bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۰۰۵۱۵

جدیدترین آمار بیکاری در کشور

مشاور اقتصادی رئیس جمهوری گفت: شمار بیکاران از دو و نیم میلیون نفر در سال ۹۳ به بیش از سه میلیون و سیصد هزار نفر در پایان نیمه نخست امسال افزایش یافته است.

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۴ - ۰۷ دی ۱۳۹۵
مشاور اقتصادی رئیس جمهوری گفت: شمار بیکاران از دو و نیم میلیون نفر در سال ۹۳ به بیش از سه میلیون و سیصد هزار نفر در پایان نیمه نخست امسال افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مسعود نیلی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با بیان اینکه در نیمه دوم دهه 80 درآمد ارزی کشور به 845 میلیارد دلار رسید، افزود: با این منابع می شد برای همه کسانی که به بازار کار وارد می شوند، شغل ایجاد کرد.

وی گفت: پس از پایان جنگ تا سال 83، کل درآمد ارزی کشور 630 میلیارد دلار بود و برنامه ریزان کشور در آن دوره دغدغه کمبود منابع برای ایجاد اشتغال داشتند.

نیلی افزود: از سال 75 تا سال 84 میانگین ایجاد شغل در کشور 638 هزار شغل در سال بود اما از سال 84 تا 93 عملاً شغلی در کشور ایجاد نشده و میانگین آن سالانه 76 هزار شغل بوده است.

وی گفت: ریشه بیکاری کنونی به 35 سال پیش باز می گردد که جمعیت کشور در آن زمان 16 میلیون نفر از سال های 60 تا 65 افزایش یافت.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور افزود: از سال 65 تا کنون میانگین سالی یک میلیون نفر به جمعیت کشور اضافه شده است.

نیلی گفت: بر این اساس در برنامه سوم ایجاد حدود 650 هزار شغل در سال و رشد اقتصادی شش درصد پیش بینی شد.

وی افزود: اکنون تعداد بیکاران از دو و نیم میلیون نفر در سال 93 به بیش از سه میلیون و 300 هزار نفر در پایان نیمه نخست سال 95 افزایش یافته است.

نیلی گفت: نرخ بیکاری نیز از 10.6 درصد در سال 93 به 12.7 درصد رسیده است.

وی افزود: در نیمه دوم دهه 80 شغلی ایجاد نشده است اما به دلیل زیاد نبودن متقاضیان اشتغال، نرخ بیکاری در این سال ها افزایش نیافته است.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور دلیل اصلی این موضوع را گسترش آموزش عالی و افزایش بسیار تعداد دانشجویان کشور دانست.

نیلی با بیان اینکه اکنون حدود پنج میلیون دانشجو داریم که بر این اساس باید جزو پیشرفته ترین کشورها باشیم، گفت: روند توسعه کشور همپای گسترش آموزش عالی نبوده است و نباید نسبت دانشجو به جمعیت کشور این قدر بالا باشد.

وی افزود: البته به دلیل مناسب نبودن بازار کار در آن سالها بخشی از بیکاران برای بدست آوردن شغل وارد آموزش عالی می شدند.

نیلی گفت: اکنون این فارغ التحصیلان وارد بازار کار شده اند و از پاییز سال 93 یکباره یک میلیون نفر به متقاضیان کار افزوده شده است.

وی افزود: این در حالی است که از سال 84 تا 91 ورودی بازار کار تقریباً صفر بوده است.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور گفت: در دهها کشور افرادی که شاغل هستند به طور میانگین سرپرستی 2.2 افراد را بر عهده دارند اما در کشور ما افراد شاغل تعداد بیشتری را سرپرستی می کنند که این فشار بسیاری را بر شاغلان کشور تحمیل می کند.

نیلی افزود: این دولت سالانه 704 هزار شغل ایجاد کرده است که جزو پنج کشور دنیا در این زمینه است.

وی گفت: اما به دلیل موج زیاد متقاضیان کار و ورود سالانه 308 هزار نفر به جمع بیکاران، این ایجاد شغل پاسخگوی متقاضیان کار نیست و سالانه بر تعداد آنها افزوده می شود.

نیلی با بیان اینکه ایجاد سالانه 704 هزار شغل در کشور بی سابقه است افزود: تا پایان تابستان تعداد شاغلان کشور به 26 میلیون و 400 هزار نفر افزایش یافته است.

وی گفت: نرخ مشارکت در حال افزایش است و در این زمینه با توجه به 120 دانشجوی دختر به ازای هر 100 دانشجوی پسر، نرخ مشارکت زنان بیشتر از مردان است.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه در گذشته از هر 100 نفر خانم 12 نفر متقاضی کار بود اما اکنون این رقم به 16 نفر رسیده است افزود: ورود زنان به بازار کار در نوع ایجاد شغل تأثیرگذار است.

نیلی گفت: نرخ بیکاری در میان جوانان عدد بزرگتری در مقایسه با آمار کلی بیکاری کشور و در میان جوانان تحصیلکرده این مسئله جدی تر است.
bato-adv
bato-adv