bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۰۳۳۱۸
فاجعه در فاجعه

محوِ ناگهانی پلاسکو به کجا اشاره کرد؟

پلاسکو فرو ریخت. ساختمانی 17 طبقه که سال‌ها محل کسب و رفت‌وآمدهای اقتصادی بود. صبحِ زود، حوالی ساعت 8 آتش شروع شد. کم‌کم خبر همه‌جا پیچید؛ در حد خبری ساده برای ستون حوادث. آتش اما بیش‌ از انتظار زبانه ‌کشید و چشم‌ها هر لحظه نگران‌تر شد. شاید همه فکر می‌کردند فاجعه با سوختن چندطبقه و چند کسب‌وکار تمام شود. اما تمام نشد. پلاسکوی 54 ساله آتش را تحمل نکرد و ناگهان فرو ریخت. ساختمانی که یادگار عهد نوسازی ایران در دهه 40 بود.

تاریخ انتشار: ۰۰:۵۲ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۵
تصاویر/ پلاسکو در آتش سوخت و فرو ریخت
فرارو- ساعت 7:59 صبح وقوع حادثه در پلاسکو به آتش‌نشانی اطلاع داده شد. 200 آتش‌نشان به محل اعزام شدند و حریق را تا حد زیادی مهار کردند. بار دیگر اما ساختمان شعله‌ور شد و این‌بار به طور کامل فرو ریخت.

به گزارش فرارو، این اتفاق در حالی رخ داد که تعدادی از آتش‌نشان‌ها و به روایتی چند کسبه در آن حضور داشتند. موضوعی که حادثه را به یک فاجعه بزرگ تبدیل کرد.

اخبار راست و دروغ شبکه‌های اجتماعی را فراگرفت. تصاویر به سرعت در همه‌جا منتشر شد و وضعیت بحرانی پیرامون ساختمان پلاسکو همه‌را شوکه و غمگین کرد.

مردم زیادی به محل حادثه رفتند که خودش موضوعِ دیگری بود؛ جمعیت زیادی که از فاجعه بزرگ شهر تهران عکس و فیلم می‌گرفتند و خیالِ ترک کردن صحنه حادثه را نداشتند.

حالا ساعت‌ها گذشته. شب شده و هنوز کسی نمی‌داند آن‌تعداد از آتش‌نشان‌های گیر کرده زیرِ آوار زنده‌اند یا جانشان را از دست داده‌اند.

خیلی‌ها می‌پرسند چرا چنین شد؟ پاسخ‌ها متفاوت است. انگشت اتهام گاهی به سمت مالکان پلاسکو گرفته می‌شود که هشدارها را جدی نگرفته بودند و گاه به مدیریت اشتباه شهری.

از بزرگی تلفات انسانی و اقتصادیِ پلاسکو که بگذریم همه می‌دانند روزی روزگاری این ساختمان، بلندترین ساختمان خاورمیانه بود و مدرن‌ترین مرکز خرید کشور؛ فضایی که خاطرات زیادی را در خود دارد.

اما آیا قرار است پس از شکاف‌ خیابان‌های مختلف تهران، فرونشستِ زمین و گاه‌به‌گاه ریزش و از میان رفتن بناهای تاریخی، باز هم شاهد فرو ریختن ساختمان‌های قدیمی این شهر، این نمادهای شهرسازی مدرن ایران باشیم؟

محو ناگهانی پلاسکو اشاره ای بود به فساد مزمن در ایران
آرمان شهرکی در تحلیل ماجرا می‌گوید این اتفاق تنها یکی از اتفاقاتی است که در آینده باز هم شاهدش خواهیم بود.

تصاویر/ پلاسکو در آتش سوخت و فرو ریخت

به گفته او محو ناگهانی پلاسکو از نقشه تهران، انگشت اشاره‌ای است به فساد اداری مزمن در ایران؛ اینکه چگونه مالکین این ساختمان طی این سال‌ها به هشدارهای ادعاییِ شهرداری مبنی بر بازسازی و ترمیم ساختمان بی‌توجه بوده‌اند و اینکه چگونه قانون در این خصوص مسکوت بوده یا دور زده شده است.

این پژوهش‌گر اجتماعی در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه پلاسکو نمادی از مدرنیته در ایران بود گفت: نماد مدرنیته یا هرچیز دیگر بودن در رابطه با ساختمان پلاسکو یک بحث است و رعایت مسایل فنی و مهندسی چیز دیگر. منظورم این است که فرسودگی یک ساختمان ربطی به اینکه به‌لحاظ فرهنگی از چه جایگاهی برخوردار است ندارد.

وی تاکید کرد: این هشداری است به همه‌ مسئولین ذی‌ربط که هرچه سریع‌تر فکری به حال اماکن مهمی که به قول شما از جایگاهی نمادین نیز برخوردار هستند بکنند.

به گمان این کارشناس فروریختن پلاسکو باید مقدمه‌ای باشد برای تعریف یک طرح در مقیاس ملی برای ترمیم و به‌روزسازی بسیاری از اماکن و ابنیه‌های تاریخی.

شهرکی همچنین هشدار داد که برج آزادی هم وضع چندان مطلوبی ندارد و گزارش‌های متعددی از نمِ بنِ این ساختمان منتشر شده است.

این پژوهش‌گر می‌گوید از نظر من چیزی به نام مدیریت شهری در ایران نداریم. حداقل در خصوص کلان‌شهرها و اماکن بالاتر از سی‌سال عمر این امر مصداق دارد. هیچکدام از شهرهای ما بر اساس اصول برنامه‌ریزی شهری ساخته نشده است.

وی ادامه داد: براساس تجربه‌ کاری خودم در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان سیستان و بلوچستان طی سال‌های 1386 تا 1388 به ضرس قاطع می‌گویم که طرح‌های تفصیلی شهرهای ما به‌هیچ عنوان به‌روز نیست و نیاز به بازنگری و بازنویسی اساسی دارد.

وی در ادامه و با اشاره به فساد اداری موجود در ایران گفت: محو ناگهانی پلاسکو به نظر من همچون انگشت اشاره‌ای است به فساد اداری مزمن در ایران؛ اینکه چگونه مالکین این ساختمان طی این سال‌ها به هشدارهای ادعاییِ شهرداری مبنی بر بازسازی و ترمیم ساختمان بی‌توجه بوده‌اند و اینکه چگونه قانون در این خصوص مسکوت بوده یا دور زده شده است.

به گفته این استاد دانشگاه حداقل در خصوص آثار باستانی، اماکن فرهنگی و نمادین باید قانون با سخت‌گیری بیشتری اجرا شود.

وی با مقایسه ایران با دیگر کشورها در ادامه توضیح داد: در هرحال در بسیاری از کشورها اگر به هر دلیل ساختمانی قابلیت ترمیم و بازسازی نداشته باشد بر اساس اصول مهندسی با هشدار قبلی و توسط تیم‌های تخصصی مهندسی منهدم شود.

(تصاویر) ازدحام در اطراف ساختمان پلاسکو
فاجعه در فاجعه
این پژوهش‌گر همچنین به جمعیت زیاد حاضر در محل حادثه و تصویربرداری آن‌ها از حادثه اشاره کرده و گفت: گزارش‌ها و فیلم‌های متعددی منتشر شده که نشان می‌دهد مردم و شاهدان عینی چگونه بی‌توجه به فرایند امدادرسانی و تنها به صرف گرفتن یک فیلم و اشتراک‌گذاری آن در فرایند کمک‌رسانی و امداد اختلال ایجاد می‌کردند. این واقعا جای بسی تاسف دارد.

وی ادامه داد: اصطلاحی در زبان آلمانی تحت عنوان schadenfreude وجود دارد که به معنای احساس لذت از بیچارگی استیصال و درماندگی دیگری فی‌المثل در یک مخمصه است. در انگلیسی میتوان واژه ی gloating را معادل آن به کار برد.

وی با استفاده از واژهِ احساس لذت از بیچارگی دیگران در خصوص رفتار مردم توضیح داد: در فارسی به نظر من همین رخداد امروز بیش از هر واژه‌ دیگری مصداق عینی احساس لذت از بیچارگی دیگران است.

وی در این‌باره ادامه داد: اینکه بر روی سقف ماشین آتش‌نشانی سوار شوی و از محو و نابودی و جان‌کندن دیگران فیلم بگیری نمونه‌ عینی سقوط اخلاقیات در جامعه‌ ما است. اصلا چیزی به نام خدمات داوطلبانه در ایران معنی و مفهومی ندارد که هیچ، حتی سر راه امدادرسانی یک آمبولانس یا مامور آتش‌نشان نیز مانع ایجاد می‌شود.

فردگرایی افسارگسیخته، اضمحلال حس دیگردوستی یا نوع‌دوستی، گرایش به منفعت شخصیِ بی‌حدوحساب، عدم همدلی و اعتماد میان یک فرد عادی و یک مامور لشکری و کشوری در هر لباسی که هست به گفته آرمان شهرکی همه و همه دست به دست هم می‌دهد تا در چنین حوادث ناگهانی و فجایعی، کار به سرعت و درستی پیش نرود.

این کارشناس در انتها نیز تاکید کرد: همچنین امیدوارم که این مساله به‌هیچ عنوان سیاسی نشده نیز تلنگری باشد به همه‌ی کارشناسان، مسئولین و مهندسین ایرانی که زین‌پس نظارتی جدی بر فرایند ساخت‌وسازها داشته و اخلاقیات و وجدان خویش را پای منافع اقتصادی سلاخی نکنند.

او در انتها نیز گفت: در هرحال برای همه‌ی بازماندگان حادثه صبر و برای همه‌ی قربانیان رحمت و مغفرت الهی آرزومندم.
اهالی کلاونگاه
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۰
اخیرا بی توجهی شرکت معدنی دماوند و مدیران غیرمتخصص و سفارشی آنها باعث شده سد باطله سرب معدن تخریب و وارد زمینهای کشاورزیمان شود . دریغ از همدردی و جبران خسارت . لااقل پلاسکو را مردم دیدند اما قضاوت کنید وجود چندین تن سرب در آب روستای کلاونگاه نور برای چند نفر و نسل ایجاد خطر میکند . حالا مردم جرات دارند از آب شرب آن بخورند . خواهشمند است بنیاد پاسخگوی انتصاب مدیران بی توجه و غیرمتخصص خود باشد .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
از نظر ماچیزی به نام مدیریت شهری نداریم ما فقط شعار مديريت جهادي داريم
هاشم خان
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
وقتي هيچ كس سر جاي خودش نيست همين ميشه ديگه أخه ورزشكارو چه به شوراي شهر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
الان جوونا دارن از مشکلات افسردگی و اقتصادی کشور به مرز مرگ میرسن بعد انتظار دارید برای دو تا تیر تخته دل بسوزونن ؟!
ملت رو ول کردن چه برسه به آهن و سنگ و ساختمون ....
علی
Germany
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
به عقب افتادگی بسیار شدید کشور تو زمینه عمرانی و زیرساختی اشاره دارد. البته عقب افتادگیهای بسیار شدید اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و علمی و اجتماعی و زیست محیطی و ... بماند تا در جای خودش بحث شود.
انتشار یافته: ۹۷
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
به زلزله تهران اشاره کرد
ناشناس
Sweden
۰۰:۵۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
اين جمعيت واسه آقاي هاشمي اومدن؟! خيلي زيادن! شايد از فراغت زياده! نه نه حتما براي گراميداشت اومدن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
واقعاً باید تعجب کرد از این هجم بالای بیشعوری که تو کله یک نفر ممکنه جمع بشه!!!
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
مصلحت نیست که از پرده برون افتد راز!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
قطعا انسان نیستی که این کامنت رو گذاشتی
مرتضي
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
ظاهرا قرار نيست خدا هم شفات بده!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
اینها هم آدم های ساده ای بودند وگرنه جان خود را برای هیچ به خطر نمی انداختند حالا یه عمر بچه هاشون یتیمی می کشند مالک اصلی ساختمون اخصه اش هم نمی گزه
ناشناس
Canada
۰۱:۴۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
ندونسته حرف نزن
صاحبانشان همین مردم عادی بودن که به خاک سیاه نشستن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
مالک اصلی ساختمان رو آیت الله خلخالی اعدام کرد
آرش
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
مالک اصلی ساختمون بعد از انقلاب به دست خلخالی اعدام شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
برادر جهت اطلاع این ساختمون و ساختمون آلومینیوم مصادره ای هستن و در اختیار بنیاد مستضعفان
ناشناس
United States of America
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
مالک اصلی این ساختمان سال 58 به دست خلخالی ملعون اعدام شد. این ملک بنیاد مستضعفان غصب کرد.
فراروچاپ کن
United Arab Emirates
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
1:15 باخوندن کامنت تو به این فکر کردند عجب مردانی بودند دلاوران 8 سال دفاع مقدس
ناشناس
France
۰۱:۱۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
توی ای بلبشو لطفا یادمان نرود که مالک ساختمان بنیاد معظم مستضعفان است و اگر به وضع آتش نشانها دقت کنیم می فهمیم که این بنیاد قاتل مستضعفان است نه حامی آنهااست . سایت محترم فرارو یکبار هم شده حرف حق را منتشر کن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
مالک اصلی بنیادمستضعفان است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
مال اون صاحب اصلیشه که الان نیست. میگن از یه بنده خدا بوده به اسم آقا حبیب الله.
masood
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
فکر می کنم مشکل از ساختمان نبوده بلکه همان اتفاقی که برای برجهای دوقلو افتاد برای این ساختمان هم افتاده است. وقتی یکی از طبقات بر اثر گرمای بیش از حد آهن آلاتش روی طبقه دیگر خم شده و سنگینی ایجاد می کند. دیگر ستونها توان وزن دو برابر را ندارند و فشار بیش از حد شده و ناگهان آوار فرو می ریزد. فکر نمی کنم با چنین شرایطی کسی را بتوان از زیر این آور زنده بیرون آورد. بعضی مواقع حتی یک ثانیه زود رسیدن آتش نشانی و یا سرعت انتقال ماشین های آتش نشانی باعث می شود کسی آسیب نبیند. درست است که آتش نشانی در کمتر از 3 دقیقه در محل اماده ارائه خدمات است ولی اگر کسی متوجه قضیه می شد و کمی زودتر زنگ می زد شاید الان این شهدای گرانقدر نزد خانواده هایشان بودند. به امید اینکه در چنین مواقعی هر انسانی بسرعت و بدون اتلاف حتی یک ثانیه چنین اتفاقاتی را گزارش نماید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
وقتی قانون نتونه مجبور کنه ، همین میشه!
حالا شما فک کن اصلا خالی میبود!وقتی بازسازی نشه ، میریزه!
الان خونه ما ۲۵ سالشه ، با ۴تا واحد مسکونی و یک مغازه!
۱۰ساله با مغازه دار نتونستیم به تفاهم برسیم واسه تخریب!
قانون هم میگه تفاهم کنید یا بضرر ما تموم میشه و ما توش مجبورا ساکن ایم!
نکته دیگه کمک هایی هست که طبق قانون وظیفه دولت هست اما انجام نمیشه!
الان وقتشه بگید شهرداری چقدر بودجه ای که باید کمک میکرد رو کمک کرده و دولت چند درصد!؟؟
ناشناس
United Arab Emirates
۰۲:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
محو پلاسكو ناگهاني نبود ، محو پلاسكو نتيجه خود خواهاي ها و زياده خواهي هاي هاي شهرداري ها و .... بود
وقتي شهرداري تو همه خيابونهاي شهر مجوز احداث انواع و اقسام مركز خريد از ٣ طبقه تا ٢٣ طبقه رو ميده، وقتي شهرداري كوه هاي شمال تهران رو ميفروشه و اجازه ميده اپارتمان سازي بشه ، و.....
نتيجش محو پلاسكو ه ، نتيجش الودگي هواي تهران ه ، نتيجش سرطان گرفتن كودك ٣ سالست ، نتيجش بدبختي امثال من و شماست . نتجش فقط محو پلاسكو نيست
ناشناس
United Arab Emirates
۰۲:۱۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
اين قبيل حوادث ( نم برداشتن و ترك خوردن فلان ساختمون و عدم رسيدگي به چه و عدم ساخت چه ها ، ريل فرسوده و غيره ) عوارض حدود ٤٠ سال تحريم هست ( خيلي از اين فسادهاي اداري و اقتصادي هم عوارض اين تحريمها هستن )
بابا جان اين كشور سرمايه و ثروت و سرمايه دار واقعي نداره ( چون قدرت پول بر سياست تاثير داره )
نشونه اش اينه در ٢٠سال يك شهر ( دوبي جديد ) درست ميشه ولي ما ٥ سال طول ميكشه يك برج بسازيم . تركيه سالي صدتا سريال ٥٠٠ قسمتي پرخرج براي تاراج فرهنگ ما ميسازه ما ده سال ( يك عمر) طول ميكشه يك سريال الف بسازيم .
اين ساختمان هم بي سر و صدا يا ايمن سازي شده بود يا يك بهتر و بلندتر جاش ساخته بودن .
ولي هنوز يك عده ....
ناشناس
Malaysia
۰۲:۳۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
"این کارشناس در انتها نیز تاکید کرد: همچنین امیدوارم که این مساله به‌هیچ عنوان سیاسی نشده "

"به هشدارهای ادعاییِ شهرداری مبنی"
این دو جمله چطور کنار هم قرار می گیرن؟ این آقا خودش می خواد شهرداری رو مقصر نشون بده در حالی که طبق قانون بستن پلاسکو به عهدۀ وزارت کار بوده و آتشنشانی از وزارت کار خواسته بوده که پلاسکو رو پلمپ کنه. این کارشناس با اضافه کردن واژه "ادعایی" بعد از هشدارهای شهرداری شهرداری رو مقصر نشون داده و عملاً هیچ اشاره ای به نقش وزارت کار نکرده. و حالا انتظار هم داره کسی مساله رو سیاسی نکنه!
يك شهروند
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
اين است نتيجه غرور بيجا: اينكه ما از همه دنيا باهوشتريم، با فرهنگ تريم، همه دنيا چشم به ايران دارند، تمام دانشگاه هاي آمريكا ناسا و غيره بدست مديران ايراني اداره ميشود، هنر نزد ايرانيان است و بس، طبيعت ايران در دنيا بي مانند است، و غيره! واقعا كي ميرسد اون زماني كه رسانه ها به مردم بگويند اينها همه دروغ است ! ايراني هم مثل بقيه مردم دنياست: هوش فوق العاده ندارد و نيازمند تلاش و زحمت و كار مداوم است؛ فرهنگ در خونش نيست بلكه بايد آن را كسب كند بياموزد !!! واقعا اين جامعه به كجا داره ميره؟!؟
ناشناس
Germany
۰۲:۵۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
"مالکانی که به هشدارها اهمیت نمیدهند و ناگهان با فروپاشی کلیت نظام این ساختمان مواجه میشوند"، اشاره به مصایب به مراتب بزرگتری دارد
ناشناس
Canada
۰۴:۲۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
حق مطلب را ادا کردی دمت گرم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۲۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
ضمن عرض تسليت به خانواده هاي جان باختگان وارزويشفاي عاجل براي مصدومين حادثه از درگاه احديت اشاره درستي است ": فردگرایی افسارگسیخته، اضمحلال حس دیگردوستی یا نوع‌دوستی، گرایش به منفعت شخصیِ بی‌حدوحساب، عدم همدلی و اعتماد میان یک فرد عادی و یک مامور لشکری و کشوری در هر لباسی که هست به گفته آرمان شهرکی همه و همه دست به دست هم می‌دهد تا در چنین حوادث ناگهانی و فجایعی، کار به سرعت و درستی پیش نرود. "
وبايد اضافه كردبي توجهي به قانون ازسوى احاد ملت وبخصوص مسئولان وبه جرات توسط خود قانون گذاران ومجريان قانون در هرعرصه اي وملاحظات سياسي دربرخورد بامتخلفان ... وازبين رفتن حرمتها درجامعه وبروز رفتارهاي ناهنجار بقا جامعه ايران را بيش از پيش تهديد مي كند علت را بايد كجا جست؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۳۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
به بی تدبیری و سوء مدیریت که البته در همه لایه های زندگی ما مردم مشخصه. به هر چیزی نگاه میکنی چه در سطح خرد چه در سطح کلان همه بی مدیریتی و عدم کفایت مسئولین رو فریاد میزنه.
بی نام
Turkiye
۰۷:۲۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
دست بردارید از این بی فرهنگی ای ملت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
به فساد اداری اشاره داره .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
به فساد اداری اشاره داره .
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
احسنت
دکتری عمران
Finland
۰۸:۱۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
به نظرم بحث های اینچنینی روی کهولت سن ساختمان کمی اغراق شده به نظر می رسه لازم می دونم چند نکته رو عرض کنم
1- ساختمان نزدیک به 3.5 ساعت در برابر آتش دووم اورده، استانداردای امروزی ما بیش از 2.5-3 ساعت ( به شرط اجرای صحیح) نیست.
2- مشکل اصلی نبود تجهیزات امداد و نبود استراتژی مناسب جهت امداد است که هیچ توجهی در سالیان اخیر به این موضوع نشده است و بسیاری از تلفات نه از خود حادثه بلکه پس از حادثه رخ می دهد. به شخصه در چند کشور اروپایی تجمیع بحث امداد رو تحت یک سازمان منسجم و عملکرد مطلوب آنها را دیده ام.
3-با اینکه اخیرا در بحث نگهداری ساختمان تلاش هایی در مقررات ملی ساختمان کشور شده اما به علت عدم اجرایی شدن آن، تقریبا نحوه نگهداری ساختمان های مهم رصد نمی شود. همانطور که در خبرها آمد فروریزش به علت انفجار دوباره بوده است.
4- در مجموع از لحاظ فنی به نظر می رسد اگر ساختمان فوق ایراداتی هم در بخش سازه داشته است، حتی با مقاوم سازی به هنگام نیز تفاوت چندانی با وضع موجود نمی کرد چرا که ساختمان بیش از استانداردهای تعریف شده تحمل آتش داشت اما عدم امداد به موقع به دلیل عدم تجربه مدیریتی چنین وقایعی و نبود زیر ساخت های امدادی پیشرفته ( که موجب تعجب کاربران بین المللی هم شده ) موجب بروز این حادثه تلخ شده است.
ناشناس
Turkiye
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
كار از حكايت و تحليل هاي آبكي گذشته، بايد يك بسيج عمومي براي مبارزه با فساد شكل بگيره
ناشناس
United Arab Emirates
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
ما اينطور نبوديم، از وقتي که تو گوشمون از ايثار و از خودگذشتگي خوندند، ولي در عمل انحصار طلبي و منفعت طلبي همون صاحب سخنان رو ديديم به اين روز افتاديم.
بابا
Germany
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
ماهی از سر گنده گردد نی ز دم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
به مدیریت ضعیف شهری. به اینکه شهرداران تهران بیشتر به امور سیاسی می پردازند تا شهری. خدا رحم کنه، امیدوارم در این شهر زلزله نشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
به چشم خویش دیدم که در یکی از خیابانهای خلوت لیدز دو خودرو به هم خوردند و با به هم خوردن آنها ترمز خودروهای در حرکت در آن خیابان به کار افتاد و صف منظمی از خودروها در بیست متری صحنه تشکیل و به فاصله کمتر از 5 دقیقه پلیس به همراه خودروهای کشنده و کارگران ذیربط حاضر و در مدتی کوتاه صحنه را پاکسازی و اجازه حرکت به منتظرین را دادند و جالب این که هیچکدام از منتظرین کوچکترین دخالتی در آن صحنه همراه با خسارت سنگین به طرفین تصادف دخالت نکردند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
اونجا انگلستانه با مردماني با فرهنگ. رفتاري كه ديروز مقابل ساختمان پلاسكو مشاهده شد شبيه رفتار مردم اروپا در قرون وسطي است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
باز هم تحلیل های آب دوغ خیاری یک روسنفکر نما. کاش میشد عکس العمل خود این آقا رو هم دید یا قانونگرایی استاد رو
ناشناس
United States of America
۲۳:۳۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
نخیر اینطور نیست جناب ضد روشنفکر!!!!!!!!!!!! این کارها نتجه 37 سال زیر پا گذاشتن کرامت انسانها توسط امثال شماهاست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
اصلاح طلبها علاوه بر ویژگی بی خاصیتی دارای روحیه قوی ایراد گیری از یایرین هم هستند. معادل و همسان لاتین ش را نمیدانم؛ ولی نویسنده ای که ادعای فساد در سیستم شهری را دارد بفرماید که در خصوص فساد تاریخی کرسنت و اختلاس هشت هزار میلیاردی صندوق فرهنگیان و حقوق های دوساله نجومی و کاسبی صرافانی چون حسین فریدون از تحریم و رشد و ارتقا چندماهه رییس یک شعبه بانک تا مدیرعاملی بانک ملت و آمارسازی های روزانه دولت چه تحلیل و مرقومه ای دارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
مگه مالک ساختمان بنیاد مستضعفان نیست؟
محمد علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
البته اشاره ای هم دارد به این بیت زیبای صائب تبریزی:
از دود آه مظلوم، ظالم امان نیابد
پیش از نشانه خیزد، از دل فغان کمان را
ساختمانی که 38 سال پیش به زور مصادره شد و مالکش به دلایل واهی به مرگ محکوم شد. امروز باعث مرگ ده ها نفر شد. چوب خدا گاهی خیلی صدا دارد، اگر بخواهیم که بشنویم
ناشناس
United Arab Emirates
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
محو پلاسكو ناگهاني نبود ، محو پلاسكو نتيجه خود خواهاي ها و زياده خواهي هاي هاي شهرداري ها و .... بود
وقتي شهرداري تو همه خيابونهاي شهر مجوز احداث انواع و اقسام مركز خريد از ٣ طبقه تا ٢٣ طبقه رو ميده، وقتي شهرداري كوه هاي شمال تهران رو ميفروشه و اجازه ميده اپارتمان سازي بشه ، و.....
نتيجش محو پلاسكو ه ، نتيجش الودگي هواي تهران ه ، نتيجش سرطان گرفتن كودك ٣ سالست ، نتيجش بدبختي امثال من و شماست . نتجش فقط محو پلاسكو نيست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
بعید به نظر نمیرسد.
ضمن اینکه تو یه فیلمی که من دیدم مربوط به ضلع شمالی ، 6 طبقه بالایی داره میسوزه و آب آتشنشانی به اونجا نمیرسه. فقط شلنگ رو میگیرن روی آتیشهایی که از بالا می افته رو ساختمونای پایینی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
از سال 88 که صدا و سیما در انجام وظایفش به عنوان یه رسانه کوتاهی کرد برای مردم عادت شد که دوربین دست بگیرن و خودشون از همه چی فیلم بگیرن. با پیشرفت های تکنولوژی در این چند سال و همه گیر شدن گوشی های پیشرفته و اینترنت پر سرعت و همچنان خواب بودن صدا و سیما طبعا این رفتار بیشتر هم بین مردم گسترش پیدا کرده. همیشه هم جماعتی هستن که این عکس ها رو تحلیل می کنن تا دروغ مسئولین رو از توش در بیارن. این یعنی بی اعتمادی کامل مردم به مقامات که شرم آور هم هست...مخصوصا برای مقامات کشور.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
از سال 88 که صدا و سیما در انجام وظایفش به عنوان یه رسانه کوتاهی کرد برای مردم عادت شد که دوربین دست بگیرن و خودشون از همه چی فیلم بگیرن. با پیشرفت های تکنولوژی در این چند سال و همه گیر شدن گوشی های پیشرفته و اینترنت پر سرعت و همچنان خواب بودن صدا و سیما طبعا این رفتار بیشتر هم بین مردم گسترش پیدا کرده. همیشه هم جماعتی هستن که این عکس ها رو تحلیل می کنن تا دروغ مسئولین رو از توش در بیارن. این یعنی بی اعتمادی کامل مردم به مقامات که شرم آور هم هست...مخصوصا برای مقامات کشور.
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
به نظرم اگر در گذشته و همین طور حال رسانه های رسمی اینفدر در خصوص اطلاع رسانی در خصوص مسایل تحت فشار قرار نمی گرفتن و صدا و سیما اعتماد مردم رو جلب میکرد شاید اینقدر مردم تمایل به ثبت فیلم ها از مسایل به صورت شخصی نداشتن. به نظرم جوی که شکل گرفته تا حد زیادی مربوط به عملکرد گذشته مسئولین هست. در جایی که آزادی اطلاعات و احبار نهادینه شده قاعدتا اکثر مردم مطمئن هستند که رسانه های خبری کارشون رو دارن به درستی انجام می دن....البته ممنکه الان این رسامه ها در کشور به خاطر غناوری های نو آزادی عمل بیشتری داشته باشن اما به نظرم هنوز در پی زمینه ذهن بسیاری مردم بی اعتمادی از گذشته مونده. هنوز هم صحبت از محدود کردن رسانه ها در بین یک سری مسئولین هست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
چطور یک پزوهشگر یک واقعه اجتماعی را به سطحی ترین شکل و با نگاه عوامانه و کلیشه ای تفسیر می کند. شاید یکی از دلایل هجوم مردم عدم اطمینان از کار کرد درست سازمان های مسئول باشد همین حالا شما خبر رسانی رسانه های رسمی را با شبکه های اجتماعی بدون امکانات مقایسه کنید. خوب اینا از همین مردم بیرون اومده اگر سازمان های مردم نهاد فعال بودند می توانستند این جمعیت را مدیریت کنند و با هدایت آنها بخش کمک رسان سازمان های مسئول باشند.
ناشناس
United States of America
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
این که شما بدونی چند نفر کشته شدن چقدر در اصل ماجرا تفاوت می کنه؟؟؟؟ مردم ما فکر می کنن همه رسالت خبرنگار بودن دارند... این که من و شما بدونیم چند تا پیکر اتش نشان سالم اومده بیرون یا سوخته چقدر مفقودی داشتیم فرقی در اصل ماجرا و این فاجعه نمی کنه...مردم ما دوست دارن فیلم بگیرن که حرفی برای گفتن و خود بزرگ کردن داشته باشند . همین و بس
ناشناس
Finland
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
1- عکس هوایی از اون ناحیه رو که ببینی فقط دو تا محوطه فضای سبز در اون منطقه دیده میشه. نکته عبرت آموز اینه که فضای سبزها مربوط به دو سفارت خونه ترکیه و انگلیسه! یعنی مدیریت شهری این شهر طوری بوده که هرجا زمین خالی بوده که چند تا درخت توش بوده تبدیل شده به برج و یا پاساژ! در این چند سال اخیر قلع و قمع درخت ها و تبدیل باغات برای برج سازی به اوج خود رسیده. اگه دست شهرداری بود محوطه اون سفارت خونه ها رو تبدیل به برج میکرد!
2- توجیه روان شناسانه نکته ای که از اون بعنوان "لذت بردن از بدختی و به مخمصه افتادن دیگران" در انسان ها یاد شده اشتباهست. دلیل روانشناسی اینکه هرانسانی با دیدن صحنه های به مخمصه افتادن دیگران احساس خوشحالی میکنه اینه که انسان در اون لحظه بطور ناحودگاه از اینکه "جای دیگران که گرفتار شدن" نیست خوشحال میشه و این بدلیل "حب ذات موجودات زنده"است که انعکاسش به این شکل ناخوشایند در انسانها بروز میکنه.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
وای بروزی که زلزله بیاد اینا با این نیروها وتجهیزات چی می تونن بکنن در حالی اول خانواده خودشون در گیرن! وای از این تراکم فروشیهای بی حساب شهرداری!
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
همه اینایی که گفتین مرگ انسانیت در ایرانه.با این همه شعار .چرا و به چه علت؟
مهم نیست
United States of America
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
مشکل اصلی مردم هستند چرا؟ چون انها امثال چمران و دبیر و ساعی و جدیدی و رضا زاده و مختاباد و.......را بعنوان عضو شورای شهر تهران انتخاب میکنند و ایشان هم به عنوان ریس تشکیل جلسه داده و با نشاندن متخصص لگد زدن در سمت راست خود و متخصص فتیله پیچ در سمت چپ خوب یک کمیته ای نیروی انتظامی بی سواد البته بسیار بسیار الاغ را به عنوان شهردار قالیباف که بویی از حل مسائل شهری را نبرده انتخاب میکنند و این میشود که میگویید که البته فجایع بسیاری برای تهران طی این سالها رخ داده که این کمترین ان است و ادمهای خبره شهر ساز بیکار و خانه نشین شده اند . مشکل اصلی اکثر مردم هستند همانهایی که این روزها موبایل بدست در خیابانهای اطراف چهار راه استانبول میبینیم .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
چرا مردم را برای تماشای صحنه اعدام و جان کندنشان به خیابانها میکشید این دست پخت حماقتهای خودتان است که حالا به اشکال دیگر خودنمایی میکند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
شاید بخشی از ماجرا به مصادره ملک و جفا به مالک آن برگردد. سرمایه داری راکشتند، املاکی را صاحب شدند، حتی به خود اجازه ندادند که درست از آن نگهداری کنند (خست در پرداخت هزینه نگهداری ). این هم چوب اسمانی . انشاءالله که چنین نباشد. فساد هم که فرع ماجراست
گل گهر
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
كاملا با مقاله فوق موافقم
مزدشت
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
برخلاف ادعاهای شهرداری ، هرگز اخطاریه های شهرداری مبنی بر بازسازی و تامین امنیت پلاسکو نبوده و بنا به اظهارات کسبه ، اخطاریه ها فقط برای اخذ وجه از کسبه بوده ، وجوهی که شهرداری اخذ کرده و لابد بخشیده به شهرداران نجومیش ودر راستای امنیت ساختمان کوچکترین قدمی برنداشته : حرف مردم یک کلام : قالیباف استعفا استعفا
اورموی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
حادثه غم بارپلاسکو مایه بهت وتاسف همه انسانهاست ملیت وکیش ومذهب هم فرق ندارد، هرچه ازبی توجهی وکم الطفاطی مسئولین شهر ومردم تجمع کرده درمحل بگیم کم گفتیم ، آیا وقت آن نشده مسئولین فرهنگی کشور دراین مورد مهم وحیاطی فرهنگ سازی کنند!!برنخوره ولی تعریف از وقایع تاریخی از حد واندازه فراتر نرفته آیا اینکه اکنون در مواجهه با حوادث بحران ساز چه باید بکنیم ویا چگونه رانندگی کنیم و....لازم وضروری نیستند.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
واقعا خیلی بی فرهنگ شدیم
فقط دوست داریم دعوا کنیم
هممون در همه چی کارشناسیم
همش حرف و ادعا داریم
به خودمون اجازه میدیم تو همه چی دخالت کنیم
از همه انتقاد میکنیم جز خودمون
هر وقت بابام( ۷۰ سالشه )رو با دوستاش میبینم کیف میکنم از سطح فرهنگی که نسل قبل داشتن و افسوس از بلایی که سر این نسل اوردن و اوردیم.
ناشناس
Australia
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
جالبه ازین حادثه تلخ هم دنبال بهره برداری سیاسی و جناحی و انتخاباتی هستید!!با این شرایط و فرهنگ ایرانیان ما هر روز بدتر از دیروز خواهیم بود!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
ای مردم قهرمان تهران که بر خلاف شهرستانی ها همیشه با شعور بالای سیاسی رای میدهید ، بدانید و آگاه باشید که ما بی شماریم. مبادا خیابان های اطراف حادثه رو تخلیه کنید. تجمع کنید و شعار دهید : "وصیت پلاسکو حمایت از خاتمی ". " یا حسین میرحسین ".
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
وقتی نظام تربیتی کشور مشکل داشته باشه فرهنگ امدادرسانی هم دچار اختلال میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
من یک سوال دارم: تخصص افراد عضو شورای شهر چیست؟ رزمی کار؟ کشتی گیر؟ وزنه بردار؟ اینا اونجا دقیقا چیکار میکنن؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
من یک سوال دارم: تخصص افراد عضو شورای شهر چیست؟ رزمی کار؟ کشتی گیر؟ وزنه بردار؟ اینا اونجا دقیقا چیکار میکنن؟
kia
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
محو ناگهانی پلاسکو دپاشاره مستقیم داره به انبوه فروشی بی حد و حصر شهرداری و مالکان این آسمان خراش که دیگه وجود نداره. اشاره مستقیم داره به ناکارآمدی و فساد اداری در درون ادارات. به همین راحتی
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
اگر کسبه حاضر بودند که مقداری برای ایمنی ساختمان هزینه کنند الان کارکنان سازمان آتش نشانی که در این ساختمان فوت شدند زنده بودند. تاوان طمع کاری آنها و قوانین ضعیف را کارکنان آتش نشانی مرحوم شده و خانواده هایشان دادند.
ناشناس
United States of America
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
اعضای شورای شهر، شهردار و مسوولان بنیاد باید محاکمه شوند و جواب خون اتش نشانان را بدهند.
اورمو توزو
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
اشاره مستقیم به1- عدم توجه مسئولین شهرداری به کیفیت ابنیه وسازه های شهرها2-عدم توجه مسئولین فرهنگی وارشاد به اصول روزمره مردم کشور3-نپرداختن صداوسیما به ساختن فرهنگ لازم وآموزش مسائل بحرانی4-رئیس محترم جمهورهیئتی عالی از سه قوه تشکیل وضمن پرداخت خسارت آسیب دیدگان مقصرین در شهرداری ودیگر سازمانهایی که بوظیفه درقبال پیشگیری از وقوع چنین حوادثی درست عمل نکرده رامشخص وبرای تاسی سایرین برخورد شایسته انجام وشهردار را نیز توبیخ نمایند
سید
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
برای مسئولان شهر واقعا شرم آوره. فقط توجیه میکنند.
مرد عمل
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
اشاره دارد به اینکه مشاغل دولتی در جمهوری اسلامی محل خدمت است و مدیر ناکارآمدی که نتوانسته وقوع چنین فاجعه ای را پیشگیری کند،باید از پیشگاه مردم عذرخواهی واستعفا نموده وبا مقصرین برخورد شایسته قضائی انجام شود، وگرنه مشابه حادثه قطار مشهد تبریز و آتش سوزی پالایشگاهها و پلاسکو در نقاط دیگری روی خواهد داد برای مقاوم سازی اقتصادو ریشه کنی فساد وحفظ آبروی نظام وکشور گماردن مدیران شایسته وکاربلد در راس امورات دولتی جزو الزامات میباشد.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
وزير فرهنگ ، رييس صدا و سيما ، فرهنگ جوانانان ما كجا وفته ؟
واقعا ما ايراني كه فقط و فقط ادعا فرهنگ ٤٠٠٠ ساله داريم ،فقط نگاه ميكنيم كه برادرامون تو اتيش بسوزن و ما با ختده ، در كمال وقاحت عكس و فيلم بگيريم ، خجالت ميكشم از خودم ، از هم شهري هام ، از خانواده شهيدان ، از اينكه ايراني هستم با فرهنگ نداشته ٤٠٠٠ ساله
مرد عمل
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
اشاره دارد به اینکه مشاغل دولتی در جمهوری اسلامی محل خدمت است و مدیر ناکارآمدی که نتوانسته وقوع چنین فاجعه ای را پیشگیری کند،باید از پیشگاه مردم عذرخواهی واستعفا نموده وبا مقصرین برخورد شایسته قضائی انجام شود، وگرنه مشابه حادثه قطار مشهد تبریز و آتش سوزی پالایشگاهها و پلاسکو در نقاط دیگری روی خواهد داد برای مقاوم سازی اقتصادو ریشه کنی فساد وحفظ آبروی نظام وکشور گماردن مدیران شایسته وکاربلد در راس امورات دولتی جزو الزامات میباشد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
یکی بگه عباس جدیدی، هادی ساعی و رضازاده از مدیریت بحران، شهرسازی، مدیریت شهری و..... جی میفهمن که تو شورا شهر پول مفت میگیرن؟
مهم نیست
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
اتفاق پلاسکو که اتفاق نبود بازهم تکرار خواهد تا زیرمیزی وراند خواری و پارتی بازی هست این حادثه ها هم دست از سر ملت بر نخواهد داشت
رسول
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
ضمن تسلیت شهادت اتش نشانان بی ادعا و همدردی با خانواده های قربانیان این حادثه غمبار پیشنهاد دارم جهت ساماندهی و پاسخگو بودن در قبال این نوع حوادث و پرهیز از متهم کردن همدیگر و پرترافیک بودن کار این عزیزان وزارت مدیر بحران هر چه زودتر تشکیل شود تا ضمن تهیه لوازم مورد نیاز و تجهیز مراکر آتش نشانی بجای استفاده از نیروی انسانی از دستگاههای هشدار دهنده جهت خاموش کردن آتش استفاده شود تا جان انسانها قربانی نشود. از تمامی عزیزان و دستگاههای که تلاش کردند قدرانی میشود.
صادق
Germany
۰۲:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
جگرم خون شد براشون...
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
فاجعه دردناکی هست وتسلیت عرض مینمایم به خانواده های داغدار ، انچه که جای سوال هست این می باشد که هیات محترم دولت چرا برای جان باختگان قطار تبریز که نزدیک به پنجاه نفر بودند عزای عمومی اعلام نکرد . این تبیعض نژادی تا کی ادامه خواهد داشت؟ در ضمن در آوار برداری یک ساختمان مانده اند پس کجاست آن همه ادعا وشوکت ونیرو و رقابت با ارتش های کلاسیک دنیا؟
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
خانه از پای بست ویران است.
وقتی پول ها و درآمدهای مملکت همه اش به پای اختلاس و دزدی های مسئولان و حقوق های کلان می رود، این چنین فاجعه ای بس کوچک است!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
میدونم نظرم درج نمیشه !

اما میگم که فکر نکنید مردم نمیفهمند .

با انفجار طبقات پائین ساختمان پلاسکو که در فیلمهای گرفته شده به وضوح مشخص است ، آتش سوزی عمدی و انفجار ساختمان به نفع مالک ساختمان (بنیاد مستضعفان ) به بهانه تجدید ساختمان و خارج کردن سرقفلی مغازه ها از دست مردم و بستن دهانشان با واگذاری محلی در بزرگراه امام علی به آنان ، آشنا سازی مردم به پدیده انفجار و شنیدن صدای ضد هوائی و واگذاری بی سر و صدای مدیریت دانشگاه آزاد و . . . . خبر از پدیده ای عجیب دارد !!!

کشور را نظامیها به گروگان گرفته اند و هر چه میخواهند میکنند !!!

این وسط هم خون تعدادی آتش نشان بیچاره به هدر برود و تعداد چهار هزار نفر هم بیکار بشن .

خوش باشید . ما خودمان را به نفهمی میزنیم . زورمان هم به شما نمیرسد!

فرارو هم اصلا" متعلق به نظامیان نیست !!!!
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
دوستان چرا نمیگن با وجود کلی اخطار پلاسکو پلمب نشد؟
چرا نمیگن چون بنیاد مستضعفان مالک پلاسکو هستش جرات تذکر جدی نداشتن.
اخر سر هم بعد دو هفته همه چی فراموش میشه ،
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
جمعیت زیاد حاضر در محل حادثه و تصویربرداری آن‌ها از حادثه!!!
با هر توجيهی هم که اين ها رفته باشند در يک قتل غيرعمد شريک هستند. کشته شدن و شهادت آتش نشانان و اون خانمی که سری قبل به دليل دير رسيدن همين عزيزان خودشو پرت کرد پايين به پای اينها هم نوشته می شود.
اون دنيا هم صدا و سيما را تو قبر خودشون می خوابانند و اين بی فرهنگ ها را هم تو قبر خودشون. هر کی بايد بابت اعمال و رفتار خودش مجازات بشه.
اين دليل نمی شه که چون اون، اين کار را کرده پس من هم اين يا اون کار را کردم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
اصلا دروغه محض حرفهای آقایون صاحب اصلی رو که سال 58 اعدام کردید بنیاد این ساختمون و هاپولی کرد حالا هی میگن به صاحبش گفتیم چطور در مجتمع علاالدین و فوری بستین در این و هم می بستین یا اصلا قرار بود که یه همچین اتفاقی بیفته و منتظر بودین چطور امپایر استیت با 180 طبقه و تقریبا دوبل عمر پلاسکو خراب نشده پس منتظر ساختمون بعدی باشیم آلمینیوم ...؟؟؟ اونهم مال القانیان بود محو پلاسکو کار از پیش تعیین شده شهردار بی کفایت بوده یادش بخیر جای پاساژ کویتی ها سینما تهران بود که تو دهه 40 آتش زدند و بعد از چند سال بازار کویتی ها ساخته شد حالا اینو ببینیم چی میشه ولی همه به کنار برای شادی روح آتش نشانان جان بر کف اجماعا فاتحه الصلوات
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
هشدار و نشانه ای از فشارهای بیش از حد قانونی و غیرقانونی به طبقه فرودست جامعه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
کاش یک ریشه یابی عمیق بشه این فاجعه و با یک روز عزای عمومی اعلام کردن همه چیز فراموش نشه مقصران این فاجعه عظیم مجازات بشن و مردم هم در انتخابات به کسانی رای بدن که تخصص اون کارو دارن و از روی احساسات رای ندن
هموطن
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
این اتفاق و حوادث مشابه و ناتوانی و ضعف ما در مهار بحران اشاره دارد به ضعف شدید مدیریتی در کشور ما
اینکه اکثر مدیران ما نه به جهت هوش مدیریتی و قابلیت و شایستگی که بجهت رابطه یا به پاس حضورشان در جنگ انتخاب و منصوب می شوند.
خلبان شهردار می شود
ورزشکار،هنرمند،آدم نظامی یا سیاسی و امثالهم در پستهایی نظیر شورای شهر-وزارت یا وکالت و بالاتر بکارگیری یا انتخاب میشوند و حتی در جاهایی هم که مردم باید رای دهند بدون توجه به نیاز به تخصص یا تجربه و به صرف شناخت یا معروفیت انتخاب میکنند و این فجایع و اوضاع کل کشور در حوزه های مختلف گواه این موضوع است
عباس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
نه .تجمع مردم دراینگونه حوادث بخاطر بیکاری پنهان هستش یعنی طرف به ظاهر کار میکنه ولی کاری نیست که خسته ش کنه ودیگه حال نداشته باشه این در اون در بزنه.لب پوست کنده بگم تو ایران کار مفید کم هست
ناشناس
United Arab Emirates
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
آتش سوزی در طبقات بالا، یک دفعه انفجار در طبقات پایین، بعد ریزش عمودی ساختمان!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
درست مثل برج های دو قلوی تجارت جهانی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
باسلام
مبحث 22 مقررات ملي ساختمان به عمد توسط شهرداري و وزارت راه وشهر سازي مدتهاست كه مسكوت مانده وخاك ميخوره ، چرا شوراي شهر و مجلس پيگير اجراء آن نيستند؟؟
ناشناس
United States of America
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
امام علی(ع): نادان را نمی بینی بجز در حال افراط یا تفریط

یک هفته همه از فداکاری اتشفشانها و ایمنی و فرهنگ و... حرف می زنند . بیش از حد هم حرف می زنند بعد از ان همه چیز فراموش می شود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
شاید مردم میخواهند مثل زمان جنگ صف ببندند.
ناشناس
Germany
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
وقتی در کمیسیونهای ماده 5 تراکم میفروشند و در کوچه 6 متری 7 طبقه میدهند باید منتظر عواقب بعدی بود متاسفانه گوش به حرف کارشناسان نمی دهند . و کار را با زور و نیرنگ جلو میبرند و هر کس اعتراض کند از جلسه اخراج میکنند
bato-adv
bato-adv
bato-adv