bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۲۲۲۳
پخش «جیوگی» از شبکه دو آغاز شد

برنامه‌ای برای آدم‌های "سیال"

«جیوگی» نام یک برنامه مستند ترکیبی است که از هفته گذشته پخش خود را از شبکه دوم سیما آغاز کرده است. این برنامه همان طور که از نامش هم پیداست برنامه‌ای است برای آدم‌های سیال.

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۶ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۴
برنامه‌ای برای آدم‌های
فرارو- «جیوگی» نام یک برنامه مستند ترکیبی است که از هفته گذشته پخش خود را از شبکه دوم سیما آغاز کرده است. این برنامه همان طور که از نامش هم پیداست برنامه‌ای است برای آدم‌های سیال.

برنامه «جیوگی» هر هفته از چهارشنبه تا جمعه  ساعت 21 پخش می‌شود. میلاد دخانچی کارگردان «نیویورک زیرزمینی» و مستندساز جوان اجرای این برنامه را عهده‌دار شده است. او که بیشتر با مستندهایی که عموما از شبکه جهانی پرس تی وی به نمایش در آمده، ‌شناخته می‌شود با اجرایی متفاوت سعی کرده تا فضایی جدید برای طرح موضوعات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایجاد کند و آن‌ها را به چالش بکشد.

 قرار است تا در هر سری از این برنامه سه گانه بخشی از یکی از محصولات فرهنگی همچون فیلم، کتاب و یا موسیقی و یا خبرهای روز و بحث برانگیز انتخاب شوند و در برنامه‌های چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه هر هفته به صورت به هم پیوسته مورد بررسی قرار بگیرند.

هر سری برنامه یا مجموع آنچه که هر هفته از «جیوگی» به روی آنتن می‌رود در یک نظم موضوعی برخوردارند. به این معنا که در 72 قسمت این مجموعه قرار است 24 موضوع آن هم در سه جلسه 30 دقیقه‌ای مورد بررسی قرار گیرد.

این در حالیست که فرآیند ساخت هر قسمت با فاصله‌ای اندک از روز پخش صورت گیرد تا برنامه بتواند به بازخوانی و کندوکاو تحولات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی روزمره بپردازد.

 در روز چهارشنبه موضوع انتخاب شده برای حاضرین در استودیو نمایش داده شده و از آن‌ها تقاضا می‌شود تا واکنش اولیه و نقطه نظراتشان را نسبت به این موضوع بیان کنند.

«جیوگی» پنجشنبه‌ها به مهمان ویژه برنامه اختصاص دارد که موضوع برنامه را به صورت کارشناسی مورد بررسی قرار می‌دهد. برنامه چهارشنبه به طرز تفکر مهمان هفته مرتبط خواهد بود.

و «جیوگی» جمعه‌ها که «رادیکال جیوگی» نام دارد دو برنامه گذشته را تحلیل و تفسیر کرده و با کمک آیتم‌های مختلف به نوعی نتیجه‌گیری می‌رسد. در این قسمت که جیوگی‌ترین بخش برنامه «جیوگی» است، آیتم‌های خلاقانه‌ای مانند آزمایش‌های اجتماعی یا دعوت از کارآفرینان فرهنگی اجتماعی گنجانده شده و تلاش می‌شود ارتباط با مخاطبان از طریق پاسخ‌دهی به نقطه نظراتشان در شبکه‌های اجتماعی و یا پیامک‌ها هم به صورت یک آیتم در برنامه قرار بگیرد.

چرا جیوگی؟
به گفته دست‌اندرکاران برنامه، «جیوگی» تلاشی برای سیال بودن است. زیرا امروزه طرز تفکر مبتنی بر حفظ وضع موجود و یا مبتنی بر ایستایی، چه در محیط خانواده، چه در سبک‌های زندگی وجود دارد که به واسطه عامل ترس، همچون ترس از فقدان، افراد در پی حفظ وضع موجود هستند. 

در این میان اگر طرز تفکری دیگر جایگزین این ایستایی و مسلط بر فضای اجتماعی شود، احتمالا وضعیت تغییر خواهد کرد یعنی اگر ما متفاوت از طرز تفکر موجود فکر کنیم و به عبارتی سیال باشیم، وضع موجود از این بهتر می‌شود. «جیوگی» به معنای و به مثابه‌ی این طرز تفکر متفاوت است.

این گروه هفته گذشته برنامه‌شان را با برنامه «صفر» آغاز کردند. یعنی به قول خودشان یک پیش برنامه قبل از نسخه اصلی که در خلال آن مخاطبان هم بیشتر با مفهوم جیوگی و حرف حسابش آشنا شوند.

قسمت نخست این برنامه با سكانس‌هایی از چند فیلم سینمایی ساخته مسعود كیمیایی شامل اعتراض، حکم و جرم آغاز شد. «جیوگی» روز پنجشنبه  با حضور رضا امیرخانی روی آنتن رفت و با این نویسنده به بهانه نگارش رمان «قیدار» که همچون فرمول کیمیایی در آن نوعی خلق قهرمان وجود دارد درباره ادبیات جوانمردی صحبت کرد و دست آخر هم در برنامه جیوگی روز جمعه که «رادیکال جیوگی» نام دارد، گپ و گفتی با جوانان دغدغه‌مند در حوزه بحث‌های مطرح شده شکل گرفت و آن‌ها به نقد دو برنامه گذشته پرداخته و از خلال مباحث شکل گرفته در این دو برنامه، مفاهیم جامعه‌شناسی مطرح شده در بحث‌ها را مورد بررسی قرار دادند.

برنامه «جیوگی» در گروه خانواده و فرهنگ تولید می‌شود. این برنامه به تهيه کنندگی مهدی بهادران و اجرای میلاد دخانچی از ۷ مرداد پخش خود را آغاز کرده است.
bato-adv
bato-adv