bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۰۸۱۵

کشف قرآنی که احتمالا "قدیمی‌ترین" قرآن است

آیاتی که بر پیغمبر اسلام وحی می‌شد توسط کاتبان بر پوست حیوانات، سنگ، برگ خرما و استخوان شانه شتر نوشته می‌شد و این متون سرانجام در حدود سال ۶۵۰ میلادی، به شکل یک کتاب واحد جمع آوری شد.

تاریخ انتشار: ۱۱:۵۸ - ۳۱ تير ۱۳۹۴
کشف قرآنی که احتمالا
ممکن است قدیمی‌ترین قرآن موجود در دنیا در کتابخانه دانشگاه بیرمنگهام بریتانیا یافت شده باشد.

دانشگاه بیرمنگهام گفته که آزمایش تاریخ‌گذاری رادیوکربن روی اوراق یک قرآن متعلق به کتابخانه این دانشگاه نشان داده است که عمر این قرآن دست کم به ۱۳۷۰ سال می‌رسد و در نتیجه، احتمال دارد قدیمی‌ترین قرآن موجود در جهان باشد.

اوراق این قرآن برای حدود یکصد سال بدون تشخیص قدمت آن در کتابخانه نگهداری می‌‌شد تا اینکه یک دانشجوی دوره دکترا هنگام تحقیق روی این اوراق تصمیم گرفت آنها را برای تعیین قدمت به واحد تاریخ‌گذاری رادیوکربن دانشگاه آکسفورد ارسال کند. نتیجه این آزمایش برای او و کتابخانه دانشگاه غیرمنتظره بوده است.

آزمایش‌های انجام شده دامنه تاریخ‌های محتمل را معین کرد و با احتمال بالای ۹۵ نشان داد که قدمت این قرآن که روی پوست نوشته شده به زمانی بین سال های ۵۶۸ تا ۶۴۵ میلادی می‌رسد. براساس سنت، پیغمبر اسلام حدود سال ۵۷۰ میلادی متولد شد و در سال ۶۳۲ میلادی وفات یافت.

براساس سنت، پیغمبر اسلام از سن ۴۰ سالگی تا هنگام وفات دریافت کننده وحی بود و به این ترتیب، کاتب قرآن هم‌عصر پیغمبر اسلام بوده و حتی ممکن است او را نیز ملاقات کرده و سخنان او را شنیده باشد.

آیاتی که بر پیغمبر اسلام وحی می‌شد توسط کاتبان بر پوست حیوانات، سنگ، برگ خرما و استخوان شانه شتر نوشته می‌شد و این متون سرانجام در حدود سال ۶۵۰ میلادی، به شکل یک کتاب واحد جمع آوری شد.

اوراق موجود در کتابخانه دانشگاه بیرمنگهام به خط حجازی نوشته شده که یکی از شیوه‌های اولیه کتابت به زبان عربی بوده است.

مسئول بخش کتاب‌ها و متون خطی کتابخانه بریتانیا گفته است که قرآن کتابخانه بیرمنگهام حتی اگر هم در حیات پیغمبر کتابت نشده باشد قطعا قدمت آن به عصر سه خلیفه اول می‌رسد. نحوه کتابت این اوراق بسیار خوب است به نحوی که حتی امروز هم می‌توان به سادگی حروف آن را تشخیص داد و متن را قرائت کرد.

این اوراق بخشی از "مجموعه مینگانا" شامل بیش از سه هزار سند و کتاب خطی متعلق به منطقه خاورمیانه است که آلفونسو مینگانا، کشیش کلدانی متولد عراق، در دهه ۱۹۲۰ میلادی گردآوری کرد. هزینه سفر و تحقیقات او را ادوارد کدبوری، از خانواده معروف کدبوری، صاحبان یک شرکت تولید شکلات در بریتانیا تامین کرده بود. متون گردآوری شده سپس به بریتانیا انتقال یافت و سرانجام در اختیار دانشگاه بیرمنگهام قرار گرفت.
منبع: بی بی سی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
عزیز من اول اطمینان کسب کنید بعد در بوق و کرنا کنید
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
قرآن تاریخی روستای نگل مریوان نیز مربوط به دوران خلفای راشدین می باشد و اگر مورد آزمایش قرار گیرد احتمالا همین قدمت رو داره
lمرتضی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
بعله
اصلا تعجب نکنید. با نمکدون رادیو کربن 1400 ساله رو پاشیدن رو قرآن بعدشم یهویی اون دانشجوهه به فکر افتاده بره تعیین قدمت کنه. جالب اینجاست که بر اساس همین مستندات فردا میان میگن قرآن شما غلط داره اصلاحش کنید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
قدیمی ترین قران دنیا در انگلیس؟؟؟اوه اوه اوه باز این گرگ پیر چه نقشه ی شومی در سر داره خدا می دونه
ناشناس
United States of America
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
اگر در خاور میانه مانده بود دیگر وجود نداشت. اثار تاریخی کشورهای خاورمیانه در اروپا و امریکا بهتر حفظ شده اند تا در خاور میانه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
همون بهتر، اگه تو ایران بود معلوم نبود چه بلایی سرش میومد
سلیمان
Saudi Arabia
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
اگر این عکس مربوط به همین قران مورد بحث باشد، این تاریخ کتابت نمیتواند درست باشد. در زمان صدر اسلام هنوز رسم الخط عربی به این شکل در نیامده بود. متن قران این عکس را به راحتی می توان خواند (آخرین خط: فاخلع نعلیک انک بالواد المقدس طوی) در حالی که در آن زمان هنوز الفبا و رسم الخط عربی به تکامل نرسیده بود. قران های موجود در موزه های ایران را اگر ببینید قران های منسوب به همان زمان اصلا قابل خواندن نیستند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
آقای سلیمان یک کامنت گذاشته که بحثی علمی را مطرح کرده، در عجبم که چرا منفی گرفته
انتشار یافته: ۹
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
حیف از کسی که قران را نشان می دهد .
bato-adv
bato-adv