bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۱۴۳۸۸
رئیسی به دنبال دور زدن رقیب است

"خط شکنی" برای چه کسی؟!

روز گذشته مرتضی آقا تهرانی دبیرکل این جبهه در سخنانی گفت: «اگر صالح به نفع اصلح کنار نرود، خائن است.» این بیان تند نشان دهنده این است که برخلاف تصور همچنان احتمال کناره گیری قالیباف به سود رئیسی در فرآیند انتخابات وجود دارد.

تاریخ انتشار: ۱۷:۰۱ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶
 
فرارو- شیوه حرکتی محمدباقر قالیباف در تبلیغات انتخاباتی بحث های فراوانی را در پی داشته است. پس از اولین مناظره انتخاباتی فضای رسانه ای به سمتی حرکت کرده است که گویی رقیب اصلی حسن روحانی قالیباف است و رئیسی در این رقابت حرفی برای گفتن ندارد، با این حال طیف گسترده ای از اصولگرایان از ابراهیم رئیسی حمایت کرده اند و قالیباف به نوعی تنها مانده است. سوال این است که روش قالیباف به سود چه کسی است؟

به گزارش فرارو، "خط شکن" توصیفی است که یک فعال سیاسی اصولگرا برای محمد باقر قالیباف در مناظره اول انتخابات ریاست جمهوری به کار می برد. خط شکن شاید در ادبیات ایثار و فداکاری واژه ای مثبت باشد. اما در فن رزم امتیاز به حساب نمی آید. "خط شکن" به آن معناست که شهردار تهران به جای دور زدن حریف به میدان مین زده است. خود را سیبل کرده است.

حسین کنعانی مقدم در این باره معتقد است "قالیباف به دلیل روحیه رزمندگی که دارد سعی کرد که به خط بزند و از سیم خاردارها رد شود و خط شکنی کند تا مباحث آشکارتر شود. در این مسیر زخمی هم شد."

قالیباف تاکنون در تبلیغات انتخاباتی خود روش محمود احمدی نژاد در سال 88 را پیگیری کرده است. حمله در مناظره های تلویزیونی و ارائه وعده های کلان.

به نظر می رسد این رفتار قالیباف برای کاستن از آرای حسن روحانی و جذب سبد رای برخی علاقمندان به محمود احمدی نژاد است. اینکه قالیباف توانسته باشد از آرای روحانی بکاهد شک و شبهه وجود دارد اما احتمالا در جذب سبد رای بخشی از جامعه که منتقد شرایط اقتصادی کشور و عملکرد دولت روحانی هستند، کمی موفق ظاهر شده است.

روش قالیباف در تبلیغات انتخاباتی حالت دیگری را نیز ایجاد کرده است. او فضای تبلیغات را دو قطبی کرده است، حامیان روحانی به او می تازند و از سوی دیگر حامیان قالیباف نیز با آتش تندتری علیه دولت سخن می گویند. این وضعیت حاصل رویکرد قالیباف در مناظره اول بود. اکنون این تصور شکل گرفته است که رئیسی به دلیل اینکه در مناظره اول ضعیف ظاهر شده است از مدار رقابت اوت شده و قالیباف جدیترین رقیب رییس جمهور مستقر است.

رویکرد تبلیغاتی قالیباف، سناریو انصراف او به سود رئیسی در روزهای پایانی منتهی به انتخابات را کم رنگ کرده است و حتی حامیان او مدعی شده اند که اگر قرار باشد کسی کنار بکشد آن فرد رئیسی است و نه قالیباف.

اصولگرایان این موضوع را مطرح می کنند که هر سه نامزد آنها در روند انتخابات باقی خواهند ماند. ناصر ایمانی در این باره به فرارو گفت: «اصولگرایان به دنبال آن هستند که آقای روحانی در این مرحله از انتخابات رای نیاورد و انتخابات دو مرحله ای شود.»

او معتقد است: "برای اصولگرایان مهم نیست رئیسی یا قالیباف همراه با روحانی به دور دوم راه یابند." به گفته ایمانی "به احتمال زیاد با حضور سه نامزد اصولگرا انتخابات به دور دوم کشیده می شود."

حسین کنعانی مقدم نیز در همین باره به فرارو اظهار کرد که احتمال نمی دهد که هیچ کدام از نامزدهای اصولگرا به نفع دیگری کنار بکشد.
 

با وجود اینکه قالیباف در قامت رقیب اصلی روحانی وارد کارزار انتخابات شده است اما نباید عملکرد تبلیغاتی رئیسی را در این باره نادیده گرفت. رئیسی با حفظ آرامش و متانت خود در مناظره اول، برخلاف تصور ظاهر شد. پیش از این انتظار می رفت رئیسی نیز رویکرد تهاجمی علیه دولت داشته باشد اما او به جز چند نقد آرام علیه دولت چیزی نگفت. برخی ناظران معتقدند که عملکرد تبلیغاتی رئیسی در ارتباط جدی با رفتار قالیباف قرار دارد.

احمد مازنی نماینده تهران در مجلس معتقد است که قالیباف و رئیسی با تقسیم کار در مناظره اول در نقش "پلیس خوب، پلیس بد" ظاهر شدند.

ناصر ایمانی هم درباره رویکرد رئیسی در مناظره ها گفت: «آقای رئیسی نمی تواند رویکرد تهاجمی داشته باشد. چون اقتضای شخصیت و جایگاه او نیست. او تولیت یک نهاد مقدس است، او نمی تواند همچون قالیباف صریح و بی پرده سخن بگوید.»

اینکه عملکرد تبلیغاتی قالیباف مستقل از عملکرد رئیسی است را نمی توان تائید یا رد کرد. اما چیزی که مشخص است این است که رویکرد قالیباف در تبلیغات انتخاباتی باعث شده است حاشیه امنی برای ابراهیم رئیسی ایجاد شود.

رئیسی به کمپین انتخاباتی خود تمرکز کرده است و بیشتر سعی می کند شعارها، انتقادات و نگرانی هایش را در سخنرانی های انتخاباتی خود مطرح کند. او ستاد انتخاباتی منسجم و کلاسیکی دارد. اما قالیباف از تشکیل ستاد انتخاباتی کلاسیک سرباز زده است. او تلاش می کند با فضاسازی رسانه ای و استفاده از فضای مجازی همچنین حملات بی امان به دولت در تبلیغات تلویزیونی حس تنفر علیه دولت را تقویت کند.

این رویکرد قالیباف منتقدانی جدی در میان اصولگرایان دارد. امیر محبیان تحلیلگر مسائل سیاسی اصولگرا در این باره معتقد است: «یك كاندیدای با هوش مثل یك ناخدای قایق بادبانی علاوه بر باد موافق باید بتواند از باد مخالف هم استفاده كند؛ یك كاندیدا باید به نحوی حركت كند كه خود را به موانع نكوبد؛ قالیباف باید بداند تندروی نقطه تمایز او در این رقابت نیست.»
 

به گفته محبیان "كانديداهايي بودند كه از او تند‌تر حركت كردند. قاليباف بايد روي نقطه تمايز خود تاكيد كند؛ كارآمدي و گره‌گشايي از مشكلات و الا بازی را راحت خواهد باخت. سياست بازي با فانتزي‌هاست؛ با آرزوها و اميدها و البته بعضي وقت‌ها بهره بردن از نفرت‌ها! مردم ما اكنون با اميد و عشق راحت‌تر برانگيخته مي‌شوند تا نفرت."

با وجود اینکه محبیان حرکت قالیباف را مستقل از رئیسی تحلیل می کند، اما همچنان این گزاره در میان ناظران سیاسی مورد بحث است که آیا "قالیباف جاده صاف کن رئیسی است؟"
 
ناصر ایمانی تحلیلگر اصولگرا به این موضوع قائل نیست، اما معتقد است: «رابطه رئیسی و قالیباف خوب است. این احتمال وجود دارد که اگر رئیسی، رییس جمهور شود در دولتش از قالیباف استفاده کند. هیچ منطقی برای رقابت بین دو نفر وجود ندارد، رقابت به ضرر اصولگرایان است.»

اما از طرف دیگر از اردوگاه اصولگرایان همچنان صداهایی درباره کناره‌گیری قالیباف به سود رئیسی به گوش می رسد. جبهه پایداری که از مهمترین حامیان رئیسی به شمار می رود و معتقد است که او نامزد اصلح در انتخابات است از این گروه هاست.

روز گذشته مرتضی آقا تهرانی دبیرکل این جبهه در سخنانی گفت: «اگر صالح به نفع اصلح کنار نرود، خائن است.» این بیان تند نشان دهنده این است که برخلاف تصور همچنان احتمال کناره گیری قالیباف به سود رئیسی در فرآیند انتخابات وجود دارد.
 
آقاتهرانی افزود: «مشکل ما این است که بعضی مواقع چند نفر صالح در برابر هم قرار می‌گیرند؛ اصلح را باید به میدان کشید و حضرت فاطمه(س) در ماجرای فدک اصلح را به ما شناساند، هر چند اصلح در آن روز به پیروزی ظاهری نرسید.»

موضوع مشخص این است که احتمال کناره گیری رئیسی از فرآیند انتخابات منتفی است. اگر قرار باشد سناریو کناره گیری یک نامزد به نفع دیگری پیاده شود، این سناریو بیش از همه درباره قالیباف و میرسلیم صدق می کند.
 

اگر محمد باقر قالیباف در فرآیند انتخابات به سود رئیسی کناره گیری کند، مشخص می شود حضور او در این عرصه برای کمک به پیشروی رئیسی بوده است. او در و اقع با ایجاد "حاشیه امن" به کمپین انتخاباتی رئیسی کمک بزرگی کرده است، از یک طرف حس تنفر در میان منتقدان حسن روحانی را تقویت کرده و از طرف دیگر با دوگانه سازی بین خود و روحانی باعث شده است که رئیسی به عنوان یک چهره فراجناحی در میان عامه مردم مطرح شود.

"فراجناحی" واژه است که ابراهیم رئیسی در تبلیغات انتخاباتی روی آن مانور می دهد. او در مناظره اول تاکید کرد "اصلاح طلب و اصولگرا را رها کنید"، او همچنین امروز در بندرعباس گفت: «فساد در کشور ما فراجناحی شده و مردم دیگر ظرفیت شنیدن اخبار فساد را ندارند، هیچ فسادی در نظامی که این همه شهید داده پذیرفته نیست، در برخورد با فساد هیچ خط قرمزی نخواهیم داشت.»

حامیانش هم این رویکرد را تقویت می کنند. روز گذشته علیرضا پناهیان از واعظان برجسته در سخنانی درباره رئیسی اظهار کرد: «واقعا یک شخصیت فراجناحی است. نگویید ایشان کاندیدای اصولگراهاست. این را شبکه های غربی و اصلاح طلب ها اصرار دارند بگویند. اصولگرا یعنی چه؟»

به نظر می رسد اتاق فکر ستاد رئیسی به این نتیجه رسیده است که در میانه حملات قالیباف به دولت و خط شکنی های او با دور زدن رقیب سعی کند آن را مغلوب نماید. احتمالا این رویکرد در مناظره بعدی نیز از سوی رئیسی پیگیری خواهد شد و او مواضع تند علیه دولت اتخاذ نخواهد کرد تا احیانا با واکنش تند از سوی روحانی و جهانگیری روبه رو نشود، به این ترتیب رئیسی با تکیه بر کمپپین انتخاباتی خود بازی را به سود خود ادامه دهد.


ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۳
الان شهرداری داره پدر ملت و در میاره , این مدیریت به سطح بالاتر برسه که بیچاره هستن ملت !!!
تو خیابون ما تو همین تهران پایتخت , جوی آب و بدون ذره ای فکر و مهندسی گود تر کردن , 3-4 مرتبه بخاطر بارندگی خونه ما رو آب گرفت و ضرر مالی دیدیم ...
از بوی گند نمیتونی نزدیک سطل های زباله بشی , موش و حشرات که فراوونه ...
مامورین سد معبر یه مشت اراذل اوباش و وحشی هستن که چندبار دیدم الکی به ملت گیر دادن و کتکشون زدن !!!
و بقیه مسائل که خودتون هم میدونید , البته من از دولت آقای روحانی هم راضی نیستم و اصلا تغییرات زیادی رو از دولت قبل تا به امروز حس نکردم !!!
رزمنده وجانباز دفاع مقدس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۳
حضور حد اکثری مردم در دو انتخا بات گذشته با عث شده که رقیب اصول گرا برای فرار از پا سخگوئی خود را فرا جناحی تبلیغ کند .اینکه اصول گرا یان برای کسب قدرت رئیسی را با نقاب فرا جناحی بزک می کنند خود اعترافی بر عملکرد بد جر یان اصولگرائی در گذشته است ولی مردم هوشیار تر از آن هستند که فریب بد اخلاقی وعوام فریبی آنها را بخورند .قطعا با حضور حداکثری در انتخا بات خواب نقابداران امروز واصول گرا یان دیروز برای کشور باطل خواهد شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۳
آقای رئیسی مردی متدین وبسیار با اخلاق است اورا با مردان دنیا طلب دولت تزویر مقایسه نکنید.
ابراهیم
United Arab Emirates
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۳
رسانه بی طرف یعنی خوبی و بدی دو طرف را بیان کردن اما عادت کرده ایم یک خطا را در چشم مردم بزرگ کنیم و خطای دیگری که بزرگتر است را کوچک و حتی ناچیز جلوه دهیم عملکرد خانواده هاشمی که در رسانه ها و آرشیو اینترنت به وفور یافت می شود نشان از حرکتی در جهت براندازی نظام بوده است اما رسانه ای که جرات انتشار هر دو را داشته باشد را ندارد برای اینکه نمی تواند یارکشی کند و اصولا مدیران آن وابسته به جناحی هستند و نان خود را از آن محل می خورند یا افراطی افراطی هستند و یا تفریطی تفریطی اگر هم رسانه ای ادای مستقل بودن را در می آورد یا ورشکسته است و یا کاسه ای زیر نیم کاسه دارد. شما آقای توکلی را در نظر بگیرید پس از سالها حضور در مجلس حال در یکی از نهادی های مردمی یا بقولی انجیو حضور دارد اما چقدر توانائی حرکت دارد مگر به آقای روحانی نگفت وزیر خائن و میلیاردی ات را عزل باید نمائی و حتی به قوه قضائیه ثابت هم شده است اما کدام رسانه این مطلب را تا رسیدن به نتیجه دنبال کرده است آیا رسالت شما رسانه ها درگیر کردن مردم در یکسری اخبار بیهوده است که سرانجامی ندارد و آیا این وضعیت امرار معاش در جامعه ما است قطعا تنها به وضعیت شما برنمی گردد بلکه اکثر مشاغل ما آلوده به ناپاک بودن و آلودگی دستمزد مواجهه هستند. آنهم در کشوری اسلامی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۳
مردم باید افراد با بصیرت !!! مثل احمدی نژاد را تشخیص دهند و اصلح را رای دهند .
انتشار یافته: ۳۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
((اینکه عملکرد تبلیغاتی قالیباف مستقل از عملکرد رئیسی است را نمی توان تائید یا رد کرد. اما چیزی که مشخص است این است که رویکرد قالیباف در تبلیغات انتخاباتی باعث شده است حاشیه امنی برای ابراهیم رئیسی ایجاد شود))
موافق کامل
ناشناس
United Arab Emirates
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
"قالیباف به دلیل روحیه رزمندگی که دارد سعی کرد که به خط بزند و از سیم خاردارها رد شود و خط شکنی کند تا مباحث آشکارتر شود. در این مسیر زخمی هم شد."

عجب! نمردیم و معنی رزمندگی و ایثار رو هم فهمیدیم!
پیامبر گرامی اسلام (ص) فرموده اند: «دورانی بر امت من می آید که در آن از اسلام جز نامی نماند و از قرآن اثری جز نقش و تصویری نباشد. مسلمانان به نام، مسلمان خوانده می شوند اما نسبت به اسلام از هر کس بیگانه ترند.»
ناشناس
Poland
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
آخه چقدر تحلیل ؟ بابا دست سر از قالیباف بردارید ، این روحانی پسندها را رها کنید ، اصلاح طلبان دقت کنند که در صورتی که در سایه روحانی کماکان باشند 4 سال دیگه هزینه آنرا خواهند داد بخصوص با شخصیتی مثل ترامپ و امکان شکست کامل برجام و ... بفکر باشید
مصطفي
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
به نظر ميرسه در صورت كناره گيري قاليباف طرفدارانش به رييسي نپيوندند و بالعكس . ورود قاليباف از ابتدا به اين عرصه اشتباه و موجب شكست آراي راستي ها ميشود .
روح الله
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
همینقدر که برای مردم مشخص شود رئیسی و اعضای ستادش مورد حمایت آقای مصباح وجبهه پایداری اند و علم الهدی گونه برخورد دارند یقینا رئیسی رای نمی آورد واگر هم به دور دوم برسد بین روحانی وقالیباف است زیرا رئیسی خیلی بیشتر رای بیاورد از جلیلی 2 میلیون بیشتر رای خواهد آورد آن هم به خاطر سید بودن و روحانی بودن و لا غیر
آسمانی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
عجب صحبت های جالبی.شما دوتا کتاب از اقای مصباح خوندی که نظر میدی؟؟؟؟؟در انتخابات همیشه مردم به شخصی رای دادند و چندسال بعد به مخالف اون شخص و چند سال بعد هم دوباره به همون شخص.مگر روزگاری همین مردم به نماینده خاتمی و اصلاحات جناب دکتر معین در 84 چقدر رای دادند؟؟؟؟به هاشمی در انتخابات مجلس ششم چقدر؟؟؟؟؟به احمدی نژاد در 84چقدر؟؟؟جناب روح الله مسائل را درست ببین
ناشناس
United States of America
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
بابا این رئیسی کشور رو نابود می کنه کلا فقط بلده سخنرانی کنه
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
ما سخنرانی هم از ایشان ندیدیم
ناشناس
China
۰۵:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۳
روحانی گلستان کرد کشور رو؟ "دهانتان رو خرد می کنیم"! از بی شناسنامه و کور و کچل بودن حالا قراره دهان هم خرد کنند. دست مریزاد.
بهمن
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
اتفاقا احتمال كناره گيري رئيسي بيشتر از قاليبافه
در صورتيكه رئيسي راهي براي افزايش راي پيدا نكنه براي اينكه مورد قضاوت مردم قرار نگيره كناره گيري ميكنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
اینکه روش این دو کاندیدا تا الان فرق داشته درسته اما این درست نیست که شما با حدس و گمان بخواید تفرقه ایجاد کنید و بگید ایشون قراره آقای قالیباف رو دور بزنه. هر دو مشترکاتی دارن و تفاوت هایی و هر دو محترم، ایشالا که هر کس شایسته هست انتخاب بشه.
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
خوشم میاد یطوری گیر کردین که اصلا نمیتونین پیش بینی کنید چه اتفاقی در رابطه با قالیباف و رییسی میافته.خخخخخخخ
هادی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
یادمون نره اقاتهرانی معلم اخلاق احمدی نژاد بود پس صلاحیت اعلام کردن اصلح و صالح را ندارند، به قول معروف مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نمی شود
پیش بینی
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
بعد انتخابات شهردار جدیدی برای تهران انتخاب خواهد شد و آقای قالیباف عضو شورای مصلحت نظام خواهد شد.
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
1-نه رییسی به نفع قالیباف و نه قالیباف به نفع رئیسی کنار میره چون هردو سبد رای متفاوتی دارن که امکان واریز ان به سبد دیگری نیست به عنوان نمونه قالیباف در تهران ۱ میلیون رای دارد (سال ۹۲) که به خاطر مترو ، اتوبان ، بی ار تی و کارهای دیگه قالیباف هست که مربوط به جناح اصولگرا نیست که با کناررفتن قالیباف به نفع رئیسیبه ارای رئیسی اضافه بشه
۲ در مناظره دوم قالیباف به حملات خودش ادامه میده ولی از شدت اون کم میکنه چون بعد از مناظره اول قالیباف به عنوان فرد بی برنامه شناخته شد
۳ رییسی هم در مناظره دوم خونسردی خودش رو ادامه میده اما از لاک دفاعی میاد بیرون و کمی تهاجمی تر میشه
۴ کاری که قالیباف داره میکنه با کار رئیسی هماهنگه قالیباف داره رای طبقه متوسط رو جذب میکنه که خواستار فعالیت تولیدی و حضور بیشتر در اقتصاد هستن رییسی هم داره رای طبقه محروم و مستضعف رو با وعده یارانه سه برابری جذب میکنه
۴ اظهارات جبهه پایداری اهمیت زیادی نداره و جمنا تصمیم گیره که خانم دستجردی دیروز گفت احتمال باقیماندن همزمان رئیسی و قالیباف زیاده
ناشناس
Malta
۲۳:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
آقاي رئيسى ٣٨سال درقوه قضاوقت براى مبارزه بافسادداشته ونكرده ويانتوانسته ويانخواسته حالا
پست رييس جمهورى ميخوادبرامبارزه
امین
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۳
این آقایان که این گونه فکر می کنند باید دست کم از خودشان بپرسند آخه این آقا چه سابقه اداری و اجرایی و اصولا چه دیدگاه و نظریه راه بردی و یا کاربردی ارائه داده که صلاحیتش را کشف کرده اند که شده اصلح؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۳
ان شاءالله آقایان رئیسی و قالیباف هر دو در دور اول رای بالای 70 درصد می آورند.
علت این حرف اینست که هر دو خودشان را برتر از بقیه میبینند ظاهرا هیچکدام هم حاضر نیستند به نفع دیگری کنار بروند.
لذا دعا میکنیم هر کدام بالای 70 درصد رای بیاورند که روی هم میشود 140 درصد و بالای حد تصور هم است !!!.پست ریاست جمهوری را هم میتوانند یک روز در میان بین خودشان تقسیم کنند.!!!
ali
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۳
در هر بخشی یک اولویّتی وجود دارد؛ آن را باید رعایت کرد، آن را باید دنبال کرد، آن را باید جلو انداخت. این آقایانی که امروز نامزد انتخاباتند، تصمیم بگیرند و بین خودشان و خدای متعال عهد کنند که اگر از طرف مردم مقبول شدند و رأی آوردند، اولویّتها را رعایت کنند؛ آنجایی‌ را که بیشتر نیاز به مراقبت دارد، بیشتر مورد توجّه قرار بدهند؛ برنامه‌ها را آن‌جور [دنبال کنند]
ناشناس
Germany
۰۳:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۳
قالیباف
بیا ی سر و سامونی به کشور بده
از حرف و وعده از این 100 به اون 100 که که هیچ وقت هم نقد نمیشه بدبخت شدیم
کامیاب
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۳
تنها راه بنظر من گفتن حقایقه ینی باز کردن وعده های ونا و رسوا کرددن عدم کارائیشون آقای روحانی و جهانگیری باید تمام سعیشونو بکنن تا بی خاصیتی و عواقب فاجعه بار افزایش یارانه هارو به گوش مردم برسونن اینکه ما در حال برگشت به دوران سیاه تورم و فساد های گوناگون هستیم باید مردمو از عواقب شعار های بچگانه اونا آگاه کرد
ناشناس
United States of America
۰۷:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۳
به نظرمن اصول گرايي به ورطه ي نابودي نزديك شده است .

رييسي و قاليباف فقط بازيكنان آخرين بازي مسخره هستند : اصول گرايي .
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۳
والله این مرد برای رسیدن به ریاست جمهوری انتحاری وارد شده است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۳
نقطه ضعف رئيسي ارتباط او با علم الهدي است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۳
برخلاف تحلیل ارایه شده، آقای ریسی نشان داده که به هیچ عنوان در قامت ریس جمهور نمی گنجد و امکان اداره کشور را ندارد.
اگر حرف شما درست باشد که کنار نشستن وی و پرخاشگری قالیباف هماهنگ شده بوده " پلیس بد وخوب" پس در این حالت میرسلیم شانس بیشتری از ریسی دارد.
روحیه توسعه طلبی و قدرت طلبی سردار قالیباف به او این اجازه را نمی دهد به نفع فردی که بنظر قالب جامعه انسان ناتوانی در مدیریت است کنار برود، همانگونه که در سالهای 84 و 92 هم کنار نرفت
bato-adv
bato-adv
bato-adv