bato-adv
bato-adv
پزشکان مقصرند یا ساختار سرمایه سالار؟

تبانی پزشکان و شرکت‌های تجهیزات پزشکی؛ تکه‌ آشکار و البته چندش‌آور از کوه یخ بزرگ

شرکت‌های بزرگ، پزشکان را به سوی بازاری سوق می‌دهند که پرسودتر است حال آنکه نیاز‌های واقعی مردم در جایی دیگر نهفته است و این گرایش عمومی هم می‌تواند نوعی فساد جامعه پزشکی تلقی شود. پزشکان که باید غمخوار درد مردم فرودست باشند، مداوما در درمان‌هایی مهارت می‌یابند که نیاز و خواست طبقه فرادست است و با دامن زدن به فرهنگ مصرف و لذت، طبقات فرودست را نیز به هر قیمتی مشتاق استفاده از این درمان‌های لوکس می‌کنند.

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۷

فرارو- گزارش ماه گذشته روزنامه شرق در مورد رشوه گرفتن جراحان از شرکت‌های تجهیزات پزشکی واکنش‌های زیادی را در پی داشت.

به گزارش فرارو، در این گزارش از قول برخی از مدیران شرکت‌های تجهیزات پزشکی مبالغ رشوه‌ای که به برخی جراحان داده می‌شود افشا شد. حتی برخی گزارش‌ها حکایت از کار گذاشتن قطعات غیر ضروری یا دست دوم در بدن بیماران داشت.

اما در این مساله چه کسی مقصر است؟ پزشکان "آفر"بگیر، شرکت‌های رشوه دهنده، سازمان نظام پزشکی، بیمارستان‌ها و یا ساختار سرمایه سالار؟

یکی از تولید کنندگان تجهیزات پزشکی در کشور در این زمینه به فرارو می‌گوید: موضوع فقط پزشک نیست. مساله رشوه دادن و رشوه گرفتن به یک اپیدمی تبدیل شده است. در حال حاضر هر کسی بخواهد در این بازار کار کند باید وارد این مناسبات شود.

به گفته این تولید کننده تجهیزات پزشکی و بیمارستانی این مساله در همه جا وجود دارد و بستگی به طرف حساب دارد که می‌تواند پزشک، سازمان تجهیزات پزشکی، وزارت بهداشت یا هر سازمان دیگری باشد. تنها در شرایطی که بیمار یک تجهیز پزشکی را برای استفاده در خانه بخواهد و واسطه‌ای وجود نداشته باشد با بحث رشوه مواجه نمی‌شویم!

این تولید کننده در مورد شرکت‌هایی که این مساله را افشا کرده‌اند هم می‌گوید: احتمالا افشای این اطلاعات واکنش یک شرکت به شکست خوردنش در یک معامله بوده است وگرنه از قرار معلوم روال کار خودشان هم پیش از این رشوه دادن بوده است.

اما به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر نسبت به جامعه پزشکی حساسیت بیشتری به وجود آمده است. بعد از این گزارش که عوامل مختلفی در وقوع آن دخیل هستند هم نوک پیکان حمله به سمت پزشکان است. آیا پزشکان اعتماد مردم را از دست داده اند؟

برای بررسی چرایی وجود چنین فساد‌هایی در جامعه پزشکی ایران و احساس مردم نسبت به پزشکان با دکتر مزدک دانشور پزشک و انسانشناس به گفتگو کرده‌ایم.

متن گفتگوی فرارو با دکتر مزدک دانشور در ادامه می‌آید:

به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر در فضای عمومی جامعه نوعی احساس منفی نسبت به پزشکان به وجود آمده است. علت را چه می‌دانید؟
در چند ساله اخیر و به خصوص پس از درگذشت تأثربرانگیز عباس کیارستمی، قصور پزشکی و خرده فرهنگ‌های نامطلوب در فضای بیمارستانی به افکار عمومی راه بازکرده است.

پزشکان مقصرند یا ساختار سرمایه سالار؟

حتی دو مجله "روایت" و "مروارید" نیز در ویژه نامه‌هایی به رابطه بیمار و پزشک پرداخته اند و روایت‌هایی دردناک از وضعیت بیماران و همراهان آن‌ها در هزارتوی درمان به دست داده اند.

اما نکته‌ای که این انتقادات را ناکام یا ناتمام می‌گذارد، این است که نگاه و نظر اکثر منتقدان، عموما پزشکان را مقصر وضعیت رخ داده برای نظام درمان می‌داند.

در این شکی نیست که قصور و خطای فردی در رخ دادن اتفاقات بسیار ناخوشایند در فرایند درمان موثر بوده است، اما وقتی ما می‌خواهیم به ریشه‌ها فرابرویم و دلایل واقعی را بجوییم باید به امری ورای "فرد" نظر کنیم.

این تفکر که با مجازات مقصر، دیگر قصور و تخطی رخ نمی‌دهد، نگاهی ارتجاعی و ناکارآمد است که جامعه شناسی مدرن آن را رد کرده و نظر کردن به دلایل واقعی و تغییرات ریشه‌ای را به میان می‌گذارد.

اولین انتقادی که در فضای عمومی علیه پزشکان وارد می‌شود، پول دوستی آنهاست. پزشکانی که برای درآمد بیشتر هرکاری می‌کنند. از زد و بند با شرکت‌های تأمین کننده تجهیزات تا تجویز‌های غیرضروری و هزینه زا. از بی دقتی و عجله در معاینه بیمار تا عدم حضور در اتاق عملی که تحت نام آن‌ها انجام می‌شود. یکی از راه‌هایی که برای مقابله با این امر پیشنهاد شده است قطع رابطه مالی پزشک و بیمار است. نظر شما در این باره چیست؟

بسیاری از منتقدان پیشنهاد می‌دهند که رابطه مالی پزشک و بیمار قطع شود تا از این دست مسایل کمتر شود. این راه حل نیز همچون مجازات طلبی، ابتر و ناکارآمد است. زیرا در صورت قطع رابطه مالی بیمار و پزشک، رابطه مالی در سطح جامعه همچنان پایدار مانده است و انسان‌ها را تابع خود می‌کند؛ به این معنا که اولا کالایی شدن تمامی عرصه‌های اجتماعی باعث می‌شود تا پزشک برای بهره بردن از آموزش، تغذیه، مسکن، رفت و آمد، تفریح و فراغت و ... نیاز به پول داشته باشد و هرچه روند کالایی شدن فزاینده باشد، میزان بهره کشی او از کارش (یعنی معالجه بیماران) باید افزایش یابد.

دوم اینکه در جامعه‌ای که کالا و تخصیص کالا بدل به ارزش معیار و معیار ارزش شود، ذهنیت کالایی شکل می‌گیرد و رابطه‌های انسانی از انسانیت تهی می‌شود. به این معنا که پزشک دیگر بیمارش را به شکل یک انسان دردمند نمی‌بیند بلکه وسیله‌ای می‌انگارد که او را به خانه و ماشین و سفر و دیگر کالا‌های خواستنی می‌رساند. در حقیقت امر پزشکی از فرهنگ خود (همدلی، مدارا، دلسوزی) تهی می‌شود و به رابطهِ کالاییِ صرف تقلیل پیدا می‌کند.

یکی دیگر از انتقاداتی به پزشکان می‌شود بی توجهی پزشکان به شناخت احساسات و رفتار  بیمار است. به گفته منتقدان بسیاری از پزشکان بدون توجه به شرایط ویژه هر بیمار صرفا به تجویز یک سری دارو، آزمایش و ... اقدام می‌کنند. علت این رابطه مکانیکی را چه می‌دانید؟
ساختاری که باعث تهی شدن رابطه بیمار و پزشک می‌شود، متکی شدن بیش از حد پزشکی مدرن به تجهیزات است. یعنی بیمار به جای آنکه در متن و بطن اجتماع، اقتصاد و خانواده درک شود، بدل به شیئی می‌شود که کژکارکرد آن با کمک نمودارها، اعداد و تاریک و روشنای عکس‌ها معلوم می‌شود.

در حقیقت پزشکی امروز هرچه بیشتر از "تشخیص مبتنی بر شناخت بیمار" و "درمان مبتنی بر تغییر رفتار" دور می‌شود و به دارو، جراحی، تجهیزات و البته تکنولوژی وابسته می‌شود.

این روند نقش کمپانی‌های سازنده این مواد و تجهیزات را در امر "طب زدگی"medicalizing روز به روز پررنگ‌تر کرده و خواهد کرد. تا آنجا که تشخیص و درمان بدون وجود تجهیزات مدرن برای پزشکان تقریبا ناممکن می‌شود.

روزنامه شرق، به یکی از عوارض حضور شرکت‌های بزرگ تهیه کننده تجهیزات در زمینه درمان‌های جراحی پرداخته بود. این گزارش با واکنس مردم و همچنین واکنش تند و عتاب آلود سازمان‌های پزشکی روبه رو شد. پزشکان در چنین مسائلی چقدر نقش دارند؟
البته برخی پزشکان در یادداشت‌هایی به این رابطه فاسد پرداختند، ولی بسیاری از پزشکان را از این فساد مبرا دانستند. با این همه به نظر می‌رسد که این رابطه فاسد تنها نوع رابطه مابین شرکت‌های خصوصی و پزشکان نباشد و این بازار بزرگ چند میلیارد دلاری فقط به تبانی با پزشکان بسنده نکند. برای روشن شدن ابعاد این روابط باید به رابطه بخش خصوصی و نهاد‌های نظارتی نگاهی دیگر داشت.

روابط بخش خصوصی و نهاد‌های نظارتی چگونه می‌تواند بر رشوه گرفتن پزشکان در چنین پرونده‌هایی تاثیر بگذارد؟
بخش خصوصی قدرتمند برخلاف آنچه بنیادگرایان بازار وطنی همچون موسی غنی نژاد و محمد طبیبیان می‌گویند، دوای همه درد‌ها نیست؛ به خصوص که تجربه خانه سازی در ایران پیش چشمان ما قرار دارد.

خانه‌سازی در ایران (غیر از پروژه مسکن مهر) تقریبا به طور کامل توسط بخش خصوصی انجام می‌گیرد. نهاد نظارتی بر این روند، شهرداری‌ها هستند. به هر حال بسیاری بر این باورند که شهرداری‌ها می‌توانند از فاسدترین نهاد‌های عمومی باشند.

در حقیقت بخشی که باید بر امر خانه سازی بخش خصوصی نظارت کند، خود می‌تواند به فساد آلوده شود. تجربه زیسته کسانی که برای هر امری به شهرداری مراجعه می‌کنند شاهد مثال رشوه خواهی و تعلل در روند امور است.

درسی که از کج‌کاری در شهرداری‌ها می‌توان گرفت این است که بخش خصوصی در ایران چندان نظارت پذیر نیست و به جای آنکه به ضوابط پایبند بماند، به روابط میدان می‌دهد.

از طرف دیگر نیز بخش عمومی به علت سویه‌های غیردمکراتیک و در عین حال کمبود نظارت ستون چهارم دمکراسی (مطبوعات) میل به فساد دارد. حضور افرادی با سواد و صلاحیت اندک در مصادر امور به فساد دامن می‌زند. زیرا این افراد برای ماندن در رأس هرم تصمیم گیری خود نیاز به ایجاد "روابط" دارند. این همان نکته‌ای بود که گزارشگر شرق آن را دریافته و بازتاب داده بود. اما باید دانست که بخش خصوصی دوراندیش فقط به این نوع رابطه اکتفا نمی‌کند.

یعنی بخش خصوصی ممکن است در کنار برقراری روابط تلاش کند تا به شیوه‌های قانونی هم بر نهاد‌های نظارتی تأثیر بگذارد؟
بله. بگذارید از مثال شهرداری‌ها دوباره استفاده کنیم. می‌دانیم که قیمت مسکن در تهران تابع هیچ مقرراتی نیست و صاحبان ملک هرطور که کشش بازار به آن‌ها اجازه بدهد قیمت‌ها را بالا می‌برند.

سهم قیمت مسکن (چه خرید و چه اجاره از سبد خانوار در ایران بسیار بالاست). حال آنکه در تهران بنا به آمار رسمی ۲۶۰ هزار خانه خالی وجود دارد که اکثرا نیز متراژ‌های بالا دارند و استفاده‌ای از آن‌ها نمی‌شود و حتی برای اجاره دادن نیز استفاده نمی‌شوند.

خالی نگهداشتن خانه‌ها در حقیقت نوعی احتکار مسکن است. در همه جای دنیا خالی ماندن خانه مالیاتی اضافه دارد تا افراد صاحب خانه ترغیب به اجاره و فروش خانه شوند. اما صاحبان خانه در ایران با توجه به نفوذی که در شهرداری و دستگاه‌های تقنینی دارند مانع تصویب قوانین ضداحتکار می‌شوند و بر سر راه هرگونه مقررات گذاری بر اجاره و خرید خانه سد ایجاد می‌کنند.

با به کارگیری این روش آن‌ها می‌توانند قیمت گذاری و فروش خانه را در کنترل خود داشته باشند و با گران کردن فزاینده مسکن (اجاره و خرید) مردم عادی را بیشتر تحت فشار بگذارند و آن‌ها را به حاشیه‌های شهر برانند.

شرکت‌های تجهیزات پزشکی هم از همین مکانیسم استفاده می‌کنند؟
شرکت‌های پزشکی نیز با تمامی توان خود تلاش می‌کنند مقررات بازار بر اساس خواسته‌های آنان شکل بگیرد و تا جایی که بتوانند حتی مانع ایجاد خواست و تقاضا برای مقررات گذاری در این زمینه شوند.

یکی دیگر از انتقاداتی که به جامعه پزشکی به خصوص اساتید می‌شود تبلیغ برخی تجهیزات پزشکی توسط این افراد در محیط‌های علمی است. تا چه حد این مساله صحت دارد؟
شیوه دیگری که شرکت‌های واردکننده و صادر کننده ممکن است پی بگیرند، توجیه علمی در راستای ضرورت استفاده از این مواد و تجهیزات است. به این معنا که این شرکت‌ها می‌توانند با نزدیک شدن به اساتید صاحبنظر و روسا و معاونان دانشکده، معرفی این مواد و تجهیزات را به آنان بسپرند و به صورتی کاملا مودبانه؟! (Gentlemen agreement) از آنان بخواهند که در کنگره‌ها و سمینار‌ها و حتی کلاس‌های درس مواد و تجهیزات را به مخاطبان و دانشجویان بشناسانند.

این مسیر می‌تواند تا آنجا پیش برود که در کتاب‌های درسی نیز نام‌های تجاری موادو تجهیزات پزشکی معرفی شوند. یعنی سرچشمه‌های تولید علم نیز به بهانه حمایت از علم، به خواسته‌های شرکت‌های بزرگ آلوده شوند.

البته این حداکثر کاری که این شرکت‌ها می‌توانند انجام بدهند، نیست. از آنجا که برگزاری کنگره‌های پزشکی فرایندی به شدت هزینه بردار است، شرکت‌ها در ازای تبلیغات، برگزاری این گردهم آیی‌ها را تقبل می‌کنند. سپس در یک فرایند پیچیده (که امیدوارم گزارشگر شرق به آن بپردازد) سخنرانان، پانل‌ها و پوستر‌های کنگره‌ها و سمپوزیوم‌ها همسو با این شرکت‌ها به معرفی مواد و تجهیزات می‌پردازند.

گسترده بودن این مساله می‌تواند اعتبار بسیاری از سمینار‌های علمی را زیر سوال ببرد. در حال حاضر چقدر این مساله در جامعه علمی پزشکان رواج دارد؟
مثلا در یک تحقیق کمّی که دکتر احمد صوفی در رابطه با کنگره‌های ۵۷ و ۵۸ اکسیدا انجام داده بود، نیمی از سخنرانی‌های موجود در این کنگره‌ها به مسایل ایمپلنت و زیبایی مربوط بودند؛ حال آنکه خواسته‌های دندانپزشکی در جامعه ما در حد نیاز‌های پایه باقی مانده و فقط دو دهک بالای جامعه امکان پرداخت از جیب را برای دریافت این درمان‌های لوکس دارند.

به بیان دیگر شرکت‌های بزرگ، پزشکان (و دندانپزشکان) را به سوی بازاری سوق می‌دهند که پرسودتر است حال آنکه نیاز‌های واقعی مردم در جایی دیگر نهفته است و این گرایش عمومی هم می‌تواند نوعی فساد جامعه پزشکی تلقی شود. به این معنا که پزشکان که باید غمخوار درد مردم فرودست باشند، مداوم در درمان‌های مهارت می‌یابند که نیاز و خواست طبقه فرادست است و با دامن زدن به فرهنگ مصرف و لذت، طبقات فرودست را نیز به هر قیمتی مشتاق استفاده از این درمان‌های لوکس می‌کنند.

با توجه به گفته‌های شما ممکن است در صورت بررسی دقیق‌تر ابعاد بسیار گسترده تری از تخلفات در جامعه پزشکی کشف شود.
مواردی که برشمرده شد، هریک راه‌هایی است که شرکت‌های خصوصی برای افزایش سود به کار می‌گیرند و پزشکان و سازمان‌ها و انجمن‌های پزشکی را درگیر روابطی می‌کنند که خارج از چهارچوب‌های علمی و نیاز‌های مردم عادی است و حتی باعث می‌شوند که سمت و سوی تحقیقات علمی و شیوه‌های مهارت آموزی پزشکی تغییر کند.

آنچه روزنامه شرق در رابطه با تبانی در اتاق عمل تهیه کرده بود فقط تکه‌ی آشکار و البته چندش آور از این کوه یخ بزرگ است. امید است که رکن چهارم دمکراسی یعنی مطبوعات و رسانه‌های جمعی به کمک پزشکان دردشناس و شرافتمند بیایند و در تاباندن نور به زوایای پنهان سطوت سرمایه به جامعه یاری برسانند. حق این است که تلاش انسانی، جویی جوینده است؛ رزمنده با خزه‌ها و جلبکها...

hossin
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۳۰
تنها راه نجات بهداشت و درمان اصلاح ساختار این وزارت خانه است آنهایی که آموزش پزشکی را در بهداشت و درمان ادغام کردند به مردم ظلام کردند الان هزینه سنگین آموزش پزشکی بر عهده مردم و بیمه ها است واین مشکلات مالی زنجیر وار به همه سطوح منتقل میشود و بهداشت ودرمان را وارد رانت و فساد اقتصادی کرده است در کجای دنیا 4 وزارت خانه اموزشی هست ؟ در کجای دنیا هزینه تشخیصی انترن و اسیستان را باید بیمه ها و مردم پرداخت کنند؟ در کجای دنیا تمام سازمانهای نظامی و انتظامی و امنیتی و غذایی و ... بهداشت و درمان دارند و کار اقتصادی میکنند؟ در کجای دنیا این همه انحصار برای هیئت علمی های پزشکی و جود دارد ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۳۰
مشخص نیست که ویزیتور شرکت های دارویی اماردقیق نسخه دارو و اسپری نوشته شده توسط پزشکان را چگونه از داروخانه ها میگیرند که بر اساس آن پورسانت و مسافرت خارج و هتل داخل برایشان رزرو میکنند!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
اون کسی که میگه فقط نابغه ها میرن پزشکی عزیزم نصف شما پزشک های فعلی شایدم حتی بیشترتون به لطف پول و سهمیه اومدین نه درس و لیاقت همه هم میدونن این حقیقت دردناک رو
ناشناس
Finland
۱۹:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
پزشگان خون اشامنان هستند که پول را فقط می شناسند
رحیم
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
دولت باید مطبها را جمع کنه همه پزشکان را موظف کنه که در درمانگاههای بیمارستانهای خصوصی و دولتی یا درمانگاههای تحت نظارت وزارت بهداشت ودرمان کار کنند وبه آنها حقوق پرداخت شود با اینکار هم کنترل آنها آسان میشود و هم اخاذی از بیمارها تمام خواهد شد و از طرف رشته های چون ریاضی هم طرفدار بیشتری پیدا میکنند و این همه دست و پاشکستنها برا ی قبول شدن در رشته ها ی پزشکی کم میشود
انتشار یافته: ۶۹
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر در فضای عمومی جامعه نوعی احساس منفی نسبت به پزشکان به وجود آمده است. علت را چه می‌دانید؟

بد شدیم بد ...
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
در این مدگیت یا رسوایی پزشکی باید وزیر استعفا میداد
اما اگر روحانی و آخوندی و سیف و نوبخت و.. استعفا دادند او هم میدهد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
آدم نسل های جدید دانشجویان پزشکی رو میبینه واقعا حس حقارت بهش دست میده. بابا اینا خیلی مغرورن. فقط زندگی رو در مادیات و ظواهر میبینن. خیلی خودشون رو بالا و برتر میدونن. آخه این چه جامعه ایه که یه فرد بخاطر یه رشته باید خون ملت رو بمکه و یا به ملت فخر بفروشه؟
یه دانشجوی دکتری
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
به نظر من این سیستم فساد آلود، به خاطر آفر های شرکت ها نیست!!! شما هم مثل بقیه دارید از اقتصاد باز دوری می کنید!!! مشکل اصلی عدم وجود مسئولیت برای پزشکاست. پزشک ها و بیمارستان ها مسئولیتی در برابر جان مردم ندارند. خطاهای پزشکی که موجب مرگ و آسیب مردم می شه هیچ مجازاتی ندارن!!! به همین دلیل روز به روز به این حجم نارضایتی افزوده می شه.
از طرف دیگه، بی سوادی پزشکای زیادی که فارغ التحصیل شدن و به دنبال درآمد بسیار زیادی هستن موجب آسیب بیشتر بخش سلامت مردم شده.
ببینید خیلی سادست، به عنوان شخصی که سالها در علوم پایه پزشکی درس خوندم بهتون می گم که بیش از 90 درصد پزشکای کشور ما اگه تو سیستم کشوری مثل ایالات متحده قرار بگیرن، دو روز هم نمی تونن کار کنن، چون اکثر پزشکای ما بی سواد، و بی مسئولیت هستن. البته یه عده نابغه ای که توی این حوزه قرار دارن رو جدا کنید، اونها فوق العاده هستن و نبوغشون جدا از سیستم آموزشی کشور هست.
یکی باید از وزیر بپرسه که آیا تو ایالات متحده هم یک چشم پزشک پورشه سوار می شه یا نه؟؟؟
اصلا ما استانداردهامون رو مثل ایالات متحده کنیم!
من که شخصا ترجیح می دم خودم تو خونم بمیرم تا یه بی سواد واسم نسخه بده!!!
پرستار بازنشسته
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
طرح تحول طرحی غیرکاشناسی و عجولانه که نظام و فرهنگ و اخلاق حوزه سلامت را نابود کرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
متاسفانه همیشه افراد تحصیل کرده در مقاطع علوم پایه های پزشکی حسادت و کینه بدلایل کاملا واضح نسبت به پزشکان داشتند و سعی درتخریبشون دارند درحالیکه از هر فرصتی استفاده میکنند تا به مقاطع بالینی ورود کنند و درکنار پزشکان قرار گیرند تا به مانند اونا شاید به منزلت اجتماعی و موقعیت مالی موردنظرشون که سالها حسرتش و داشتند برسند.. درحالیکه همه میدانند که ایران در تولید علوم پایه همیشه عقب بوده نه پزشکی. بی سوادی رو نزد خودتون بهتر می‌یابید قطعا!
آرش
-
۰۸:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
این وضع نتیجه سقوط اخلاق در جامعه است که در تمام سطوح و موقعیت نمایان است ربطی به مشاغل ندارد .
پزشکان کشورما که از با استعدادترین ها هستن اینجورین وای به حال بقیه صنوف که چه میکنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
راستی شما لطف کنید بفرمایید چرا نیامدید پزشکی و رفتید رشته علوم پایه پزشکی؟ به پزشکی علاقه نداشتید یا در کنکور پذیرفته نشدید؟ بعد چگونه است شما که در کنکور نتوانستید قبول شوید با سواد تشریف دارید و رتبه های ۱ تا ۱۰۰۰ کنکور که رفتن پزشکی بی سوادن؟
پس بیاییم مغلطه نکنیم و با واقعیت ها روبرو شویم...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
ناشناس 00:47 نظرت بسیار بچه گانه وساده لوحانه بود. امیدوارم پزشک نباشی و الا نه تنها به منزلت اجتماعی و سواد و پول بلکه از این به بعد باید به این حجم پختگی وبلوغ فکری پزشکان هم حسودی کنیم!!!!!!
ناشناس
Canada
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
البته دوست چشم پزشك در امريكا خيلي بهتر از پورش سوار ميشود. ظاهرا از درامد پزشكان در امريكا بيخبر هستيد. اصولا پزشكان در همه تاريخ در جايگاه خوبي از نظر درآمد بوده اند كه في نفسه هم چيز بدي نيست به شرط آنكه سيستم سالم باشد و نظارت و اجرا و اعمال قانون صورت بگيرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
پزشکان، این برگزیدگان آسمانی، فرشتگان زمینند و چیزی جز شفای انسانهای بیمار و دردمند در مخیله آنان راه ندارد! البته بعضا اشکالاتی هم هست که خیلی کم و جزئی هست!!!
بماند
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
ایرانیهاچقدرنکته سنج !وباهوش !هستندکه کنایه پیامهایی ماننداین پیام رانمیفهمند!کلاملت جالبی هستیم!
ناشناس
United States of America
۰۲:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
آی شیررررررررررررررررررر . آره تو درست میگی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
جان؟؟؟؟؟
پزشکای داخلی رو که نمیگی؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
شما عزیزم حتما به یکی از تخصصص های این عزیزان نیاز داری
ناشناس
Finland
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
واقعا متوجه نشدید کنایه بود ؟ !!!
ناشناسی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
دقت کردید در هر موقعیت اجتماعی که باشید تازه کار ترین دکتر شما را به شکلهای مختلف "تو" صدا میکنه چه مستقیم چه در شناسه. این ویترین اخلاق بزشکی کشور عزیزمون است.از اینجا شروع میشه تا فرستادن شما به داروخانه و آزمایشگاه و عکس برداری فیزیوتراپی و... درصد گرفته شده .گاه هم فقط به دلیل درصد و نه نیاز.از تیغ جراحی و درمانهای پر خرج تجویز کردن تا اشتباهات پزشکی تا نظام پزشکی دلیل درست برای نظارت نداشته باشه اوضاع عوض نمیشه پای پول فوق هنگفتی وسطه.اثبات تخلف هم هزینه بر و قت گیر و بی نتیجه.کافیه از دکترهای عمومی که به جایی نرسیدن و زدن تو یک کار دیگه بپرسید.
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
دقیقا درست گفتین. هیچ احترامی برای طرف مقابل قائل نیستند.
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
وقتی انحصار و حمایت دولت از انحصار وجود داشته باشد این اتفاقات و مسائل عجیب نیست.اصلا خاصیت انحصار همین است.یادش به خیر،پزشکان هندی و پاکستانی که در ایران بودند.صادق و سالم و ویزیتهای چند دقیقه ای.وقتی به اسم پزشک ایرانی و خوداتکایی و و و انها رانده شدند نوکیسه ها وارد میدان شدند و ضمن چپاول بیماران،در حرفه خود،به پزشکان جوان و تازه فارق التحصیل هم رحم نمیکنند و مجوز فعالیت نمیدهند،آخه دست زیاد میشه و نمی صرفه!(مقایسه کنید با دلالان املاک و خودرو،به همین سطحی و سخیفی) مردم ما در بحث خودرو هم دچار انحصار و اجبار هستند و همواره از این دو مقوله متضرر هستند.انحصار و انحصار و انحصار
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
مشکل فقط انحصار در کلیه امور می باشد پس تا انحصار هست وضع همین است بیایید همگی بدور ازمنافع شخصی انحصار شکنی کنیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
بنده بامدرک دکترای عمومی و۲۳سال سابقه دریکی از ارگانها مشغول خدمت هستم.حقوق ماهیانه بنده سه میلیون تومان است.این رقم درمقایسه باسایرمشاغل که درمقایسه باپزشکی نیازمندتلاش شبانه روزی ودودچراغ خوردن هم نیستند تقریبا میشودگفت خر حمالی.حال قضاوت باشما.وقتی پزشکان این ظلم رامیبینند بالاخره عده ای هم پیدامیشوند که بااخذتخصص وبااین زمینه که عرض کردم به خودمیگویند وقتی سیستم حق مارا عادلانه پرداخت نمیکند پس مانیز دفترعدالت را به گوشه ای وانهاده ومعیارعدل وحق را خودمان تعیین میکنیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
مافیای پزشکی و درآمدهای نجومی پزشکی احتمالا مال یک دهک خاصی از پزشکان است. سیستمی که مبتنی بر منافع شخصی تنظیم شده باشد، حتما در بین خود نیز سلسله مراتب ظالمانه‌ای دارد. پیشنهاد من به پزشکانی مثل شما که از پایین هرم پزشکی هستید آن است که مطابق الگوی «دیده‌بان شفافیت و عدالت» یک سازمان مردم‌نهاد درست کنید و دیده‌بان سلامت و درمان بشوید. همان یک دهک پزشکی که مایه بدنامی کل جامعه پزشکی است را باید خود شما پایین بکشید.

در این کشور پزشکی‌ که در آن دهک بالا جای دارد درآمدی به اندازه حدود ۵۰ برابر یک پروفسور دانشگاه صنعتی شریف دارد. این نسبت در آلمان حدود ۳ است و در آمریکا کمتر از ۱۰ است. یعنی وضعیت ایران از نظر نامعقول بودن درآمد دهک بالای پزشکی از آمریکا هم که سمبل سرمایه‌داری مدرن است به مراتب بدتر است.

بایستی مساله قضاوت در مورد پزشکان از انحصار سازمان نظام پزشکی که مستقیم تحت نفوذ دهک بالای پزشکان است خارج شود و قوه قضاییه با مشاورت سازمانهای مردم‌نهادی که شماها کارشناسان آن می‌توانید باشید، مستقل از مافیای سازمان نظام پزشکی به دعاوی مربوط به قصور پزشکی رسیدگی کند.
ک م
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
این میشه توجیه کردن.
اصل حرف شما درسته منتها خیلی ها هستند که حق خودشان را نمیگیرد اما سالم اند اینرا از یاد نبریم.

من خودم سال 86 میتونستم فقط از یک مقوله ماهی 6 میلیون رشوه ای بگیرم که حتی رشوه هم نبود بنوعی پاداش محسوب میشد.
یه شخصی بهم گفت چندسال جنوب کارکن, جمع کن! برو تهران زمین بخر شراکتی بساز بفروش
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
شما از معدود نفراتی هستید که در خارج از کشور،به شما نسبت به اینجا بهای بیشتری داده میشود.تخصصی که فرمودید بعضیها دارند،در خارج از ایران،مثل اینجا پولساز نیست!!! محدودیت تعداد ویزیت و محدود تعداد عمل جراحی را درک میکنید؟کمسیون چند نفره متخصصان در یک مورد خاص را چطور؟؟؟!
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۲۱:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
و بعد یهویی با گرفتن یه تخصص و پورسانت و رشوه و کارانه و..... از 3 میلیون به ماهی 300 میلیون می‌رسند و فکر میکنن این عدالته!!!!!!!
اون وقت یهویی مفهوم عدالت یادتون میره.
ناشناس
United States of America
۰۲:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
واقعا امثال تو اشتباهی پزشک شدن . متاسفم برات خیلی زیاد . طرز فکرت شرم آوره
اهورا
Iraq
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
بله کسی که دکترا در سایر رشته ها داره باید هم حقوقش از شما بالاتر باشه .دکتر عمومی شده که کاری نداره یک با کنکور شرکت میکنی و با شش هفت سال درس خوندن میشی دکتر !!!! ولی دکتر در رشته های دیگه خیلی سختی کشیده از سه بار کنکور دادن بگیر تا 10 سال تمام درس خوندن و پشت صندلی های دانشگاه نشستن .خودتون رو با دکترهای دیگه هیچوقت مقایسه نکنید عزیزم .شما پزشکید نه دکتر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
بابا بیخیال بابای منم دکتر عمومی تو بیمارستان تامین اجتماعی ده تومن میگیره.
مارو چی فرض کردین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
"وقتی سیستم حق مارا عادلانه پرداخت نمیکند پس مانیز دفترعدالت را به گوشه ای وانهاده ومعیارعدل وحق را خودمان تعیین میکنیم."
پس اون تعهدات اخلاقی پس از فارغ التحصیلی هم کشک بود؟؟؟؟؟؟؟
حسن
United Arab Emirates
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
الاهی قربونت برم عزیزم ازخدا هیچی نمیخوام جزسلامتی شما پزشک جوان باشرف خدا نگهدار تو وپدرمادرت باشه عزیزم مواظب خودت باش ازقوم ظالمین توهر لباسی هستن
محبوب
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
وقتی که در کشور مادیات مقدم بر معنویات شد بهتر از نمی شود اعتقادات معنوی مردم و پزشکان سقوط کرده است و بطور جدی می توان گفت معنویات در جامعه رخت بر بسته است . در کشور ما دروغگویی و تزویر و ریا به خصوص در بین مسولان نهادینه شده است چون ریشه تمام معظلات کشور دروغ می باشد وقتی پزشکان می بینند عده ای در کشور بدون زحمت و دردسر و درس خواندن از طریق رانت و پارت بازی به ثزوت های بجومی رسیده اند اینها هم هر کاری از دستشان بر اید تا به مال و منالی برسند کوتاهی نمی کنند بنده به عنوان بازنشسته چند سال است که به خاطر هزینه گزاف نمی توانم به دندان پزشک مراجعه کنم تمام این مشکلات را مسولان به وجود اورده اند حالا دیگر کار از کار گذشته چطور مسولان نظام در بر خورد با فساد عاجز مانده اند و نمی توانند کار اساسی کنند با این مشکلات پزشکی هم نمی توانند بر خورد کنند دلیل بر اینکه مسولیکه بخواهد با این معظلات بر خورد کند خودش گرفتار همین معظلات می باشد هر چیزی که بگندد نمکش می زنند وای به روزیکه بگنند نمک
ناشناس
Germany
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
بیمارستان پارس پس از عمل جراجی دیسک کمر هنوز داخل بخش نبرده بودن مرا از تجهیزات پزشکی واقع در بزرگراه نواب به من زنگ زدند گفتند موقع عمل برای دیسک شما قطعه ای برای دکتر جراح فرستادیم و شماره کارت دادن تا مبلغ 3 میلیون تومان پرداخت کنم
ناشناس
Canada
۲۲:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
ازبس مریضهای محترم بدون تسویه حساب گذاشتن و رفتن که مجبورن اینکارو بکنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
پزشکان محترم خیلی وقت هست که در خیلی زمینه ها دچار انحراف شدند
بنده مستقیما با عده زیادیشان در ارتباطم
روز به روز تعداد پزشکان دو زنه و چند زنه در حال افزایشه
و همچین از نظر مالی هم تا پول نگیرن یه بخیه رو باز نمیکنن
خلاصه اینکه نگاه کنید به تعداد شرکت کنندگان کنکوری تجربی
و مقایسه کنید با یچه های فنی و مهندسی
در حالی که اینده هرکشوری رو پزشکی بلکه علوم فنی و اقتصادی و فن و حرفه میسازه
آینده از ان کشوری نیست که پزشک زیاد داره
از ان کشوریه که مهندس و فرد فنی بیشتری دارع و میتونه منابع رو مدیریت کنه
نه پزشکی که نهایت مدیریتش روی ساخت ساز ساختمان و برج شخصی یا شراکتی باشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
تازه این پرمدعایان با استفاده از دستگاهها و روشهایی که دانشمندان علوم پایه و مهندسین ابداع کرده و ساخته اند به تشخیص و معالجه بیماریها مبادرت میکنند. ام آر آی، ایکس ری، سی تی اسکن و .... تمام تجهیزات مطبها و بیمارستانه و آزمایشگاهها ابداعات و اختراعات غیر پزشکان هست ... پزشکان فقط استفاده کننده از اختراعات دیگران هستند و فخر هم میفروشند! در آمریکا و سایر کشورهای پیشرفته هر کس سر جای خودش و منزلتش به اندازه اهمیت وجودیش هست و جالب است بدانید که اصلا پزشکای فارغ التحصیل مارو قبول ندارند! احتمالا بزودی خدمات پزشکی رایانه ای میشه و تشخیص و معالجه رو کامپیوترها و ابزارهای اتوماتیک مهندسی انجام میدن و از شر این طایفه متکبر خلاص خواهیم شد!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
نترس داددش. سومین کشور تولید کننده مههههندسسسس هستیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
بغیر از تجهیزات پزشکی داروهاشونم هست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
اولا در این زمینه خیلی از ارگان ها حتی دخیل هستین،یادمه مدتی یه شرکتی رو س.پ زد برای پروتز ارتوپدی و پیچ و پلاک و پین های ارتوپدی،همه ی بیمارستانا رو مجبور کردن با نامه ی حکومتی که باید از این تجهیزات استفاده کنن،پزشکا هم برای اینکه زیربار نرن،همون تجهیزات رو میگرفتن از شرکت وابسته به سپاه و می شکوندن و کار میذاشتن و انقدر تکرار شد تا اینکه بخشنامه اومد که از همون محصولات قبلی استفاده کنید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
من تو چند سال اخیر حتی یدونه پزشک متخصص ندیدم که تو مطبش دستگاه pos داشته باشه ! همه ویزیت و زیرمیزی رو فقط و فقط نقدی دریاف می کنن . اونوقت کارمند بیچاره هنوز حقوق نگرفته باید مالیات رو بده !!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
مطب ها که هیچی یه سالی میشه آزمایشگاه ها و رادیولوژی و.. هم نمیزارن
حاج رضوان
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
احمدی نژاد ترین شخصیت در این دولت با اختلاف زیاد وزیر بهداشت می باشد
لجوج ، خودرای مشورت ناپذیر ، پوپولیست منتقدین را به چشم توطئه گر دیدن و ..‌‌‌.
اینم عاقبت مدیریتش
ناشناس
United States of America
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
"شرکت‌های پزشکی نیز با تمامی توان خود تلاش می‌کنند مقررات بازار بر اساس خواسته‌های آنان شکل بگیرد و تا جایی که بتوانند حتی مانع ایجاد خواست و تقاضا برای مقررات گذاری در این زمینه شوند."
"شیوه دیگری که شرکت‌های واردکننده و صادر کننده ممکن است پی بگیرند، توجیه علمی در راستای ضرورت استفاده از این مواد و تجهیزات است. به این معنا که این شرکت‌ها می‌توانند با نزدیک شدن به اساتید صاحبنظر و روسا و معاونان دانشکده، معرفی این مواد و تجهیزات را به آنان بسپرند و به صورتی کاملا مودبانه؟! (Gentlemen agreement) از آنان بخواهند که در کنگره‌ها و سمینار‌ها و حتی کلاس‌های درس مواد و تجهیزات را به مخاطبان و دانشجویان بشناسانند."
نمونه ی این دو پاداگراف رو امسال دربرنامه ماه عسل و تبلیغ واکسن گارداسیل و دفاع وزیر بهداشت از این برنامه داشتیم البته این روش جدیدی ست ترساندن مخاطب ناآگاه از مسائل پزشکی و فروختن واکسن یک میلیونی وارداتی.
فرارو نمیدونم چرا هر چی نظر میذازم منتشر نمیکنی !
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۲۱:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
الان یک ماه از اون گزارش گذشته. یعنی یک نفر از سیستم قضایی کشور، مثلا مدعی العموم نباید وارد این موضوع میشد؟؟؟ نباید بررسی میکردن؟ نباید برخورد میکردن؟
گزارش به این مهمی نوشته شده. ادعای به این بزرگی کرده.
یعنی دزدی و رشوه طبقه ای از جامعه که زندگی و سلامتی خودمون و عزیزانمون دستشونه اصلا برای هیچ کس مهم نبود.
به نظر شما بعد از این واکنش عالی مسئولین، دزدی و رشوه پزشکان ده برابر نمیشه؟؟؟
ناشناس
Canada
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
این اقای دکتر جقدر لفظ قلمی حرف زده ، بعضی ها فک می کنن وقتی اینطوری حرف می زنند ارزش کلام و مقامشان بالاتر می رود.
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
قضیه بهداشت و درمان هم نیاز به یک عمل جراحی ۵ ساله دارد به این صورت چند نفر پزشک متخلف رو مجازات سخت کنید بقیه متنبه میشن اگر هم نه با پولهایی که جمع کردن میرن خارج مجبور میشن برگردن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
تازگیهامتوجه شدیدهرکسی گذرش به بیمارستان ودکترمیفته دیگه خوب نمیشه یک دردش راهزاردردمیکنندوتاآخرعمربایددارومصرف کنه وگهگاهی جراحی روش انجام میدهندوآخرش بدون بهبودی دارفانی راوداع میکنه.!!!
reza
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
دقیقا درست میفرمائید من 3 ماه پیش آپاندیسم را بیمارستان میلاد تهران عمل کردم الان چند ماه است بعد از عمل انگشتان دست راستم اعصابش را از دست دادن و مدام سوزن سوزن میشود هیچ کس هم پاسخ گو نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
وقتي به جاي بهترينها بي سوادان با سهميه هاي عجيب و غريب پزشك ميشوند كار به اينجا ميرسد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
مطمئنی همشون سهمیه دار بودن؟
بجنوردی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
حمایت بیش از حد دولت با دادن حقوق نجومی به پزشکان و بی خیالی دستگاههای نظارتی باعث این نفرت شده است. به نظر من مثل زمان جنگ اجازه حضور پزشک از کشورهای دیگه رو بدن این انحصار کمتر میشه.خداییش لابی نظام پزشکی کشور و همچنین صنف طلا فروشان داره جامعه رو به گند میکشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
وقتی اخلاق بمیرد و وجدان رخت بربندد همه چیز از دست رفته است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
وضعیت پزشکها از لحاظ اخلاقی و انصاف واقعا خوب نیست. خیلیها هستن که حتی جرات نمیکنن برن دکتر.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
متاسفانه فرهنگ پزشکی در کشور ما عجین شده با ثروت و مال اندوزی و تکاثر. یعنی افراد از ابتدای ایام تحصیل ابتدایی اینگونه توجیه و فرهنگ سازی می شوند که: " دکتر بشو تا پولدار شوی" در حالیکه اینگونه باید باشد که دکتر بشو تا بهتر بتوانی به مردم و جامعه خدمت کنی" . در همین راستا متاسفانه برای بسیاری از عزیزان پزشک(و نه همه) پول و ثروت اندوزی از طریق پزشکی به یک هدف مسلم در زندگی حرفه ای و شخصی تبدیل می شود. حال اگر به موازات این روند فرهنگی، مدیرانی عالیرتبه ای هم برای ساماندهی به امور خدمات پزشکی انتخاب شوند که تایید و تشدید کننده ضرورت تمکن، برتری و برخورداری مالی چندین برابری پزشکان نسبت به سایر اقشار جامعه باشند. فکر می کنید نتیجه و خروجی این فرایند چه خواهد شد؟ آیا در این فرایند، خدمات سلامت و پزشکی به محلی برای ثروت اندوزی آنهم در بعضی موارد به هر طریق و حتی در بعضی موارد از طریق سوداگری تبدیل نخواهد شد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
ایران به وضعی در اومده که خیلی از ایرانیها اگر موقعیتش پیدا شود از هموطنان خود سوء استفاده میکنند. همه راحت سر هم کلاه میگذاریم و ککمان هم نمیگزد. آب ندیدیم وگرنه شناگر ماهری هستیم. اگر قبول ندارید شما را ارجاع میدهم به نظرات جامعه شناسان و متخصصین مربوطه در این زمینه. ببینید چه دل پری دارند. چقدر پست در گروه های تلگرامی در رابطه با این ویژگی بد ما ایرانی ها وجود دارد. وقتی زلزله میشود کانکس گران میشود نه ارزان. وقتی برف میاید کرایه فرودگاه میشود یک میلیون تومان! وقتی چیزی کمیاب میشود فروشندگان از آب گل آلود ماهی میگیرند. خودروی داخلی میلیونها تومان بالاتر از قیمت تمام شده خودرو توی پاچه مصرف کننده داخلی میکند. همه سر و ته یک پیازیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
یه بنده خدایی رو می‌شناختم میگفت 80 میلیون دزد و کلاه بردار دارند دوستانه کنار هم زندگی می‌کنند!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۳۰
دقیقا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
میدونید چرا پزشک های خارجی تو ایران ممنوع الفعالیت هستند چون دست زیاد نشه کی دلیل دیگه ای سراغ داره که با وجود کمبود متخصص که مجبورن ساعت دو نصف شب به مریض وقت بدن باز هم از فعالیت پزشکان خارجی تو ایران جلوگیری میکنن؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
ایراد از آموزش پزشکی است که فارق از هر رابطه انسانیو کاملا ماتریالیستی عمل می کند و مهر از ابزار
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
حتی مقاله ها هم سفارشی شده انتشارات کوثر به پزشکان هدیه میده که مقاله های سفارشی براش چاپ کنن متاسفم برا این جامعه ای که داریم پزشکان باید سردمدار اخلاق باشند ولی برعکسه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
ریشه مشکل در لابی گری مافیایی پزشکان برای محدود نگهداشتن ظرفیت دانشگاهی درپزشکی وتخصص است که باعث ایجاد کمبود مصنوعی پزشک ودرنتیجه فخر فروشی وتحمیل شرایط توسط این بشکه های نخوت ومال اندوزی شده است.
ما وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نداریم
وزارت مذکور در عمل چنین است : وزارت درآمدزایی برای پزشکان (فقط پزشکان)
چرا ظرفیت رشته پزشکی در دانشگاه ها رو بالا نمی برند؟ چون کاسبی خودشون کمتر میشه
بیمار مال باخته
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
در شهر ما پزشک جراح معروفی هست که درآمد ماهیانه ی نزدیک 1 میلیارد تومن داره. این پزشک محترم در برگ شرح عمل تیروئید ، غده ی خوش خیم طبق دو بار آزمایش پاتولوژِی رو با کد غده ی بد خیم نوشت تا حدود 2 میلیون بیشتر بگیره . بعد از شکایت از ایشون به نظام پزشکی ، به نتیجه ای نرسیدم . بعدا شنیدم که خود این جراح رییس کمیسیون بررسی بوده. در فاکتور بیمارستان هم تمامی لوازم پزشکی استفاده شده ی یکبار مصرف و جند بار مصرف ازجمله قیچی های مختلف و پنس و ... رو بنام من فاکتور زدن و پولش را حساب کردن . جالبتر اینکه مجوز ترخیص رو هم تلفنی و بدون معاینه ی بالینی صادر فرمودند. در این دزدی ،بیمارستان هم مشارکت تام داشت ، چون ایشون یکی از سهامداران بیمارستان هستند.
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
هزاران نمونه اینطوری هست و کسی به داد مردم نمی رسه
ناشناس
Finland
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
تمام نوجوانان فامیل ما تجربی میخونن بدای پزشک شدن فقط به چشم شغل و پول در آوردن بهش نگاه میکنن .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
نتایج سهمیه های سالهای گذشته کنکور.
bato-adv
bato-adv
bato-adv