bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۰۶۲۴۰

ابعاد برگزاری کنفرانس گردشگری و معنویت

دبیر علمی دومین کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت با بیان اینکه ۱۲۰ مقاله دریافت شده و از این بین ۲۵ مقاله پذیرفته شده است، گفت: همه ابعاد گردشگری با معنویت ارتباط دارد و امری مقدس و آسمانی است.

تاریخ انتشار: ۱۱:۰۹ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۵
خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) نوشت:

دبیر علمی دومین کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت با بیان اینکه ۱۲۰ مقاله دریافت شده و از این بین ۲۵ مقاله پذیرفته شده است، گفت: همه ابعاد گردشگری با معنویت ارتباط دارد و امری مقدس و آسمانی است.

نشست خبری دومین کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت پیش از ظهر امروز، یکشنبه، ۲۴ بهمن، با حضور ایمانی‌خوشخو، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ و دبیر علمی این کنفرانس و منوچهر جهانیان، رئیس دانشکده گردشگری در محل خبرگزاری ایسنا برگزار شد.

ایمانی با بیان اینکه احتمالا سوال درباره ضرورت موضوع این کنفرانس پیش بیاید گفت: مشکل عمده رشد گردشگری این است که بر روی انطباق ارزش‌های دینی و گردشگری کار شده است. همه دولت‌ها بر اهمیت گردشگری تاکید کرده‌‌اند، اما هنوز عدم رونق در این زمینه وجود دارد. دلیل عمده عدم تبیین بنیان‌های نظری و نشان دادن سازگاری با اصول مذهبی است.

وی ادامه داد: ما به دنبال پرداختن به مبانی و نگاه معنوی گردشگری هستیم. گردشگری با اصول فرهنگی ما در تناقض نیست، بلکه با نگاه معنوی همه‌گونه‌های گردشگری، امری مقدس و آسمانی است.

وی تصریح کرد: در دنیا به این بحث کم نگاه شده است و مرادشان در این زمینه گردشگری زیارتی و مذهبی است. اولین فرض ما این است که موضوع اصلی گردشگری انسان است که دو بعد جسمانی و روحانی دارد. در بعد جسمانی سخت‌افزار گردشگری است، اما آیا هدف از گردشگری خوراک و لذات مادی است؟ هدف عمده از سفر آسایش و بعد روحانی است. وجه مشترک همه نگرش‌های معنوی آسایش روح است. گردشگر در مسیر گردشگری نشانه‌های خالق را می‌یابد. حتی آسایش انسان در کنار دریا نیز مقدمه دریافتن نشانه‌های خداست.

ایمانی افزود: در ادبیات دینی ما رویکرد به سفر معنوی است. ما به دنبال ثابت کردن این هستیم که در درون گردشگری امور معنوی وجود دارد. با این نگاه گردشگری به صورت جدی مورد توجه واقع خواهد شد.

رئیس دانشگاه علم و فرهنگ، گفت: با تبیین رابطه گردشگری و معنویت مسیر توسعه گردشگری که موانع زیادی دارد، هموار خواهد شد. در سال گذشته استقبال خوبی شد. محققان خوب داخلی و خارجی حضور داشتند و ما پیام‌هایی مبنی بر استقبال از این کنفرانس شد و دبیرخانه دایمی در دانشگاه علم و فرهنگ فراهم شد.

ایمانی افزود: امروز آخرین جلسه شورای سیاست‌گذاری به ریاست سیدحمیدرضا طیبی برگزار می‌شود. این کنفرانس روز ۲۶ و ۲۷ بهمن ماه، رضا داوری‌اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم، پرفسور اعوانی از این اعضا برجسته فرهنگستان علوم و خانم پروفسور فاگنونی استاد دانشگاه سوربن سخنرانان کلیدی آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: امسال ۱۲۰ مقاله دریافت و ۲۵ مقاله تصویب شد. ما به دنبال مجله علمی پژوهشی بودیم که مجله انگلیسی‌زبان با عنوان توریسم و معنویت به زبان انگلیسی در این کنفرانس رونمایی خواهد شد که در دنیا اولین نشریه با این نام است.

ایمانی افزود: سال پیش به پروفسور شارپلی از انگلستان جایزه بین‌المللی گردشگری و معنویت را اخذ کرد و دومین جایزه بین‌المللی گردشگری و معنویت امروز مشخص خواهد شد. همچنین از کشورهای انگلستان، استرالیا، هنگ کنگ، مالزی و یونان در این کنفرانس حضور خواهند داشت.

وی افزود: در این دوره موضوعات این کنفرانس نسبت به دوره گذشته توسعه‌یافته است و همچنین در این دوره پیش‌نشست‌های مفیدی برگزار شد.

تبریز یا مشهد میزبان احتمالی کنفرانس سوم

جهانیان، دبیر اجرایی این کنفرانس گفت: امروزه دانشمندان به معنویت در گردشگری توجه دارند. نگاه مادی در گردشگری به بن‌بست رسیده است.

وی ادامه داد: پیش‌نشست‌های این کنفرانس در شهرهای در قم، تبریز و مشهد داشتیم. در خواست میزبانی دور سوم از میان مشهد و تبریز شده است. همچنین اقدام به ثبت این روز در تقویم جهانی گردشگری شده است. شارپلی، سردبیر نشریه گردشگری و معنویت خواهد بود.
bato-adv
bato-adv