭﺍ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ *.
*
10 - ﺍﺯ ﺩﻭﺭﺍﻧﺪﯾﺸﯽ ﻭ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺭﯾﺰﯼ ﻋﺎﺟﺰﯾﻢ ﻭ ﺩﭼﺎﺭ ﺭﻭﺯﻣﺮﮔﯽ ﻣﯽ ﺷﻮﯾﻢ *.
*
-11 ﻋﻘﺐ ﺍﻓﺘﺎﺩﮔﯽ ﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﮔﺮﺩﻥ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﻭ ﺗﻮﻃﺌﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﯽ ﺍﻧﺪﺍﺯﯾﻢ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺟﺒﺮﺍﻥ ﺁﻥ ﻫﻢ ﻗﺪﻣﯽ ﺑﺮ ﻧﻤﯽ ﺩﺍﺭﯾﻢ *.
*
12 - ﺩﺍﺋﻤﺎً ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﻧﺼﯿﺤﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ ، ﻭﻟﯽ ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ﻋﻤﻞ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﯿﻢ *.
*
13 - ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺁﺧﺮﯾﻦ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﺭﺍ ﺩﺭ آخرین دقایق ﻣﯽ ﮔﯿﺮﯾﻢ *.
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
با سلام بحث جالبی بود متاسفانه ذهنیت مردم ما در مورد پزشکان درست نیست فقط چند درصد پزشکان بسیار پولدار هستند وکار تجارت میکنند وعمدتا جراحان هستند حدود 65هزار پزشک عمومی داریم که که عمدتا در اورژانسها وبخشهای سوانح در شیفتهای شب و تعطیلات ودر بدترین شرایط خدمت میکنند که حتی از تامین حداقل زندگی عاجزند ایا مردم عزیز از معیشت انها دفاع می کنند ایا عزیزانی که به شغل دیگری دارند اگر پزشکی به انها مراجعه کند حاضرند هزینه خدمات خود را نگیرند یا کمتر بگیرند برعکس توقعات بیشتر است شغل پزشکی هنوز جز مشاغلی است که بیشترین سوبسیدها را به مردم میدهد وفراوانند بیمارانی که روزانه در مطب ها ویزیت رایگان میشوند کدام شغل بصورت رایگان خدمات میدهد در گذشته که حکیم جای پزشک بود مردم به جای پول کالاهای مصرفی پزشک مثل روغن وگوشت ومرغ و....را برای حکیم میبردند وزندگی تامین بود ایا اگر پزشکی اجاره قسط وخانه اش عقب بیافتد مردم وبانکها به او مهلت میدهند ایا پزشک حق زندگی ندارد وچون ابزار زندگی او جان بیماران است باید هر توهین وتحقیری را تحمل کند
بهداشت ودرمان رایگان حق همه مردم است واز وظایف حاکمیت چرا از دولت نمی خواهید ودولت شانه خالی میکند وسرانه واقعی بهداشت ودرمان را نمیدهد ولی مقصر پزشک نیست دولت با ایجاد سیستم بکپارچه بهداشت ودرمان رابطه مالی پزشک وبیمار را قطع کند وپزشک و خانواده اش را در حد فرد معمولی تانین کند چرا چرا چرا و هزاران چرای دیگر
ایا پزشکانی که در حال حاضر در دور ترین وصعب العبورترین نقاط این کشور خدمت میکنند وبطور شبانه روزی در خدمت هستند انسان نیستند وحق وحقوق کافی میگیرند وکسی از حقوق انها دفاع میکنند عزیزان ایا کاسب و تاجری که یک شبه باگرانی دلار
ثروتش چند برابر شد کسی سراغش را گرفت وحق مردم را از او گرفت ایا قاضی وپلیس ومهندس وسایر رشته ها با پول بیت المال تحصیل نکرده اند ایا همه جامعه وظیفه خود را انجام میدهند ایا اگر نیروی انتظامی وپلیس وقاضی هم که با جان مردم سر وکار دارند درست وظیفه شان را انجام دهند این همه تصادفی خواهیم داشت ایا جان افرادی که در تصادفات تلف میشوند ارزش ندارد پس چرا از انها بازخواست نمیشود اکثر پزشکان امروز بخصوص پزشکان عمومی مثل بقیه مردم برای سیر کردن شکم ونیازهای اولیه مشکل دارند اما هیچ سیستمی نیست که حمایت کند
دکتر ناصر موثقی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
خیلی از دکترا انگار قسم دروغ خوردن ! برید یک سر به بیمارستان اتیه یا خصوصی دیگه بزنید به حال خودتون گریه تون می گره از این تخت به اون تخت هم تو لیست حسابها هست!! کاسبی هم حدی داره پس وجدان برای سلامتی بیمار چی میشه!!
ناشناس
Finland
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
درسته پزشکان امروزه اغلب پول پرست شدند ولی ما در در مانگاه محلمان دکتر عمومی داریم, همسرم چند ماه پیش به دلیل احساس درد در سمت چپ سینه به ایشان مراجعه کرد , پزشک عمومی ایشان را معاینه کرد و گفت احتمالا فقط دردی عضلانی است چون دارویی تجویز نکرده بود و نسخه ننوشته بود, به همسرم گفت برو ویزیتت رو کامل پس بگیر. البته این پزشک بالای 60 سال سن دارند.تا یه هفته تو حیرت بودیم!
سعید مسلمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
وقتی در مملکت ما هیچ چیز در جای خودش نباشد انتظار بیهوده است وقتی نظام پزشکی خطی میشود نظام مهندسی وووووووو در دست افراد ابدون تخصص باشد ما در همه سطوح جامعه با مشکل افت انسانیت و نزول اخلاق روبرو هستیم کسی در این دوران برای رضای خدا کار نمیکند چون همه چیز با پول مقایسه میشود هر گز گذشته ها بر نمیگردد
ناشناس
Australia
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
واقعا یک کشاورز برنجکار یا گوجه کار چه فرقی با یک پژشک دارد ایا پژشکان بدون غذا زنده می مانند محیط کار این دو نفر ، استفاده از امکانت جامعه توسط این دو نفر ، ایا یکسان بوده است ولی عرضه و تقاضای این دو قشر برابر است ؟پژشکان نسبت به همین قشر که بیشترین بیماران و بی اطلاع از درمان هستند خونخوار نیستند؟
پیمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
مطالبه مردم از نمایندگانشان باید این باشد: پذیرش دانشجوی پزشکی باید به وزارت علوم سپرده شود نه وزارت بهداشت
عدالتخواه
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
اکثر افرادی که پزشکی قبول می شوند در دوران دانش آموزی بوسیله کلاسهای خصوصی زیاد و فشرده در کنکور قبول می شوند و بعد چرتکه می اندازند که باید این هزینه های بالا را همان سالهای اول کارشان در بیاورند و وقتی که در آوردند باشدت هر چه بیشتر ادامه می دهند تا به ثروت های میلیاردی برسند عجیب آنکه دولت هیچ کنترلی هم نمی کند و هر چه دلشان خواست میگیرند و در ویزیت اکثرا نواری یا چیزی از بیمار می گیرند تا بتوانند حداکثر مبلغ را بگیرند وحتی برای دیدن نتیجه آزمایش یا رادیوگرافی دوباره پول ویزیت می گیرند که حتی روزنامه ها اعلام کردند غیرقانونی ست ولی به یمن وجودی آزادی پزشکان می گیرند آره در کشوری که بعضی تحصیل کرده های رشته های مشکلی همچون ریاضی، فیزیک ، شیمی و... به نان شب محتاجند پزشکان به یمن سو تغذیه ونبود بهداشت و فشارهای روحی و روانی و... ناچارا راهی مطب و بیمارستان می شوند که متاسفانه اکثرا معالجه هم نمیشوند ولی پزشکان به درآمدهای میلیاردی می رسند حالا بگذار بقراط هر چه می خواهد قسم بخورد این است عدالت؟؟؟
علی
United States of America
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
از نشانه هایی صداقت پزشکان و دوستان طرفدار پزشکان و شرایط کنونی حاکم بر بیماراان همین بس که برا بیشتر نشون دادن تعداد طرفداران خودشون: با هزار ترفند عوض کردن IP و غیره تعداد مثبت منفی های هر کامنت رو به نفع خودشون جلوه میدن!! یعنی خاک بر سرتون اگه خودتون پزشک یا دانشجوی پزشکی هستید و این کار رو می کنید.... شما با دیکتاتورها و متقلب ها و دزدا فرقی ندارید... وقتی همه نظر اکثریت مردم رو میدونند (نظرشون دست یا غلط کاری ندارم) این تلاش شما منو یاد تلوزیون میندازه! روی سخنم با شماست که به هزار طرفند میایی تعداد مثبت منفی ها رو به نفع خودت تغییر بدی .. نه جامعه محترم پزشکی
آریافر
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
بحث کار و درآمد در تمام دنیا بسیار پیچیده است. یک سیستم با ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و فنی.در کشور هایی که مفهوم کار و ارزش آفرینی آن در تعاریف بین سوسیالیسم و سرمایه داری گم می شود و تعاریف خود ساخته دیگری نیز ملقمه های عجیبی را بوجود می آورد. گفتگو از عدالت در کسب درآمد اساساً معنی ندارد.
کجا به ما آموختند که کار چیست و درآمد و کسب به هنجار چه ویژگی هایی دارد. بنده در طول تحصیل 22 ساله ام، با وجود قوایین کار و تجارت و حتی طرح مباحث سنتی مکاسب ، بعد از بابا نان داد، با چنین آموزش هایی مواجه نشدم! در قانون کار ما تعریف واژه "کار" وجود ندارد! رویکرد قالب در جامعه ما همواره کار کمتر در کنار خواست درآمد بیشتر بوده. این موضوع تنها ربطی به پزشکان ندارد و در مورد تحصیل کرده ها و نکرده ها در هر بعدی تمام شمول است.
متر ما در جامعه برای اندازه گیری ارزش و سپس قیمت کار در دست کسانی است که به دلیل موقعیتشان، دارای توان و قدرت بیشتری برای اخذ منافع افزون تر برای خود هستند.
راه حل؟.............!
ماو من
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
احسنت...
شما از نگارنده هم نکات مهم تری را دیدید...
درحالی که 4 ضلع نظام سلامت یعنی
بیمار/ بیمه گر / پزشک/ نهادپیراپزشکی شامل بیمارستان و حاکمیت و ... هریک در نظام سلامت باید نقش یکسانی داشته باشند تمامی قدرت در دستان پزشکان تجمع یافته است و با قدرت هرچه تمام تر سعی در بهره گرفتن از این خوان دارند اکنون نه تنها نظام سلامت که مرجع بیمه گری نیز در دستان باکفایت کاست پزشکی به بازیچه ای تمام و کمال تبدیل شده است.... دوستان دیگرمان نیز مطالب صحیحی را تقریر کرده اند لیکن تا وقتی که سیاست گذاری در دست پزشکان باشد انتظار تغییر نمیرود و حاصل کار بی اعتمادی کامل به جامعه پزشکی خواهد بود.
حتی طبقه پرستاری نیز با تجمعی که اواخر سال 93 در روبروی مجلس شورای اسلامی داشتند برای رفع مشکل خود نسخه ای را پیچیدند که جامعه پزشکی سالهاست پیچیده است. و آن چیزی نبود جز حضور پرستاران در مناسب بهداشت و درمان ...
و شاید هم بخشی از چاره مشکل همین باشد که همه اضلاع در سیاستگذاری ها و اداره این نظام نقشی داشته باشند...
دکتر
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
من یک پزشکم و سالهاست در شهری کوچک طبابت می کنم و قسم می خورم حتی یک بار از بیمار تهی دستم ویزیت دریافت نکردم اما در همن شهر خانم دکتر زنان و زایمان هست که از همین بندگان خدا هنوز با آرامش زیرمیزی میگیره درحالیکه همسرش رییس بیمارستان هستند و جراح
ناشناس
United States of America
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
خدا حفظت کنه دکتر
ناشناس
United States of America
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
وضعیت مثبت و منفی ها مشکوک هست! همینجوری منفی ها زیادند!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
نتیجه میگیریم فرزندانمان را به راه خلاف نیندازیم و نگذاریم پزشک شوند.
فضول
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
خداروشکر همین پزشکان باعث شدن واسه یک عمل یا یک پیوندساده لازم نیست راهی کشورهای دیگه بشیم،پزشکییمون حرف اول منطقه رومیزنه وجزو کشورهای پیشرفته دنیایم.
ولی متاسفانه رشته های دیگه چی؟ساختمونهامون باچهل سال قبل هیچ فرقی نکردن.
فضول
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
خداروشکر همین پزشکان باعث شدن واسه یک عمل یا یک پیوندساده لازم نیست راهی کشورهای دیگه بشیم،پزشکییمون حرف اول منطقه رومیزنه وجزو کشورهای پیشرفته دنیایم.
ولی متاسفانه رشته های دیگه چی؟ساختمونهامون باچهل سال قبل هیچ فرقی نکردن.