bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۲۵۳۹

مراسم سالگرد بمباران اتمی هیروشیما برگزار شد

تاریخ انتشار: ۱۸:۲۴ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۴
مردم شهر هیروشیما امروز - پنجشنبه - مراسم وقوع حادثه تلخی را برگزار کردند که پس از هفتاد سال همچنان آثار سوء آن بر پیکره جامعه ژاپن دیده می شود و مردم این کشور درد و رنج ناشی از آن را همواره با خود به یادگار دارند.

امروز پنجشنبه ششم آگوست 1945 ( 15 مرداد 1324 ه.ش )، مصادف با روزی است که به دستور «هری ترومن»، رییس جمهور وقت آمریکا دو بمب اتمی به فاصله سه روز روی شهرهای هیروشیما و ناکازاکی انداخته شد که باعث ویرانی و کشتار گسترده شهروندان این دو شهر شد.

حدود 220 هزار نفر در اثر این دو بمباران اتمی جان باختند که بیشتر آنان را شهروندان غیرنظامی تشکیل می دادند.

بیش از نیمی از قربانیان این جنایت جنگی بلافاصله هنگام بمباران کشته شدند و بقیه تا پایان سال 1945 میلادی در اثر آثار مخرب تشعشعات رادیو اکتیو جان خود را از دست دادند.

مردم هیروشیما که همه ساله با برگزاری این مراسمی یاد قربانیان اتمی این شهر را گرامی می دارند، امسال نیز آیین باشکوهی را از صبح امروز تدارک دیدند که البته با مراسم سالهای گذشته کمی متفاوت بود.

امروز بر اساس گزارش تلویزیون ان.اچ.کی ژاپن بالغ بر 50 هزار نفر در «پارک یادبود صلح» گرد هم آمدند که شخصیت های برجسته 100 کشور جهان نیز میهمان این مراسم بودند.

همچنین شرکت کنندگان در این مراسم با روشن کردن هزاران فانوس کاغذی به یاد قربانیان این حادثه، آنها را در رودخانه «موتویاسوی» در نزدیکی محل برگزاری مراسم رها کردند تا با این کار نماد سفر پس از مرگ قربانیان را به تصویر بکشند.

«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن هم در مراسم امروز حضور داشت، هر چند حضور او در نهایت به سردادن شعارهایی از سوی مردم بر علیه سیاست های او تبدیل گشت.

او و دولتش در تلاش است تا با تصویب قانونی دائمی، به نیروی های ویژه این کشور موسوم به «نیروهای دفاع از خود» اجازه دهد بدون نیاز به مجوز پارلمان در عملیات نظامی برون مرزی شرکت کنند.

طرحی که با مخالفت قریب به اتفاق مردم ژاپن مواجه شده و امروز هم این نارضایتی ها، با سر دادن شعارهای ضد دولتی از سوی مردم خود را نشان داد.

«آبه» در سخنانی ضمن اعلام تعهد کشورش به رعایت قوانین بین الملی، گفت که ژاپن خواستار خلع سلاح اتمی در سراسر جهان است.

او همچنین تاکید کرد که برای دستیابی به جهانی عاری از تسلیحات هسته ای، کشورش همراه و همگام با جامعه بین المللی تلاش می کند.

«آبه» گفت که بمب اتمی نه فقط هزاران نفر را در هیروشما کشت بلکه باعث رنج غیرقابل جبران برای بازماندگان این حادثه شده است.

یکی از نکات جالب توجه در مراسم امروز، حضور بازماندگان سالخورده بمباران دردناک هیروشما بود.

«هیباکوشا» لقبی است که ژاپنی ها به بازماندگان این حملات داده اند. گرچه این افراد از جهنم بمباران اتمی زنده بیرون آمدند اما تبعات و زخم های عمیق آنرا تا پایان عمر به همراه دارند.

همچنین در مراسم امروز، «کازومی ماتسویی» شهردار هیروشیما فهرست اسامی بیش از 297 هزار تن از قربانیان این بمباران را درون آرامگاهی خالی قرار داد.

این فهرست در برگیرنده اسامی بیش از پنج هزار و 300 نفری است که سال گذشته جان باختند و یا مرگ آنان در اثر این بمباران، به تایید رسیده است.

او سپس با قرائت اعلامیه ای که از آن به عنوان «اعلامیه صلح» نام برد، تسلیحات هسته ای را «شر مطلق» و «حد اعلای شقاوت» نامید.

شهردار هیروشیما همچنین خاطرنشان کرد که اکنون زمان اتخاذ اقدامی جدی و مناسب برای از بین بردن تسلیحات هسته ای در سراسر دنیا فرا رسیده است.

براساس گزارش ها، اکنون که هفتاد سال از آن حادثه دردناک می گذرد و میانگین سنی «هیباکوشا» ها یا بازماندگان بمباران اتمی از 80 سال فراتر رفته، مقام های هیروشیما در یافتن راه های تازه ای برای انتقال رنج و آسیب ناشی از این بمباران به نسل های جوان تر، با چالش جدی رو به رو هستند.

هفتاد سال پس از این فاجعه، بیمارستان های صلیب سرخ همچنان پذیرای هزاران «هیباکوشا» هستند. هر روز پزشکان ارتباط های جدیدی را میان قرار گرفتن در معرض تشعشعات اتمی و بیماری های مرگبار کشف می کنند.

گفتنی است، در همین رابطه روز گذشته - چهارشنبه - نیز شماری از فعالان صلح از سراسر دنیا به دعوت از کمپین های مبارزه با سلاح هسته ای در ژاپن گرد هم آمدند تا خواستار عاری سازی جهان از سلاح های هسته ای شوند.

بمباران هسته ای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن تنها موارد استفاده جنگی از سلاح هسته ای در جهان است.
bato-adv
bato-adv