bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۷۲۷۹۶
کارشناسان در گفت و گو با فرارو بررسی کردند

آیا تغییر در کابینه ضروری است؟

«با توجه به تغییر و تحولی که در مجلس بوجود آمده و با پروای اینکه در سال اینده روحانی باید در رقابتی سخت با کاندیداهای رقیب روبرو شود در برخی وزارت خانه ها نیاز به تغییر احساس می شود تا بتوان افرادی شایسته تر را جایگزین این افراد شایسته کرد.»

تاریخ انتشار: ۱۴:۵۷ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵
فرارو- یک استاد دانشگاه گفت: «با توجه به تغییر و تحولی که در مجلس بوجود آمده و با پروای اینکه در سال آینده روحانی باید در رقابتی سخت با کاندیداهای رقیب روبرو شود در برخی وزارت خانه ها نیاز به تغییر احساس می شود تا بتوان افرادی شایسته تر را جایگزین این افراد شایسته کرد.»

در هفته های اخیر زمزمه های تغییر در کابینه دولت یازدهم بلندتر شده است. برخی خبرها از احتمال تغییر در چهار وزارت خانه آموزش و پرورش، صنعت، کار و ورزش و جوانان دارد. در حالی که یک سال تا پایان دولت حسن روحانی زمانی باقی مانده اکنون برخی کارشناسان از لزوم تغییر در کابینه برای دمیدن روح تازه و افزایش فعالیت در برخی وزارت خانه ها می گویند.

آیا ضرورتی برای تغییر در کابینه دولت یازدهم احساس می شود؟ در صورت این ضرورت کدام وزارت خانه ها باید در اولویت تغییر قرار بگیرند؟

در برخی وزارت خانه ها نیاز به تغییر احساس می شود

دکتر مهدی مطهرنیا استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با فرارو گفت: «اساسا تغییر در درون دولت بر مبنای یک انسداد شریان اقدام و کنش عینی قابل دفاع است. به بیان دیگر اگر حتی یک ماه هم به پایان دولت مانده باشد، اگر انسدادی در شریان حیاتی تحرکات دولت بوجود آمده باشد این حق رئیس جمهور است که برای گذار از این انسداد و جلوگیری از سکته ناقص دولت وارد عمل شود.»

وی ادامه داد: «از این منظر رئیس جمهور حق دارد تمام توان خود را به کار برد و زمینه های ایجاد یک تغییر و تحول را در حوزه تحرکات دولت فراهم سازد. اما این بدان معنا نیست که این امر در غیر این صورت ضرورت و معنای قابل دفاعی را داشته باشد.»

وی افزود: «لذا در وضعیت کنونی رئیس جمهور این حق را دارد که هرکدام از وزارت خانه ها که با این انسداد روبرو هستند را با توجه به وضعیت مناسب مجلس آینده نسبت به مجلس فعلی تغییر دهد و زمینه های ایجاد یک فضای مناسب در جهت گذار از این انسداد را برای دولت فراهم کند.»

مطهرنیا در پاسخ به این سوال که آیا در یک سال پایانی تغییر وزرا معقول است؟، گفت: «اگر انسداد بوجود آمده و دولت نمی تواند کار را پیش ببرد از منظر اجرایی تلف کردن حتی دقایقی برای رسیدن به اهداف تعریف شده ملی توسط دولت قابل دفاع نخواهد بود.»

وی ادامه داد: «این معنا وجود ندارد که چون دولت در یک سال آخر حضور دارد باید این انسداد را تحمل کند و بر مبنای تحمل این انسداد زمینه ساز و زمینه پرور ایجاد عقب ماندگی مردم از منافع ملی شود.»

وی افزود: «از سوی دیگر در دنیای کنونی یک سال وقت کمی نیست و جهان امروز با توجه به موجودیت های خود می تواند در روزها و ماههای بسیار اندک نیز کارهای بزرگ را به انجام برساند.»

این استاد دانشگاه تصریح کرد: «وزیری که به مدیریت یک وزارت خانه منصوب می شود بی تردید نباید به عنوان یک کارآموز وزارت خانه وارد کابینه شود بلکه باید بتواند در مسیر کارها به حداقل های دانش و کارآمدی در جهت رساندن آن وزارت خانه به اهداف خود وقوف داشته باشد.»

مطهرنیا در پاسخ به این سوال که آیا اکنون ضرورت تغییر در برخی وزارت خانه ها احساس می شود؟، گفت: «با توجه به تغییر و تحولی که در مجلس بوجود آمده و با پروای اینکه در سال آینده روحانی باید در رقابتی سخت با کاندیداهای رقیب روبرو شود در برخی وزارت خانه ها نیاز به تغییر احساس می شود تا بتوان افرادی شایسته تر را جایگزین این افراد شایسته کرد.»

وی ادامه داد: «لذا در برخی وزارت خانه ها که می تواند در فضای گفتمانی حاضر تغییر و تحولی به نفع تحرکات دولت ایجاد کند این معنا قابل پذیرش است چرا که دولت در ماههای آینده درگیر مبارزه سختی در حوزه سیاسی خواهد بود و در حوزه اقتصاد نیز باید موفقیت های خود را بر اساس وعده های انتخاباتی سال 92  بیش از گذشته کند.»

ضرورتی برای تغییر در کابینه احساس نمی شود

اما حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو گفت: «در پایان دوره ریاست جمهوری تعویض وزرا نوعی خودزنی است؛ چون با تغییر یک فرد هیچ تغییر اساسی در ظرف یک سال ایجاد نمی شود. مگر اینکه همچون بازی فوتبال برخی روی نیمکت نشسته اند و منتظرند مربی برای اتلاف وقت یا تغییر تاکتیک های مختلف آنها را به درون زمین بفرستد.»

وی ادامه داد: «لذا این موضوع به نیت رئیس جمهور بستگی دارد که این تغییر را می خواهد در چه راستایی انجام دهد. آیا صرفا تغییر افراد بدون تغییر در راهبردها است یا خیر.»

وی افزود: «به نظر من وزرا قابل اصلاح هستند و در یک سال باقی مانده می توانند برخی اقدامات خود را اصلاح کنند و خواسته های رئیس جمهور را برآورده کنند. لذا در مجموع بنده ضرورتی برای تغییر در کابینه احساس نمی کنم مگر همانطور که عرض شد لابی های سیاسی برای ورود افراد نیمکت نشین به صحنه فشار آورند تا آنها هم در یک سال باقی مانده وزیر شوند. یعنی اگر تغییری هم صورت بگیرد ارتباطی با عملکرد وزرا نخواهد داشت و بیشتر دلیل سیاسی دارد.»

این فعال سیاسی اصولگرا اظهار کرد: «به نظر من در برهه کنونی هر فردی که بخواهد سکان یک وزارت خانه را در دست بگیرد تا بخواهد معاونین خود را بشناسد و جابجا کند و با ساختار وزارت خانه آشنا شود و خط مشی جدیدی را اجرا کند یک سال گذشته و تجربه نشان می دهد در سه چهار ماه باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری نیز همه چیز قفل می شود.»

کنعانی مقدم در پاسخ به این سوال که آیا در این صورت جنابعالی وزیری را کاندیدای تغییر نمی بینید؟، گفت: «البته بنده از همان ابتدا با آقای نعمت زاده و نگاه ایشان به موضوع صنعت مسئله داشتم و بهتر بود ایشان از ابتدا وزیر نمی شد اما اکنون باید نتیجه اقدامات ایشان را مشاهده کرد. لذا از آنجا که تجربه نشان می دهد وقتی وزرا تغییر می کنند تیم آنها در یک فرصت کوتاه عوض نمی شوند، فایده ای بر تغییر ایشان در یک سال باقی مانده نمی بینم.»
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
وزیر آموزش وپرورش هم که هرچی مدیرسیاسی ونالایقی بودراانتصاب کردنمونه بارزآن استان سمنان ؛مدیرکل سیاسی ؛مدیران مناطق وشهرستانها هم همگی وابسته به جناح خاص
يکي از مديران وزارتخانه تعاون کار و رفاه اجتماعي
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
به نظر يکي از وزارتخانه هايي که ضرورت داره تا وزيرش توسط رئيس جمهور عوض بشه، وزير تعاون کار و رفاه اجتماعي است. در سه سال گذشته متاسفانه ايشان برغم زحمات فراوان، همه اختيارات و عزل و نصب ها و به عبارتي سکان هدايت وزارتخانه بزرگ تعاون کار و رفاه اجتماعي رو به قائم مقام خود، آقاي دکتر فيروزآبادي سپرده و خودش هم به اميد قائم مقام محترم چند شغله!!!سرگرم مشکلات و معظلات سازمان هاي تابعه نظير تامين اجتماعي و بخصوص بهزيستي شد و عملا وزارت به حال خود رها شده و يکي از دلايلي که باعث شد آقاي وزير تا 2کارت زرد از مجلس شوراي اسلامي دريافت کنه بي ارتباط با اين موضوع نبوده! جناب آقاي دکتر فيروز آبادي هم در سال گذشته از طرف رئيس جمهور به رياست مرکز ملي مجازي منصوب شده. همونجايي که رهبر اخيراً در اظهاراتشون از عملکرد اين مرکز گله گي کردند. با اين حال قائم مقام محترم وزير بنا به دلايل نا معلوم و عليرغم اينکه مجلس مديران کشور را از تصدي پست هاي متعدد برحذر داشته ولي همچنان با مشغله هاي فراواني که براي خود دست پا کرده نه به امورات مرکز ملي فضاي مجازي مي رسه و نه اينکه درست و درمون در محل کارخودش در وزارتخانه حاضر ميشه و همين وضعيت باعث لطمات زيادي در عملکرد وزارتخانه در بين دستگاه هاي اجرايي ايجاد شده است. آقاي وزير محترم تعاون کار و رفاه اجتماعي بنا به معذوراتي قادر نيست ايشان را از مقام خود برکنار کند. تا هم وزارتخانه از توانمندي مدير تمام وقت ديگري بهره ببرد و هم دغدغه مقام رهبري از دغدغه عملکرد مرکز ملي فضاي مجازي کمتر شود. متاسفانه هر وزرتخانه اي که به نوعي درگير چنين موضوعات حاشيه اي است، در هر زمان که باشد، دولت موظف است با چرخاندن کليد تدبير و اميد در قفل هاي زنگ زده آن وزارتخانه نسبت به سرو سامان دادن اوضاع آن ه حتي با تعويض وزير مربوطه اقدام نمايد.
تقی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
باسلام .اجازه بدهید سال آینده به حول وقوه الهی همشون را دور می ریزیم .وقول می دهیم که دیگر چنین اشتباهی را نکنیم که شخصی مثل روحانی را انتخاب کنیم .
نازنین
Seychelles
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
وزیر کشور و ارشاد باید اول از همه برن!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
روحانی نسخه ریاست جمهوری دوره بعدی خودش را با این وزرا بی مصرف و تاریخ گذشته پیچید پافشاری بر ندانم کاری تیر خلاص دولت خواهد بود
انتشار یافته: ۲۵
ناشناس
Iraq
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
اتفاقا" نعمت زاده ، طیب نیا و آخوندی مدیریت فوق العاده ای داشتن چون چیزی از صنایع ، اقتصاد و بازار مسکن باقی نذاشتن. یه کویر برهوت میدن تحویل بعدی بشینه به انتظار باران برجام تا آبادش کنه.
شبیه راز
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
هر کی رو عوض میکنن این نوبخت باید بمونه. هر کسی نمی تونه گاف های این کابینه را ماست مالی کنه. خداییش هر کی به جای اون بود با این کابینه فشل و پیر تا حالا یا دیوونه شده بود یا دست به خودکشی میزد.
هاج و واج
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
روحانی که میگفت:اگه تدبیر باشه نیاز به تعویض تیم نیست
ناشناس
United States of America
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
لطفا نعمت زاده رو به خانه سالمندان راهنمایی کنید ایشون حتی صلاحیت مشاوره هم ندارد
نیکان
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
تغییر در کابینه لازم است خصوصا که از اول هم کابینه خصوصا برای وزارتخانه های کشور و دادستانی ضعیف بوده است و بعد از اینها نیز بابت وزارت اقتصاد .ضمنا تغییر برخی مدیران میانی و یا فرمانداران و استاندران نیز بارها از دولت درخواست شده است و سابقه ، تحصیلات و عملکردضعیف و یا نامناسبشان در این دوره نیز موید لزوم این تغییر بوده است .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
این کابینه به اصطلاح وزرا کلش باید تعویض شود با افرادی که دغدغه ملی دارند نه بیزنس شخصی
محمد
Russian Federation
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
فقط زنگنه و ظریف..
بقیه شون به درد نمیخورند..
بیخیال اصلا،چون خود روحانی هم با این کارهاش یه سال بیشتر دوام نمیاره!!!
ناشناس
United States of America
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
کار روحانی با این کابینه پیر تمومه انشالله دفعه بعد رای نمیاره
ناشناس
United Arab Emirates
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
یکی بیاد ابن چیت چیان و گروهش را که 25 ساله صنعت نیرو را قبضه کردند جابجا کند
نیکان
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
اگر انسداد بوجود آمده و دولت نمی تواند کار را پیش ببرد از منظر اجرایی تلف کردن حتی دقایقی برای رسیدن به اهداف تعریف شده ملی توسط دولت قابل دفاع نخواهد بود.

بله درست است ، و بعد از رفع مشکل کابینه نیز ، بهتر مشخص خواهد شد که سایر مشکلات از کجاها ناشی میشوند و آنوقت برای حل آن مشکلات نیز باید اقدام ملی صورت گیرد .
الف
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
جابجایی لازم است.خصوصاوزارت کشور
ناشناس
Finland
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
تيم اقتصادي آقاي روحاني بايد تعويض شوند در اين مدت نشان دادند كه عملكرد خوبي نداشتند مخصوصا رييس كل بانك مركزي كه حتي در حوزه مديريت خودش هم نتوانسته مدير موفق و موجه اي از نظر همكارانش باشد و اغلب كارمندان بانك مركزي از رفتار خودخواهانه
ليلا
Finland
۲۳:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
وزير صنعت و معدن و اقتصاد و رييس كل بانك مركزي بهترين گزينه براي تغيير هستند چرا كه عملكرد قابل قبولي در اين مدت نداشتند و نتوانستند در حوزه مديريتي خودشان موفق عمل كنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
تغییر در سازمان حفاظت محیط زیست هم لازم هست چون عملکرد قوی نداشت
ناشناس
Austria
۰۱:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
باید همه عوض بشن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
این دولت با تغییر وزار وضعش بهبود پیدا نمیکنه.بدنه مدیران میانی که عمدتا میراث دولت احمدی نژادند وزنه سنگینی به پای دولتند و دارند با اهمال و ناکارآمدیشون دولت رو به قهقرا میکشند
ناشناس
United States of America
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
هم مدیران میانی احمدی نژاد هم کابینه فرسوده آقای روحانی به جز آقای ظریف صلاحیت ندارند
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
وزیر کشور ، اقتصاد و صنعت این سه نفر باید تغییر کنند
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
آموزش و پروش، علوم و کشور که البته خارج از اختيار ايشان هست نياز به بازگرداندن همان افراد پيشنهادی اوليه هستند که به ناحق توسط پایداریها رد شدند.
همت
United States of America
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
وزير كشور اول از همه بايد تعويض بشه...........................