bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۷۵۰۵۸

سومین نشست علمی آموزشی طرح صد مطب دیابتی

سومین نشست طرح صد مطب دیابتی با حضور جمع کثیری از متخصصین و پزشکان عمومی در ساعت ۸ صبح، سه شنبه ۱۱ خرداد ماه ۱۳۹۵ با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

تاریخ انتشار: ۱۶:۴۱ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
سومین نشست طرح صد  مطب دیابتی با حضور جمع کثیری از متخصصین و پزشکان عمومی در ساعت ۸ صبح، سه شنبه ۱۱ خرداد ماه ۱۳۹۵  با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

دکتر معادی، دبیر اجرایی همایش صد مطب دیابتی  با اشاره به اینکه برنامه صد مطب دیابتی  برای هر سال چهار برنامه دارد و این نشست، اولین برنامه سال ۹۵ است برای موضوعات آموزشی این طرح  سه هدف تعیین  کردند:

    نیاز علمی جهت افزایش پزشکان عمومی در حوزه دیابت
    جدیدترین تازه های علمی در حوزه دیابت در جهان با هدف به روز شدن پزشکان عمومی
    نیازهای اجتماعی و اطلاع رسانی پزشکان در زمینه دیابت

دکتر امینی فوق تخصص داخلی کلیه،  از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره داشتند که نکات مهمی را باید در برخورد با بیماران دیابتی که در گیری کلیوی دارند رعایت کرد و این بیماران باید شناسایی شوند و در درمان آن ها کوشش کرد و وجود روان شناسان در این تیم دیابتی ضروری است چون باید بیماران را متقاعدکرد که درمان دنبال کنند.

دکتر ارزاقی:  عضو هیات علمی پژوهشگاه غدد دانشگاه تهران فلوشیپ بیماری های سایکوسوماتیک (جنبه های روان تنی در بیماری جسمی)  به خصوص دیابت، اشاره داشتند که بیماری دیابت بعنوان یک فرایند معمول باید مورد بررسی روحی و روانی قرار گیرد و این یک توصیه عمومی است برای بیماران دیابتی و با توجه به اینکه سیستم های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، عوارض روحی و روانی و عصبی مختلفی را بوجود می آورد و  مثل بقیه عوارض دیابت عمل می کند.

دکتر پورمستدام فوق تخصص شبکیه چشم، پزشکانی که با بیماران دیابتی سرو کار دارند، حتما باید برای معاینه چشم ارجاع شوند،  زیرا بیماران با وجود دید خوب و عدم  علائم چشمی دچار گرفتاری شبکیه می شوند.حتما بیماران دیابتی باید سالی یک بار معاینه چشم پزشکی شوند.

دکتر ریاضی رئیس هیات مدیره، فن آوری اطلاعات سلامت متعلق به وزارت بهداشت  و درمان که اظهار داشتند استفاده از فن آوری های اطلاعات و  تکنولوژی های نوین جهان در مراقبت  از بیماران دیابتی موثر است که بانک اطلاعاتی از بیماران دیابتی کشور ایجاد شود  و یک سری خدمات الکترونیکی   از فاصله دور هم قابل انتقال باشد.

شاهین طبری رئیس هیئت مدیره شرکت چارگون و عضو نظام صنعتی رایانه ای ، اشاره داشتند یکی از مسائلی که امروزه در حوزه سلامت به آن اشاره می شود، بهره گیری از فن آوری اطلاعات به طور اخص در حوزه بیماری های غیر واگیر و دیابت و  ایجاد پرونده الکترونیک سلامت و سیستم ثبت دیابت است دراین نشست از سامانه ای به نام medario.ir رونمایی گردید که پزشکان معالج می توانند پرونده بیماران خود را در این سامانه ثبت و از طریق آن به پایش وضعیت بیماران خود بپردازند .

گفتنی است دکتر هوشمند عضو هیات علمی پژوهشگاه فنی مهندسی ژنتیک و دانشمند برتر جهان اسلام درسال  ۲۰۱۴ و پژوهشگر برتر۲۰۱۵  در این نشست  اظهار داشتند استفاده از پزشکی شخصی برای پیش بینی بیماری های چند عاملی از جمله دیابت و تجویز دارو با توجه به ژنتیک هر فرد حائز اهمیت می باشد.
bato-adv
bato-adv