bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۵۴۹۱۸

ناسا تصاویری تماشایی از سطح پلوتون منتشر کرد

تاریخ انتشار: ۲۰:۵۱ - ۱۵ آذر ۱۳۹۴
اداره ملی هوایی و فضانوردی ایالات متحده آمریکا تصاویری با کیفیت بسیار بالا از پلوتون منتشر کرده است. این تصاویر توسط فضاپیمای New Horizons از فاصله‌ای حدود ۱۷ هزار کیلومتری این "سیاره کوتوله" گرفته شدند.

ناسا تصاویری تماشایی از سطح پلوتون منتشر کرد
کره زمین در مقایسه با پلوتون
ناسا با استفاده از تکنیکی غیرمتعارف موفق به ثبت تصاویری با کیفیت بسیار بالا از سیاره کوتوله پلوتون شده است. این تصاویر توسط تلسکوپ لوری که مخفف Long Range Reconnaissance Imager است در سفینه New Horizons ثبت شده‌اند.

این تلسکوپ در حالیکه یک دوربین دیگر سطح این سیاره کوتوله را اسکن می‌کرده است، هر سه ثانیه یک تصویر از پلوتون ثبت کرده است.

به استفاده از این تکنیک مدت زمان مورد نیاز دوربین برای تنظیم نور و گرفتن هر تصویر کوتاه‌تر شده است و تصاویری با وضوح بسیار بالاتر از سطح پلوتون ثبت شده‌اند.
 ناسا تصاویری تماشایی از سطح پلوتون منتشر کردناسا تصاویری تماشایی از سطح پلوتون منتشر کرد
به عقیده پژوهشگران ناسا این تصاویر احتمالأ بهترین تصاویر ثبت شده ‌در ده‌ها سال آینده خواهند بود. این تصاویر ۱۴ ژوئیه (۲۳ تیر گذشته) هنگامی ثبت شده‌اند که سفینه New Horizons از کنار پلوتون عبور کرد و در نزدیک‌ترین فاصله تا سطح این سیاره کوتوله، یعنی در فاصله حدود ۱۷ هزار کیلومتری آن بود.
تصاویر جدید با ثبت مناطق کوهستانی، مناطق یخ‌زده و دهانه‌های آتشفشانی، گوناگونی جغرافیایی پلوتون را نشان می‌‌دهند داد.

سفینه New Horizons ژانویه سال ۲۰۰۶ میلادی سفر خود به سوی سیاره پلوتون را آغاز کرد. آن زمان پلوتون در منظومه شمسی سیاره به شمار می‌رفت.
 
ناسا تصاویری تماشایی از سطح پلوتون منتشر کرد
هشت ماه بعد، اوت سال ۲۰۰۶ میلادی انجمن جهانی نجوم رتبه این جرم آسمانی را از سیاره به "سیاره کوتوله" کاهش داد. این تصمیم به دلیل مخالفت شماری از منجمان آمریکایی با آن هنوز مورد مناقشه است.

پلوتون بیشتر از چهار میلیارد کیلومتر از زمین فاصله دارد. برای مقایسه: فاصله زمین و خورشید حدود ۱۵۰ میلیون کیلومتر است.

پلوتون با قطری حدود ۲۳۷۰ کیلومتر ۲۴۸ سال زمان نیاز دارد تا یک‌بار دور خورشید بچرخد. این جرم آسمانی پنج قمر دارد و نام آن از نام خدای دنیای مردگان در افسانه‌های رومیان باستان گرفته شده است.

منبع: دویچه وله
مجله خواندنی ها
مجله فرارو