bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۷۰۲۰۸

مقایسه هزینه آب و برق و گاز در ایران و جهان

تاریخ انتشار: ۰۰:۰۶ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵
با ورود فصل بهار و نزدیک شدن پیک مصرف آب و برق هشدارهای مسئولان وزارت نیرو برای کاهش مصرف آب و برق بخش خانگی بیشتر و بیشتر می‌شود. مسئولان طی سال‌های اخیر تاکید دارند آب و برق با مبلغی در اختیار مردم قرار می‌گیرد که برای دولت صرفه ندارد. از سوی دیگر یارانه‌هایی که به مردم تعلق می‌گیرد، فرسودگی شبکه‌های انتقال، مصرف بی‌حد و ملاحظه‌نشده در سازمان‌ها و ادارات، استفاده بی‌اجازه از آب تصفیه‌شده و واحدهای توزیع برق در عمل این بخش را ناکارآمد کرده است.

 در همین راستا یکی از سیاست‌های وزارت نیرو در سال‌های اخیر رساندن قیمت آب و برق به قیمت واقعی است تا به این ترتیب این بخش از زیان‌دهی خارج شده و همزمان برای سرمایه‌گذاری خارجی نیز جذابیت داشته باشد. از ابتدای ‌سال ٩٥ نیز یکی از سوال‌های همیشگی مردم و البته خبرنگاران در نشست‌های خبری، احتمال افزایش قیمت آب و برق مشترکان بوده است. در روزهای گذشته و در قالب بررسی لایحه بودجه ‌سال ٩٥ نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب کردند که وزارت نیرو می‌تواند علاوه بر دریافت نرخ آب‌بهای شهری و نیز دریافت بهای برق از مشترکان ١٥٠ ریال به ازای هر مترمکعب فروش آب شرب و ٣٠ ریال به ازای هر کیلووات ساعت برق از مشترکان عوارض دریافت کند.

این عوارض تنها بخشی از عوارض مختلفی است که در قبوض آب و برق با خطوط ریز نوشته شده‌اند و بسیاری از مشترکان زحمت خواندن آن را به خود نمی‌دهند.  به‌هرحال با حسابی سرانگشتی و نگاهی به هزینه‌های تولید آب، برق و گاز در ایران متوجه می‌شویم این کالاها به هزاران دلیل که فرسودگی شبکه و استفاده نابجا دو دلیل ساده آن به حساب می‌آیند، گران‌تر از نقاط دیگر دنیا تولید می‌شود و درنهایت گران‌تر هم به دست مردم می‌رسد. نگاهی به وضع آبونمان (هزینه قبوض مصرفی) خانواری دونفره در کشورهای دیگر نیز جالب توجه است.براساس اطلاعات وب‌سایت numbeo که اطلاعات و آمار هزینه خانوار را می‌سنجد، در ایران هزینه آبونمان آب، برق و گاز برای یک خانوار دو نفره معادل ٣٦ تا ٤٠ دلار (١٣٠تا ١٥٠هزار تومان) است. چنین هزینه‌ای حدود ٦,٢‌درصد از درآمد خانوار را به خود اختصاص می‌دهد. ازسوی دیگر درآمد قابل هزینه ایران پس از مالیات حدود ٤٩٠ دلار (حدود یک‌میلیون و ٧٠٠‌هزار تومان) تخمین زده شده است.

افغانستان
افغانستان کشوری است که دسترسی به منابع آبی و انرژی آن بسیار محدود است و تقریبا تمام انرژی‌های مورد نیاز آن به این کشور وارد می‌شود. هزینه آب، برق و گاز برای یک آپارتمان ٧٥تا ١٠٠ متری در کابل هزینه‌ای معادل ١٣٨,٥٨ دلار (٤٨٣‌هزار تومان) دارد. باتوجه به متوسط درآمد ٣٣٦ دلاری مردم این کشور (حدود یک‌میلیون و ١٢٠ هزارتومان) هزینه آبونمان در این کشور حتی از هزینه حمل‌ونقل و اجاره‌بها نیز بیشتر است و ٢٦.٤‌درصد درآمد فرد را به خود اختصاص می‌دهد. هزینه‌های آبونمان کابل حدود ٣١٦.١٩‌درصد بیشتر از تهران است.

بحرین
در بحرین که کشوری مرفه با درآمدهای سرشار نفتی است، هزینه ماهانه آب، برق و گاز برای دو نفر معادل ٦٠ دلار (٢١٠‌هزار تومان) است. با توجه به متوسط درآمد ١٤٤٩,٨٩ دلاری، مردم فقط ٤.٢‌درصد از درآمدشان را به هزینه آبونمان اختصاص می‌دهند. این درحالی است که هزینه آبونمان مردم این کشور ٦٩‌درصد بیشتر از ایران است؛ اما درآمد قابل هزینه آن نیز ١٨٠‌درصد بیشتر از مردم ایران به حساب می‌آید.

ژاپن
در ژاپن متوسط درآمد خانوار ٢٥٥٠ دلار (هشت‌میلیون و ٩٢٠‌هزار تومان) است که ٧,٤‌درصد آن به پرداخت آبونمان برق، گاز و آب اختصاص می‌یابد؛ این رقم حدود ١٨١ دلار (حدود ٦٣٣هزار تومان) است. این ارقام نشان می‌دهد هزینه آبونمان مردم در توکیو ژاپن ٣٤٠‌درصد مردم تهران است. حال آن‌که متوسط درآمد ماهانه قابل هزینه هر خانوار ژاپنی ٤٢٩‌درصد بیشتر از خانوار ایرانی است.

سوئد
در کشور سوئد متوسط درآمد قابل هزینه مردم پس از کسر مالیات حدود ٢٤٤٧ دلار (حدود هشت‌میلیون و ٥٠٠هزار تومان) است که فقط ٣,٧‌درصد آن به پرداخت هزینه‌های آبونمان اختصاص می‌یابد. در این کشور آبونمان یک خانه ٨٥ متر مربعی برای آب، گاز و برق ٨٦ دلار (٣٠١‌هزار تومان) محاسبه شده است. آمارها نشان می‌دهد كه هزینه آبونمان یک خانوار دو نفره در استکهلم ١٥٧‌درصد بیشتر از خانوار تهرانی و متوسط درآمد قابل هزینه خانوار سوئدی ٤١٦‌درصد بیش از ایرانی هاست.

ترکیه
متوسط درآمد قابل هزینه خانوار در ترکیه ٦٨٧ دلار (حدود دو‌میلیون و ٧٠٠‌هزار تومان) است که از آن ٧,٥‌درصد به پرداخت هزینه‌های آبونمان اختصاص می‌یابد. در این کشور آبونمان ماهانه آب، گاز و برق برای یک آپارتمان ٨٥ متر مربعی حدود ٩٦ دلار (٣٣٦‌هزار تومان) تخمین زده می‌شود. به این ترتیب هزینه آبونمان یک خانوار ساکن استانبول ١٨٤‌درصد بیشتر از خانوار ساکن تهران و درآمد قابل هزینه آن نیز ٣٣‌درصد بیشتر از خانوار ایرانی است.

تاجیکستان
متوسط درآمد قابل هزینه مردم تاجیکستان پس از مالیات در این کشور ١٣٢ دلار (٤٦٢‌هزار تومان) است که ٤,٨‌درصد آن به هزینه آبونمان اختصاص می‌یابد. براساس آمار موجود آبونمان ماهانه یک آپارتمان ٨٥ متری برای دو نفر معادل ٢٢ دلار (٧٧‌هزار تومان) تومان محاسبه شده است. هزینه آبونمان یک خانوار ساکن دوشنبه (پایتخت تاجیکستان) حدود ٣٨‌درصد کمتر از خانوار ساکن تهران و درآمد قابل هزینه آن ٧٥‌درصد کمتر از درآمد قابل هزینه خانوار تهرانی است.

ایران بیست‌ویکمین مصرف‌کننده بزرگ برق دنیا
براساس اطلاعات و آمار منتشره از سوی وزارت نيرو بخش اعظم برق از طریق سوخت‌های فسیلی و گاز طبیعی تامین می‌شود. ایران در‌ سال ٢٠١١ میلادی (١٣٩٠ شمسي) ٢٤٠ميليارد كيلووات ساعت توليد برق داشته كه با كاهش ٢٣‌درصدی آن فقط ١٨٤میلیارد کیلووات ساعت برق به مصرف‌كنندگان نهايي انرژي برق تحويل داده شده است. به این ترتیب با اين مصرف، ايران رتبه نوزدهمین کشور را از لحاظ مصرف برق در دنیا دارد. حال آن‌که براساس گزارش پیشین سازمان اطلاعات مركزي آمريكا در ‌سال ٢٠٠٧ ايران بين ٢١١ كشور جهان بيست‌ويكمين كشور مصرف‌كننده در جهان شناخته شده بود.

نگاهی به وضع درآمدی مردم در ایران از حداقل دستمزد ٦٠٩‌ هزار تومان کارگران (١٨٧ دلار) در ماه خبر می‌دهد که در مقایسه با تعرفه برق که به ازای هر ساعت حداقل ٢ تا حداکثر ١٩سنت آمریکایی (برای اوج مصرف پلکانی) است، رقم قابل ‌توجهی است. از سوی دیگر مسئولان آبفای تهران نیز معتقدند با توجه به میزان آب تولید شده، مصرف آب شهروندان تهرانی بیش از ٢٠‌درصد متوسط جهانی است. متوسط سرانه مصرف آب در تهران ٢٢٠ تا ٢٣٠ لیتر در روز است. حال آن‌که متوسط مصرف جهانی ١٥٠ لیتر در روز تخمین زده می‌شود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۷
جالبه اخیراًدرقبوض آب یه بندجدیداضافه شده به عنوان "تبصره"وهیچ توضیحی هم داده نشده.
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۶
چرا دست مزدها را مقایسه نمیکنید؟؟؟
ناشناس20
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۶
پس سهم مردم از کشور ثروت مندی مثل ایران با این همه منابع طبیعی همون 45000 تومنه که یک دونه از قبض هارو نمیشه باهاش داد برو......
خشایار
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۶
از این نعمت آفتاب استفاده کنید و صفحه خورشیدی نصب کنید برادر من در المان خونه داره و روی سقف صفحه خورشیدی نصب کرده با هزینه 10 هزار یورو و ماهانه 250 الی 400 یورو که البته بستگی به هوا داره که افتابی بشه یا نه از اداره برق اونجا پول میگیره و اونوقت ما از این ثروت غافلیم .
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
من موندم اصل این ارزش افزوده در اب برق و گاز چیه اخه ما که برق مصرف می کنیم دیگه اونو که نمی فروشیمش که بابت اون مالیات بر ارزش افزوده بیاد حال مالیات و عوارض و ابونمان جای خودش تا همین چند سال پیش بود که شما مثلن مصرفت 300کیلو وات بود هر کیلو مثلن 70 ریال میشد 21000 ریال و همین مبلغ فیش بود ولی الان با فرض همین قیمت و مصرف فیشت میشه 50000 ریال یعنی حواشی تراشیده شده برای مصرف کننده بیشتر از اصل موضوع هست . البته همه توجه کنند این هزینه های اضافی مصوبات مجلس 9 -10 هستش
انتشار یافته: ۵۵
امین
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
لطف کنید یه مقایسه ای هم بین حقوق کارمندان در ایران و کشورهای مترقی جهان داشته باشید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
مقایسه کرده واینجور که من متوجه شدم الان هزینه اینا که گفته در ایران خیلی بیشتر از سوئد وتقریبا برابر با ژاپنه..مبارکه:(
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۶
زرنگها با دلار 1000 تومانی مقایسه نکردن که. با دلار 3500 تومانی مقایسه کردن. نونی که دولت داره از مابه التفاوت قیمت دلار از مردم ایران میخوره باید نفری 200تومن یارانه که نه بلکه سود معاملاتش رو بده
ناشناس
Canada
۰۱:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
بد نبود دستمزد ها رو هم مقایسه میکردید
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۶
شماها انگار اصلا متن رو نمیخونید.دستمزد ها رو هم مقایسه کرده و اتفاقا به نسبت درامد سرانه ایران یکی از کشورهای گرون تو هزینه آب و برق محسوب میشه حتی گرونتر از سوئد و خیلی کشورهای اروپایی.
ناشناس
Belgium
۰۵:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
کلا قیمت انرژی در ایران نزدیک به مجانی هست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
شاید شما مجانی استفاده میکنید..ما که سر هر دوماه تنمون میلرزه چون نسبت به درآمدمون مبلغ زیادیه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
برای اونایی که مثل شما بالای ده میلیون حقوق دارن حتما همین طوره.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
کجایی تو؟ دقیقاً کجایی؟؟؟؟
انسانم آرزوست
Finland
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۷
بخدا ما در ماه پیش 700 هزارتومن پول گاز دادیم. در خونه های غیر اپارتمانی در شهرستان های کوهستانی اغلب همین حدود پول گاز میاد. بعدش حقوق هم یک میلیون تومان هست که برای بقیه قبض ها و خرج ها 300 تومن میمونه. حالا این تقریبا مجانی شما رو من نمیدونم بر چه اساسی نوشتی
گرونه
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
هزینه برق در ایران از اکثر کشورهای دنیا بالاتره و هنوز هم وزارت نیرو معتقد است این هزینه جوابگوی خرج نیست بنابراین مشکل در خرجه و عدم استفاده از تکنولوژیهای جدید ؛ به جای گرون کردن به فکر مدیریت هزینه و کم کردن سربارها باشید و تولید برق با راندمان بیشتر باشید ما چه گناهی کردیم؟....
آزاده
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
زحمت بکش حقوق دریافتی این کشورها رو هم بگوووو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
متن رو دقیق بخونید گفته. در اغلب کشورها بجز جاهایی مثل تاجیکستان، متوسط درآمد چندین برای متوسط درآمد ایرانیهاست در حالی که نسبت هزینه آب و برق و گاز در آنها بسیار کمتر از ایران است. به این هم توجه کنید که بسیاری از این کشورها واردکننده انرژی هستند. اروچا گاز را وارد میکند، افغانستان همه چیز را، ترکیه همینطور و... یعنی اگر آنها صاحب منابع بودند احتمالا هزینه آب و برق و گازشان از این هم کمتر میبود. یادآوری این نکته هم ضروری است که مصرف بالای انرژی در ایران به دلیل مصرف مردم نیست بلکه به دلیل فرسودگی کامل شبکه های انتقال انرژی است که پول هدررفت انرژی را هم از مردم میگیرند!!!
ناشناس
Canada
۰۷:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
در کانادا متوسط درآمد حدود 3000 دلار و متوسط بهای برق حدود 150 دلار است. آب رایگان است و از گاز هم استفاده نمیشود. یعنی حدود 5 درصد درآمد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
دویت عزیز! شما باید مقایسه ای را انجام بدهید که بر مبنای آن دولت ایران بتواند انرژی را گران کند. در غیر این صورت قیاس شما مع الفارق تلقی نیشود!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
استاد مقايسه همه چي جهان با همه چيه ايرانيان هستيم،‌ ولي به مقايسه درآمد و دستمزد مردم جهان و حقوق و قوانين اجتماعي و رفاه و آسايش مردم جهان و ايران که ميرسيم دچار خفگي و لالموني مزمن ميشيم!!!! کلا هر جا که جا داره دست تو جيب ملت بره راحت قابل مقايسه با مردم جهانه.
ناشناس
-
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
خوب بود در آمدهای سرانه این کشورها را هم با ایران مقایسه میکردید !!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
گران کنید آقا گران کنید. صبر مردم را محک بزنید. بالاخره هر موجودی یک آستانه تحملی هم دارد.
کامران
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۶
والا این موجوداتی که من میبینم تحملشون آستانه نداره!
علي
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
اگر مقايسه درسته حقوق يك كارمند در ژاپن به دلار چقدره وقيمت تويوتا كمري چند دلاره همه چي رو مقايسه كنيد با درامد مردم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
آمارتان خیلی قدیمی است اخوی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
خواهش میکنم یا همه چیز را با کشورهای دیگر مقایسه کنید یا هیچ چیز. حالا مقایسه با افغانستان ی چیزی ولی دیگه پای ژاپن رو چرا وسط بکشیم. اگر هم مردم ی آب و برق رو نسبتا نسبتا دارن راحت مصرف می کنند اون هم ازشون بگیرین.
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
خواهشمند است قیمت خودرو و مسکن را هم همینطور مقایسه فرمایید...
ناشناس
Iraq
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
لطفا درآمدها رو هم مقایسه کنید اونوقت معلوم میشه کدام گرونتره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
لطفا اگر مقايسه ميكنيد همه چيز را مقايسه كنيد مثلا درآمد افراد بر حسب دلار و ريال را هم محاسبه فرماييد
نیکو
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
خوب حالا قراره ما مانند سوئد شویم یا افغانستان. البته همین ترکیه را هم قبول داریم.
لطفا بررسی فرمایید در کدام کشور به علت بی کفایتی و بی لیاقتی مسئولان و مدیرانشان هزینه تولید آب و هدررفت آن مانند ایران اینقدر بالاست.
amir r
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
برق صادراتی را به حساب مصرف داخل گذاشتید واردات وتولید لوازم پر مصرف چینی با تکنولوژی قبل از تاریخ تمدن را هم حساب کنید کم کاری متولیان را هم اضافه بفرمایید قسمت اخر هم میشود مصرف کننده خانگی که عموما کسانی هستن که برای مختصر در امدشون اینقدر چاله چوله دارند که نخواند انرژی تلیت کنند یک قشر مختصر پر مصرف هم ممکنه باشند که اگر قیمت صد برابر هم بشود باز مشکلی ندارند که این هم غیر قابل قبول هست چون اونا در استفاده از تکنولوژی روز دنیا شرایط مناسبتری دارند کسی که پورشه سوار میشه مصرف بنزینش از سمند داخلی به مراتب پایینتره کشوری که در برخی مناطق تا روزی 18 ساعت افتاب دارد و نتواند استفاده مناسبی از ان ببرد این نق زدنها جز رد گم کردن چیز دیگری نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۶
مرحبا
amir r
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
برق صادراتی را به حساب مصرف داخل گذاشتید واردات وتولید لوازم پر مصرف چینی با تکنولوژی قبل از تاریخ تمدن را هم حساب کنید کم کاری متولیان را هم اضافه بفرمایید قسمت اخر هم میشود مصرف کننده خانگی که عموما کسانی هستن که برای مختصر در امدشون اینقدر چاله چوله دارند که نخواند انرژی تلیت کنند یک قشر مختصر پر مصرف هم ممکنه باشند که اگر قیمت صد برابر هم بشود باز مشکلی ندارند که این هم غیر قابل قبول هست چون اونا در استفاده از تکنولوژی روز دنیا شرایط مناسبتری دارند کسی که پورشه سوار میشه مصرف بنزینش از سمند داخلی به مراتب پایینتره کشوری که در برخی مناطق تا روزی 18 ساعت افتاب دارد و نتواند استفاده مناسبی از ان ببرد این نق زدنها جز رد گم کردن چیز دیگری نیست
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
میخواهید گرون کنید بکنید دیگه این آمارها چیه ؟!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
آخه یکی نیست بگه ما چیمون مثل اونا هستش که انقدر دارید مقایسه میکنید.
حقوق ، کار ، مصرف ، سطح زندگی ، خوردوخوراک و از همه مهمتر فرهنگ کشورمون هستش.
ناشناس
Finland
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
آخه مخلصتم قیمت ها رو که مقایسه میکنید بالاغیرتا" میزان درآمد ها را با در نظر گرفتن هزینه های خورد و خوراک ، بهداشت و درمان، پوشاک، و ............ مقایسه کنید .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
ایرانی ها چند درصد در آمد خود را هزینه آبونمان می کنند نگفتید . چرا؟
ناشناس
United States of America
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
گفته عزیز..حدود ٦,٢‌درصد...یعنی حدود دوبرابر بیشتر از سوئدیها و تقریبا کمی کمتر از ژاپنیها...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
عوام فریبی همه در ایران فقط بلدند قیمت انرژی و گرانی ها رو با دنیا مقایسه کنند اما وقت حساب کردن قدرت خرید و حقوق و رفاه مردم دیگه اینجا غرب و اروپا میشن شیطان بزرگ و اخ هستند!اما وقتی حرف فقر و گرونی و خودکشی باشه صبح تا شب رسانه ملی از آمریکا حرف میزنه فراروی عزیز این تاکنیک ها قدیمی شده مردم از همه چیز دنیا خبر دارن بیشتر از شمای خبرنگار.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
آقا ما مردم رو چی فرض کردید؟یه قبض تلفن اومده به مبلغ شش هزار تومان از این مقدار فقط 235 تا تک تومانیش هزینه مصرف ما بوده بقیه اش بیمه و عوارض و مالیات و کمک به شبکه مخابرات و نمیدونم کمک به توسعه شبکه روستایی و ایناست پس این پولها رو چی کار می کنید که هی می گید شبکه فرسوده شبکه فرسوده؟پس ما پول برا چی میدیم؟که شبکه رو درست کنید دیگه!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
نگاه کن ایران رو با سوئد مقایسه کرده خخخخ ایران رو با شاد ترین کشورهای دنیا مقایسه می کنی که قدرت خریدشون صد برابر ماست؟بعد از اون طرف ایران رو با افغانستان جنگ زده مقایسه کردی؟حقوق و مزایا و این چیزهای مردم ایران رو هم با اروپا مقایسه کردی؟گفتی تو اروپا اصلا قرارداد یه ساله خونه نداریم و مستاجر بدبخت سر سال اثاثش تو کوچه نیست و صابخونه گردن کلفت با طلبکاری نمیگه یا دویست هزار تومان اضافه بده یا بفرما گوشه خیابون؟گفتی تو اروپا هزینه اجاره بها شیک ترین خونه ها چقدره؟
ناشناس
China
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
سوئد و ژاپن بیشتر آمار خودکشی رو در دنیا دارن. دانمارک شادترین کشور است مح
ک م
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
10:\21
درد مارو گفتی
واقعا کجای دنیا سرسال بی جهت اجاره بها به میل مالک بالا میره یا میندازتش کنار خیابون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
خواهش میکنم یا همه چیز را با کشورهای دیگر مقایسه کنید یا هیچ چیز. حالا مقایسه با افغانستان ی چیزی ولی دیگه پای ژاپن رو چرا وسط بکشیم. اگر هم مردم ی آب و برق رو نسبتا نسبتا دارن راحت مصرف می کنند اون هم ازشون بگیرین.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
490 دلارو از کجا اوردی من خودم ساکن تهرانم و دارم ماهی 1200000 حقوق میگیرم مثه خیلی از همکارای خودم
علی ابراهیمی
Armenia
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
نیازی نیست بهونه بگیرید خب گران کنید. راست می گید خیلی منطقی درآمدها را در این کشورها با هم مقایسه کنید. آدم از این تحلیل های پوپولیستی واقعا دلش به درد میاد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
یه چیز دیگه که حساب نشده اینه که ایران جز ثروتمندترین کشورهای دنیا اولین صادر کننده و دارنده ذخایر گاز دنیا و دومین دارنده ذخایر نفت دنیا و دارای اقلیم بسیار عالی و معادن و منابع غنی موقعیت استراتژیک و غیره است که هیچکدام را نه سوئد نه هیچ کشوری دیگری در این لیست ندارد اما با این همه ثروت پایخت ایران شبیه پایتخت افغانستان است!اینکه چرا این طور است را که نمی شود نوشت چون منتشر نمی شود اما گفتیم که بدونید جلبک نیستیم و عقل و شعور داریم!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
++++++++++++++
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۶
مرحبا استاد
یک فرهنگی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
واقعا پررویی تا کجا؟؟
یک کارمند اماراتی حقوق مایانه اش 70 هزار درهم معادل 70 میلیون تومان است.. علاوه بر این اگر 50 دستگاه تویوتا لندکروزر را قسطی بردارد توان پرداخت اقساط آن را دارد. اما کدام کارمند ایران است که توان پرداخت قسط فقط یک پراید فکسنی را داشته باشد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
اول مقایسه مع الفارق میکنن بعدش گرون میکنن ...بعد مسئولین میان میگن با متخلفان برخورد قانونی میکنیم ...بعدش گرونی رو به عنوان اصل انکار ناپذیر قبول میکنیم
عسل
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
متوسط درآمد رو هم نوشته که!!!
چرا همه کامنت دادند که درآمد رو چرا اعلام نکردید؟؟؟نمیبینید؟؟
ک م
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
آره ولی نگفته ماهی 100 تا 150 تومن برای یه خونه 70 متری پول آب برق و گاز میدیم
با یه حقوق ناچیز
بفرمیو
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۵
جالبه‌بخدااااااااااا.