هفته دوم نوروز امسال بود که رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر از قطع شبانه درختان یک باغ در منطقه دروس پایتخت خبر داد و با وجود انکار مسئولان شهرداری؛ اما نه تنها باز هم عضو شورای شهر بر موضع خود مبنی بر قطع درختان باغی 5100 متری پافشاری کرد بلکه با بیان جزئیاتی از این اتفاق، در مورد نقش تعدادی مشخص در تخریب باغات تهران هشدار داد.
به گزارش ایسنا، در جلسه علنی 17 فرودین ماه امسال، محمد حقانی رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر با اشاره به ارائه گزارشی به وی در ایام نوروز مبنی بر قطع درختان باغ دروس که در ملکی در بلوار شهرزاد واقع شده بود و انکار مسئولان شهرداری تهران در خصوص عدم قطع این درختان، اظهار کرد: در این آدرس دو پلاک وجود دارد که در ملک 1200 متری قرار بود چهار درخت با مجوز شهرداری جابهجا شود اما مالک مابقی درختان را نیز بدون اجازه قطع کرده است. همچنین از طرف همسایگان باخبر شدیم که به دلیل عدم مقاومسازی و نیلینگ، برخی از درختان دچار ریزش شدهاند.
وی همچنین در ادامه سخنانش در صحن علنی شورا افزود: ما درختان شهر را از بین بردهایم و این جایی برای کتمان ندارد و متأسفانه هر دفعه نیز مدیریت شهری از افراد متخلف حمایت کرده است؛ چرا که در این ملک 144 درخت باید باشد، بروید ببینید من چه دروغی دارم به مردم بگویم و درختها را بشمارید که 47 اصله درخت از این تعداد وجود ندارد.
حقانی با بیان اینکه یک جمعیت 20 تا 30 نفری هستند که باغهای تهران را نابود می کنند، در بخش دیگری از سخنان خود در صحن شورای شهر، گفت: «فردی که اقدام به قطع درختان کرده با پنج بادیگارد در محله تردد داشته و این در حالیست که این فرد همان کسی است که درختان منطقه 4 را قطع کرده است و باید بگویم که تعدادی هستند که به جان باغات تهران افتادهاند.»
مافیای قطع درخت نداریم!در مقابل این اظهارات مجتبی عبدالهی معاون خدمات شهری تهران با رد وجود مافیای قطع درختان در تهران، افزود: این موضوع صحت ندارد.
وی با بیان اینکه اگر این موضوع وجود دارد، مشخصات این افراد و یا شرکت مذکور را اعلام کنند تا مسئولان دستگاه قضایی با آنها برخورد کند گفت: ممکن است شرکتی در زمینه جابجایی درختان فعالیت تخصصی داشته باشد اما اینکه بگوییم در تهران مافیای قطع درخت وجود دارد این حرف درست نیست.
برغم تکذیب مافیای قطع درختان از سوی معاون شهرداری تهران، حقانی رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران بار دیگر بر ادعای خود مبنی بر وجود مافیا در تخریب باغات تاکید کرد و به ایسنا گفت: تعدادی مشخص در تهران فعالیت کرده و به جان باغات پایتخت افتادهاند، بگونهای که باغات را از افراد، نهادها و مردم خریداری کرده و با بی توجهی به باغ موجب از بین رفتن آن میشوند و پس از آن از شهرداری مجوز ساخت و ساز دریافت میکنند.
وی با بیان اینکه این مافیا وجود دارد و اگر از تک تک این افراد اطلاعات دقیقی داشتم آنها را به قوه قضائیه معرفی میکردم ، گفت: چرا که این افراد تحت عناوین مختلف و با شگردهای مختلف درختان را از بین میبرند.
حقانی با بیان اینکه براساس قانون «حفظ و گسترش فضای سبز»، مسئولیت اداره باغ برعهده مالک است اما در صورت کوتاهی مالک، شهرداری باید نسبت به آبیاری و حفاظت از درختان اقدام کند، افزود: وظیفه شهرداری است که نسبت به صیانت از باغات اقدام کند اما این مهمم محقق نمیشود و جای سوال دارد؟ چراکه بر نحوه نگهداری باغات از سوی شهرداری ایراداتی وجود دارد و باید اصلاح شود تا باغات تخریب نشوند.
اصرارها و انکارها به پای ثابت تمام بحثها بدل شده است و این موضوع جدیدی نیست؛ اما آنچه برای همگان مسلم است اینکه عمر باغات تهران در حال کم شدن است و باید مسئولان امر در زمینه حفظ و نگهداشت این باغات اقدامی عملی کنند و شاید اصلاح و یا لغو مصوبه برج-باغ که بنا به گفته رحمت الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر در انتظار نظر «از ما بهتران» است مرهمی بر دل باغات تهران شود؛ چرا که شهری که روزگاری نه چندان دور به باغ شهر مشهور بود امروزه به برج شهر تبدیل شده است و باید برای نجات باغاتش فکری کرد.