bato-adv
کد خبر: ۲۶۲۱۱۸

آسیب‌های کلیوی و کبدی مکمل‌های غیر داروخانه‌ای

تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۴
عرضه مکمل های ورزشی فقط از طریق داروخانه ها امکان پذیر است و نظارت مراکز عرضه فرآورده های سلامت وظیفه سازمان غذا و دارو است.

به گزارش شبکه آستان مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو در خصوص عرضه مکمل های ورزشی گفت: این مکمل های فقط  در داروخانه ها توزیع می شوند و مکمل های دارویی موجود در فروشگاه های ورزشی و عطاری ها غیر مجاز است.

دکتر امیرحسین جمشیدی در ادامه گفت: عرضه فرآورده های سلامت دارای فضای مشخصی بوده و دارای مجوز هستند که فقط در داروخانه ها قابلیت فروش دارند.فروش مکمل های دارویی ورزشکاران در عطاری ها از نگاه وزارت بهداشت تخلف به حساب می آید و نباید در این فضاها به فروش برسد.

وی افزود: عرضه داروها از طریق شرکت های پخش کننده مجاز به داروخانه ها توزیع می شود زیرا این شرکت های پخش مجوزهای قانونی دارند و چنانچه داروهای تولیدی را به طور مستقیم به مراکز عرضه بدهند تخلف کرده و مشمول مجازات های قانونی می شوند.

مدیر کل نظارت و ارزیابی با اشاره به نحوه نظارت بر مراکز ادامه داد: نظارت بر مراکز عرضه فرآورده های سلامت بر عهده سازمان غذا و دارو است به ویژه اینکه در تمامی استان ها معاونت های غذا و دارو بازرسی انجام می شود.

لازم به ذکر است با توجه به اینکه میزان آهن موجود در برخی از مولتی ویتامین ها بالا است و مصرف آهن اضافی در بدن تجمع کرده و باعث بروز بیماری های قلبی و عروقی می شود بنابراین برای جلوگیری از ابتلای به بیماری های بدخیم باید داروهای مکمل ورزشی درست مصرف شود.مکمل های پروتئینی پرمصرف ترین مکمل در میان ورزشکاران است و به دلیل اینکه غنی شده از املاح و ویتامین است درصد پروتئین ها در مکمل های مختلف از 25 تا 97 درصد است که مصرف پروتئین اضافی منجر به تولید ماهیچه نمی شود بنابراین در طولانی مدت فسفات و سدیم غنی شده در بدن تصفیه نشده و مشکلات استخوانی فراوانی را ایجاد می کند همچنین آسیب های کبدی در اثر مصرف بی رویه مکمل های پروتئینی را به همراه دارد.
bato-adv
bato-adv