bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۵۵۴۲۷

کشف لکه مشتری بر روی ستاره از کار افتاده

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۳ - ۲۱ آذر ۱۳۹۴
اخترشناسان از شناسایی لکه قرمز بزرگی بر روی ستاره ای سرد خبر دادند که شباهت زیادی به لکه معروف مشتری دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، لکه قرمز سیاره مشتری همواره یکی از جذاب ترین ویژگی های اجرام فضایی تشکیل دهنده منظومه شمسی به شمار می آمده که در واقع چیزی جز یک توفان زنده و البته بسیار بزرگ نیست.

اکنون اخترشناسان از شناسایی نمونه بسیار مشابهی برای آن خبر داده اند که البته نه بر روی یک سیاره بلکه بر روی یک جرم فضایی ستاره مانند وجود دارد و همین نکته بر حیرت کشف کنندگان این پدیده افزوده است.

ستاره ای که این لکه قرمز بر روی آن کشف شده W۱۹۰۶+۴۰ نام دارد. این ستاره در سال ۲۰۱۱ کشف شد و از آن زمان دانشمندان در حال بررسی دقیق آن بودند. نکته مهم  اینجاست که این ستاره نه مانند غول گازی منظومه شمسی نورانی و داغ بلکه یک جرم فضایی سرد و عملا از کار افتاده است.

این جرم فضایی از نگاه اخترشناسان به عنوان L-dwarfs شناخته می شوند. آنها اجرام کیهانی به شمار می آیند که خصوصیات ستاره و سیاره را همزمان دارند. به این ساختارها که در واقع کوتوله های قهوه ای به نظر می رسند در اصطلاح «ستاره از کار افتاده» نیز گفته می شود.

دانشمندان آنها را پلی میان سیارات و ستارگان به شمار می آورند و حالا این مورد خاص که نزدیک به ۵ سال پیش کشف شد به جهت لکه قرمزش به شدت مورد توجه اخترشناسان قرار گرفته است.

کشف این مشخصه استثنایی توسط تلسکوپ فضایی کپلر کامل شد. تخصص اصلی این تلسکوپ شکار سیارات فرامنظومه شمسی است.
برچسب ها: مشتری ستاره لکه
bato-adv
bato-adv