bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۱۲۳۹

کم کردن ظرفیت پذیرش رشته پزشکی؛ چرا؟

تاریخ انتشار: ۱۴:۲۲ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۴
مطلب دریافتی- نویسنده: سیامک داودی؛ جوانان بسیاری در این مرز و بوم علاقه مند به ادامه تحصیل در رشته پزشکی هستند و از طرفی رشته پزشکی رشته ای بسیار کاربردی و مورد نیاز مردم است بارها در رسانه ها خبرهایی از گرفتن زیر میزی از بیماران مستاصل می شنویم، هر فرد نسبتا آگاهی می داند علت اصلی آن کم بودن پزشک مورد نیاز جامعه به نسبت متقاضیان خدمات در این رشته است لذا گروهی ناچار می شوند برای درمان عزیزانشان دارو ندار خود را بفروشند تا بتوانند از عهده مخارج بیمارستان‌های خصوصی و به تبع آن دستمزد پزشکان برآیند.

با سیاستگذاری مسئولین محترم خوشبختانه کشور عزیزمان در زمینه تربیت متخصص در سایر رشته ها خود کفا شده است به خصوص در زمینه رشته های مهندسی اما چرا مسولان وزارت بهداشت به جای افزایش ظرفیت رشته های پزشکی که حل کننده بسیاری از مشکلات پزشکی مردم است در سال جاری ظرفیت پذیرش در این رشته ها را نسبت به سال گذشته کم کرده اند و به تبع آن باعث نگرانی خیل عظیم جوانان و خانواده هایشان که در کنکور امسال شرکت کرده اند شده اند.

هچنین واقعا چه تعداد ازخانواده ها از عهده هزینه های سرسام آور پردیس های خودگردان تربیت رشته پزشکی بر می آیند که برای هر سال شانزده میلیون تومان شهریه اعلام کرده است.

آیا مسئولین وزارت بهداشت فکری به حال جوانانی کرده اند که رتبه قبولی در این پردیس ها را آورده اند ولی خانواده هایشان قدرت پرداخت این هزینه سنگین را ندارند، چه کسی پاسخگویی تبعات ناشی از عدم توانایی پرداخت شهریه توسط پدران خانواده ای خواهد بود که بارها به فرزندانش نصیحت کرده است علم بهتر از ثروت است.

با این سیاستگذاری فرزندان خانوده های مرفه به راحتی می توانند در رشته پزشکی علی الرغم اینکه نمرات کمتری از سایر داوطلبان کم درآمد داشته اند در پردیس‌های خود گردان ادامه تحصیل دهند ولی متاسفانه دیگر خبری از آرزوی پزشک شدن برای فرزندان خانواده های کم درآمد علی الرغم اینکه نمره بالاتری از هم‌ترازان خود در خانواده مرفه کسب کرده اند نخواهد بود.

آیا بهتر نبود در نحوه سیاستگذاری مسئولان وزارت بهداشت در طرح تحول، بجای اینکه از محل یارانه های مردم نسبت به افزایش درآمد پزشکان موجود اقدام شود ظرفیت پذیرش رشته های پزشکی را از محل یارانه ها بالا ببرند یا اینکه از محل همین یارانه ها هزینه های پردیس های خود گردان را به نفع فرزندان خانواده های کم درآمد که رتبه قبولی در این رشته ها را آورده اند بپردازند تا با افزایش تعداد پزشکان مشکل مردم ریشه ای حل شود.

اکنون سوالی مطرح است که چه علت و عواملی نمی گذارد ظرفیت پذیرش در رشته های پزشکی و تخصص آن اضافه شود؟ احتمالا یکی از پاسخهای این سوال این است که متاسفانه گروهی در وزارت بهداشت به خاطر منافع صنفی مانع افزایش تربیت پزشک در جامعه هستند.

انشالله سایر مسئولین مملکت مانع از انحصار گروهی خاص شده و وزارت بهداشت را ملزم نمایند تا سیاستی را مد نظر قرار دهد که از محل یارانه های مردم به جای افزایش درآمد پزشکان کنونی نسبت به افزایش تعداد پزشکان بخصوص پزشکان متخصص و دندانپزشک اقدام عاجل صورت گیرد.

این امر قطعا باعث رضایت هزاران خانواده می شود که فرزندانشان چشم به راه قبولی در رشته پزشکی هستند و از طرفی توانایی پرداخت هزینه سنگین پردیسهای خود گردان را ندارند.

مسئولان محترم وزارت بهداشت می توانند با افزایش تربیت پزشک و دندانپزشک از محل یارانه ها مشکلات مناطق محروم را نیز در خصوص کمبود پزشک و دندانپزشک با اخذ تعهد خدمتی از فارغ التحصیلان مشتاق به راحتی حل نماید. چون بسیاری از خانواده هایی که تمکن مالی پرداخت هزینه های پردیس‌های خود گردان را ندارند مشتاقانه تمایل خواهند داشت فرزندانشان با دادن تعهد سالیان زیادی را به مردم مناطق محروم خدمت نمایند.

طبق ضرب المثل مشهور مسئولان وزارت بهداشت به جای ماهی دادن بهتر بود آموختن روش ماهیگیری را در سیاستگذاری‌هایشان با افزایش تربیت پزشک یا دندانپزشک اعمال نمایند نه اینکه باعث افزایش درآمد پزشکان موجود از محل یارانه های مردم شوند که یکی از تبعات آن نارضایتی قشر عظیم کادر درمانی غیر پزشک و سایر آحاد تحصیلکرده در جامعه خواهد بود.

سیاست‌گذاری منطقی در وزارت بهداشت بهتر است به گونه ای باشدتا منافع صنفی خاص پرنفوذ در آن سیستم بر منافع جامعه و انبوه جوانان شرکت کننده در کنکور رشته پزشکی ترجیح داده نشود.