bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۰۲۷۲

بازگشت حامیان جلیلی به سوی احمدی‌نژاد

تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۲۹ فروردين ۱۳۹۴
جلسه‌‌ صمیمانه، پشت درهای بسته برگزار شد. آن‌طورکه خبرگزاری مهر گزارش داده ‌است «محمود احمدی‌نژاد» عصر پنجشنبه با فعالان فرهنگی- سیاسی مشهد نشستی صمیمی برگزار کرده‌. اما سایت «میدان ٧٢» نزدیک به احمدی‌نژاد دقیقا از عنوان «فعالان گفتمان انقلاب‌اسلامی» برای این دیدار استفاده کرده‌ است.

بااین‌حال خبری از جزئیات گفت‌وشنودها منتشر نشده ‌است. تنها صحبت‌های «ثمره هاشمی»، مسئول دفتر «احمدی‌نژاد» که در این سفر همراه او بوده‌، از سوی سایت میدان ٧٢ نزدیک به طیف احمدی‌نژاد منتشر شده‌ است. این سایت در ابتدای خبر خود نوشته ‌است: «بسیاری از رسانه‌ها و جریان‌های معلوم‌الحال شروع به دروغ‌پردازی و جنجال مبنی بر انتخاباتی‌بودن این جلسه کرده‌ و حتی از حضور شخص احمدی‌نژاد در این جلسه خبر داده‌اند، درحالی‌که اصلا دکتر احمدی‌نژاد در جلسه امروز حضور نداشته‌است».

این در حالی ‌است که «خبرگزاری مهر» با وجود تأیید خبر حضور احمدی‌نژاد در این جلسه، از قول «رامین قانع»، هماهنگ‌کننده برگزاری این جلسه، نوشته ‌بود: «این نشست صرفا در جهت یادآوری آرمان‌های انقلاب اسلامی تشکیل شده است و هیچ‌گونه بحث‌ انتخاباتی در آن مطرح نشد».

اگرچه بازهم درباره محتوای این یادآوری‌ها چیزی منتشر نشده ‌است. ثمره هاشمی در جمع فعالان گفتمان انقلاب اسلامی در مشهد در صحبتی کلی گفته ‌است: «هرجا عدالت بود و هرکجا کار و خدمت به مردم بود، مردم لذتش را چشیدند».

اگرچه او تمایلی به اشاره‌ به دوره‌ای که به نظر او مردم لذت این عدالت را چشیده‌اند، نداشته ‌است. میدان ۷۲ نوشته ‌است که مهندس ثمره‌هاشمی مشاور ارشد دکتر محمود احمدی‌نژاد در جمع صمیمی فعالان فرهنگی – سیاسی مشهد به تشریح مبانی انقلاب اسلامی و گفتمان مهدویت پرداخته‌ و متن کامل سخنرانی او را به‌زودی منتشر خواهد کرد.

این نخستین دیدار«احمدی‌نژاد» با حامیان «گفتمان انقلاب اسلامی» نبود، احمدی‌نژاد یک‌بار هم دی‌ماه ٩٠ در جمع آنها سخن گفته ‌بود. سایت هابیل آن را دومین نشست رئیس دولت پیشین با آنها دانسته‌ بود. پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری هم صحبت‌های او را منتشر و آن را دیداری صمیمانه عنوان کرده‌ بود.

«احمدی‌نژاد» در بخشی از آن دیدار صمیمانه گفته ‌بود: «مارکسیسم به پایان رسیده و نظام سرمایه‌داری هم به بن‌بست رسیده و دنیا نیازمند تئوری و ایده جدیدی است که در چنین شرایطی حتما باید ویژگی‌های حکومت جهانی را به بشریت عرضه کنیم؛ چراکه تنها جایگزین وضع موجود و فصل مشترک همه بشریت است».

بعد از پایان ریاستش بر دولت هم این ارتباط همچنان حفظ شده‌ بود. بهمن ماه ٩٣ آنها در پیامی به مناسبت درگذشت مادر «احمدی‌نژاد» که سایت میدان ٧٢ منتشر کرده‌ بود، نوشته ‌بودند: «مادری که یک انقلابی بزرگ و عدالت‌مدار و ولایت‌پذیر را در دامان خود بزرگ کرده است و وجود این خصیصه بزرگ آن مرحومه مؤمنه باعث می‌شود که همه دلسوزان انقلاب در اندوه بازماندگانش شریک و سهیم شوند».

اما جمعیت یا حامیان گفتمان انقلاب اسلامی چه کسانی هستند؟ آنها یک حزب رسمی‌اند؟ این نام گفتمان «سعید جلیلی» و حامیانش در آستانه انتخابات ٩٢ بود. پیش‌ازآن هم در آستانه دور دوم انتخابات نهمین دوره مجلس، اسامی فهرست انتخاباتی «حامیان گفتمان عدالت انقلاب اسلامی» منتشر و در یکی از نماز جمعه‌های تهران توزیع شده‌ بود. «قاسم روانبخش، محمدناصر سقای‌بی‌ریا، ابراهیم انصاریان، سیدمهدی هاشمی، علی‌اصغر زارعی، حسین طلا و حمید رسایی، مهرداد بذرپاش، سیدمحمود نبویان، بیژن نوباوه‌وطن، محمد سلیمانی، حسن حمیدزاده، علیرضا صفارزاده، حسین مظفر، زهره سادات لاجوردی، مهدی کوچک‌زاده،  زهره طبیب‌زاده، محمد‌اسماعیل کوثری، حسن غفوری‌فرد، روح‌الله حسینیان، محسن کازرونی، الهام امین‌زاده، فاطمه رهبر، فاطمه آلیا و لاله افتخاری اعضای فهرست مورد تأیید«حامیان گفتمان عدالت انقلاب اسلامی» بودند.

فهرستی منطبق بر اعضای جبهه پایداری یا حداقل نزدیکان آنها. جالب است که آن زمان خبرگزاری مهر این فهرست را منتسب به اسفندیار رحیم‌مشایی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور، اعلام کرده ‌بود! در اینترنت، وبلاگی با عنوان«حامیان گفتمان انقلاب‌اسلامی» وجود دارد که لوگو آن عکسی از احمدی‌نژاد در سال‌های نخست ریاستش بر دولت است؛ اما پیوندهای سایت مربوط به حامیان «سعید جلیلی» در شهرهای مختلف است. سایت خبری گفتمان‌نیوز هم خود را متعلق به حامیان گفتمان انقلاب اسلامی تعریف کرده ‌است؛ اما خبر سفر احمدی‌نژاد در هیچ‌یک از این دو منتشر نشده‌، حتی اشاره‌ای هم به آن نشده ‌است. 

رسانه‌ها و نزدیکان «احمدی‌نژاد» به شدت سعی دارند سفرها و کنش‌های عمومی «احمدی‌نژاد» را غیرسیاسی توصیف کنند. این را که او فعلا قصد بازگشت به عرصه سیاست را ندارد، برای انتخابات مجلس نامزد نخواهد شد و برنامه‌ای هم برای راهبری طیف حامی خود در انتخابات ندارد؛ آیا می‌توان غیرانتخاباتی توصیف کرد؟ حتی اگر صحبت‌های مستقیم انتخاباتی در آن طرح نشده ‌باشد. آیا جبهه پایداری و حامیان «سعید جلیلی» که در دولت نهم، زاویه‌هایی با «احمدی‌نژاد» پیدا کرده ‌بودند، دوباره دارند به او نزدیک می‌شوند تا ائتلافی از «احمدی‌نژادی»ها و«جلیلی»ها در مجلس دهم شکل بگیرد؟ اگرچه در قالب و با عنوان«حامیان گفتمان انقلاب اسلامی».

bato-adv
bato-adv