bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۸۴۶۷۷

مناظره «كامنت‌ها»

تاریخ انتشار: ۰۸:۲۱ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۵
مناظره شنبه‌شب «صادق خرازی»، دبیرکل حزب ندای ایرانیان و «حسین شریعتمداری»، مدیرمسئول روزنامه کیهان، درباره برجام و فیش‌های حقوقی بازتاب‌ها و حاشیه‌های مختلفی در فضای مجازی و سایت‌ها به‌دنبال داشته است؛ از یادداشت‌های روزنامه‌نگاران و تحلیلگران تا کامنت‌های کاربران.

خرازی چه گفت
روحانی هیچ خط قرمزی جز قانون نمی‌شناسد. هم آقای جهانگیری و هم روحانی اهتمام جدی دارند که با موضوع فیش‌های حقوقی برخورد کنند و حتی با نزدیکان خود هم برخورد کردند.

اگر خبرنگار در کار خود امنیت لازم را نداشته باشد، دچار مشکل می‌شود. نکته مهم‌تر از امنیت این است که خط قرمز‌ها تکان بخورد و مثلا خط قرمز برای یک رسانه با رسانه دیگر متفاوت باشد یا خط قرمز‌ها و اولویت‌ها با دولت‌ها تغییر کند و این نکاتی است که در کشور وجود دارد.

چرا در دولت قبل در موضوع اختلاس سه‌‌هزار ‌میلیاردی این اتفاق رخ نداد؟ در دولت قبل هم خبرنگار بود و دغدغه هم وجود داشت، اما احساس امنیت نمی‌کردند.

 ٧٠٠، ٨٠٠ ‌میلیارد تومان از پول‌های مردم که به غارت رفت، کجا رفت؟ مردم در این‌خصوص سؤال دارند.

برای آقای شریعتمداری متأسفم که خدمات دولت‌های دیگر را نادیده می‌گیرند و از دولتی دفاع می‌کنند که جز آثار زیانبارش، خدماتی را در جایی نداشته است.

شما می‌گویید فسادها را در روزنامه خود آورده‌اید، دوستان ما در زندان و گرفتاری بودند و شما آزادانه حرف می‌زدید، فساد، فساد است.

معتقدم که اگر دولتی و رئیس دولتی آمد و دستور مبارزه با فساد داد، باید از آن تقدیر کنیم، این دولت که بسیاری از گرفتاری‌ها را خودش به وجود نیاورده بلکه وارث بسیاری از اخلاق‌های بد بوده است.

از صدر نظام که مقام معظم رهبری هستند تا همه دست‌اندرکاران مذاکرات، یک هدف و چارچوب را دنبال کردند، اینکه ما تصور کنیم که برجام یک واقعیت آنچنانی است، درست نیست برجام ابزار است نه هدف.

بحث‌های آقای شریعتمداری من را یاد توده‌ای‌ها می‌اندازد، آقای احمدی‌نژاد هم با شارون عکس داشتند، می‌توان همه‌چیز را حاشا کرد و گفت هیچ اتفاقی در روابط ما نیفتاده و تحریم‌ها لغو نشده است.

سندی که آقای شریعتمداری می‌دهد فکر می‌کنم به درد خود کیهان می‌خورد.

روزی که برجام آغاز شد، شش قطع‌نامه در شورای امنیت و قطع‌نامه‌های تحریمی داشتیم، همین آقایان در روزنامه خود نوشتند تحریم موهبت الهی است.

 تمامی کشتی‌رانی ما متوقف شده بود و کشتی ما در خلیج‌فارس سه هفته در انتظار بود که بار خود را تخلیه کند، رویه واردات فاسد از زمانی آغاز شد که تحریم‌ها این مسائل را برای ما ایجاد کردند، الان هزینه حمل‌ونقل دریایی بعد از برجام یک‌پنجم شده است. تمام دانشجویان ما را از تحصیل در علوم حساس محروم کرده بودند.

 الان در شرایط فعلی، من درخواست برگزاری جلسه‌ای از دکتر ظریف و دکتر سیف می‌کنم که من و آقای شریعتمداری و جهانگیری هم باشیم. تحریم یک‌شبه گذاشته می‌شود، اما رفع تحریم‌ها زمان‌بر است.

 از اول هم گفتم، غلو نباید کرد و نباید بیش از انتظار مردم برجام را مائده آسمانی کرد.

شریعتمداری چه گفت
خبرنگاری با پشت‌میزنشستن و زیر کولر لم‌دادن سازگار نیست و آنچه تحت عنوان کپی‌پیست مطرح است، کار خبرنگاری نیست. خبرنگار باید وارد معرکه شود؛ مثلا در مورد حقوق‌های نجومی اسنادی را به دست آوردیم که این اسناد سخت به دست آمد.

وقتی فیش‌های حقوقی را مطرح و حتی تصویر آن را منتشر کردیم، بسیاری از این روزنامه‌ها به حمایت از دولت به ما حمله کردند.

صاحبان فیش‌های حقوقی چوپان بودند، از آنها انتظار نمی‌رفت که به بیت‌المال دستبرد بزنند و به اموال عمومی دست‌درازی کنند.

 کسانی که حقوق‌های ١٠ ‌میلیونی می‌گیرند هرگز به فکر مردم نیستند.

دولت احمدی‌نژاد از زمانی دچار انحراف شد که مثل اصلاح‌طلب‌ها شد. شما‌ها انگشت‌کوچیکه آن هم به لحاظ خدمتی که به مردم کرد، نمی‌شوید.

 آن زمانی که ما انتقاد کردیم، تعجب می‌کنم شما مگر در ایران نبودید؟ بنده را به این خاطر دوبار دادگاه بردند. از من شکایت کردند.

نتیجه دادگاه به این خاطر که دروغ می‌گفتند. آن آقا گفت اگر فلانی را محکوم نکنم، مسلمان نیستم. اسنادش هست. اتفاقا آن‌موقعی که ما انتقاد می‌کردیم، شماها به‌به و چه‌چه می‌کردید. همان موقع این کار صورت گرفت. شما در آن زمان در ایران نبودید یا روزنامه‌ها را نخواندید.

درخواست من این است که آقای خرازی حتما سند بدهند. من سند می‌دهم، آقای خرازی هم سند بدهند. موقعی که ما گفتیم سندش هست، می‌توانید به آرشیو کیهان مراجعه کنید. ببینید که ما آن زمان می‌گفتیم.

آنهایی که به زندان افتادند، وطن‌فروشی کردند.

 من سؤالی از شما دارم، شما که به ما می‌گویید موافق تحریم بودیم و به ما می‌گویید کاسب تحریم، آقایان بیایند زندگی من را بگیرند و با زندگی یکی از آن آقایان عوض کنند. کدام کاسب تحریم است که اصرار کند تحریم‌ها حذف شود؟ آدم باید چیزی بگوید که جایگاهی داشته باشد.
 
 آقایان، شما می‌گفتید برجام فتح‌الفتوح و بزرگ‌ترین معجزه و آفتاب تابان است. حالا این‌گونه است؟
 آقای بابک زنجانی با آقای روحانی و هاشمی‌رفسنجانی عکس دارند.

بازتاب‌های رسانه‌ای
محمدکاظم انبارلویی، سردبیر رسالت، در یادداشتی با عنوان «ادب گفت‌وگو» درباره مناظره به سخنان صادق خرازی واکنش نشان داد و نوشت: «درباره شبهه غارت پول نفت که از سوی رئیس‌جمهور و معاون‌اول وی به آن تفوه شد، نگارنده بارها پاسخ داده، اما حضرات آن را نشنیده گرفتند. آقای خرازی هم اگر بخواهد گوش‌هایش را بگیرد و پاسخی نشنود، معلوم می‌شود کسانی که پشت این سیاه‌نمایی قرار گرفته‌اند، می‌خواهند از سؤالات مردم درباره ضعف دولت در مبارزه با فساد فرار کنند. آقای خرازی باید درباره بار حقوقی کلمه «غارت» توضیح دهد. این غارت، «دزدی» بوده، «اختلاس بوده»، «تصرف در وجوه عمومی» بوده و...؟ چون به‌هرحال، هر کدام از این واژگان حکم خاص خود را دارد. کسی را که خدا رسوا کند، جلویش را با هیچ انگ‌ورنگی نمی‌شود گرفت. متأسفانه آقای خرازی ادب گفت‌وگو را در این مناظره رعایت نکردند و همین دست‌فرمان را درباره برجام و دیگر توفیقات خیالی دولت مطرح کردند که در وقت دیگر به آن خواهیم پرداخت».

اما سایت «انتخاب» در یادداشتی، برخلاف یادداشت انبارلویی، نوشت آقای حسین شریعتمداری در مناظره شب گذشته با آقای صادق خرازی بدون ارائه سند یا مستنداتی، مثل همیشه ادعاهایی بی‌اساس علیه دولت مطرح کرد: «او در این مناظره مدعی شد حامیان برجام گفتند برجام معجزه الهی است، برجام مائده آسمانی است، برجام فتح‌الفتوح است این ادعا در حالی مطرح شد که حامیان برجام هرگز از چنین تعابیری استفاده نکرده‌اند و آقای شریعتمداری برخلاف ادعایش، نمی‌تواند برای این سخنانش سند بیاورد».

سایت انتخاب در ادامه تحلیل خود نوشت: «در ادامه مناظره، آقای شریعتمداری بدون مناسبت و بی‌هیچ دلیلی گفت آقای بابک زنجانی با آقای هاشمی‌رفسنجانی و آقای روحانی عکس گرفتند.  تصویر مورد اشاره مدیرمسئول کیهان مربوط است به «دیدار اعضای شرکت‌‌کننده در اولین جشنواره ملی تولید‌کنندگان جوان» در روز چهارشنبه، ۳۰ آبان ۱۳۸۶، دومین سال دولت نهم که خبر این دیدارِ جمعی، در رسانه‌های آن زمان، از جمله خبرگزاری فارس به شماره ۸۶۰۸۳۰۰۷۳۳ نیز منتشر شده بود. این سخنان نامربوط درحالی بیان شد که دیگر بر کسی پوشیده نیست بابک زنجانی زاییده هشت سال ریاست‌جمهوری فردی است که آقای شریعتمداری تا روز آخر از او حمایت می‌کردند».

به نوشته انتخاب، همچنین اشاره شریعتمداری به موضوع «کدخدا» نیز مانند سایر سخنان بی‌سند او نادرست است: «این ادعایی است که همواره از سوی ایشان و دوستانشان مکرر نوشته و گفته می‌شود. یقینا ایشان می‌دانند طرح کدخدایی آمریکا ازسوی آقای روحانی در کجا، چه زمانی و در جمع چه کسانی بوده و واقعیت ماجرا چیست؟ اکنون جهت یاد‌آوری برای کسانی که این مسئله را به یاد ندارند یا فراموش کرده‌اند، به حقیقت ماجرا اشاره می‌کنیم: تا آنجا که به یاد داریم و مدارک موجود نشان می‌دهد، ایشان در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ که هنوز در جایگاه ریاست‌جمهوری نبودند، در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، ضمن سخنانی ‌گفتند: «بسیاری از اروپایی‌ها «آقا اجازه! » می‌خواهند، اما آمریکایی‌ها به قول معروف کدخدا هستند! پس اگر با کدخدا ببندیم، راحت‌تر هستیم تا اینکه به سراغ یک مقام پایین‌تر برویم...». انتخاب در ادامه نوشت که این جمله آقای روحانی صراحت دارد در اینکه آمریکا کدخدای غرب و اروپاست نه کدخدای ما!

واکنش کامنت کاربران
واکنش کاربران سایت‌ها و خبرگزاری‌ها هم به مناظره این دو نفر قابل توجه بود. معمولا مخاطبان سایت‌های اصولگرا در حمایت از شریعتمداری و دولت قبل کامنت گذاشته‌اند و موافقان اصلاحات و دولت فعلی در موافقت با خرازی.

بله، اتفاقا مشکل خرازی و امثال مطهری و حسن خمینی با احمدی‌نژاد همین است، که چرا این آقا محبوب باشد، من نوه امام یا فرزند شهید مطهری، محبوب مردم نباشم و این می‌شود کینه و عامل ‌کوبیدن احمدی‌نجاد.

آقای شریعتمداری مدعی است خبرنگاری کپی‌پیست نیست درحالی‌که خود روزنامه کیهان ٨٠ درصد مطالبش کپی‌پیست است و درواقع اگر صفحه دو کیهان رو از او بگیریم، این روزنامه چیزی برای خواندن ندارد. اسناد مورد ادعای آقای کیهان هم نه با تلاش خبرنگارانش که به احتمال زیاد از طریق روابط مدیرمسئول به دست روزنامه رسیده است!

احمدی‌نژاد همه تلاشش را صرف خدمت به مردم عادی کرد و به‌همین‌دلیل مخالفانش به‌اصطلاح روشنفکران بودند، که البته رسانه‌ها هم دست همین‌هاست، زمان احمدی‌نژاد درباره گرانی مقاله‌ها می‌نوشتند. اما الان بزرگ‌ترین دغدغه‌شان لغو کنسرت‌ها و ربنای شجریان است! بعد اعتدالی‌ها می‌گن ببینید چه آرامشی در بازار حکمفرماست!

 زنجانی‌ها و رضا ضراب‌ها همه دست‌پخت احمدی‌نژاد و مشایی هستند.

بد‌ترین دوران ایران دوران دوم ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد بود.

کسی که خانه ٧٠متری در جمهوری دارد کاسب تحریم است یا کسی که در پل رومی خانه سه طبقه دارد و یکی از همان دوستانشان که می‌گفتند در آن زمان زندان بودند، چندی قبل کنایه‌ای به شغل و درآمد ایشان زده بود.

یک بار برای همیشه درآمدهای نفتی و غیرنفتی دولت گذشته را اعلام کرده و نحوه هزینه‌کرد آن را به ملت توضیح بدهید تا سؤالات از بین برود والا این سؤال‌ها تا ابد ادامه پیدا خواهد کرد.

خرازی خوب نتواست دفاع کند آمریکایی‌ها در اجرای برجام نامردی کردند ولی اگر همین برجام و مذاکرات هم نبود، الان دلار شش هزار بود. برجام حداقل توانست جلو بدترشدن اوضاع را بگیرد.
دست شریعتمداری واقعا خالی بود.

احسنت بر هر دو بزرگوار.

هر جفت دارند سیاسی‌کاری می‌کنند و براساس فکت‌ها صحبت نمی‌کنند.

اینکه مناظره نبود، معاشقه بود.

بسیار متأسفم که همه مدعوین مناظره با شریعتمداری از عقبه او ترسیده و نمی‌توانند به‌صورت واضح و صریح، جواب اتهامات بی‌پایه شریعتمداری را بدهند.
bato-adv
bato-adv