bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۸۱۶۳

نسل ماهی کیلکا منقرض شد!

معاون انجمن تولیدکنندگان پودرماهی گیلان گفت: نسل کیلکا، بر اثر تکثیر ماهی شانه‌دار دریای خزر منقرض شده و به جای آن ماهی «آلبانکه» عرضه می‌شود.

تاریخ انتشار: ۲۲:۴۴ - ۰۶ مهر ۱۳۹۴
معاون انجمن تولیدکنندگان پودرماهی گیلان گفت: نسل کیلکا، بر اثر تکثیر ماهی شانه‌دار دریای خزر منقرض شده و به جای آن ماهی «آلبانکه» عرضه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، محمدعلی شجاع‌پور عصر امروز در نشست اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی گیلان با اشاره به وضعیت کیلکا ماهیان اظهار کرد: عامل اصلی نابودی کیلکا ماهی شانه‌دار دریای خزر است.

وی با اشاره به اینکه هنوز اقدام جدی برای از بین بردن ژله‌ماهی یا شانه‌دار دریای صورت نگرفته است، تصریح کرد: مبارزه با ژله‌ماهی شانه‌دار نتیجه‌ای در بر نداشته است.

عضو اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی گیلان با تاکید بر اینکه ماهی که امروز به نام کیلکا وارد بازار می‌شود کیلکا نیست، خاطرنشان کرد: ماهی کیلکا در دریای خزر وجود ندارد و به جای آن «آلبانکه یا پارچ‌ کلاس» یا همان «زالون چشم درشت محلی» است.

وی ماهی کیلکا را دارای حدود 72 درصد پروتئین دانست و گفت: ماهی آلبانکه 64 درصد پروتئین و 44 درصد ازت دارد.

شجاع‌پور با اشاره به اینکه ماهی آلبانکه بر خلاف کیلکا ماهی در معرض تهدید ژله‌ماهی نیست، افزود: این ماهی بر خلاف کیلکا در اعماق دریا زندگی می‌کند به همین دلیل شانه‌دار دریای خزر نمی‌تواند به آن دسترسی داشته باشد و آسیب بزند مگر زمانی که روی آب می‌آید و صید می‌شود.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال 80 بر اثر وجود شانه‌دار دریای خزر انقراض ماهی کیلکا آغاز شد، یادآور شد: امروز نسل ماهی کیلکا در دریای خزر به صورت کامل منقرض شده است و هیچ آثاری از کیلکا نیست.

معاون انجمن تولیدکنندگان پودر ماهی گیلان نقش پنج کشور حاشیه خزر را در امر مبارزه با شانه‌دار دریای خزر تاثیرگذار دانست و متذکر شد: چهار کشور ایران را در مبارزه با ژله‌ماهی تنها گذاشتند و ایران نیز نتوانست هزینه خاص مبارزه با این ماهی مهاجم را انجام دهد.

وی دریای خزر را به دلیل بسته بودن و تلفیق آب شیرین قزاقستان و آب شور جنوب ایران بهترین وضعیت برای رشد جانور مزاحم شانه‌دار دریای خزر عنوان کرد.