bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۲۸۴۲۶
وال استریت ژورنال:

چرا قیمت نفت تا 30 دلار افت نمی‌کند؟

رابرت راپیر، سردبیر انرژی ترندز اینسایدر در یادداشتی برای وال استریت ژورنال نوشت: در نیمه دوم سال 2014 که قمیت فوری نفت با سقوط آزاد روبرو شد، هیچ کس نمی دانست قیمت ها کجا ثابت خواهند شد. ضمن اینکه در نیمه سال 2008 نیز یک سقوط آزاد قیمت نفت را از حدود 150 دلار به بشکه ای 30 دلار کشاند. زمانیکه قیمت ها به زیر 50 دلار رسید، بسیاری از تحلیل گران از احتمال افت بیشتر آن گفتند.

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۸ - ۱۳ فروردين ۱۳۹۴
فرارو- رابرت راپیر، سردبیر انرژی ترندز اینسایدر در یادداشتی برای وال استریت ژورنال نوشت: در نیمه دوم سال 2014 که قمیت فوری نفت با سقوط آزاد روبرو شد، هیچ کس نمی دانست قیمت ها کجا ثابت خواهند شد. ضمن اینکه در نیمه سال 2008 نیز یک سقوط آزاد قیمت نفت را از حدود 150 دلار به بشکه ای 30 دلار کشاند. زمانیکه قیمت ها به زیر 50 دلار رسید، بسیاری از تحلیل گران از احتمال افت بیشتر آن گفتند.

به گزارش سرویس بین الملل فرارو به نقل از وال استریت ژورنال، ادوارد مورس، رئیس جهانی پژوهش کالا در سیتی گروپ می گوید ممکن است قیمت نفت به 20 دلار در هر بشکه برسد. این در حالی است که دنیس گارتمن، تحلیلگر نفتی به سی ان بی سی گفت که به دلیل ذخیره نامطلوب نفت ممکن است شاهد نفت 15 دلاری هم باشیم.

راپیر در ادامه نوشت: من افت قیمت نفت تا 30 دلار یا کمتر از آن را بسیار نامحتمل می دانم. پیش بینی من برای سال 2015 این بود که قیمت نفت به کمتر از 40 دلار نخواهد رسید چراکه بازار امروز تمایزات مهمی با بازار سال 2008 دارد.

با وجود تکرار چندباره این مسئله که جهان شاهد افت تقاضا خواهد بود، تقاضای جهانی برای نفت طی سال های 2008 تا 2014 پنج میلیون بشکه در روز افزایش یافت. تقاضای نفت در کشورهای توسعه یافته در این دوره کاهش یافت اما این افت به دلیل افزایش تقاضا در تمام کشورهای در حال توسعه جهان جبران شد. پیش بینی آژانس بین المللی انرژی نشان می دهد تقاضا در سال 2015 روزانه 900 هزار بشکه دیگر افزایش خواهد یافت.

این رشد تقاضا چطور تامین شد؟ نخست با افزایش تولید در آمریکای شمالی که بیشتر به دلیل تولیدات نفت شیل ایالات متحده بود. در واقع در سال 2014 اطلاعات انرژی نشان داد که تولیدات نفت آمریکا در سال 2013 نسبت به یک سال پیش از آن روزانه یک میلیون و 100 بشکه افزایش داشته است.

مسئله اینجا است که بخش عمده تولیدات نفت شیل که به بازار اضافه می شود، هزینه های را به بالاتر از 50 دلار در بشکه رسانده است. 

اداره اطلاعات انرژی پیش بینی می کند که تولیدات نفت آمریکا طی ماه آینده افزایش خواهد داشت اما پیش بینی دیگر این اداره برای سال 2015 از رشد تولیدات در آمریکا کمتر از یک میلیون بشکه در روز خواهد بود.

بنابراین چرا برخی کارشناسان از افت قیمت نفت خبر می دهند؟ نخست به دلیل اینکه رشد ذخایر نفتی در حال رکوردزنی است ضمن اینکه تقاضا نیز افت داشته اما این روند رو به افزایش خواهد بود. به همین دلیل تصور سناریویی که بر اساس آن قیمت نفت برای مدت طولانی کمتر از 40 دلار بماند، ممکن نیست.