bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۶۵۹۵
بازنمایی زن در تبلیغات تلویزیونی ایران

زنِ خوب در آشپزخانه است!

سال 2003 فیلمی به‌نام لبخند مونالیزا (Mona Lisa Smile) ساخته شد که با نگاهی انتقادی به نقش زنان در سال‌های 1953 آمریکا می‌پردازد. این فیلم که ساخته مایک نیوول است، تلاش دارد که نشان دهد آنچه که در خانواده و سیستم آموزشی به زنان یاد داده می‌شود، نقشی ساخته شده و آن‌چیزی نیست که به‌راستی زنان باید به آن عمل کنند.

تاریخ انتشار: ۱۶:۴۷ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۴
کدام زن واقعیت دارد؟!

فرارو- سال 2003 فیلمی به‌نام لبخند مونالیزا (Mona Lisa Smile) ساخته شد که با نگاهی انتقادی به نقش زنان در سال‌های 1953 آمریکا می‌پردازد. این فیلم که ساخته مایک نیوول است، تلاش دارد که نشان دهد آنچه که در خانواده و سیستم آموزشی به زنان یاد داده می‌شود، نقشی ساخته شده و آن‌چیزی نیست که به‌راستی زنان باید به آن عمل کنند. در این فیلم جولیا رابرتز با اشاره به تبلیغات روز که در رسانه‌ها منتشر می‌شود و در آن‌ها زنانی با ظاهری آراسته درحال انجام کارهای خانه هستند، به دانش‌آموزان خود می‌گوید که "چه ارزشی دارد وقتی در رشته فیزیک تحصیل‌کرده باشید اما در نهایت برای همسرتان آشپزی کنید؟" حال آیا فضای این فیلم ما را به یاد فضای تبلیغاتی با محوریتِ نقش زنانه در کشور خودمان نمی‌اندازد؟

به گزارش فرارو، سال‌به‌سال، تصویر زن در شکل‌های مختلفِ آن در تلویزیون یا صداوسیما گسترش پیدا کرده‌است. زنان حال چه در سریال‌ها و فیلم‌ها و چه در تبلیغات میان‌برنامه‌ای نقش پررنگی را ایفا می‌کنند؛ نقشی که می‌توان در آن ردپایی از تناقض را پیدا کرد؛ زنانِ فیلم‌ها و زنانِ تبلیغات. زنانِ فیلم‌ها حال نقش‌های کلیدی‌تری یافته‌اند؛ بسیاری از آن‌ها در نقش‌های مهم اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی دیده می‌شوند، زنانی که به خوبی در حال دیده‌شدن‌اند. اما در آن سرِ ماجرا ما زنانی را می‌بینیم که در تبلیغات بازرگانی به ایفای نقش مشغول‌اند؛ زنانی که هرچند تنها چندثانیه نمایش داده می‌شوند، اما تفاوت جالبی را به رخ می‌کشند؛ زنانی که در حال معرفی انواع مواد شوینده و وسایل آشپزخانه و هرچه مربوط به خانه‌داری هستند و قرار است که به فروش محصولات شرکت‌های مختلف کمک کنند. 

زنِ فیلم یا زن تبلیغات؟
یک انسان‌شناس با اشاره به این‌که نقش زنان در صداوسیما با تناقضی اساسی روبروست می‌گوید "نقش زنان در فیلم‌ها نقش زنی است حضوری موثر و تحصیلاتی عالی در جامعه دارد اما همین نقش در تبلیغات یک کنش‌گر منفعل است که در نقش‌ها و موقعیت‌های اجتماعی و خانوادگی خود به انجام برخی کنش‌ها به ویژه امور روزمره مانند پرداخت قبوض مصرف انرژی، خرید از فروشگاه‌های مختلف، تست انواع شوینده‌ها و غیره مجبور شده‌است."

فاطمه سیارپور –انسان‌شناس و عضو شورای مرکزی انسان‌شناسی و فرهنگ- در گفتگو با فرارو و با تحلیل رویکرد تلویزیون در بازنمایی تصویر زن می‌گوید: در سال‌های اخیر، سیمای جمهوری اسلامی ایران با ساخت سریال‌هایی در حوزه خانواده که هر چه بیشتر به مسائل واقعی جامعه نزدیک‌ترند، به سوی طرح مشکلات خانواده اعم از جوانان، مسائل اقتصادی، بحران‌های روابط و غیره رفته و در صدد شده تا تابوی طرح بسیاری از مسائل را در نزد مخاطبان و افکار عمومی جامعه بشکند. در این حین خودآگاه یا ناخودآگاه به ساخت شخصیت‌های متنوعی از زن دست زده که به نظر می‌رسد در یک طبقه‌بندی برای فهم هرچه بیشتر این شخصیت‌ها، رابطه مستقیمی میان آنان و سن‌شان وجود دارد. به طوری که زنان دارای سن بالاتر و به اصطلاح سنین کمال، معمولاً در قالب نقش خانه‌دار بازنمایی می‌شوند و هر چه از آن رده پایین‌تر بیاییم زنان حضور مؤثرتری در جامعه در معنای فعالیت‌های اجتماعی دارند و این حضور در قالب مشاغل مختلف و داشتن تحصیلات عالی بازنمایی می‌شود. 

زنانی که حضورشان گسترده‌تر شده است
سیارپور در ادامه به سیاست‌ فرهنگی سیما اشاره کرده و در تحلیل آن گفت: از سوی دیگر دور از ذهن نیست که سیاست‌گذاری کلان فرهنگی حاکم بر برنامه‌سازی سیما حداقل در حوزه تئوریک وحدت رویه دارد، اما تناقضی در اعمال این سیاست‌گزاری‌های فرهنگی نوین سیما به چشم می‌خورد که طی آن به نظر می‌رسد سیما در درک و اعمال آن ناتوانایی‌های زیادی از خود نشان داده است که از آن جمله می‌توان به بازنمایی حضور زنان در آگهی‌های تبلیغاتی اشاره کرد که با آن‌چه در سریال‌سازی‌ها دیده می‌شود رابطه‌ای متناقض و در عین حال پیچیده یافته است. 

فاطمه سیارپور گفت: در این‌جا پرداختن به این که زنان در قالب چه شخصیت‌هایی در آگهی‌های تبلیغاتی حضور دارند و این شخصیت‌ها چقدر واقعی و چقدر دور از ذهن است را، به دلیل پژوهش‌های فراوان انجام شده توسط سایر پژوهشگران به خوانندگان محترم می‌سپاریم، ولی باید اشاره کنیم تناقض مد نظر ما تفاوت شخصیت‌ها و پرسوناژهای زنان سریال‌ها و آگهی‌هاست. 

زنان در سریال‌ها چه نقش دارند؟
سیارپور درباره تصویر زن در سریال‌های تلویزیونی گفت: زنان سریال‌ها چه در نقش‌های مثبت و چه در نقش‌های منفی به لحاظ داوری‌های اخلاقی، کنشگران فعالند که معمولاً آگاهانه وارد چالش‌ها می‌شوند و گاهی نیز خود چالش‌آفرینند و گذشته از خوب و بد ماجرا بخشی از فضای سریال و افت و خیز آن را بر عهده دارند. به عنوان نمونه در یکی از سریال‌های اخیر، زن با داشتن نقش بسیار منفی و دست‌داشتن در انواع جرایم اجتماعی مثل دزدی و هم‌دستی با شوهرش در بالاکشیدن اموال دیگری، به هر حال نقش فعالی داشت و باز در سریال دیگر، زن جوان خانه‌داری که به تازگی صاحب دختری شده بود، دوشادوش همسرش به حل مسائل او کمک می‌کرد. محوریت سریال پرمخاطب دیگر نیز زنی بود که علیه بسیاری از کلیشه‌های رایج مانند نامادری نامهربان و ازدواج مجددی که لزوماً همراه با شکست است و منفی بودن کار دست‌فروشی برای زنان و غیره وارد چالش‌های جدی در زندگی شد. 

زنان در تبلیغات چه می‌کنند؟
وی درباره همین نقش در تبلیغات بازرگانی توضیح داد: اما چنین فضایی برای زنان در آگهی‌ها متصور نیست و به طورکلی زنان در آگهی‌ها یک کنش‌گر منفعل به تصویر درآمده‌اند که در نقش‌ها و موقعیت‌های اجتماعی و خانوادگی خود به انجام برخی کنش‌ها به ویژه امور روزمره مانند پرداخت قبوض مصرف انرژی، خرید از فروشگاه‌های مختلف، تست انواع شوینده‌ها و غیره مجبور شده‌اند. 

عضور شورای مرکزی انسان‌شناسی و فرهنگ در پاسخ به این سئوال که دلیل تناقض تصویر زن در فیلم‌ها و تبلیغات چیست، گفت: در علت‌یابی چنین تناقض‌هایی باید به گروهی از دلایل اشاره کرد که از همه مهم‌تر، پتانسیل و توان ساخت تیزر در کانون‌ها و شرکت‌های تبلیغاتی مورد نظر سیما است. به نظر می‌رسد این توانایی سطح فنی نسبتاً مطلوبی دارد و توانسته‌ با استفاده از ابزارها و نرم‌افزارهای نوین رایانه‌ای از عهده بعد فنی ساخت تیزر برآید، که البته با تیزهای نوین در دنیا هنوز تفاوت فاحش دارد، ولی در عین حال سطح محتوایی پایین آن هم باعث شده تا آگهی‌ها هر چه کمتر در نزد مخاطبان اهمیت پیدا کند و صرفاً جنبه‌ای تبلیغاتی برای فروش هرچه بیشتر کالا و خدمات داشته باشد. 

کلیشه‌هایی که الگو می‌شوند
این انسان‌شناس از تبدیل کلیشه‌های تصویر به الگوهایی برای اندیشیدن سخن گفته و اظهار کرد: این سطح محتوای پایین بیشتر از همه ناظر به یک‌سری "کلیشه"‌هاست که در ادبیات علوم اجتماعی ساختارهایی را می‌گویند که از فرط تکرار به نوعی "الگوی اندیشیدن" بدل می‌شوند و به گونه‌ای به ملاک عمل افراد تبدیل می‌شوند که آنان بدون فکر و کاملاً ناخودآگاه همان طوری می‌اندیشند و عمل می‌کنند که کلیشه‌ها حکم کرده‌اند بی آن‌که افراد بفهمند می‌توان جور دیگری هم نگریست و اندیشید و اساساً ویژگی نوعی تفکر است که به نوعی عارضه یعنی تنبلی اندیشیدن مبتلا شده است.  در این میان نیز مشخصاً کلیشه‌های جنسیتی در آگهی‌های بازرگانی همان طور که گفته شد زنان را به افرادی منفعل و بدون قدرت تأثیرگزاری در حیطه اجتماعی اعم از خانه تا جامعه بدل کرده و به تصویر می‌کشند و این چیزی است که با واقعیت تفاوت عمده دارد.

تبلیغاتی بر پایه اقتصاد
وی همچنین به اقتصادی بودن تبلیغات در ایران توجه کرده و گفت: از سوی دیگر به نظر می‌رسد رابطه مهم‌تر میان آگهی‌سازان و پخش‌کنندگان رابطه‌ای هر چه بیشتر اقتصادی است که طی آن پرداختن به نوع و چگونگی محتوای ارائه‌شده رنگ می‌بازد و بنابراین کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد و قدرت چانه‌زنی در خصوص محتوا را کاهش می‌دهد. از این رو ممیزی‌های پخش دست به تولید یک سری معیارهای پخش می‌زنند که در عین حال که بسیاری از آن‌ها لازم و وارد است، عمق محتوایی کار را در نظر نمی‌گیرد و از همین‌جا همان طور که گفته شد جامعه را با تناقض و پیچیدگی مواجه می‌کند. 

وی در انتها تصریح کرد: در حالی که در شیوه‌های نوین بازاریابی و تبلیغات در دنیا، ابعاد جامعه‌شناختی و روان‌شناختی و حتی روان‌کاوی آنچه ساخته شده و مقابل دید عمومی جامعه قرار می‌گیرد، در سطح خرد و کلان (میکرو و ماکرو) با شیوه‌های علمی قبل، حین و پس از پخش عمومی سنجیده می‌شود و اهمیتی ویژه دارد.
علی فرقانی
United States of America
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
به نظر من اگر به بهانه های واهی خانم هارا از پست های کلیدی و قضایی منع نمیکردیم الان در ایران بهتری زندگی میکردیم.
خیلی از این اختلاس ها و فساد ها ناشی از دادن قدرت به مردانه.
این مردان هستند که به بذاته تمایل به فساد دارند.چرا که مردان اساساً تنوع طلب و تعدد طلب هستند.
جامعه ایران حتی از یک کشور سرمایه داری مثل ایالات متحده هم بیشتر اختلاف طبقاتی داره.
تمام این مسائل روزی درست میشه.
با استناد به 14 قرن گذشته نمیشه امروز قانون وضع کرد و زندگی کرد.
نسل های آینده ما هم این رو کم کم متوجه میشند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
لطفا دوستان به من وظایف مردان رو هم بگید. البته به جز پاسداری از حریم خانواده چون یاد دوبرمن می افتم.
شهروند درجه دو
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
لطفا یه تحقیق کنید ببینیم چرا بعضیا از کلمه ی "فمینیسم" میترسند. من فکر میکنم یکی از دلایلش سانسور هست و اینکه کتابهای کمی دراین باره ترجمه یا منتشر شده. و همه ی زوایای اون نشون داده نشده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
پس زن بد در آشپزخانه است؟؟!!!!!!! زن خوب هرجایی میتونه باشه... چه آشپزخانه، چه پشت میز ریاست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
فرارو اومدی ابروشو درست کنی، زدی کورش کردی... برای حمایت از زنان شاغل، زنان خانه دار رو تحقیر کردی
انتشار یافته: ۸۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
نه جای مرد در آشپزخانه است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
این آرزوتونو به گور خواهید برد
بنده خدا
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
جای زن در خانواده است
خانواده مهم ترین نهاد اجتماعی و بستر تربیت انسان است
مادر محور خانواده است
اگر زن از خانواده بیرون آمد:
-آینده اخلاقی و تربیتی جامعه به خطر می افتد
- فساد زیاد می شود
- طلاق زیاد می شود
-خودنمایی افزایش پیدا می کند
- تربیت و اخلاق از بین می رود در نتیجه قانون گرایی صرف و جریمه از سوی مسئولان در آینده جهت کنترل جامعه با شدت هرچه بیشتر بر جامعه دوربین محور تحمیل می شود
-و ...

هر جنس برای هدفی خلق شده...مرد با یک ماهیت و اهداف متناسب با خود...زن هم با یک ماهیت دیگر و اهداف متناسب با خود...
تو رو بخدا دست به اکوسیستم و طبیعت نزنید که نتیجه عکس است...
دکتر بیکار
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
همین نظر شما نشان دهنده فضای مسموم جامعه برعلیه زنان هاست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
منظور از این جمله واضح نیست. اگر منظور این هست که نه پس جای مرد در آشپزخانه است! من موافقم. البته برای این منفی دادم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
آشپزی وظیفه هیچکس نیست و مهارتی ست که مردان هم بهتره یادش بگیرند .به نفعشونه !
ناشناس
United Arab Emirates
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
آقای دکتر بیکار! و همین نظر شما نشان دهنده ی فضای مسمومی است که بر ذهن و زندگی شما سایه انداخته است.
وقتی بلد نیستی با استدلال جواب بدی چرا متهم می کنی پسرم؟
ناشناس
Poland
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
بنده خدای عزیز
اگه قرار بود به نظم و نظام طبیعی و به قول شما اکوسیستم و طبیعت برگردیم که ناجور می شد!!!!
قوانین اجتماعی وضع شدن که آدمیزاد رو از رفتار طبیعی منع کنن! اگه قرار بود آدمیزاد بنا بر طبیعتش زندگی کنه که شهر نداشتیم دیگه و همه جا جنگل بود!!!!!!
یه کم مطالعه کن بعد نظرات اکوسیستمی بده بنده خدا
فردوس برین
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
زن خوب زنی که بوی قرمه سبزی بده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
راست میگی ؟؟!!!!!خودت حاضری با زنی زندگی کنی که بقول خودت بوی قرمه سبزی بده ؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
يك سري آدم بي ادب و لوده رو ول كردن اينجا . با اين حجم بي احترامي ها من ديگه حتي يك خبر هم از فرارو نمي خونم .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
قرآن به صراحت در سوره نسا می فرماید که ای زنان در خانه هایتان بنشینید و آرام بگیرید. روایات معصومین نیز بیان کننده ی همین دیدگاه است .به راستی که الله و رسولش داناترند.
رونین
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
پس به اونها هم باید شک کرد
ناشناس
Poland
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
بله!
نمونه اش حضرت زینب (س) که قربون شون برم همه اش در خانه نشسته بودند و آرام گرفته بودند
یا حضرت خدیجه(س)
جالبه که اون طرز فکری که دائم بر منش حسینی به جای منش و روش حسنی تاکید داره به بانوان که می رسه حضرت زینب و حضور فعالش رو فراموش میکنه و نادیده می گیره!!!!!!
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
خب پس جاش کجاست؟ با همین قبیل مقاله های بعضی مردهای پاچه خوار ببینید توی نسل های بعد به چه ... خوردنی میفتیم که اجازه دادیم از آشپزخونه بیان بیرون که همین الان هم نشونه هاش پیداست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
من زنم و از آشپزی بیزارم و روی پیشانی ام هم هر چی نگاه کردم ننوشته آشپز!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
من نمی دونم شما نئاندرتال ها اصلا چه کاره هستید که بخواهید به زنان اجازه بدهید یا نه ؟! اصلا مگه در غار هم اینترنت هست؟! مادر و زنت خبر دارند چه نظری راجع بهشون داری؟!
ناشناس
Poland
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
شما اجازه نده
شما ضعیفه رو تو آشپزخونه حبس کن تا رستگار شوی!!!!!!!!
طاها
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
سلام
فراروی عزیز خواهش می کنم پز روشنفکری غربی و بی بی سی مأبانه به خود نگیر! مردان و زنان هر کدام وظایف اولیه ای دارند که به صورت فطری و در خلقت آنهاست.
وظیفه اولیه مرد: حفظ و حراست از حریم خانواده و تأمین معاش و روزی از طریق کار در خارج از خانه است.
وظیف اولیه زن: مدیریت داخل خانه اعم از: تربیت و نگهداری فرزندان، رسیدگی به امور منزل مانند پخت و پز و نظافت که البته مردان در این امر باید کمک حال آنان باشند.
اما در مواردی مانند تحصیل و کار هیچ مانعی برای زنان نیست اما بزرگترین وظیفه زنان همان مادر بودن است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
روشنفکری؟؟؟ مگه در روستاها از قدیم الایام زن ها در کنار کارهای خونه کارهای دیگه نمی کردند؟ مگه قالیبافی و سوزن دوزی و کار مزرعه و بازار برای فروش محصولاتشون نداشتند؟ مگه همین حالا در روستاها زنان کار بیرون از خانه نمی کنند؟ چرا وقتی کار شکل امروزی و مدرن برای زنان تحصیلکرده به خودش می گیره میشه روشنفکری؟ چرا مردها همیشه باید برای زنان تصمیم بگیرند؟ خداوند یک مرد رو برای زن سرپرست و مدیر قرار داده، اول پدرش و بعد شوهرش. نه اینکه همه مردهای جامعه حق تصمیم گیری برای زنان رو داشته باشند. فرارو میترسی نظراتم رو چاپ کنی بلایی که سر توکلی اومد سرت بیاد؟
ناشناس
United States of America
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
اگر در خانواده ای زن یا مرد توانایی بچه دار شدن نداشته باشند، این فرمول شما تکلیفش چی میشه طاها خان؟؟؟؟!!!
ناشناس
United States of America
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
زظیفه زن فقط آشپزی و نظافت منزل هست...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
با این دید شما، وظیفه مرد هم فقط حمالی و باربری است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
زن از نظر بعضیها اصلا هویت فردی موجودیت اجتماعی ندارد موجودیست بسیارمنفعل که تمام سرنوشتش در دست مردان است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
از منفی ها معلومه در چه جامعه زن ستیزی زندگی می کنیم :(
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
زن برای اینکارها خلق نشده، دلیل آفرینش زن ایجاد امنیت روانی و آرامش برای مرده ، واقغا این چه وضعیه؟! دنیا و زمین و آسمون هم به هم برسه من نظرم رو می گم اونم اینه که وظیفه یک زن حضور در خانه، ایجاد محیط گرم و صمیمی برای خانواده، پرورش کودکان ، رسیدگی به همسر و انجام امور منزله ، اگر هم قصد تفریح داره با حضور شوهر و تحت نظارت اون می تونه از خونه خارج شه ، این چه وصعیه؟ یه روز استادیوم ، یه روز موتور سواری ، یه روز مسابقات جهانی، یه روز کار در اداره جات و ... داربن جامعه رو نابود می کنین، بالا برید پایین بیاید نظر من اینه که بزرگترین تفریح زن شوهرداری و پرورش کودکانه، این تیپ کارها ماله پسراست، این چه وضعشه با اون ظاهر زننده ، الان مانتوی این خانم محترم کو؟ پوشش مانتو حداقل باید تا زانو باشه، آیا این وضغیت نشستن رو موتور با ابن حد از پوشش تنگ و چسبان غیر از این که در حق اون پسرای بدبخت ظلم شده؟! بابا این ها چه گناهی کردن که یکی باید آرامش ذهنیشونو به هم بزنه؟ یایا آخه خون آدم به جوش می آد ، یه روز می گن تفریح ما حضور در سفره خونه ها و قلبان، یه روز مسابقات ورزشی، یه روز حرکات ژانگولر با موتور، مرد به این تفریحات نیاز داره چون بار فشار کار رو از روش کم می کنه، اما زن به حای انجام وظایف مادری و شوهر داری ببین به کجا رسیده؟! (فرارو اگه انتقاد پذیری چاپ کن)
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
احمد منم مثل توام اما واسه کسی نسخه نمیپیچم. هرکس مختاره سبک زندگی خودشو داشته باشه و تو حریم خصوصی کسی سرک نکشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
عزیزم زن در ایران عملا انسان محسوب نمیشه. به جز در روز تولد حضرت فاطمه (س) که روز زن نام گرفته که یه خورده هندوانه میذارن زیر بغل خانوم ها که شما چنین و چنانید و بهشت زیر پای شماست و انسان سازید ...
اما پای عمل که به میون میاد، در مورد کوچکترین مسائل باید برای حقش بجنگه. نمونه ش همین ورزشگاه رفتن خانم ها که در کشورهای دیگه خنده دار به نظر میاد، ولی در ایران تا چنین بحثی میشه آقایون حکم می‌کنند که ما مسائل مهم‌تری! داریم و به اونها برسید... خلاصه اینکه فقط به خدا پناه ببریم از دست مردان خودبرتربین...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
زنهای سریالهای تلویزیونی آنقد رفتارهای بچه گانه و کلیشه ای دارند که تلویزیون مخاطب همیشگی سریالهاشو از دست داده. الان سریالهای ترکی با وجود کم مایگی به سریالهای ایرانی غلبه کردند. چون نقشهای زنانه در این سریالها آنقدر قویست و زنها به جای فرشته های بی فکر ، نقشهای خاکستری دارند.
آرش
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
آگهی های تلویزیون شده مانکن بازار....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
زن های امروزی خیلی اهل کار و زندگی هستند که شما با اینگونه اخبار سعی در کاهش آن دارید؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
من به عنوان یک مرد تأثیر یک زن در نقش مادری و همسری رو فوق العاده با اهمیت می دانم.

حتی اگر یک زن رئیس جمهور نیز بشود اما مادر خوبی نباشد قطعا تأثیر گذاریش از یک مادر موفق کمتر خواهد بود.
فاطمه
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
نقش پدری هم دست کمی از نقش مادری نداره .و البته زنها انتخاب می کنند مادر بشن یا نه .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
من هم تأثیر یک مرد در نقش پدری و همسری رو فوق العاده با اهمیت می دانم.
که چی؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
یک سوالی اون کسی که این چیزها رو می نویسه زنه ؟ خوب پس می خواهید تو تبلیغات کی تو اشپزخانه باشه/ مردها ؟ این که یک زن اشپز باشه منافاتی با اینکه در جامعه کار داشته باشه نداره مرد هم تنها وظیفه اش کارش نیست خرید و بسیاری چیزهای دیگه بر عهده مرده
فاطمه
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
زنها انسانند و هویتشون با این آگهی ها نادیده گرفته میشه و در حد یک کارگر خانگی تنزل داده میشن . کار خانگی وظیفه زنان نیست .و مردها هم باید یاد بگیرند و انجام بدهند چه زن خانه دار باشه چه نباشه .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
ناشناس 17:19 اگر شما به اصطلاح مرد هستيد با اين تفكر حتي جايتان آشژزخانه هم نيست بلكه در انبار ميباشد
ناشناس
United Arab Emirates
۲۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
زن خوب؟ داستان تاریخیه؟ تخیلیه ؟ کمدیه؟ برید باباااا. زن خوب 40 ساله نیس. منقرض شده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
مرد خوب از اول هم نبوده و نخواهد بود !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
ایضا مرد خوب
ناشناس
Poland
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
مرد خوب چی؟ آدم خوب چی؟؟؟
اصلا انسانیت چند ساله این طرفا منقرض شده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Germany
۲۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
په نه په جای زن در کافی شاپ ، خیابان ها ، بازارها ، شرکت های خصوصی ،رستوران ها، مهمانی های شبانه و... با آرایش زیاد ، لباسی برهنه است؟
شما غرب گراها موجب فرو پاشی خانواده شده اید از سر مردم چه می خواهید؟
خانه و کار در خانه بهترین و امن ترین مکان برای زن است و مرد وظیفه دارد برای عشق و ناموسش نان حلال در آورد و نوکری خانواده اش را بکند
زن پاکدامن و هنرمند می تواند در کارهایی مانند تدریس در مدرسه یا پرستاری و کار در اداره به شرط حفظ شان خود و خانواده کار کند ولی نباید بازیچه مردان هوسران در شرکت های خصوصی و مغازه ها قرار گیرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
بالا بری پایین بیای دوره تو سری زدن به زنان خیلی وقته به سر اومده . شما هم منقرض میشین!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
هر آدمی وقتی گشنه ش میشه، جاش توو آشپزخونه است. نه اینکه پای تلویزیون بشینه تا یه نفر دیگه براش غذا بیاره!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
با این طرز فکرت فکر نکنم زندگیت دو روز هم دوام بیاره.. وظیفه مرد در خانه کمک به زن هست نه اینکه هرکسی برای خودش غذا بیاره.برای خودش غذا بپزه . برای خودش لباس بشوره.. برای خودش زندگی کنه.. خوب پولم برای خودش در میاره .. کلا ازدواج برای چی می خواد؟بس عاطفه و گذشت برای هم جاش گجاست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
من از اقایونی که می گن جای زن توی اشپزخانه است سوال دارم، که اگر زنان به دلایلی مثل فوت همسر یا جدایی یا اصلا بیماری شدید همسرشون سرپرست خانواده شدند باید چی کار کنند؟ برن رختشویی؟؟؟ یا برن زن دوم و یا سوم یک نفر دیگه بشن و یک زندگی نکبت بار رو تحمل کنند؟

خودتون حاضرید چنین شرایطی رو بپذیرید که هیچ جایگاه اجتماعی و پشتوانه اقتصادی نداشته باشید؟ در برهه هایی از تاریخ زنان مجبور بودند چنین زندگی سراسر رنج و بدبختی رو تحمل کنند و ناتوان باشن. امروز دیگر مجبور نیستند. لطفا کمی خودتون رو جای خانم ها بگذارید.
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
تا وقتی به کلام خدا ومعصومین عمل نشه اش همون اشه کاسه همون کاسه حالا هی میخوایید باکلاس بازی در بیارید بیارید مشکلی نیست ولی بدونید جامعه وخانواده ضرر میکند.میخوایید جای زن ومرد رو عوض کنید یا مساوی کنید اشکال نداره ولی باید بدونید این نگاه غرب زده به خودتون وبه عاطفه خانوادگی تاثیر منفی میگذارد. لجبازی با دین بسته بسته بسته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
گندشو در اوردین با این بحثای فمینیستی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
به طاها: ژن آشپزی از نظر علمی ثابت نشده. امتحان کن: دو تا تخم مرغ بپز ببین چیزی از مردانگیت کم میشه؟
یه دختر
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
جنسیت، دین، فرهنگ، ملیت، قومیت، و غیره هرکدام فقط بخشی از هویت ما را تشکیل میدهد. شخصیت هر آدمی تشکیل شده از ترکیب همه ی اینها به اضافه ی تجربیات شخصی آن فرد در زندگی. "زن خوب، مرد خوب، مسلمان واقعی، ایرانی واقعی و غیره" کلیشه هایی هسنتد که مانع شناخت صحیح ِ شخص از خودِ واقعی اش میشود.
یه دختر
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
من به رویاهای دخترم و پسرم به یک اندازه پرو بال میدم و فرصت پیشرفت رو براشون فراهم میکنم و تشویقشون میکنم که برای آینده ای تلاش کنند در حد مهندس ناسا، مخترع، دانشمند، سیاستمدار، هنرمند یا چیزی توو این مایه ها. شما هم دختری تربیت کنید که بزرگترین آرزوش پختن قرمه سبزی باشه! بعد ببینیم کی بیشتر به جامعه سود میرسونه و کدوم دختر در بزرگسالی بیشتر از والدینش متشکره.
مریم
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
من خودم یک زنم ولی خب این مقاله یعنی چی؟؟؟؟مثلا میخوان تبلیغ مایع ظرفشویی پریل بکنندبرن توباغ وحش از فیلا بپرسن :فیل عزیز با چی ظرف می شوری؟؟؟می خواید برای اینکه زن را به عنوان
یک کنشگر فعال نشون بدن بهش بگن ریش تراش فیلیپس تبلیغ کنه؟؟؟؟والااااااا
ناشناس
United States of America
۰۴:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
زن فقط باید واسه مرد خونش بشوره و بپزه..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
وای در چه جامعه زن ستیزی زندگی می کنم . چرا از این جا نرفتم ؟ چرا چرا چرا ...
ناشناس
Azerbaijan
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
ماکه نصف روز سرکاریم تو اداره و نصف بقیه را هم در آشپزخانه دیگه چی میخاین از جونمون والله شبانه روز بیست و چهارساعت بیشتر نیست وگرنه بقیه ساعات را هم در خدمت خانواده و جامعه بودیم خودمونم که اصلا آدم به حساب نمیاییم که بخواهیم وقتی برای خودمون بزاریم فرمایش دیگه ای نیست عالی جنابان من یه زن کارمنده خانه دار شوهردار بچه دار تحصیل کرده ام
ناشناس
Poland
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
می دونی حضرات چی می خوان؟
یه زنی می خوان که کارمند باشه و کمک خرج و دست پختش هم عاااالی و کدبانو گری هم در حد لالیگا! بعد سه تا کاکل زری و پیرهن پری بزاد براشون بعد که خوب مچاله شد و زندگی ساخت حضرت آقا تو آینه یه نگاهی به خودش بندازه و بگه فتبارک الله و بره سراغ یه دختر بیست ساله و صیغه اش کنه!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
خانه داری شغلی بیست و چهار ساعته ست بدون دستمزد و بیمه و امکان پیشرفت .شاید بهتره کمی برای اون زن بدبخت هم دل بسوزونید.تازه زنهای شاغل که دو برابر استثمار میشن.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
نقش زن به عنوان همسر و مادر. اما نقش مرد فقط به عنوان سیاست مدار، فوتبالیست، رئیس، مدیرعامل و ... مردها هیچ وظیفه پدری و همسری ندارند. در جواب دوست عزیزی که گفت زن اگه رئیس جمهور هم بشه مادر خوبی نباشه فایده نداره. مرد هم حتی اگر رئیس جمهور بشه وقتی پدر خوب و همسر خوبی نیست بنیان خانواده به تزلزل می افته. نقش برابری بهتر است از نوشتن شرح وظایف برای زن و مرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
کامنتها نشون میده چقدر مردا از کسب موقعیتهای اجتماعی توسط زنان عصبانی و درمانده اند. ولی جالبه که همین موقعیتها رو برای دختراشون میخوان و بهشون افتخار میکنن ولی جای زن خودشون رو در آشپزخونه میدونن.
Hendi
India
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
زن خوب زیرک . درس خوان و ترقی خواه هست ما نمی تونیم زیر فشار مردهای کم عقل ساکت بشیم و از خانه بیرون نیاییم
Hendi
India
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
سرکوب و فشار به زنها در کشورهای عقب مانده بیداد میکند . تمامی اختلاسگران در ایران از مردان بودند
Hendi
India
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
زنان متخصص و باهوش باید مدیریت خیلی از بخش های دولتی را بدست بگیرند چرا که هم وطن پرستند هم مردم دوست با مدیریت عالی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
سوژه جدیدتون تحقیر مادران خانه داره؟!!!
ناشناس
Poland
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
نه تحقیر اون فکری است که زن رو فقط مادر و فقط خانه دار می بینه
اگر زنی آگاهانه و آزادانه تنها مادر و خانه دار باشه که ایرادی درش نیست! مهم اجبار و سلب اختیار زن و الگو سازی نادرست برای نیمی از جمعیته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
خیلی از ماها مامانامون خانه دارن... به وجودشون و زحماتشون افتخار میکنیم
ناشناس
Poland
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
از مامانت پرسیدی چقدر از زندگیش راضیه؟
پرسیدی اگه یه روز بابات بذاره بره سراغ یه زن جوون تر و زیباتر چی براش می مونه؟
از مامانت پرسیدی آخرین بار کی به اسم فامیل خودش صداش کردن؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
فرارو لطفا ارزش "خانه دار" بودن رو زیر سوال نبر
الهه
United States of America
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
من به عنوان یک زن ,که در جامعه در حال فعالیتهای مختلف هستم ,میبینم و درک میکنم که حتی پس از یک روز پر از مشغله وقتی وارد خانه میشوم باید به امورات منزل رسیدگی کنم چون شالوده زندگی به عهده زن هست و مسئولیتی که زن در خانه و خانواده داره به مراتب سنگین تر از یک مرد هست .پس به زن های جامعه انگ در آشپزخانه بودن نزنیم ,به کرات دیدم ماندر هایی که سالهای سال بیرون از منزل کار کرده اند و فرزندانی بار آورده اند که بیش از کمبود همه چیز ,کمبود محبت دارند و مادر خودم رو میستایم که علی رغم اینگه میتوانسته بیرون از منزل کار کند ولی در خانه و به کار مهم خانه داری مشغول شده و فرزندانی عالی تحویل جامعه داده.
پس به زن و مقامش بیشتر احترام بگذاریم ,تا جامعه از این حالت فساد بیرون بیاد و به شکل واقی ایرانی اسلامی باشه .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
نگاه مردم ایران نسبت به زن رو میتونید از کامنتهای خبر "(تصاویر) انیس‌الدوله؛ سوگلی ناصرالدین‌شاه" فهمید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
من فکر می‌کنم اصلا مسئله جای زن یا مرد در آشپزخانه مطرح نیست.
هر مرد یا زنی در جامعه با هر مسئولیتی در ممکن است محیط منزل مسئولیتی متفاوت داشته باشد. مگر یک استاد داننشگاه یا پزشک در منزل لباس نمیشوید که نیاز به پودر ماشین لباس شویی نداشته باشد. اصولا مسئولیت اجتماعی در هر سطحی منافاتی با مسئولیت فرد در منزل ندارد.
به نظر بنده تناقض مطرح شده از سوی جامعه شناس نویسنده مقاله اصلا موضوعیت نداشته و تنها ساخته و پرداخته ذهن خود اوست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
من فکر می‌کنم اصلا مسئله جای زن یا مرد در آشپزخانه مطرح نیست.
هر مرد یا زنی در جامعه با هر مسئولیتی در ممکن است محیط منزل مسئولیتی متفاوت داشته باشد. مگر یک استاد داننشگاه یا پزشک در منزل لباس نمیشوید که نیاز به پودر ماشین لباس شویی نداشته باشد. اصولا مسئولیت اجتماعی در هر سطحی منافاتی با مسئولیت فرد در منزل ندارد.
به نظر بنده تناقض مطرح شده از سوی جامعه شناس نویسنده مقاله اصلا موضوعیت نداشته و تنها ساخته و پرداخته ذهن خود اوست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
بعضیا فکر میکنن زن خوب زنیه که مرد خوبی باشه!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
بعضیا هم فکر میکنند تعریف مشخصی از "زن خوب" "مرد خوب" وجود داره!
ناشناس
Poland
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
در مقبلش هم یه عده فکر می کنن زن خوب زنیه که جز بچه و شوهرش به هیچ چیز دیگه تو دنیا فکر نکنه و بدون اونها حتی یه روز هم نتونه به زندگی ادامه بده
ناشناس
Armenia
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
روتون نميشه ي دفعه بگيد زن طفيلي مرد است و وسيله اطفاي شهواتش
متاسفانه مردها فقط تو ي چيز خلاصه مي شن
bato-adv
bato-adv
bato-adv