bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۹۲۲۹۶

پوتین: غرب مسئول بی‌ثباتی خاورمیانه و تروریسم در اروپا است

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی TF1 فرانسه با اظهار این نکته که کار کردن با کسانی که خواهان همکاری با ما هستند آسان تر است، گفت: مسکو آماده همکاری با رئیس جمهور بعدی آمریکا است.

تاریخ انتشار: ۱۳:۴۹ - ۲۲ مهر ۱۳۹۵
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که روسیه در سوریه با شبه نظامیان مرتبط با القاعده می‌جنگد کسانی که از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی در حلب استفاده می کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزرای آسوشیتدپرس، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی TF1 فرانسه با اظهار این نکته که کار کردن با کسانی که خواهان همکاری با ما هستند آسان تر است، گفت: مسکو آماده همکاری با رئیس جمهور بعدی آمریکا است.

وی افزود: اگر دونالد ترامپ می گوید می خواهد با روسیه همکاری کند ما فقط می توانیم از آن استقبال کنیم اما این همکاری باید براساس اعتماد و صداقت دوجانبه باشد.

پوتین با اشاره به اینکه موضوع حلب در سوریه باعث جنجال‌هلای بین‌المللی زیادی شده است گفت: ما نمی توانیم به تروریست ها اجازه دهیم از مردم به عنوان سپر انسانی و به عنوان حق السکوت از کل جهان استفاده کنند.

رئیس جمهور روسیه از آمریکا به دلیل شکست در مبارزه با جناح‌های القاعده در سوریه که خود را جبهه فتح الشام می نامند به شدت انتقاد کرد و گفت: آمریکا می خواهد از توان بالقوه جنگی این سازمان‌های تروریستی و افراط گرایان برای پیشبرد اهداف سیاسی خود بهره‌برداری کند.

به همین دلیل با بشار اسد و دولتش در سوریه می‌جنگد. آنها نمی‌فهمند که نمی‌توانند به این سادگی این تروریست‌ها را متوقف کرده و آنها را وادار به اطاعت از معیارها و قوانین متمدنانه کنند.

پوتین همچنین گفت: دیدار خود از فرانسه را لغو کرده چراکه فرانسو اولاند، رئیس جمهور فرانسه حاضر نشد در مراسم افتتاحیه مرکز فرهنگی و کلیسای روسیه شرکت کند و گفت: تنها می‌خواهد در مورد سوریه بحث کند.

اگر دلایل اصلی سفر من به پاریس نامناسب است ما می‌توانیم فرصت دیگری برای گفت‌وگو درباره سوریه پیدا کنیم.

وی با این حال موکول کردن این دیدار به زمان دیگر را یک اقدام هوشمندانه خواند و گفت: اکنون زمان مناسبی برای دیدارهای رسمی نبود. با توجه به عدم درک متقابل که میان ما درمورد رخدادهای سوریه و به خصوص حلب وجود دارد، این امر صورت نگرفت اما ما همواره با هرگونه رایزنی و گفت‌وگو درباره این مساله آماده‌ایم.

پوتین تاکید کرد: بشار اسد، رئیس جمهور سوریه باید فرصت حضور در انتخابات بعدی سوریه که تحت نظارت و کنترل بین‌المللی انجام می‌شود را داشته باشد و اگر در این انتخابات شکست خورد کنار برود. من نمی‌فهمم چرا باید با این روش دموکراتیک برای حل‌وفصل مساله سوریه مخالفت شود.

وی در ادامه گفت: واشنگتن و متحدانش از بحران سوریه برای بازی‌های سیاسی بهره‌برداری می‌کنند اما به فکر ارائه یک راه‌حل واقعی نیستند. مسکو پیشنهاد اعزام نیرو برای حفاظت از کاروان‌های امدادرسانی در حلب را داد اما غرب ما را به جنایات جنگی متهم کرده است. این نیز لفاظی سیاسی است که هیچ تاثیر قابل‌توجهی در واقعیت شرایط سوریه ندارد.

رئیس جمهور روسیه غرب را به بی‌ثبات‌سازی منطقه متهم کرد و گفت: بهار عربی در سال 2011 یک نقطه کلیدی برای ایجاد تنش‌هایی بود که همچنان دامن گیر جهان اسلام است.

پوتین افزود: من عمیقا معتقدم که مسئولیت بسیاری از رخداهای منطقه در کل و در سوریه به خصوص برعهده شرکای غربی ما و در صدر آنها آمریکا و متحدانش از جمله کشورهای اصلی اروپایی هستند. به یاد دارید  که چطور همگی به ناگهان حامی بهار عربی شدند؟ این خوش‌بینی اکنون به کجار فته است؟ بهار عربی به کجا ختم شد؟ به خاطر دارید که لیبی یا عراق قبل از اینکه این کشورها و سازمان‌هایشان توسط نیروهای شرکای غربی ما نابود شوند، چگونه بودند؟

وی اغتشاشات و بحران‌های کنونی در منطقه را با حملات تروریستی گسترده اخیر در غرب مرتبط دانست و گفت: قبل از بهار عربی این کشورهای خاورمیانه مثالی از دموکراسی‌هایی که امروز ما از این کلمه درک می‌کنیم، نبودند و احتمالا لزوم نفوذ در این جوامع و سازمان‌ها و تغییر ماهیت این رژیم‌ها وجود داشت اما به هرحال هرچه که بود در این کشورها نشانه‌ای از تروریسم دیده نمی‌شد.

آنها تهدیدی برای پاریس، بلژیک، روسیه و آمریکا نبودند، اما اکنون همه آنها تبدیل به منابعی از تهدیدهای تروریستی شده‌اند. هدف ما ممانعت از رخدادهای شبیه به سوریه در این کشورهاست.

پوتین همچنین خلاصه‌ای از دیدگاه خود را از مذاکرات طولانی واشنگتن و مسکو درباره سوریه بیان داشت و گفت: نقطه عطف این مذاکرات 16 سپتامبر بود که نیروهای ائتلاف تحت امر آمریکا به واحدهای ارتش سوریه حمله کرد و پنتاگون آن را فقط یک تصادف خواند.

دوستان آمریکایی ما گفتند که این حمله هوایی اشتباهی صورت گرفته؛ اشتباهی که به قیمت جان 80 تن تمام شد و به طور تصادفی با حمله داعش همزمان شد. اما همزمان یکی از اعضای ارتش آمریکا گفت که آنها چندین روز برای انجام این حمله خود را آماده می‌کردند چطور می‌شود برای یک حمله چند روز وقت گذاشت و بعد اشتباه کرد. این دلیل شکست توافقنامه آتش بس است. حال بگوید، ما توافق را نقض کردیم؟ تقصیر ما بود؟

رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که کشورش همچنان آماده کمک برای حل‌وفصل آنچه که سازمان ملل آن را بدترین بحران انسانی نامیده، می‌باشد.

پوتین گفت: پیشنهاد شده که واحدهای مسلح ما، نظامیان روسی برای تضمین ترانزیت امن کاروان‌های امدادرسان به حلب در راه‌ها مستقر شوند. نظامیان روسی که شجاع و قاطع هستند قبول کردند اما من به آنها گفته‌ام که این اقدام باید به طور مشترک با آمریکا صورت بگیرد و به همین دلیل پیشنهاد اقدام مشترک را دادم اما طرف آمریکایی بلافاصله رد کرد.

آنها نمی‌خواهند که نیروهایشان در منطقه مستقر شوند. از طرف دیگر، نمی‌خواهند نیروهای مخالفان را که درواقع همان تروریست‌ها هستند، عقب بکشند حال در این شرایط ما باید چه کنیم؟

پوتین با این حال تاکید کرد که همچنان به یافتن راه‌حل دیپلماتیک درخصوص سوریه خوش‌بین است.

رئیس‌جمهور روسیه هچنین در یک نشست اقتصادی در مسکو با اشاره به تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا گفت: دولت اوباما به عمد پای روسیه را به انتخابات ریاست‌جمهوری کشانده تا رای آمریکایی‌ها را به نفع هیلاری کلینتون تغییر دهد. مساله افشای ای میل‌ها هیچ ربطی به منافع روسیه ندارد.

آنها هیستری ضدروسیه را تنها با یک هدف آن هم منحرف کردن افکار عمومی از منبع هک این ای میل‌ها ایجاد کرده‌اند. این یک راه ابتدایی برای منحرف کردن افکار عمومی است اما بنا به دلایلی کسی از آن حرف نمی‌زند. آنها فقط از عامل این هک سخن می‌گویند.

وی تاکید کرد: تخریب روابط روسیه با آمریکا انتخاب ما نیست. آمریکا برای بهبود این روابط باید مثل یک شریک برابر رفتار کرده و به منافع روسیه احترام گذارد نه اینکه بخواهد چیزی را به ما دیکته کند. ما نگران بدتر شدن این روابط هستیم اما این انتخاب ما نیست هرگز  خواسته ما نبوده و نیست برعکس ما خواهان برقراری روابط دوستانه با آمریکا هستیم.