bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۰۴۴۶۷
فعالان سیاسی در گفت‌وگو با فرارو بررسی کردند

انتخابات متفاوت شورای شهر

حدود چهار ماه به انتخابات شوراهای شهر و روستا باقی مانده است و طبق روال همیشه همزمان با انتخابات ریاست جمهوری شهروندان برای تعین اعضای این نهاد شهری به پای صندقهای رای می روند. اما این دوره بنا به دلایلی از اهمیت بالایی برخوردار است و برخی از احزاب به طور جدی خود را برای این رویداد آماده می کنند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۵
فرارو-حدود چهار ماه به انتخابات شوراهای شهر و روستا باقی مانده است و طبق روال همیشه همزمان با انتخابات ریاست جمهوری شهروندان برای تعین اعضای این نهاد شهری به پای صندوقهای رای می روند. اما این دوره بنا به دلایلی از اهمیت بالایی برخوردار است و برخی از احزاب به طور جدی خود را برای این رویداد آماده می کنند.

انتخابات شوراها به ویژه در تهران که در سال آتی برگزار خواهد شد تا حدود زیادی با دوره های قبل متفاوت است. زیرا طی دوران فعالیت شورای فعلی مواردی نظیر املاک نجومی، حادثه پلاسکو و... موجب شده است، افکار عمومی به سمت این انتخابات بیش از پیش متمرکز شود.

ضمن اینکه در این میان انتقادهای شفاف و گسترده طیف اصلاح طلب و جریان میانه‌روی اصولگرا به این شورا، نشان داد که این بار به صورت جدی تر قصد دارند وارد انتخابات شورا شوند تا از ورود برخی تفکرها جلوگیری کنند. به هرحال منتقدان بر این باورند که شورای شهر یک نهاد سیاسی نیست و باید افراد متخصص بر صندلی های آن تکیه زنند. اما آیا شرایط و برنامه‌ریزی‌های آنها برای این امر مناسب است؟

سردرگمی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در آستانه انتخابات
در همین خصوص محمدعلی وکیلی عضو فراکسیون امید مجلس در گفت و گو با «فرارو» درباره آخرین وضعیت جریانات سیاسی از جمله اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات شوراهای سال 96 گفت: در شرایط فعلی و درحالی که چندماه تا انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراها باقی مانده است متاسفانه نشاط و تحرک لازم در بین جریانات سیاسی برای جلب مشارکت مردم به وجود نیامده است که این موضوع نگران کننده است از این رو انتظار است جریانات و تشکل‌های سیاسی موجود در کشور چه اصولگرا و چه اصلاح‌طلب هرچه سریعتر وارد عمل شوند.

وی افزود: در مقیاس زمان باقیمانده تا انتخابات سال 96 نوعی سردرگمی در اردوگاه اصلاح‌طلبان و اصولگرایان وجود دارد که هر چه سریعتر باید مدیریت شود تا نشاط سیاسی در آستانه انتخابات در کشور فراهم شده و مردم با شور و شعف مضاعف در پای صندوق‌های رای حاضر شوند.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اینکه فعالیت جریانات سیاسی در آستانه انتخابات بسیار کم است افزود: این کم تحرکی به خصوص در بدنه جریان اصولگرایی به دلیل عدم وجود یک رهبر معنوی موثر و قدرتمند به چشم می‌خورد که به طبع این جریان را در انتخابات آینده با مشکل روبه رو خواهد کرد.

عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه فضای سیاسی کشور در آستانه انتخابات باید برای حضور مردم شفاف و پرنشاط شود تاکیدکرد: بلاتکلیفی وجه شباهت امروز جریانات سیاسی در کشور در آستانه انتخابات است که باید به زودی با انجام یکسری اقدامات منسجم از بین برود و فضای را ایجاد یک رقابت سالم به مانند انتخابات گذشته فراهم کند.

وکیلی با اشاره به اینکه وضعیت جریانات و احزاب سیاسی کشور به نفع فضای سیاسی کشور نیست گفت: بدون شک ادامه این وضعیت در روند ارزیابی مردم در انتخابات گزینه مدنظرشان برای انتخابات ریاست‌جمهوری و انتخابات شوراها تاثیر خواهد گذاشت لذا اتخاذ تغییر در این فضای در شرایط فعلی امری واجب است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات آینده بهتر از اصولگرایان است تاکید کرد: البته ما هم با شرایط ایده آل فاصله بسیاری داریم ولی در کل وضعیت‌مان نسبت به اصولگرایان بهتر است. نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: وجه تمایزی که شانس اصلاح‌طلبان برای پیروزی در انتخابات را به نسبت اصولگرایان بالاتر برده، توجه به این نکته است که اصلاح‌طلبان در انتخابات‎های اخیر ثابت کردند که قدرت این را دارند که با اتخاذ استراتژی‌های درست و به جا نتیجه انتخابات را به نفع خود تغییر دهند که این نکته مهمی است ونباید از آن غافل شد.

وکیلی همچنین تاکید کرد: انتخابات آینده شوراها می تواند در تحقق رسیدن شوراها به جایگاه حقیقی خود کمک کند، مشروط به اینکه هم افراد برآمده از خواست مردم باشند و هم ظرفیت کارشناسی داشته باشند. زیرا شوراها مطالبه گر حقوق مردم و ابزار کارشناسی برای دستگاه های اجرایی هستند.

منتخب مردم تهران در مجلس دهم گفت: همسو نبودن شهرداری با سیاستگذاری‌ها در شورا، مشکلاتی را رقم می‌زند؛ یعنی شهرداری کار خود را انجام می‌دهد و بین سیاستگذاری‌ها و اقدامات اجرایی زاویه وجود دارد. ما زمانی می‌توانیم به حل مشکلات امیدوار باشیم که شورا و شهرداری هماهنگ و همسو باشند.

امیدوارم اصولگرایان درس عبرت گرفته باشند
ابوالقاسم رئوفیان، دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین نیز در گفت‌وگو با «فرارو» با تاکید بر اهمیت انتخابات شوراهای شهر و روستا گفت: نه تنها مردم بلکه مسئولان هم باید در نظر داشته باشند که انتخابات شوراها از اهمیت و جایگاه مهمی برخوردار است و نباید به صرف اینکه با انتخابات ریاست جمهوری هم زمان برگزار می شود آن را نادیده گرفت. زیرا این انتخابات به عنوان یک پروژه غیرسیاسی و کاملا تخصصی تاثیر بسیار زیادی در شرایط شهری به خصوص در کلان شهرها دارد.

وی تصریح کرد: این وظیفه مسئولان و رسانه ها است که اجازه ندهند انتخابات شوراها تحت تاثیر، انتخابات ریاست جمهوری قرار بگیرد و افکار عمومی را به این سمت ببرند که درست است انتخاب رئیس جمهور برای یک کشور اهمیت بسیاری دارد، اما این به معنی نادیده گرفتن مدیریت شهری فارغ از اینکه شهر بزرگ باشد یا کوچک، نیست.

این فعال سیاسی در ادامه با اشاره به اقدامات حزب متبوع خود درخصوص انتخابات شوراها، افزود: حزب ایران زمین برنامه ریزی و اقدام درباره انتخابات شوراها را آغاز کرده است و حتی این هفته در جلسه شورای مرکزی جدول مکانیزم ارزیابی کاندیداهای این انتخابات را به بحث و بررسی می گذارد و به احتمال زیاد در همین جلسه به تصویب می رسد.

رئوفیان  ادامه داد: در این جدول مواردی مانند مبانی انتقادی، تحصیلات و سوابق اجرایی، مهرت‌های تخصصی(که در یازده شاخص تعریف شده است)، آشنایی با 10 معضل شهری و ارائه راهکار عملی، میزان آشنایی با مسائل شهری و... به عنوان معیار ما برای انتخاب کاندیداها، مطرح شده است.

دبیرکل حزب ایران زمین  در پاسخ به این سوال که آیا چنین برنامه مدون وکاملی در دروره های قبل هم در دستور کار قرار می گرفت یا خیر، گفت: خیر ما چنین روند و برنامه‌هایی برای دوره‌های قبل نداشتیم. اما متاسفانه اقدامات و موضع گیری‌های شورای شهر فعلی باعث شد که در این دوره ما به شکل جدی‌تر و تخصصی‌تری به این انتخابات نگاه کنیم. زیرا در این دوره ما شاهد عملکرد ضعیف، سیاسی بازی و حتی گروکشی سیاسی و... بودیم.

وی تاکید کرد: البته افکارعمومی هم باید مانند احزاب و تشکل های سیاسی این انتخابات را جدی بگیرند. به عنوان مثال دیگر نباید فردی به صرف ورزشکار  یا هنرمند بودن وارد انتخابات شود و رای بیاورد. ما باید به عنوان رای دهند در نظر داشته باشیم که آیا کاندیداها می‌توانند به به شکل تخصصی و غیر سیاسی به مسائل و مشکلات شهری نگاه کنند و در راستای حل و رفع آنها گام بردارند؟ علاوه بر این باید نهاد نظارتی بر این انتخابات هم صلاحیت کاندیداها را با دقت بیشتری بررسی کنند و ورزشکاران و هنرمندانی که تخصص و مهارت شهری ندارند را برای حضور در این رویداد مهم، تائید صلاحیت نکنند.

همچنین رئوفیان در خصوص اینکه آیا احتمال شکست اصولگرایان مانند انتخابات مجلس، وجود دارد یا خیر گفت: امیدوارم اصولگرایان از انتخابات دور دهم مجلس شورای اسلامی درس عبرت گرفته باشند و دیگر به دنبال سهم‌خواهی نباشند و با برنامه‌ای منسجم و مناسب وارد انتخابات شوند. واقعیت این است که اگر مجددا به دنبال منافع فردی یا حزبی خود باشند، دوباره محکوم به شکست می شوند.
bato-adv
bato-adv