bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۵۰۲۶۷
کم‌تحرکی دلیل اصلی کاهش سن کمردرد

سبک زندگی دردناک!

سن ابتلا به کمردرد در ایران پایین آمده است. چندی پیش یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی پایین‌آمدن سن کمردرد در کشور را نگران‌کننده خواند. عباس دقاق‌زاده می‌گوید اگر در گذشته بیمارانی که از کمردرد شکایت داشتند میانسال بودند، حالا جوانان و نوجوانان ایرانی نیز به تجربه‌کنندگان کمردرد پیوسته‌اند.

تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۰۱ آبان ۱۳۹۴
فرارو- سن ابتلا به کمردرد در ایران پایین آمده است. در روز جهانی کمردرد یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی پایین‌آمدن سن کمردرد در کشور را نگران‌کننده خواند. عباس دقاق‌زاده می‌گوید اگر در گذشته بیمارانی که از کمردرد شکایت داشتند میانسال بودند، حالا جوانان و نوجوانان ایرانی نیز به تجربه‌کنندگان کمردرد پیوسته‌اند.

به گزارش فرارو، به‌نظر می‌رسد این روزها "کمردرد" از دغدغه‌های پزشکان است. متخصصان ارتوپد و طب فیزیکی از افزایش کمردرد در سال‌های اخیر می‌گویند. تا جایی‌که برخی از آن‌ها 80 درصد از مردم را در دسته مبتلایان به کمردرد جای داده‌اند.

وجود افراد کم‌سن‌وسال‌تر در میان مبتلایان به کمردرد به گفته این پزشکان زنگ خطری برای سلامت جامعه است. آن‌ها بنابر تجربه‌ و رودررویی با بیماران معتقدند که دیگر تنها بزرگسالان نیستند که به کمردرد مبتلا می‌شوند، بلکه باید حواسمان به جوان‌ترها نیز باشد. 

پزشکان چه تغییرات و عواملی را در پایین‌آمدن سن کمردرد موثر می‌دانند؟ دکتر حمید عینک‌چی –متخصص ارتوپد- در گفتگو با فرارو دو دلیل کم‌تحرکی و تغذیهِ بد را از دلایل عمده افزایش کمردرد می‌داند. 

به گفته این پزشک کم‌تحرکی و ورزش‌نکردن ایرانیان منجر شده تا عضلات آن‌ها ضعیف شود و عضله ضعیف خود کمردرد ایجاد خواهد کرد. برای داشتن کمری قوی و سالم نیاز به عضلات قوی پیرامون این عضو از بدن هست. 

دکتر عینک‌چی همچنین به تاثیر مواد غذایی مصرفی بر دردهای بدن اشاره کرده و در این‌باره اظهار کرد: اگر مواد غذایی مصرفی ما مغذی و خوب نباشد کمردرد می‌تواند یکی از نتایج منفی آن باشد. مثلا کلسیم D ماده مهمی است که به قوی‌بودن کمر کمک خواهد کرد. در حالی که این ماده در خوراک مردم ما کمتر دیده می‌شود.

این متخصص ارتوپد ضمن اشاره به کمردرد در گذشته و حال گفت: کمردرد از قدیم تا به‌حال وجود داشته است. در قدیم اما آماری از میزان کمردرد گرفته نمی‌شد، در حالی که حالا ما به آماری دست یافته‌ایم که از زیادشدن کمردرد سخن می‌گوید. به‌طور کلی در حال حاضر فاکتورهای متعددی برای افزایش کمردرد وجود دارند. مثلا ضرباتی که به مهره‌های کمر وارد شود و یا خوابیدن و نشستن و راه‌رفتن بد کمردرد ایجاد می‌کند. همچنین می‌توان گفت در میان جوانان دختران به‌دلیل شرایط بیولوژیکی‌اشان زمینه کمردرد را بیشتر دارند که باید آن را کنترل کنند.

سبک زندگی جوانان ایرانی دلیل کمردرد
تاثیر کم‌تحرکی بر کاهش سن کمردرد موضوعی است که پزشکان متخصص بر آن اتفاق‌نظر دارند. حمیده غلامی –متخصص طب فیزیکی- نیز دلیل عمده گسترش کمردرد در سنین پیش از میانسالی را کم‌تحرکی می‌داند. 

این پزشک در گفتگو با فرارو اظهار کرد: همه افراد در زندگی خود کمردرد را تجربه می‌کنند. اما دلیل این‌که در جوانان ایرانی این درد زیاد شده به رفتارهای زندگی آن‌ها بازمی‌گردد. 

وی در ادامه تصریح کرد: تمایل نداشتن به ورزش و کم‌تحرکی در جوانان منجر شده که عضلات آن‌ها کند کار کند و عضله‌ای که کند کار کند ضعیف‌تر می‌شود و درنهایت عضله ضعیف بیش‌تر در معرض درد قرار خواهد گرفت.  بخش زیادی از آن دسته از جوانان ما نیز که ورزش می‌کنند، با اصول آن آشنا نیستند و به همین‌دلیل ممکن است دچار کمردرد شوند. مثلا ما افراد زیادی را می‌بینیم که پس از یک ماه یک کوهنوردی سخت انجام می‌دهند و پس از آن عضلات کمرشان می‌گیرد. این اصول ورزش نیست و باید این اصول رعایت شود.

غلامی همچنین به تاثیر نشستن زیاد بر کمردرد اشاره کرده و گفت: بسیاری از افراد جوانی که به ما مراجعه می‌کنند کارمندان و یا شاغلینی هستند که مجبورند در طی روز زیاد بنشینند. زیاد نشستن خود عامل کمردرد است. اما خیلی از اوقات این زیاد نشستن همراه با بد نشستن می‌شود که بسیار مضر است. افراد شاغل باید به صندلی خود، نوع نشستن خود و زمان استراحت میان نشستن توجه کنند. 

گوشت قرمز و شیرینی‌جان کمردرد می‌آورد
این متخصص طب فیزیکی نقش تغذیه را در کمردرد بسیار مهم دانسته و در این‌باره توضیح داد: تغذیه رابطه تنگاتنگی به کمردرد دارد. مصرف زیاد شیرینی‌جات در وعده غذایی ایرانی‌ها یکی از دلایل کمردرد است. به این‌صورت که قندها عضلات را به‌جای پروتئین منبعی از چربی می‌کنند و همین عضلات را ضعیف خواهد کرد. 

وی تصریح کرد: مصرف زیاد گوشت قرمز و پرچرب در میان ایرانی‌ها نیز حائز اهمیت است. گوشت‌های سفید در وعده غذایی مردم ما کم است، در حالی که گوشت سفید برای کمر مفید است. همچنین مصرف کم ویتامین و سبزیجات در افزایش کمردرد موثر است. 

حمیده غلامی در ادامه گفت: نکته مهم دیگر تعداد زیاد جوانانی است که اضافه وزن دارند. اضافه وزن وچاقی خود از عوامل موثر در کمردرد است. با اضافه‌شدن هر یک کیلو به وزن نرمال، فشاری چندکیلویی به عضلات بدن و همچنین کمر وارد خواهد شد.